Beauty

RS Natural Cosmetics Bedouin Beauty face cream & soap bar

29 juni 2011


Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met een Nederlands verzorgingsmerk op compleet natuurlijke basis. Ik heb hiervan 2 producten een geruime tijd uitgebreid getest om er zo een goede mening over te kunnen vormen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews van de RS Natural Cosmetics Bedouin Beauty gezichtscrème en zeep.Bedouin Beauty day & night face cream 50ml €31,90
“Deze zijdezachte verzorgende gezichtscrème is door de uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten zeer geschikt om zowel overdag als ‘s nachts te gebruiken. De crème bevat een hoog gehalte biologische arganolie, sheabutter, jojoba-olie en een vleugje wortelolie. Deze waardevolle natuurlijke ingrediënten zijn rijk aan anti-oxidanten, vitamine E en A en mineralen. Deze beschermen de huid en brengen haar in optimale conditie. Daarnaast zorgen onverzadigde vetzuren voor een soepele en intensief verzorgde huid. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar en de huid voelt na gebruik direct zacht en glad aan. De crème heeft een friszoete geur door toevoeging van etherische petitgrain mandarijnolie en een licht kruidig, nootachtig tintje.”

Ingrediënten
INCI: Aqua, Argania Spinosa (argan) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (sheabutter), Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Xantan Gum, Glycine Soja, Daucus Carota Sativa (carrot) Seed Oil, Beta Carotene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citral, Citric Acid, Parfum*, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool. * Op basis van pure petigrain mandarijnolie.

De crème zit in een handige en hygiënische pompflacon waar alle informatie duidelijk op vermeld staat: van ingrediënten tot aan de productinformatie, gebruiksaanwijzing en houdbaarheidsdatum aan toe, geen bijsluiters of verdere verpakking nodig! De verpakking is gemaakt van violet-glas, dit is recyclebaar en zorgt ervoor dat de ingrediënten optimaal beschermd blijven.

De crème zelf ruikt aangenaam, maar ik zeg er wel bij dat het een geur is waar je van moet houden omdat het echt een ‘natuurlijke’ geur is. Je hebt niet veel van de crème nodig, hij smeert fijn uit en laat geen vettig gevoel achter op de huid. Direct nadat het is ingetrokken merk je al een zachtere huid en kan je bijna direct beginnen met je make-up aan te brengen. Ik merk dat mijn gezichtshuid er rustiger van wordt en egaler lijkt uit te zien: fijn!

Bedouin Beauty soft conditioning soap bar 100gr €5,90
“Deze romige en mild reinigende zeep is op ambachtelijke wijze bereid. Door een speciale productiewijze heeft hij een robuust en enigszins marmerachtig uiterlijk. De zeep verzorgt de huid optimaal door de essentiële onverzadigde vetzuren uit sheabutter, arganolie, kokosolie en olijfolie. Extra toegevoegde jojoba-olie zorgt voor een heerlijk zachte en soepele huid. De friszoete citrusgeur, die deze ambachtelijke zeep een zonnig karakter geeft, is afkomstig van petigrain mandarijnolie.”

Ingrediënten
INCI: Sodium Olivate, Sodium Shea Butterate, Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Arganate, Sodium Castorate, Sodium Beeswax, Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Parfum*, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool. *Op basis van pure petitgrain mandarijnolie.

Deze zeep heeft weer die lekkere ‘natuurlijke’ geur waar ik van tot ontspanning kom en hij heeft een vaste plek gekregen aan de douchekraan in een wat groter organzakje om zo gemakkelijk te kunnen gebruiken onder de douche. Er komt zo een romig schuim vanaf waar je een frisse, schone huid van krijgt zonder dat het uitdroogt. Ik heb na het douchen ook geen last van een droog of trekkerig gevoel, wat ik bij veel losse zepen wel heb.

Algemeen
Het fijne aan dit merk is dat ze enkel gebruik maken van natuurlijke ingrediënten, wat voor mij zeker een pluspunt is. Deze crème zit dan ook vol plantenextracten, (etherische) oliën en wassen. Rieneke Steeghs (eigenaresse van RS Natural Cosmetics) gebruikt enkel natuurlijke hulp-, geur- en kleurstoffen.

Je kan bij RS-NaturalCosmetics.nl betalen via bankoverschrijving, onder rembours of via iDeal, de verzendkosten bedragen €6,00 maar bij bestellingen boven de €70,00 worden er geen verzendkosten meer in rekening gebracht. Je hebt je bestelling vervolgens binnen enkele werkdagen in huis. Je kan RS Natural Cosmetics ook volgen via Twitter en/of Facebook.

Actie
Tijdelijk (t/m 31 juli 2011) krijg je bij elke bestelling een gratis soap bar als je bij de opmerkingen plaatst dat je via Curvacious komt.

