Beauty Fashion

Max Factor Catwalk Report A/W11

23 juni 2011


Alweer even geleden was ik aanwezig bij een geweldige perslunch van Max Factor waarin we de achtergrond van dit merk te horen kregen en de nieuwste producten werden gedemonstreerd. Over enkele van deze producten schreef ik al een artikel, zoals over de Liquid Eye Pencils (klik hier voor dat artikel). We kregen ook een mooie brochure mee met daarin enkele trends van de catwalk op o.a. make-up gebied. Ik maakte hier enkele foto’s van om zo wat trends aan jullie te laten zien.

Op de bovenste foto zie je Pat McGrath, Global Creative Design Director voor Max Factor, die internationaal haar stempel drukt op de make-uptrends. In samenwerking met enkele van de grootste ontwerpers ter wereld creëert Pat fascinerende beauty statements op de internationale catwalks. Ook dit seizoen vormde hier geen uizondering op: Pat ontwierp de looks voor meer dan 26 shows van onder andere Balenciaga, Gucci, Lanvin, Loewe, Louis Vuitton, Miu Miu en Valentino. Pat’s talent om haar vernieuwende visies te vertalen naar trendy make-uplooks laat ook deze keer de harten van beautyliefhebsters sneller kloppen.

De trends voor komend najaar/winter zijn:
– Wenkbrauwen: Back to Brows
– Ogen: Eye-Lines & Lash Play
– Lippen: All or Nothing
– Wangen: Flushed, Blushed Cheeks.

Op bovenstaande foto van Gucci en op de foto hieronder van Miu Miu kan je goed de zogenaamde spinnenpotentrend zien. Ik zie mijzelf niet met zulke rommelig/slordig ogende make-up rondlopen, maar dit wordt de ’totale wimperobsessie’ genoemd. Het is de bedoeling dat je de bovenste en onderste wimpers flink aanzet met een aantal lagen mascara en vervolgens zo met een borsteltje bewerkt dat het een klonterige look wordt.

Op de foto hierboven van Gucci zie je gelijk ook een stukje van de All or Nothing liptrend. Deze werden gecreëerd met lippotlood, 2 kleuren lipstick en een lipgloss toe te voegen voor de glamourglans van de jaren zeventig.

Op de foto hieronder is goed de Flushed, Blushed Cheeks trend te zien op het model van Stella McCartney. Een fris roze blosje met een klein beetje glans. Zo is de look met de zwarte eyeliner compleet en creëer je een zachte look. Een fijn product om deze look mee te maken is met de Max Factor Miracle Touch Creamy Blushes.

“Dit seizoen ligt het accent op het beeld van de opvallende, elegante en sterke vrouw, zoals we hebben gezien bij MIssoni en Haider Ackermann. Dat is een bevestiging van de mono-black trend die al was voorspeld voor dit najaar en winter, waarin de kracht van vrouwen met een theatrale look wordt gevierd. Tegelijkertijd zien we bij Dior, Prada en Clements Ribeiro een terugkeer naar het verleden: een nieuwe look met een nostalgisch tintje, verwijzend naar de modern iconic-trend waarmee authentieke kennis en waarden van vroeger naar de huidige wereld worden vertaald. Daarnaast zien we ook enkele van de sterkere thema’s van de zomer doorstromen naar de najaar- en wintercollecties.”

Ik zie mijzelf zeker met een paar mooi aangezette wenkbrauwen, een mooie eyeliner en een fris blosje. Maar de spinnenpoten en donkere lippen laat ik aan mij voorbij gaan. Wat vind jij van de aankomende make-up trends?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Desirée
  Reply Desirée 24 juni 2011 at 15:00

  Ik vind jouw variant anders heel erg eh… 'artistiek' ;)

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 24 juni 2011 at 12:06

  De looks zijn mooi, ik ben alleen niet zo'n spinnepoten fan. Misschien moet ik er nog aanwennen maar ik zal het niet gaan dragen denk ik!

 • Avatar van eenmeninghebben
  Reply eenmeninghebben 23 juni 2011 at 23:21

  Ik geloof dat ik ook niet zo'n spinnenpotenfan ben maar de andere looks zijn zeker niet verkeerd!
  My recent post Gliss Kur Oil Nutrive Conditioner- een review

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 23 juni 2011 at 20:57

  Nee, spinnepoten zijn het ook niet voor mij, de rest vind ik wel leuk.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 23 juni 2011 at 19:40

  De spinnenpoten zijn leuk op foto maar ik zie er mezelf toch ook niet meer rondlopen. Geef mij maar een lieflijk blosje en mooie wenkbrauwen ;-)
  My recent post Pink Flamingo on my lips !

 • Avatar van miranda
  Reply miranda 23 juni 2011 at 19:00

  oeh eyeliner;D
  My recent post Filmpje – How to gel eyeliner aanbrengen

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 23 juni 2011 at 19:00

  Ik vind het wel hele leuke trends. Ik kan mijzelf er prima in vinden :)
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Krulletje
  Reply Krulletje 23 juni 2011 at 19:00

  Die spinnepoten vind ik zo lelijk! De nieuwe wenkbrauwentrend en blush vind ik wel mooi. En donkere lippenstift staat me niet. Maar al met al vind ik t wel grappig, dat t helemaal uber-80´s is!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.