Beauty

Catrice LE Papagena Blush Stick & Oogschaduwpalette

19 juli 2011


De Limited Edition collecties van Catrice zijn altijd enorm populair en vliegen de winkels uit. Vanwege mijn toch-best-grote make-up verzameling loop ik lang niet overal meer warm voor qua make-up en koop ik enkel de items die mij heel erg aanspreken. Zo was dat bij de Papagena collectie het oogschaduwpalette Rumble in the Jungle en de blushstick in Bird of Paradise. Kijk mee voor swatches, veel foto’s en mijn mening over deze producten.

De blushstick (€3,49) ziet er mooi uit, de huls past lekker in de hand en heeft een rubberig gevoel wat luxer aandoet dan de prijs je zou doen verwachten. Er zit 8,5gr in de verpakking en daar kan je wel even mee vooruit. Ik koos voor de rozige kleur Bird of Paradise en het leek mij de perfecte blush voor de zomer. Niet zo droog als een poeder en daardoor frisser op de huid voor de warmere dagen.


Zoals je kan zien komt er niet heel erg veel pigment van de blush stick af, maar omdat ik zo’n lichte huid heb vind ik dat juist erg prettig! Het enige nadeel aan de blush is wanneer je met de stick over je wang gaat wanneer je je foundation ophebt: je veegt het met deze stick wat uit waardoor mijn egale wangetjes ineens minder egaal zijn en wat vlekkerig ogen. Als ik de blush aanbreng op mijn vinger en vervolgens op mijn wangen dep, dan komt het wel goed. Gelukkig ^^Het oogschaduwpalette in de kleur Rumble in the Jungle (€4,49) viel mij direct op door de niet zo standaard kleurtjes bij elkaar (en ook snap ik de kleur paars niet helemaal voor in de jungle, tropische bloem misschien?) en de leuke printjes op de oogschaduws. In het palette zitten 4 kleurtjes:
– een lichtgroen met satijnen finish
– een goudkleur met gouden microglitter
– een matte middenpaars
– een donkergroen met satijnen finish.


De pigmentatie valt me zeker niet tegen en je kan er toch nog best wat verschillende looks mee creëeren. Als je er een oogschaduwprimer onder zal dragen worden de kleurtjes natuurlijk nog wat intenser. Wel is het een nadeel dat de kleurtjes wat poederig zijn, dat kan je op de foto hierboven goed zien. Deze is gemaakt na 1x swatchen.

Al met al vind ik dit 2 aankoopjes waar ik zeker blij mee ben en ik verwacht dan ook dat jullie ze zeker nog eens voorbij zullen zien komen in een filmpje binnenkort.

Mocht jij één van bovenstaande items willen bemachtigen of wat anders van deze LE Papagena collectie, zorg dan dat je snel naar Kruidvat gaat want de collectie ligt maar tijdelijk in de schappen. Om op de hoogte te blijven en een vooruitblik te zien van komende LE collecties neem je een kijkje op Catrice.nl.

Heb jij wat gekocht van de Pagagena collectie?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 21 juli 2011 at 23:45

  Ik heb de blushsticks en de eyeliners gekocht, de oogschaduws vond ik niet zo heel erg spectaculair, maar ik heb ze wel nog niet gebruikt, moet trouwens eens dringend doen.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 21 juli 2011 at 20:03

  dat palette heb ik ook vind hem echt heel erg mooi!
  verder heb ik ook de lipsticks, 2 nagellakjes en ook het andere palette.

  normaal koop ik noit zo veel van een collectie, maar deze collectie was echt helemaal mijn smaak!

 • Avatar van *~Patries~*
  Reply *~Patries~* 20 juli 2011 at 18:59

  mooie producten hoor

  ik heb alleen 1 nagellakje, de bronzing powder en het andere palletje. En ben er wel tevreden over.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 juli 2011 at 16:19

  Ik heb niets gekocht van deze LE.. ik vind de kleuren niet echt mijn smaak. De oogschaduw wel, maar ik vind ze ff te duur (ja echt! ik ben arm op dit moment) voor een palette wat ik 1x ga swatchen en dan in ‘De Bak Met Oogschaduws’ dump.. dus vandaarrr, heb ik hem overgeslagen. Ik vind de Essence LE leuker, hehehe.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 19 juli 2011 at 20:03

  Ik heb dit paletje en de 2 transparante gloss sticks gekocht :-) Wel een leuke collectie, maar ik ben niet laaiend enthousiast ofzo …

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 19 juli 2011 at 19:58

  Ik heb 2 lakjes en het andere oogschaduwpalette gekocht uit deze collectie! Ik had de blushsticks al geswatchd in de winkel en ik vond ze toen al erg vet er korrelig ogen. Het palette is prachtig!

