Beauty

Orabrush Tongue Cleaner – foto’s en review

9 juni 2011

Toen ik een mailtje ontving van OrabrushStore met uitleg over deze tool en de vraag of ik de Orabrush wilde uitproberen, kon ik door mijn nieuwsgierigheid geen nee zeggen. Je tong reinigen met de Orabrush is namelijk de meest effectieve manier om van een vieze tong en/of vieze adem af te komen. Nu heb ik niet snel last van een vieze adem, maar extra mondfrisheid is altijd meegenomen! Kijk mee voor meer informatie en een review.

Het is schokkend, maar waar: 90% van je slechte adem is afkomstig van de tong, en dan vooral het achterste gedeelte van de tong waar je maar lastig bij kan. Er bestaan ook zogenoemde tongschrapers (heb die ook geprobeerd) maar die halen alleen het bovenste laagje van de bacteriën op de tong weg. Het is beter om je tong te borstelen. Borstelen met je tandenborstel alleen helpt niet genoeg omdat deze gemaakt is om de gladde textuur van je tanden schoon te maken en niet de diepe groeven van je tong. De Orabrush haalt eerst het vuil omhoog om het vervolgens uit je mond te kunnen vegen.
Het is belangrijk dat je voor het gebruik eerst je tanden poetst en daarna voorzichtig je tong borstelt met de Orabrush. Om kokhalsneigingen te voorkomen kan je tijdens het borstelen het beste inademen en je tong zover mogelijk uitsteken, je moet tenslotte zover mogelijk naar achter om de ergste bacteriën te kunnen verwijderen. Hierna kan je de schraapfunctie van de Orabrush gebruiken en dit doe je door van achter naar voren te werken met een lichte druk.

Er zal wat gelige aanslag op de Orabrush te zien zijn, dit is heel normaal! Als je rookt, veel thee, koffie en/of alcohol drinkt zal dit nog wat meer zijn.

Mijn ervaring met de Orabrush is dat je er toch zeker even handigheid mee moet krijgen. Ik heb een ‘Sensitive Gag Reflux’ en ga al snel kokhalzen als ik iets verder dan mijn kiezen probeer te krijgen, maar na enige oefening heb ik het ritueel te pakken en merk ik dat het steeds makkelijker gaat. Mijn tong voelt schoner, het lijkt ook alsof mijn smaak ietwat verbeterd is (is that even possible?) en ik merk dat mijn mondfrisheid is toegenomen. Fijn! Het ritueel duurt samen met het tandenpoetsen slechts een paar minuutjes dus dat is ook wel prettig. Ik zou zeggen dat je dit zeker eens moet proberen. Naast tanden poetsen, tandenstoken, flossen en mondwater vind ik de Orabrush zeker een aanvulling op de mondverzorging.

Het YouTube kanaal van Orabrush is het op één na best subscribed kanaal ter wereld waarvan het filmpje al meer dan 35 miljoen keer is bekeken en de Facebook pagina heeft meer dan 285.000 fans, dat wilt toch wat zeggen?! Kijk even mee naar een lekker enthousiast Amerikaans filmpje over de Orabrush ;)

De Orabrush is te koop via OrabrushStore.nl voor €8,99, de verzendkosten bedragen €2,00 en je kan betalen via iDeal en PayPal.
Wat is jouw ritueel qua mondverzorging en zou je de Orabrush daaraan toevoegen?

 

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van slechte adem
  Reply slechte adem 23 mei 2012 at 20:58

  Beetje laat , maar Orabrush is nu ook te verkrijgen met een extra effectieve gel voor op de tong. Doe er jullie voordeel mee !

 • Avatar van Anja Melisse
  Reply Anja Melisse 21 november 2011 at 19:13

  Interessant. Ga ik zeker uitproberen. Ben benieuwd of zoals je beweerd ook de smaak beter wordt!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 11 juni 2011 at 11:52

  Dat is wel iets wat ik uit zou willen proberen. :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 10 juni 2011 at 01:26

  Wil die wel eens uitproberen, hehe :D
  My recent post Forever21 soon in Belgium!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 9 juni 2011 at 22:03

  Ik gebruik die normale tongreinigers van de drogist en het helpt echt als je het regelmatig doet. Je zal merken dan je adem veel frisser blijft na dat de dag nadert.
  My recent post Eetdagboek Donderdag 9 Juni

