Beauty

Weleda’s 90e verjaardag + mijn musthaves!

24 juli 2011


Weleda viert dit jaar haar 90e verjaardag en om dit mooie jubileum te vieren roepen ze iedereen op naar Weleda.nl te gaan. Daar staat namelijk een erg mooi project online waar ik jullie zeker meer over wil vertellen (je kan er mooie prijzen mee winnen!) en ook wil ik jullie mijn musthaves van dit 100% natuurlijke merk laten zien. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder.

Ga op de website van Weleda naar de ‘Verkiezing van het Weleda Wereldproject’ en breng een stem uit op jouw favoriete duurzame teeltproject ergens ter wereld. Geef hierbij jouw motivatie en het winnende project ontvangt een stimuleringsbedrag van €10.000,-. Als jouw motivatie wordt uitgekozen win je een indrukwekkende reis (8 dagen voor 2 personen) naar het land van het gekozen project. Onder de stemmers worden ook nog 90 Weleda-verwenpakketten met een waarde van €90,00 verloot. Op 12 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuurlijke cosmetica/verzorging is enorm in opkomst en het is dè trend aan het worden van 2011. Ook celebrities als Jessica Alba, Courtney Cox en Brooke Shields gaven verschillende keren aan dat Weleda producten tussen hun favorieten zaten. Dit ook zeker vanwege de achtergrond van dit merk: Weleda producten zijn ‘schoon’ geproduceerd, met respect voor mens en natuur. Vorig jaar werd Weleda nog verkozen tot Duurzaamste merk van Nederland.

Mijn musthaves van dit merk? Lavendel Ontspanningsbad, 2-in-1 Reiniging en Duindoorn Handcrème:

Lavendel Ontspanningsbad 200ml, €12,75
“Lavendel ontspanningsbad omhult het lichaam met geuren van de fijnste lavendel. Etherische lavendelolie werkt ontspannend en rustgevend. Lavende Ontspanningsbad vergemakkelijkt het inslapen en bevordert een goede nachtrust. Bij overbelasing, spanning en stress zorgt de badmelk voor een weldadige ontspanning. Ook bij douchen en wassen, in een whirlpool of bubbelbad, komt de rustgevende geur vrij.”

Ik vind dit echt een geweldig product! Sowieso ben ik al fan van de heerlijke lavendelgeur (klik hier voor meer informatie) maar dit product is echt een aanrader om ultiem te kunnen ontspannen. Niet alleen voor in bad, maar ook heerlijk voor in een voetenbadje om je trouwe onderdanen aan het eind van de dag een welverdiende verwenbeurt te geven. De geur van lavendel is door je hele huis te ruiken en brengt je compleet tot rust. Mijn huid voelt na gebruik ook nog eens lekker zacht aan, wat wil je nog meer? ;-)

Voeg het product wel pas toe als je (voeten)bad is volgelopen, zo voorkom je het voortijdig vervluchtigen van de etherische olie.

2-in-1 Reiniging 100ml, €8,75
“Weleda gezichtsreiniging op basis van biologische ingrediënten reinigt de huid mild tot diep in de poriën en houdt daarbij de vochtbalans op peil. Het licht samentrekkende extract uit hammemelis kalmeert en verzorgt de huid, en verfijnt de poriën. Hierdoor is de huid optimaal voorbereid op de verdere gezichtsverzorging.”

Dit product moet je even schudden voor gebruik en masseer ik vervolgens lichtjes in op mijn gezichts- en halshuid. Met wat warm water of een vochtig wattenschijfje verwijder je erna gemakkelijk alle make-up, al gebruik ik voor mijn ogen wel een andere reiniger. Het werkt snel, heeft een lekkere geur en ik merk dat mijn gevoeligere/droge huid er goed op reageert. De fijne geur is erg prettig, wel moet je van de ‘natuurlijkere’ geuren houden.

Duindoorn Handcrème 50ml, €7,25
“De rijke Duindoorn handcrème beschermt belaste handen intensief tegen vochtverlies en maakt ruwe, droge handen weer zacht, glad en soepel. De intensief verzorgende crème trekt snel in, zonder een vettig laagje achter te laten. Duindoord handcrème bevat lichte sesamolie en duindoornolie, die rijk aan natuurlijke vitamines en overzadigde vetzuren is.”

Ik smeer mijn handen dagelijks, meerdere keren per dag in met een handcrème en heb er al veel verschillende geprobeerd. Deze handcrème staat toch zeker tussen mijn favorieten vanwege de frisse, fruitige geur, enorm verzachtende werking èn het feit dat deze enorm zuinig in gebruik is. Mijn handen en nagelriemen zien er binnen korte tijd al minder droog uit: aanrader!