Ik ben in ieder geval heel nieuwsgierig geworden naar de andere producten van dit mooie merk. Kende jij het al?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rieneke Steeghs
  Reply Rieneke Steeghs 13 juli 2011 at 12:19

  Hoi Desirée!
  Misschien is het nog leuk om de gratis-zeep actie te vermelden in de titel van de review, zodat het ook op de hoofdpagina erbij staat. Dan valt het meer op en ik denk dat er vast nog meer geïnteresseerden zijn om de zeep gratis te ontvangen!
  Groetjes, Rieneke

 • Avatar van @LoveOrJustLeave
  Reply @LoveOrJustLeave 4 juli 2011 at 22:07

  Ik heb het lava and spices masker mogen testen, ook een geweldige aanrader! (en geloof me, ben best lastig haha)

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 5 juli 2011 at 10:15

   Bedankt voor je leuke reactie! En lastig kun je ook omschrijven als kritisch en dat lijkt me een goede eigenschap! ;-)

   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van Rieneke Steeghs
  Reply Rieneke Steeghs 3 juli 2011 at 00:39

  Leuk Monique! En als ik je nog ergens in kan adviseren dan hoor ik dat graag!

  Hartelijke groet, Rieneke Steeghs

 • Avatar van Rieneke Steeghs
  Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:55

  Hoi amber, geur is natuurlijk iets heel persoonlijks en gelukkig krijg ik veel positieve reacties hierop, dus dat is heel fijn. Bedankt voor je reactie!
  Groetjes, Rieneke

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 30 juni 2011 at 12:22

  lijkt me een erg fijn product!!

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 15:25

   Hallo Elien,
   Bedankt voor je leuke reactie!
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 29 juni 2011 at 16:59

  De producten van RS Natural Cosmetics zijn heel fijn! Ik gebruik het deep smoothing oil serum en het lava & spices mask en beide zijn zeer fijn! Wat ik ook een groot voordeel vind is dat de ingrediënten natuurlijk zijn en een heerlijke geur bevatten!
  My recent post Lancome Herfst/ Winter collectie 2011

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 15:24

   Bedankt voor je leuke reactie beautyandso! Fijn dat onze producten je zo goed bevallen!
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van Bayla
  Reply Bayla 29 juni 2011 at 16:04

  Hee wat leuk, nee ik had nog niet van dit merk gehoord.
  Momenteel gebruik ik creme van Lush, maar dit lijkt me ook wel wat om te proberen.

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:47

   Leuk Bayla, bedankt voor je reactie! En als je ergens vragen over hebt, dan hoor ik het graag!
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 29 juni 2011 at 15:05

  Ik had al over een masker gelezen op een andere blog. Maar de producten zien er allemaal wel heel goed uit. Ik denk dat ik dit merk steeds leuker ga vinden, klinkt allemaal wel heel goed. Toch blijft het prijzig, zo’n prijs is voor mij een grote uitgaven.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:51

   Bedankt voor je leuke reactie beautyforgirls! Ik hoor het graag als je vragen ergens over hebt. Binnenkort gaan wij ook voordelige probeerverpakkingen van een aantal producten verkopen, mocht je hier interesse in hebben, dan stuur ik je tzt een berichtje. Ik hoor het graag!
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 29 juni 2011 at 14:25

  Ik kende het ook nog niet, maar het klinkt alvast erg fijn ! Kheb al helemaal zin om wat te bestellen.
  My recent post Review Givani producten

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 15:23

   Bedankt en leuk! En als ik je nog ergens in kan adviseren dan hoor ik dat graag!
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van annebeth055
  Reply annebeth055 29 juni 2011 at 13:20

  Mooie producten!
  Ik ben heel benieuwd naar de geur..die gratis soap bar klinkt wel heel aantrekkelijk…
  Die natuurlijke ingrediënten spreken me ook wel aan! Sounds gooood!

  En ik vind je manier van reviewen heel fijn, lekker overzichtelijk! :D
  My recent post Nasi Goreng

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juni 2011 at 13:41

   Dat vind ik heel erg fijn om te horen, dankjewel! :)

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:56

   Hallo annabeth,
   Wat een leuke positieve reactie, bedankt!
   groetjes, Rieneke

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 29 juni 2011 at 12:39

  Lijken me fijne producten!
  My recent post Inspiration Page: Blake Lively

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 juni 2011 at 12:07

  Wat een fijne producten! Mooie review!

 • Avatar van Miss_Murphy
  Reply Miss_Murphy 29 juni 2011 at 11:47

  Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er veelbelovend uit! Persoonlijk vind ik het een pluspunt als producten natuurlijk zijn.
  My recent post Gadget: Canon EOS D550

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:53

   Hallo Miss Murphy,
   Bedankt voor je compliment! En fijn om te horen dat ook jij van natuurlijke producten houdt. Ik hoor het graag, mocht ik je ergens in kunnen adviseren.
   Groetjes, Rieneke

 • Avatar van Rieneke Steeghs
  Reply Rieneke Steeghs 29 juni 2011 at 11:47

  Bedankt Desirée, voor je uitgebreide test en mooie review. Ik ben blij dat de producten je zo goed bevallen! Mocht iemand naar aanleiding van deze review vragen of opmerkingen hebben, stuur me dan even een mail (via website) of laat een reactie achter bij dit artikel. Ik sta open voor alle vormen van feedback!

  Hartelijke groet,
  Rieneke Steeghs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juni 2011 at 13:41

   Heel erg graag gedaan, leuk om een terugkoppeling te krijgen. :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 29 juni 2011 at 11:44

  klinkt goed, lijken me fijne producten ;D

  • Avatar van Rieneke Steeghs
   Reply Rieneke Steeghs 30 juni 2011 at 14:52

   Hoi Miranda, tnx voor je leuke reactie!
   Groetjes, Rieneke

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.