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 9 juni 2011 at 20:29

  Ik heb de orabrush ook…en het is even wennen omdat je toch best wel snel gaat kokhalzen. Tipje wanneer je achter op je tong schoon wil maken moet je soort van kracht zetten in je keel, dus je keelspieren aanspannen dan lukt het beter :D
  My recent post What to wear To the beach!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2011 at 11:07

   Ja idd, dat helpt! Ik sta ook telkens weer andere dingetjes te proberen om zo ver mogelijk te kunnen haha.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 juni 2011 at 18:34

  HMMM, niks voor mij.
  Liefs, xxxx
  My recent post Maybelline One By One Mascara

 • Avatar van annemieke14
  Reply annemieke14 9 juni 2011 at 17:54

  hmm… mondwater vind ik toch voldoende :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 9 juni 2011 at 14:28

  Ik ben hem ook aan het testen :P
  My recent post Hello Kitty gsm houder of toch niet

 • Avatar van Amalla
  Reply Amalla 9 juni 2011 at 14:20

  Ik heb hem ook sinds vorige week.
  Ik had eigenlijk nooit last van een slechte adem, maar vind het wel fijn om te gebruiken.
  Ik ben ook heel gevoelig met kokhalzen enzo, dus dat is even oefenen en wennen, maar dat gaat steeds beter.

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 9 juni 2011 at 14:16

  wat een geinig dingetje haha

 • Avatar van roos
  Reply roos 9 juni 2011 at 12:59

  Mij lijkt het erg fijn!
  Ik wil dat wel eens proberen.
  My recent post Nieuwe camera!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 9 juni 2011 at 12:38

  Ik heb een old-fashioned tongschraper. Ik zou deze op zich wel eens willen proberen, maar ik denk dat het toch vrij kostbaar is, omdat hij waarschijnlijk wel heel snel vies wordt. Zo'n ouderwetse schraper heb je zo schoon en hoeft dus ook nooit vervangen te worden….

  • Avatar van Amalla
   Reply Amalla 9 juni 2011 at 14:21

   Volgens mij kan je er wel heel lang mee doen. Ik heb hem zelf ook, en hij is van siliconen (ofzoiets).
   Dus is heel hygiënisch en makkelijk schoon te spoelen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2011 at 11:06

   De Orabrush kan je goed schoonmaken onder de kraan telkens en kan dan ook een lange tijd meegaan :)

 • Avatar van Vanessa
  Reply Vanessa 9 juni 2011 at 11:12

  Ik heb de brush wel vaker gezien, misschien toch aanschaffen?

  xxxxx

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 9 juni 2011 at 10:07

  Ik heb hem ook mogen uittesten en ik vind hem super! Ik denk dat ik hem opnieuw ga kopen maar ik ga eerst in Amerika kijken of ik hem daar niet kan meenemen. ééntje voor mij en mijn vriend
  My recent post Webshop gespot Glashangersnl

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 9 juni 2011 at 09:42

  Hmm… dat zou ik ook wel eens willen proberen!
  My recent post NOTD- Canal Street

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 9 juni 2011 at 09:35

  Wauw, shocking fact ! Ik heb zoiets nog nooit gebruikt en doe dit eigenlijk ook nooit met mijn tandenborstel. Mss moet ik dit maar eens aanschaffen. Ik ben wel erg gesteld op mondhygiëne !
  My recent post Buit van de dag

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 9 juni 2011 at 09:35

  Ik ga hem ook testen, ben er heeeel benieuwd naar. Als je smaak hier echt van beter wordt zou dat natuurlijk goed utkomen haha.

 • Avatar van a1001addictions
  Reply a1001addictions 9 juni 2011 at 09:26

  Ik ben wel heel benieuwd hiernaar. Ik denk dat ik deze in de toekomst wel eens uit ga proberen.
  Ik las laatst een tip; wanneer je inademt tijdens het reinigen van je tong, komt deze iets verder naar voren waardoor kokhalsneigingen gespaard blijven/minder worden.
  Voor mij werkt het in ieder geval :)
  My recent post Tag Show your screen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juni 2011 at 09:59

   Dit heb ik er ook in staan, dat je het beste in kan ademen tijdens het tong uitsteken. Het helpt inderdaad wel een beetje :)

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 9 juni 2011 at 07:42

  Ja hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik had het filmpje gezien ergens :-)
  My recent post De lipstick enquête -’Vul in en win!’

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.