Beauty

Megareview Colgate Total Whitening #1

21 juni 2011


Vandaag komt er een megareview online over de vernieuwde Colgate Total tandpasta’s, verdeeld over enkele artikels. Niet alleen ik, maar ook enkele enthousiaste en testgrage bezoeksters van Curvacious hebben deze tandpasta een ruime tijd geprobeerd. Kijk mee naar de bevindingen van Marjolein, Stacey en Delphine.


Marjolein

Toen Desirée een oproepje plaatste op twitter voor het testen van deze tandpasta, sprak ik haar gelijk aan. Niet om me direct op te geven als proefkonijntje, maar omdat ik de tandpasta al kende en me afvroeg wat er zo “anders” was aan deze variant. Ik kon er samen met Desirée niet echt uitkomen, dus besloot ik de tandpasta eens te gaan testen! Voorheen gebruikte ik altijd of de Colgate Total Whitening tandpasta, of de Colgate Caries Protection. Mijn ouders gebruiken deze tandpasta’s en ik kies simpelweg de tandpasta waar ik die poetsbeurt zin in heb!

Ik kan je nu al vertellen dat ik het verschil nog steeds echt niet weet, maar ik dit ook wel positief vind. Wat ik namelijk altijd al fijn vond aan deze tandpasta is dat hij je echt een schoon en fris gevoel geeft, hij is behoorlijk minty in zowel smaak als geur en dat zal wellicht niet iedereen fijn vinden, maar ik eigenlijk wel! Hierdoor blijft de frisheid namelijk ook langer in je mond. Wat me ook is opgevallen is dat ik zelfs nadat ik alweer gegeten had, het schone gevoel toch nog bleef en mijn tanden dus glad en schoon aanvoelden.

Een nadeel van deze tandpasta in vergelijking met Colgate Caries Protection vind ik de formule, het is namelijk een gel en ik merk altijd dat deze veel minder schuimt dan de Caries Protection (die geen gel is). Zelf vind ik het juist wel fijn als hij schuimt en ik heb het gevoel dat hij hierdoor niet optimaal zijn werk doet, schuim komt gemakkelijker op bepaalde plekken dan een paar stukjes gel in je mond.

Wat betreft whitening kon ik dit niet heel goed testen omdat ik de tandpasta al vaker gebruik, wel kan ik me herinneren dat ik toentertijd wel verschil zag. Je moet niet verwachten dat je ineens spierwitte tandjes krijgt, maar hij haalt wel de natuurlijke witheid van je tanden weer iets omhoog en voorkomt voor mijn gevoel ook dat je tanden geler worden.

Ik zou deze tandpasta niet specifiek kopen voor het whitening aspect, dit doet hij nou eenmaal niet extreem veel. Wel is dit een geschikte tandpasta als je van een heel fris en schoon gevoel houdt en het niet vervelend vind dat het meer een gel dan een pasta is. Zoals je op de foto kunt zien blijft mijn voorkeur toch uitgaan naar Colgate Caries Protection omdat die meer schuimt, maar Colgate Total Whitening is een fijne afwisseling!


Stacey

Voor Curvacious heb ik de Colgate Total tandpasta mogen testen, super leuk! De tandpasta kwam in een kleine tube, deze zag er hetzelfde uit als de normale tube. De tube zelf ziet er vrij standaard uit, de tandpasta zelf is blauw van kleur.

Ik ben een roker en drink behoorlijk wat koffie, dus een goede tandpasta is belangrijk. Zowel tegen het verkleuren van tanden als de ‘vieze’ smaak die deze nare gewoontes met zich mee brengen! De tandpasta heeft een frisse smaak en dat vind ik erg belangrijk. Het frisse gevoel blijft ook langer hangen dan gemiddelde tandpasta die ik gebruikt heb en dat vind ik dus wel een dikke plus! Mijn tanden zijn na een week gebruik, 2 tot 3 maal daags, niet witter geworden. Mijn tandvlees wil nog wel eens gevoelig zijn, evenals mijn tanden (koude dranken, etc), hier heb ik tijdens het gebruik van de tandpasta geen last van gehad.

Ik ga de tandpasta zeker zelf ook aanschaffen, voornamelijk omdat het frisse gevoel lang blijft hangen!


Delphine

Toen de webmiss van Curvacious op Twitter een oproep plaatste om tandpasta te testen was ik er als de kippen bij. Natuurlijk wil ik wel eens iets testen voor een andere blog. Tandpasta lijkt wel een vreemd product om te testen en eigenlijk besteed ik niet veel aandacht aan het kiezen van een tandpasta. Toch waagde ik de gok en na een weekje kreeg ik mijn tubetje in de bus met ook nog een infoboekje, een briefje en een kaartje van de website. Ik las grondig de brief en kwam op een nogal lastige zaak terecht namelijk dat ik 2 keer per dag mijn tanden moet poetsen. Dit is voor sommige mensen waarschijnlijk de meest logische zaak maar voor mij niet echt. Als ik ’s ochtends opsta heb ik soms zo’n haast dat ik gewoon een kauwgom neem en ’s avonds poets ik dan wel mijn tanden. Of soms is het andersom, dan poets ik ze ’s ochtends en ben ik ’s avonds te moe en wil ik gewoon direct mijn bedje in. Ik ben begonnen met het product 2 keer per dag te gebruiken en na 3 dagen werd het maar 1 keer per dag. Ik zal jullie nu dus mijn bevindingen vertellen over dit product.

