Beauty

Liz Earle cleanse & polish hot cloth cleanser

5 juli 2011


Een cleanser voor het gezicht die al veel prijzen heeft gewonnen van o.a. Elle Beauty en Red (in totaal 61!) en op natuurlijke basis is, die moèst ik gewoonweg proberen. Deze Liz Earle reiniger voor het gezicht wordt samen met 2 fijne doekjes als starterskit verkocht. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening.

Deze cleanser is de enige cleanser in het complete assortiment van Liz Earle, omdat ze van mening zijn dat deze het ultieme, geconcentreerde, zachte product is voor elke leeftijd en huidtype. De reiniger is op plantaardige basis die in 2 fases werkt: de eerste reinigt en verwijdert zelfs mascara en longwear foundation, het tweede zorgt voor een fijne scrub van je gezicht door het bijgeleverde doekje waarmee je de reiniger van je gezicht verwijdert.

In de reiniger zitten heerlijke verzorgende ingrediënten als: cacaoboter, bijenwas, hop extract, rozemarijn extract, kamille extract en eucalyptus olie. Het is de bedoeling dat je 1/2 pompjes op je droge huid inmasseert en vervolgens het katoenen doekje onder de lauwwarme kraan nat maakt en zo je gezicht schoonmaakt.

De flacon heeft een handig pompmechanisme waarbij er met één pompje voor mij meer dan genoeg product uitkomt om mijn gezicht en hals in te kunnen masseren. De geur heeft wat natuurlijks en is een klein beetje minty, maar niet te overheersend. In de flacon die ik heb zit 100ml en daar doe ik nu al geruime tijd mee dus ik kan wel zeggen dat het ook zuinig werkt, wat altijd mooi meegenomen is. De zachte kleur van de minimalistische verpakking spreekt mij persoonlijk aan en staat mooi in de badkamer.

Het katoenen doekje is van een fijn formaat om makkelijk je hele gezicht mee te kunnen bedekken en voelt zacht aan op de huid. Toch merk ik dat het mijn huid wat polished en daardoor zacht laat aanvoelen. Het neemt vuil, dode huidcellen en alle make-upresten gemakkelijk mee en is erna eenvoudig uit te spoelen. Het doekje kan je op 40C wassen, het liefst in de witte was, en laat je zo aan een rekje drogen.

De substantie van het product zelf is lekker crèmig en zacht, verdeelt makkelijk en prikt bij mij niet in de ogen. Mijn gevoeligere, droge huid reageert er goed op en het mooiste van alles: het verwijdert inderdaad ècht alle make-up. Kortom: als je op zoek bent naar de perfecte, natuurlijke, dierproefvrije gezichtsreiniger dan raad ik je zeker aan om deze eens te proberen.

De Liz Earle cleanse & polish hot cloth cleanser is in verschillende formaten en kits te verkrijgen, het formaat wat ik heb is 100ml en deze kost los €13,25. Samen met 2 doekjes in een handig tasje heb je een leuke set en die kost €15,00. Bestellen gaat gemakkelijk via UK.LizEarle.com en betalen gaat er via bankoverschrijving of creditcard. Je hebt je bestelling binnen 7-10 dagen in huis en de verzendkosten bedragen zo’n €6,00.

Ik ben door deze cleanser in ieder geval heel erg nieuwsgierig geworden naar meer producten van Liz Earle. Kende jij dit merk al?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 21 juli 2011 at 21:30

  Even een vraagje, hoe betaal je per overschrijving op de website? Ik zie alleen de optie creditcard staan.. Ik zou graag per overschrijving betalen. Hoop dat je me kunt helpen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 juli 2011 at 22:23

   Volgens mij kan je ze daar een email voor sturen via de contactpagina. Ik hoop dat het lukt, succes! :-)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 7 juli 2011 at 19:33

  Ik gebruik ook de toner en dag/nacht verzorging van Liz earle en moet zeggen dat het echt veel doet voor mijn huid!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 6 juli 2011 at 01:30

  Ziet er wel goed uit, had nog nooit van dit merk gehoord :)
  My recent post First promotional photo of Wild Rose

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 5 juli 2011 at 20:40

  Ziet er heel goed uit.
  Liefs, xxx

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 5 juli 2011 at 16:18

  Ik kende dit merk ook nog niet, maar de produkten lijken me erg fijn! Handig lijken me die doekjes.

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 5 juli 2011 at 15:22

  Ik kende het merk nog niet, maar het klinkt wel superfijn !
  My recent post Au revoir ! dienstmededeling

 • Avatar van Jorna
  Reply Jorna 5 juli 2011 at 12:19

  Dit klinkt best fijn! :) Ik heb op dit moment een face wash van Clarins, en ik heb net een Clinique-bus leeg, maar deze ga ik zeker onthouden!
  My recent post Lovely Product: Got2B 'Oogverblindend' Shine Spray

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 5 juli 2011 at 12:17

  dat klinkt goed!! nu ben er ook nieuwsgierig naar.
  wei weet ga ik het eens bestellen :D

 • Avatar van @_colorito
  Reply @_colorito 5 juli 2011 at 12:03

  Heb al veel producten geprobeerd van Liz Earle en ben er wel over te spreken. Heb er ook al diverse reviews over geschreven maar wil niet spammen. Maar de producten zijn zeker aan te raden. :D

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 5 juli 2011 at 12:01

  Ik ken dit merk bij naam, maar nog niets van gebruikt of gekocht. Ik wil in de toekomst dit wel gaan uitproberen.
  My recent post Tag: Sunshine Award!

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 5 juli 2011 at 11:31

  Ht klinkt als een fijn product! De doekjes zijn wel handig, de ingrediënten lijken me erg fijn. Misschien een keer bestellen! Leuk artikel!
  My recent post Essence Backstage Ballerina

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 5 juli 2011 at 09:57

  Ziet er wel uit als een fijn product en ik had nog nooit van dit merk gehoord.
  My recent post Wat te dragen met een ‘maatje meer’?

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 5 juli 2011 at 09:40

  Dit klinkt echt als een fijn product en ik ben weg van die verpakking. Maar kun je zo`n doekje dan maar één keer gebruiken officieel?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2011 at 09:43

   Nee, zeker niet. Daarom kan je ze ook wassen. Dat er 2 bijgeleverd worden is zodat je er 1 in gebruik kan hebben en 1 in de was bijvoorbeeld :)

   • Avatar van BeautyPolish
    Reply BeautyPolish 6 juli 2011 at 11:12

    Wat handig!
    My recent post Update komt wat later vandaag…

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.