 • Avatar van Meyke
  Reply Meyke 19 juli 2011 at 17:55

  Ehm, nou, ik heb 2 blushsticks, 4 lipsticks (beide kleuren 2x), beide palettes en 2 eyeliners. Ik was hebberig… De blushsticks vallen me wat tegen. Het gevoel op mijn wangen vind ik niet zo fijn, een beetje plakkerig. De lipsticks zijn liefde!
  Zou je binnenkort een look willen plaatsen met je palette? :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juli 2011 at 19:39

   Zo, je hebt er flink wat van ingekocht: leuk! Ik ga mijn best doen een mooie look ermee te plaatsen binnenkort, vooral oefenen met het vastleggen van een ooglook op camera ;-)

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 19 juli 2011 at 15:18

  ik heb het andere palette (:

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 19 juli 2011 at 15:17

  Ik vond de blushsticks niet zo heel fijn, maar het is wel een idee om hem aan te brengen met mijn vingers, dat ik daar niet aan gedacht heb. Het palette vind ik zo mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juli 2011 at 19:40

   Bij mij werkt het met de vingers best prettig, hoop voor jou ook ^^

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 19 juli 2011 at 11:57

  vind de oogschaduw wel mooi, maar de blush stick lijkt me niet handig… precies wat jij ook zegt: volgens mij werkt dat ‘vloeibaar’ toch niet echt

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 19 juli 2011 at 11:45

  Ik heb zelf de peachy blushstick, echt een topper kan ik het niet noemen.. Helaas. De oogschaduw ziet er mooi uit. Dit draag ik zelf alleen vrijwel nooit.

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 19 juli 2011 at 10:56

  Ik heb de blush stick ook, verder vond ik de collectie een beetje tegenvallen. Ik was wel erg benieuwd naar de andere kleur van de blush stick, maar helaas was die al uitverkocht.

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 19 juli 2011 at 10:42

  Ik vind de collectie een beetje tegenvallen, vooral de blush. De oogschaduw paletjes zien er op zich wel oke uit :) en de lakjes ook.

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 19 juli 2011 at 10:30

  Het palette vind ik erg mooi maar geen must-have. Misschien dat ik hem nog meeneem in de sale. De blushsticks heb ik getest in de winkel maar mijn eerste indruk was matig. Ik vond de substantie van de stick best vreemd. Bij het zien van de afbeeldingen was ik helemaal wild van deze collectie maar na het gezien te hebben heb ik er niks van gekocht. :)

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 19 juli 2011 at 10:22

  Ik heb de blushstick ook gekocht, maar bij mij is het net een laagje vettig spul dat je er zo vanaf kan vegen, helaas. Maar de oogschaduwpalletjes zien er zeker goed uit!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 19 juli 2011 at 09:45

  Die palette is heel erg leuk!
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 19 juli 2011 at 09:08

  Ik heb zelf de blush ook, ik vind hem erg tegenvallen. Het oogschaduwpalletje is wel erg mooi ;D

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 19 juli 2011 at 08:59

  ik heb zelf de blush sticks maar de roze is echt niet mijn tint >.<

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 19 juli 2011 at 08:31

  Ik vind deze collectie idd helemaal niet zo verkeerd. Het andere palette vind ik overigens beduidend minder van kwaliteit!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 19 juli 2011 at 07:57

  Ik heb dezelfde blush gekocht! Er komt idd maar héél weinig kleur van af. Vind ik persoonlijk wel jammer. Maar ja, voor 3 euro 50… Ik was nog aan t twijfelen over de oogschaduw paletjes. De kleuren zijn zo mooi!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.