Weleda is bij verschillende gezondheidswinkels te koop, klik hier voor de verkooppunten. Voor meer informatie: Weleda.nl. Bekijk ook eens onderstaand filmpje van Weleda voor een indruk van de duurzame teelt:

Heb jij ervaring met producten van dit merk?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Liv
  Reply Liv 27 juli 2011 at 11:11

  Leuk zo veel weleda fan of fans-to be ;) ik kan niet meer zonder het weleda douchegel citroen is mijn all-time favoriet maar ook sleedorn en lavendel zijn geweldig. zo zacht mmmmmmmmmmm. het weleda haarolie is trouwens ook echt super! het stimuleert de hoofdhuid en zorgt voor super zacht gezond haar :) dit zijn mijn weleda favorieten. Liefs, liv

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juli 2011 at 13:29

   Die haarolie gaat ook op mijn lijstje om eens te gaan proberen!

   • Avatar van Liv
    Reply Liv 27 juli 2011 at 14:57

    Hoi Desiree, ja de weleda haarolie vind ik persoonlijk zelfs lekkerder dan die van dr.hauschka- hij is ook maar de helft van de prijs (ook wel de helft van de inhoud maar zeker genoeg om het een paar maanden te proberen). Liefs, liv

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 25 juli 2011 at 21:17

  Ik kende het nog niet, maar het lijkt mij wel goed merk.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Jolien
  Reply Jolien 25 juli 2011 at 17:21

  Nog nooit Weleda gebruikt, wel eens over hun huidolies gehoord!
  Maar wat een goede actie opgezet zeg, met mooie prijzen!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 25 juli 2011 at 07:39

  Ik heb wel vaker de amandel gezichtscreme gebruikt; goed spul! Weleda heeft goede produkten, ik ben er echt fan van.

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 24 juli 2011 at 22:45

  Ik heb ooit wel eens Weleda gebruikt, maar dat is lang geleden. Wel leuk dat ze al 90 jaar bestaan :D.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 24 juli 2011 at 20:48

  Wauw, ik wist niet dat Weleda al 90 jaar bestaat. Ik vind de lavendel ontspanningsbad ook een heel fijn product! Ik ben sowieso gek op lavendelgeur.

 • Avatar van Celeste
  Reply Celeste 24 juli 2011 at 20:06

  Klinkt wel goed

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 24 juli 2011 at 19:31

  Toevallig heb ik van de week de granaatappel serie in mini-variant gekocht. Vond de geur wel even wennen, maar wel heel fris!

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 24 juli 2011 at 17:32

  Ik wil die 2 in 1 reiniging wel eens proberen. De iris lijn vind ik erg lekker en de arnica producten ook! :D

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 24 juli 2011 at 17:13

  Ik heb zelf geen ervaring met Weleda , ik ben wel erg benieuwd:)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 24 juli 2011 at 16:26

  Ik vind Weleda echt heerlijk spul hebben. We hebben hier nu 3 flessen met e.e.a staan, waaronder 2 fijne oliën voor een ontspannende massage, ik ben er ook erg blij mee moet ik zeggen :-)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 24 juli 2011 at 16:18

  Ik ben een Weleda groupie, haha :-) De Duindoorn huidolie vind ik ook heerlijk, een beetje vloeibare zon, zeker als het guur weer is. Maar eigenlijk zij ze allemaal heel erg lekker, en heb ik ze dan ook allemaal :-) zodat ik zo nu en dan even kan snuffelen waar mijn huid en ik nu het meeste trek in hebben! Voor een bad vind ik Weleda bad zelf wak te vluchtig, de zeldzame keren dat ik een bad ter beschikking heb gebruik ik liever een lekkere badolie, maar een voetenbad met Lavendel Ontspanningsbad helpt mij inderdaad heel goed wat te ontspannen als ik veel last heb van slapeloosheid of nervositeit. En van een Rozemarijn Activeringsbad worden verkleumde voetjes en botten weer heerlijk warm!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juli 2011 at 13:28

   Oeh, dankjewel voor de tips: ik ga ze zeker opschrijven :-)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 24 juli 2011 at 16:12

  weleda is een fijn merk :D
  al weer 90 jaartjes oud? ik wist niet dat het al zo lang bestond.

 • Avatar van Anniek (smausie)
  Reply Anniek (smausie) 24 juli 2011 at 16:09

  Mooi artikel! Ben gek op aromatherapie!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.