Wat belooft het: Het product zo een nieuwe formule bevatten die een laagje legt op je tanden welke de bacteriën afstoot. Op die manier wordt tandplak en tandvleesproblemen bestreden en dit wel 12 uur lang! De Advanced White versie van Colgate zorgt daarboven ook nog eens dat er een betere vlekverwijdering plaatsvind waardoor je tanden witten worden.

Om te beginnen kan ik jullie melden dat de tandpasta die ik testte een blauwe kleur had, niet gewoon blauw maar zo licht- en donkerblauw met elkaar gemengd. Ook bevatte het donkerblauw een soort van kleine glittertjes. Qua geur vind ik de tandpasta nogal gewoon, hij ruikt zoals andere tandpasta’s ruiken namelijk fris en muntig. De tandpasta schuimt, naar mijn mening, minder snel dan mijn gewone tandpasta en het schuim is ook meer vloeibaar. Ik ben nogal een knoeier tijdens het tandenpoetsen en het schuimt druipt bij deze tandpasta net iets sneller van mijn kin af. Wat mij het meest verbaasde was het gevoel na het poetsen. Ik merkte wel degelijk dat er een laagje achterbleef op mijn tanden. Het voelde lekker glad en fris. Dit frisse gevoel hield langer aan dan bij mijn gewone tandpasta. Ook merkte ik dat er minder tandplak op mijn tanden zat toen de dag voorbij was. Qua kleur kan ik niet echt iets vertellen. Ik heb van mijzelf al witte tanden en merk het dus niet zo makkelijk of mijn tanden nu echt witter zijn of niet. Ik hoef ook niet echt wittere tanden.

Pro
• beschermende laag die bacteriën afstoot is merkbaar aanwezig
• minder tandplakvorming
• tandvleesprobleem werd opgelost na 2 dagen gebruik
• frisse adem

Contra
• niet merkbaar wittere tanden
• saaie verpakking

Tot zover mijn review. Ik vond het een hele eer om voor Curvacious een product te mogen testen en vond het ook een leuke ervaring. Bedankt voor deze ervaring Desirée!

———-

Dames, heel erg bedankt voor het enthousiaste reageren en de reviews. Benieuwd naar wat meer meiden (en ik) van deze tandpasta vinden? Hou dan de site vandaag in de gaten ^^

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Werkt echt!
  Reply Werkt echt! 19 januari 2012 at 19:50

  Colgate Total Whitening

  Ik gebruik het nu een maand 2 keer per dag, soms 3 keer , omdat ik de bacterien geen kans wil geven en het Werkt echt!
  Heb witte tanden van gekregen, en mijn tandvlees ziet er ook veel beter en gezonder en mooi rose uit, zo als het hoort!
  Komt vast door de anti bactriele werking van deze Tandpasta, het houd de bacterien echt weg, of elimineert de bacterien, ik weet het niet hoor maar, het is een heel goed werkende tandpasta, dat is zeker, want ik zie gewoon een positief verandering in mijn mond!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 21 juni 2011 at 13:58

  Jammer, dat je niet merkbaar wittere tanden krijgt. Maar van de rest klinkt het wel heel goed.
  Liefs, xxx
  My recent post Catrice Ultimate Nudes- 030 My café Au Lait At Nôtre- Dame

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 21 juni 2011 at 12:05

  Leuk om de andere reviews te lezen! Bedankt voor het plaatsen van die van mij :)
  My recent post Q &amp A!

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 21 juni 2011 at 11:17

  Leuk om te lezen! Jammer dat het 'witte' effect niet of nauwelijks zichtbaar is. :(

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 21 juni 2011 at 11:15

  Leuke reviews! En blijkt ook maar weer dat de verpakking ook wel een beetje toe doet, want ik vind hem ook saai. En ik heb hem nog niet uitgeprobeerd, omdat ik eigenlijk nog andere tandpasta gebruik.
  My recent post Cien Body Butter

 • Avatar van Paola
  Reply Paola 21 juni 2011 at 10:23

  Leuke reviews!
  My recent post Stash- Vloeibare eyeliners

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 21 juni 2011 at 09:35

  Ik heb deze tandpasta ook een keer gekregen als testertje en vind hem ook erg fijn!! :)
  My recent post Heerlijk toetje – Trifle met perziken

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.