Beauty

Megareview Colgate Total Whitening #2

21 juni 2011


Nadat je vanochtend de reviews van Marjolein, Stacey en Delphine hebt kunnen lezen over deze vernieuwde Colgate tandpasta zijn nu de reviews van Natascha, Christine, Lucia en Helen aan de beurt. Kijk mee naar hun bevindingen.


Natascha

Hoi mijn naam is Natascha Bervoets en ik ben 23 jaar. In mijn dagelijks leven studeer ik voor Allround Schoonheidsspecialiste. Ik hou van het leven, van mijn vriend en klinkt heel stom van haken ( lekker ontspannend), maar ook van leuke dingen ondernemen. Zo heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen via twitter. Waaronder ook Desirée van @CurvaciousNL. Ze zocht een tijdje geleden mensen die samen met haar Colgate tandenpasta wouden uitproberen. Ik vind dat soort testpanels hadden ontzettend leuk en heb er ook met enthiousasme erop gereageerd. Blijkbaar vond Desirée dat ook want ik werd één van de leden van haar testpanel.

Zodoende kreeg ik een pakketje met daarin in een tubetje Colgate tandpasta. En een klein briefje met wat instructies. 2 maal daags poetsen. Wat vind je van de smaak. Hoe ervaar je de tandpasta tijdens het poetsen? En ga zo maar door. Ik vind dat ik van mezelf best witte tanden heb, met een lichte gele aanslag. Ik ben namelijk ook een trouwe poetser, want ik gebruik een elektrische tandenborstel en ik poets 3x per dag. Dit vanwege mijn studie en dat ik veel over mensen heen gebogen zit. Op school gebruik ik dan gewoon een normale handtandenborstel. De tandpasta vind ik een frisse muntsmaak hebben, en laat een fijne nasmaak achter. Tijdens het poetsen voel ik niet dat ik een klodder tandpasta op mijn borstel heb, wat heel prettig is. Mijn tanden voelde na het poetsen glad aan, en mijn tanden zijn niet gevoelig. Als ik 3 minuten aan het poetsen ben, sta ik altijd in de badkamer en heb ik mijn telefoon altijd bij, om muziek te luisteren, te whatsappen, te twitteren en etc. Een multitask talent , maar he! Daar ben ik immers een vrouw voor!

Na 7 dagen zag ik duidelijk een verschil, mijn tanden leken witter, mijn tandvlees mooi roze en ik heb al een tijdje geen gevoelige tanden meer bij het eten van ijsjes of het drinken van hete thee. Zal ik Colgate opnieuw gaan kopen? Ja, normaal ben ik niet zo merkvast wat betreft tandpasta. Maar ik merk dat als je netjes aan één merk vasthoud, je de beste resultaten boekt.

Lieve Desirée, Bedankt dat ik aan je testpanel mee mocht doen. Vond het ontzettend leuk om te doen! Liefs van Natascha


Christine

“Nieuw, verbeterde tandpasta”. Mijn eerste gedachte: wat valt er te verbeteren aan tandpasta? Ik ken weinig mensen die bijzonder kritisch zijn op het merk tandpasta dat ze kopen (ik koop zelf altijd de tandpasta die in de aanbieding is). De huidige tandpasta’s worden al decennia lang op televisie aangeprezen door tandartsen en labaratoria, of grote tandenborstelmerken, dus die zullen allemaal wel goed zijn. Toch?

Volgens de bijgeleverde flyer bevat nieuwe Colgate Total een geavanceerd bacteriebestrijdend systeem. Dat is een hele mond vol (letterlijk en figuurlijk). Zou je daar in de praktijk ook echt iets van merken?

Ik kan niet echt een duidelijk antwoord geven op die vraag. Na het poetsen merk je wel dat de tandpasta een soort laagje achter laat op je tanden, precies zoals in de flyer staat uitgelegd. Dit laagje is bedoeld om te beschermen tegen tandplak. Maar of dit laagje enig effect heeft, dat kan je natuurlijk niet echt in korte tijd merken. Het voelt wel fris in elk geval.

Verder viel het me op dat deze tandpasta wat weinig schuimt. Ik houd van goed schuimende tandpasta, dus dit was voor mij een klein minpuntje. Met de electrische tandenborstel daarentegen wil ik geen geschuim hebben, dus daarvoor was hij perfect (ja, ik wissel electrisch en handmatig poetsen af). Daarvoor reken ik dan weer een pluspuntje.

