Beauty

Rituals Blossom Water & Eau d’Orange

29 juli 2011


Ik ben gek op parfums en ik heb dan ook een beste verzameling ondertussen. Maar, ik ben wel kieskeurig met parfums en vind dan ook zeker niet alle luchtjes even lekker. Met een verjaardag wilt dat nog wel eens genante maar eerlijke situaties opleveren ;-) Rituals is een merk wat mij sowieso aanspreekt en mijn laatstgekochte geuren zijn er dan ook 2 van dit merk. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.


Beide geuren komen in een mooie, stevige koker en de flacons zelf bevatten 100ml per stuk. Je betaalt €19,90 per geur en dit is dus zeker niet veel. Wel moet je er rekening mee houden dat dit geen parfums zijn maar eerder een ‘fris lichaamswater’ en je dus meerdere keren gedurende de dag moet bijsprayen als je er echt naar wilt ruiken. Ikzelf vind dit geen enkel probleem, hierdoor kan je ook nooit het gevoel hebben dat je teveel parfum ophebt. ^^

Alhoewel beide geuren heel verschillend lijken hebben ze toch een gezamenlijk hart van musk, één van mijn favoriete noten in een parfum. Verder vind ik vanille, jasmijn, ylang ylang, patchouli, rozen, en ‘poederige’ geuren erg lekker.

Blossom Water heeft een bloemachtige boventoon die samenkomt met fruitige kersenbloesems en een muskusmelange. Nog een voordeel: er zitten hydraterende bestanddelen in.

“De kersenbloesem, Sakura, ontleent haar naam aan een prinses uit lang vervlogen tijden met de naam Kono-Hane-Sakuya-Hime (bloeiende-boom-bloem-prinses). De legende zegt dat ze deze lange naam kreeg nadat ze uit de hemel kwam vallen precies boven op een kersenboom. Sindsdien geldt de kersenbloesem als Japans symbool voor geluk, liefde en de jaarlijkse start van de natuur. De uitbundige, maar korte, bloei van de Sakura wordt even uitbundig gevierd: men trekt er in de lente massaal op uit om onder de bloeiende Sakura te genieten van de schoonheid van de vallende kersenbloesem. Dit bijzonder fenomeen noemt men Hanami (bloem kijken).”

Eau d’Orange heeft een topnoot van pittige, citrusachtige bergamot, sprankelende witte peper en kardemomzaadjes. De geur gaat over in een bloemig hart van jasmijnblaadjes en witte thee. Je ruikt ook duidelijk cederhout, nootmuskaat en musk.

“Van oudsher is de weldadige invloed van geur op de menselijke psyche bekend. De Egyptenaren gebruikten parfum evengoed voor hun huizen als op hun lichaam. De aromatherapie is ons overgeleverd door de Yogi’s van India die Ayurveda beoefenden: de kunst van lang leven in goede gezondheid. Rituals blaast deze tradities nieuw leven in met Eau d’Orange.”

Beide geuren zijn in de Rituals winkels te koop en via RitualsShop.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 31 juli 2011 at 01:40

  Wat zien die flesjes er goed uit! Deze ga ik zeker besnuffelen als ik weer bij Rituals ben.

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 29 juli 2011 at 23:03

  Ze zijn allebei heerlijk, al kocht in ik Utrecht alleen Eau d’Orange. Verrukkelijk, één van de lekkerste geurtjes die ik heb!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 29 juli 2011 at 20:42

  Dat klinkt heerlijk… :-)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 29 juli 2011 at 20:04

  Klinkt goed! Volgende keer is aan ruiken! :-)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 juli 2011 at 16:46

  Cherry Blossom lijkt me heerlijk! Ik wist niet dat ze dit verkochten! Oh jee, ik voel een nieuwe aanwinst borrelen!

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 29 juli 2011 at 13:08

  ik had de eau d’orange op de lente meet niet gekocht maarr heb het kort daarna toch wel gedaan omdat ie toch mijn hoofd bleef spoken haha en ik hou van die geur!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2011 at 23:11

   Wat leuk dat je hem toch hebt gekocht! ^^

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 juli 2011 at 12:02

  Ik vind het zo jammer dat ik de geuren niet kan ruiken op dit moment! ik ben zo benieuwd, vooral na de omschrijving van de geuren. Ze lijken mij heerlijk

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 29 juli 2011 at 10:54

  Oh dat lijken me heerlijke geuren.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 29 juli 2011 at 10:17

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, de laatste klinkt heel fijn.

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 29 juli 2011 at 09:04

  Vooral die laatste spreekt me wel aan. Ik ben dan ook gek van alles wat naar citrus (of thee ruikt) :-)

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 29 juli 2011 at 08:41

  Blossom water is erg lekker! die spoot ik altijd op als ik stage liep;)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 29 juli 2011 at 08:39

  De Eau d’Orange lijkt me erg lekker. Jasmijn en (vooral!) witte thee, yummie!

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 29 juli 2011 at 07:39

  Oehlala, I’m curious!

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 29 juli 2011 at 06:37

  De laatste geur lijkt me heerlijk, vooral omdat er Musk in zit. De eerste geur lijkt me ook wel lekker ruiken. Ik zou soms willen dat ik via mijn computer kon ruiken hoe parfums in reviews ruiken :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2011 at 09:49

   In de eerste zit ook musk <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.