Beauty

Maybelline The Eraser

31 juli 2011

maybellinetheeraser1small - Maybelline The Eraser
Maybelline New York introduceert vanaf augustus een anti-aging foundation: The Eraser. Deze foundation zit vol antioxidanten uit de Goji-bes en wist vlekjes, lijntjes en andere tekenen van veroudering. Nu ben ik met mijn 27 jaar nog niet echt toe aan anti-aging en heb ik  (op een enkele lachrimpel na) nog geen èchte rimpels, toch was ik direct nieuwsgierig naar deze foundation. Ook omdat ik een foundation-junkie ben en altijd op zoek ben naar dè perfecte foundation voor mijn huid. Benieuwd wat ik van deze foundation mèt handige applicator vind? Kijk dan zeker mee.

maybellinetheeraser1 - Maybelline The Eraser
Deze nieuwe foundation wordt de markt in gegooid met enkele mooie beloftes;
– vult lijntjes op, ook kraaienpootjes rondom de ogen
– vervaagt (pigment)vlekjes
– verfijnt grove poriën
– maakt het huidoppervlak glad & zacht
– laat de teint stralen
– beschermt en voedt de huid intensief
– remt het huidverouderingsproces af
– de sponsapplicator strijkt zacht en comfortabel over de huid
– de sponsapplicator zorgt voor een natuurlijke egaliserende dekking.

Dat klinkt wel heel erg goed! Ik probeerde kleur 020 Cameo uit, de één-na-lichtste kleur in de complete range, al weet ik niet of èlke kleur in Nederland verkrijgbaar gaat zijn. Vaak is 020 de lichtste in de schappen…
maybellinetheeraser2 - Maybelline The Eraser
De foundation komt dus met een geïntegreerde sponsapplicator die gemaakt is van ruim 1 miljoen microvezeltjes. Hierdoor zou je een egale verdeling en natuurlijke hechting moeten krijgen waarmee je langs zelfs de lastigste plekjes moeiteloos moet kunnen komen. Ik begon me gelijk een aantal dingen af te vragen: hoe zit het met het reinigen van het sponsje? Hoe en hoeveel foundation komt eruit? Brengt het sponsje echt gemakkelijk en vooral streeploos de foundation aan? …
maybellinetheeraser3 - Maybelline The Eraser
maybellinetheeraser4 - Maybelline The Eraser
Het sponsje voelt in ieder geval heel erg zacht en dat is een groot voordeel voor iemand met een gevoelige huid als ik heb. Als je aan het bovendeel van de flacon draait komt er een hoeveelheid foundation door het sponsje heen wat je goed kan controleren, zo pak je niet snel teveel. De formule van de foundation bestaat trouwens uit een 3-dimensionale-elastomerentextuur met zeer fijne, microscopische pigmenten waardoor de foundation transparant op de huid aanvoelt, rimpeltjes en grove poriën verhult èn toch een mooie egale finish geeft.

maybellinetheeraser5 - Maybelline The Eraser
Helaas is de foundation voor mij echt wat te donker/oranje waardoor ik geen full face foto kan laten zien aan jullie, maar ik heb de foundation natuurlijk wel enkele complete dagen gedragen (oh wat zag ik eruit, maar… alles voor de site ^^)  zodat ik over de formule en de manier van aanbrengen een goed oordeel kon vellen. Als je je complete gezicht wilt ‘stippelen’ op de manier zoals de bedoeling is met de sponsapplicator dan ben je wel even bezig, maar krijg je een airbrushed look: mooi! Toch pak ik liever mijn geliefde kabuki om de foundation uit te werken, dit gaat sneller en geeft ook een erg mooi resultaat. De dekking zou ik medium noemen, een concealer voor rode vlekjes en donkere kringen is nog aan te raden.
maybellinetheeraser6 - Maybelline The Eraser
En… Niet geheel onbelangrijk: het sponsje is los te halen en schoon te maken! Of, als je de foundation liever zonder sponsje gebruikt kan je hem ook zo laten en komt de foundation uit het tuutje wat er normaal in verstopt zit.

