Beauty

Eau Thermale Avène zonproducten – foto’s en review

8 juni 2011


Eau Thermale Avène breidt de lijn met zonproducten voor de gevoelige huid verder uit met enkele fijne producten. Alle producten uit deze lijn hebben een minimum aan chemische filters, bevatten geen parabenen, zijn extra waterproof èn hebben een fijne textuur. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review van 4 producten uit deze lijn.


Wat de zonproducten van Avène zo bijzonder maakt is het minimum aantal chemische filters, geen parabenen, geen alcohol, deel van de producten is ongeparfumeerd en ze hebben een aangename cosmetische textuur waardoor ze makkelijk uit te smeren zijn en goed intrekken.

Avène beschermt de huid optimaal tegen UVB- én korte en lange UVA-straling. De formule van de zonproducten bevat een combinatie van fotostabiele zonnefilters: zorgt voor 100% bescherming tussen twee ‘smeermomenten’. De werking van de filters neemt tussen de ‘smeermomenten’ door niet af, maar blijft bijzonder lang op hetzelfde niveau. Pré-tocophéryl, een afgeleide van vitamine E: beschermt tegen de vorming van vrije radicalen en helpt daarmee celschade te voorkomen (zoals voortijdige huidveroudering). Alle producten zijn rijk aan Avène thermaal water: verzacht en kalmeert de huid.

Sun Protection 50+ spray 200ml €19,99
Deze spray is ideaal voor het lichaam aangezien de textuur lekker vloeibaar is en je er gemakkelijk grotere delen mee in kan smeren. Ik heb deze spray meerdere keren gebruikt en ben op die dagen in de zon niet verbrand. Ik ben geen enorme zonaanbidder aangezien ik vanwege mijn huidtype erg snel verbrand, maar met deze spray hoef ik daar niet bang voor te zijn. Het product heeft een aangename, zachte geur en trekt snel in zonder een vettig gevoel achter te laten. Ik merk dat mijn drogere, gevoeligere huid er goed op reageert. Wel komt het ietwat ‘sprietzerig’ uit de verpakking dus spuit ik het in het kommetje van mijn hand om zo vervolgens uit te smeren op mijn lichaam. Dit product is hypoallergeen en non-comodogeen.

After-sun Repair Lotion pompflacon 200ml €16,49
Niet alleen voor na het zonnen als je toch verbrand bent, maar ook om je huid na een dagje zon, zee en strand te hydrateren is deze lotion erg fijn. Het product heeft een ietwat sterkere, maar alsnog aangename zachte geur en smeert erg zuinig. Je voelt direct verkoeling na het insmeren al een verkoeling en mijn huid wordt er lekker zacht van. Dit product is hypoallergeen en non-comodogeen.

Op onderstaande foto zie je links de Sun Protection 50+ en rechts de After-sun Repair Lotion:


Naast producten voor het lichaam die variëren van factor 30 tot 50+, zijn er ook producten voor kinderen zonder parfum die extra waterproof zijn, een self-tanning lotion en zit er een factor 30 Sun Protection voor de onzuivere huid in het assortiment en enkele andere gezichtsproducten waarvan ik er 2 uitprobeerde.

Sun Protection 50+ Cream Mineral tube 50ml €19,99
Dit zonproduct bevat geen parfum en is geschikt voor de huid die geen chemische filters verdraagt. Er zitten 100% minerale filters in en kan ook gebruikt worden na dermatologische ingrepen en recente littekens. Eén nadeel aan een chemische zonnefilter is dat dit een wittige waas achterlaat. Dit is om de UV-stralen te reflecteren zodat je toch goed beschermd bent. De crème smeert fijn uit en laat geen plakkerig gevoel achter op de huid. De witte waas valt bij mij persoonlijk heel erg mee, maar ik ben dan ook al erg bleek van nature. Deze crème heeft een hele zachte geur die bijna niet opvalt, is hypoallergeen en non-comodogeen.

Sun Protection 30 Cream tube 50ml €16,49
Deze crème is er een die je elke dag kan dragen over je normale gezichtsverzorging (zonder SPF) om je gezicht te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. De crème smeert fijn uit, trekt snel, laat geen plakkerig of vettig gevoel achter en je kan je make-up snel erna aanbrengen zonder problemen. De crème heeft een zacht zomerse geur, is hypoallergeen en non-comodogeen.

Op de foto’s hieronder zie je links de Sun Protection 50+ Mineral Cream en rechts de Sun Protection 30 Cream:


Voor mijn gevoeligere en drogere huid zijn dit perfecte producten geworden die ik zeker meeneem in mijn (strand)tas om mijn huid te beschermen tegen de zon en erna te verzorgen met de after-sun lotion. Mijn huid reageert er goed op (geen jeuk en/of irritatie) en wordt er zelfs lekker zacht van. Het is met zonproducten wel goed om deze royaal in te smeren voor je gaat zonnen en ook regelmatig te smeren tijdens het zonnen (door transpiratie/zwemmen wordt de factor al snel minder qua werking). Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op zonverstandig.nl.

De producten van Eau Thermale Avène zijn verkrijgbaar bij de 230 vestigingen van Mediq Apotheek, bij overige apotheken, huidklinieken en huidtherapeuten. Voor meer informatie: *klik hier*. Actie: t/m 30 juli krijg je bij Mediq Apotheek een gratis strandtas bij aankoop van 2 Avène zonproducten.

Wat vind jij belangrijk in een goed zonproduct?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 10 juni 2011 at 10:29

  Ah deze producten lijken me echt zo fijn! Ik denk dat het deels komt door de mooie verpakking trouwens, maar ook dat het niet vet is en lekker ruikt vind ik heel belangrijk.
  My recent post EOTD- Mysterious…

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 8 juni 2011 at 18:04

  Wel prijzig, maar het ziet er allemaal goed uit :)
  Liefs, xxxxx
  My recent post Maybelline One By One Mascara

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 8 juni 2011 at 15:47

  Ik zal dit eens aanraden aan een vriendin van me met een gevoelige huid!
  My recent post Boozyshop Get The Look – Vote for me!

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 8 juni 2011 at 15:46

  Wat ik belangrijk vind aan een zonnebrandcrème is de geur en dat ik er wel bruin mee word!
  Ik ben me nu wel veel bewuster van de factor dan vroeger! (Denk aan olie enz. en dan maak bakken als een gek!)
  Ik gebruik altijd de buitenzon producten van Australian gold met bronzer.
  Mijn vriend is echt heel wit en gebruikt factor 30 ervan en verbrand er niet mee en word zelfs bruin!!! Terwijl hij meestal alleen rood word hihi..
  Maar ik denk dat deze producten van Avène wel beter zijn voor de gevoelige huid dan..

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 8 juni 2011 at 15:14

  Hmm dit klinkt wel fijn, alles van Avène is precies goed :-) Ik vind het belangrijk dat zonnebrand niet sterk ruikt en plakt. En dat ik niet verbrand uiteraard met mijn *BellafromTwilight* velletje :d !
  My recent post Buit van de dag

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2011 at 11:08

   Ik snap wat je bedoelt met zo'n blank huidje ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.