Eigenlijk heeft deze tandpasta voor mij maar één echt nadeel: ik vind de smaak niet lekker. Voor mij valt of staat daarmee de beslissing of ik een tandpasta opnieuw zou kopen, dus in dit geval gaat dat dan ook niet gebeuren. In het boekje zag ik wel andere smaken staan die mij meer aanspreken, die komen vast ook wel een keer in een aanbieding voorbij en dan zou ik ze wel meenemen.


Lucia

Een tijdje geleden kwam er ineens een leuk oproepje voorbij geflitst op twitter; Desirée was op zoek naar een paar tandpasta-testers, en zo geschiedde. Een paar dagen later lag er een envelop in de bus met een tube tandpasta.

Colgate Total advanced whitening tandpasta belooft me een twaalf uur lange bescherming tegen tandplak en tandvleesproblemen. Nou.. Daar heb je aan mij dus een goede aan, want mijn tandvlees heeft zich de laatste tijd niet gedragen zoals ik dat graag wilde. Maar Colgate heeft goed z’n best gedaan, want de tandpasta prikte of irriteerde niet, en maakt zijn belofte dus zeker waar.

Zelf poets ik vrijwel altijd met een sonische tandenborstel en dan wil tandpasta niet echt schuimen, dus of de tandpasta erg schuimt, dat kan ik zo 1,2,3 niet zeggen . De tandpasta heeft een fijn, fris smaakje en zet je mond niet ‘in vuur en vlam’ van de mentholsmaak, dus ook op dit punt scoort Colgate punten!

Met whitening tandpasta wil het nog wel eens gebeuren dat ze een stroef laagje op je tanden achterlaten. Maar hee, Colgate is haast mijn beste vriend in de badkamer, want een stroef laagje op mijn tanden… nee, dat is niet gebeurd. Wat dan wel? Schone tanden, die de hele dag schoon gepoetst blijven aanvoelen. De verpakking zegt me de natuurlijke witheid te herstellen en beter vlekjes te verwijderen, nu heb ik daar zelf vrij weinig van gemerkt, maar ik denk dat van tanden poetsen alleen je tanden niet vele malen lichter kunnen worden. Ook hier weer een dikke punt voor Colgate!

Wanneer ik door m’n voorraad tandapastatubes heen heb gewerkt (waar ook minder fijne tandpastas tussen zitten) ga ik 100% een hele grote tube Colgate Total advanced whitening kopen en de hele dag m’n tanden poetsen.

Dankjewel Colgate en Desirée voor het ontdekken van een ontzettend goede tandpasta :)


Helen

Persoonlijk vind ik dit een prima tandpasta, hij smaakt lekker fris en geeft me een schoon gevoel. Het is geen bijzondere tandpasta qua smaak, zou het omschrijven als een standaard tandpasta smaak. De geur overigens ook, typisch tandpasta. Hij schuimt zeer fijn! Sommige tandpasta’s schuimen amper en dan moet ik tussentijds nog wat tandpasta op mijn tandenborstel doen voor flink wat schuim. Gelukkig schuimt deze uit zichzelf al lekker wat ik erg fijn vind!

Het voelt prettig op mijn tanden en schuurt niet. Sommige tandpasta’s bevatten extra veel kleine bestandsdelen zoals in het bekende schoonmaakmiddel zodat het schuurt waardoor je tanden witter worden. Echter is dit natuurlijk niet goed voor je tanden en deze heeft dat gelukkig ook niet. Helaas heb ik geen verschil kunnen opmerken wat betreft bijvoorbeeld wittere tanden. Wel geeft hij me dus een lekker fris en schoon gevoel en maakt hij mijn tanden goed schoon. Dit is wat ik belangrijk vind voor tandpasta (aangezien ik verder geen ‘probleem tanden en/of tandvlees heb’) daarom zou ik deze ook opnieuw kopen.

———

Lieve dames, ook jullie heel erg bedankt voor de reviews! Benieuwd naar mijn mening en meer informatie over deze vernieuwde Colgate tandpasta? Kijk dan uit naar het 3e deel van deze megareview ^^

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 12 oktober 2011 at 11:01

  Lucia, eigenlijk heb je maar tandpasta nodig ter grootte van een erwt. Maar bedankt voor de review. Ga ook zeker Colgate Total uitproberen!

 • Avatar van Paola
  Reply Paola 21 juni 2011 at 15:36

  Leuk artikel!

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 21 juni 2011 at 14:45

  Leuke post! :)

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 21 juni 2011 at 14:18

  leuk zo'n review van lezers!!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 21 juni 2011 at 13:53

  Dat klinkt heel goed, leuk gedaan trouwens. Zo kun je meer meningen tegelijk lezen.
  Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.