De foundation zou een echte anti-aging effect op de langere termijn moeten geven, maar dit kan ik zelf niet testen wegens de verkeerde kleur van de foundation. Ik ga hem zeker proberen te matchen met iemand met een wat rijpere huid in deze kleur, zodat diegene het anti-aging effect verder kan testen.

maybellinetheeraser - Maybelline The Eraser
Maybelline The Eraser gaat vanaf augustus verkrijgbaar zijn voor €14,99 voor een flacon met 20ml inhoud.

Met welke methode breng jij het liefst foundation aan en wat vindt jij van een geïntegreerde applicator?
afsluiting - Maybelline The Eraser

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Layla
  Reply Layla 4 augustus 2011 at 19:05

  Dit deed me denken aan mijn favoriete foundation: Revlon Age Defying in de kleur 04 nude beige (heel licht, zeker geschikt voor jou). Ik ben 26 jaar en heb ook geen anti aging producten nodig, maar man! Wat een perfecte foundation!
  Je ziet ‘m totaal niet zitten (iets waar ik nogal last van heb, zelfs Mac zie je goed zitten op mijn huid) en je hele gezicht klaart ervan op, alsof je 16 bent :p
  Van reviews die ik heb gelezen online, begrijp ik dat deze foundation heel slecht werkt voor ensen met een probleemhuid, maar als je een normale huid hebt zonder grote puisten is ie werkelijk het einde. Ik wil nooit meer iets anders.

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 1 augustus 2011 at 19:23

  Het idee vind ik wel heel erg leuk, maar ik zou hem niet zo snel kopen ;)

 • Avatar van Jeske
  Reply Jeske 1 augustus 2011 at 14:01

  het anti-aging gedeelte heb ik nog niet nodig maar ben wel benieuwd om dit even in de kruidvat eens te testen. Het klinkt namelijk wel fijn.

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 1 augustus 2011 at 12:08

  Ah oke! Ik dacht dat dit de ‘standaard’ hoeveelheid was haha, ik schrok al :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 1 augustus 2011 at 11:36

  Ziet er inderdaad heel donker uit! En de hoeveelheid die op de spons komt ziet er ook best royaal uit.. deze skip ik denk ik (:

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 augustus 2011 at 11:50

   De hoeveelheid die eruitkomt is te doseren natuurlijk, wat je op de foto in het artikel zit is na enkele keren draaien om het goed te kunnen laten zien :-)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 31 juli 2011 at 23:42

  Dat sponsje lijkt me geen voordeel eigenlijk. Ik gebruik ook liever mijn kabuki kwast. Ik zou deze dus niet aanschaffen voor mezelf. Veel te onhandig want je moet de spons natuurlijk wel regelmatig schoonmaken voor goede hygiène. Het idee erachter snap ik wel, een foundation met spons/kwast ineen (het vervangt de kwast), maar voor mezelf dus niet praktisch. De werkzame stoffen die ze beweren te hebben, dat vind k dan weer interesant. Heb je gecheckt naar de ingrediëntenlijst? Daar ben ik namelijk best benieuwd naar.
  Goed artikel, mooie foto’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 augustus 2011 at 11:49

   In de foundation zitten hooggeconcentreerde werkzame stoffen van het natuurlijke vitaminebommetje: de Goji-bes. Als je hier meet over leest dan snap ik zeker waarom er na 7 jaar onderzoek uit is gekomen dat dit veel kan doen voor ‘anti-agen’. Dankjewel voor je complimenten trouwens ^^

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 31 juli 2011 at 23:24

  Erg jammer dat die wat de donker was voor je en wat stoer dat je er toch mee hebt gelopen, om er een goede review over te kunnen schrijven. Het sponsje ziet er erg prettig uit en het lijkt mij een fijne foundation.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
GOSH Autumn Look 2011 mono eye shadows

Als er één merk is wat met de nieuwe collecties ook echt vooruitgang maakt in kwaliteit dan is het wel...

Sluiten