Beauty Media

Beautyboek: Paula Begoun – The Original Beauty Bible

21 augustus 2011


Ik wil vaker over beautyboeken gaan schrijven en trap hiermee af met The Original Beauty Bible van Paula Begoun. Een boek met een schat aan informatie over de beautyindustrie, ingrediënten, huidtypes en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan zeker mee voor meer informatie over dit boek.

Het boek is Engelstalig, geschreven in een kleiner lettertype en gedrukt op dun papier met in totaal 459 pagina’s. Het boek ligt door zijn formaat (15×22,7cm) lekker in de hand en leest ondanks de soms technische Engelse benamingen goed door. De 30 verschillende hoofdstukken zijn zo opgebouwd dat je er erg veel uit kan leren, of je nu een droge, rijpere of vette huid hebt.

The beauty industry – understanding the hype – frauds & fears – organic cosmetics – skin types – irritation and inflammation – sun sense and sensibility – skin care & moisturizers – exfoliating – going over the basics – wrinkles – perimenopause & menopause – skin lightening – dry skin – acne – blackheads – rosacea – psoriasis – seborrhea and eczema – cellulite – wounds, scars or stretch marks – allergy-prone skin – should you get a facial? – hair removal – growing hair – medical cosmetic corrective procedures – body & nail care – problems? solutions! – making sense of make up – animal rights.

Zoals je ziet leidt dit boek je echt door alle facetten van lichaamsverzorging inclusief oplossingen voor (huid)problemen.

Niet alleen schrijft Paula Begoun erg duidelijk over wàt iets is, maar ze schrijft er ook erg duidelijk bij hoe en waar het vandaan komt (inclusief onderzoeken) en geeft er oplossingen voor. Als je jouw huid op de best mogelijke manier wilt gaan verzorgen dan is dit zeker een aanrader om eens te lezen. Het klinkt misschien heel erg technisch en als ‘straffe kost’ maar geloof me, het valt echt mee als je eenmaal aan het lezen bent. En als je geïnteresseerd bent in beauty dan is het zelfs leuk om te lezen, echt! Er wordt gewoonweg erg veel gelogen in reclames en er worden veel uitspraken gedaan die gewoonweg kul zijn, allemaal marketing om een product te verkopen. Wil je weten welke ingrediënten of methodes het beste zijn voor jouw huidtype dan kan je dat in dit boek vinden. Voor welke producten of merken je daarbij gaat staat je natuurlijk compleet vrij, maar je krijgt zo een duidelijke handleiding van wat jouw huid in ieder geval nodig heeft voor het beste resultaat.

Het leuke vind ik vooral de feiten en fabels in de beauty industrie, het zou je verbazen wat er zoal voorbij komt! Maar ook als je enige interesse in cosmetische chirurgie hebt dan staan hier veel behandelingen in uitgelegd en wat het nu echt voor je lichaam doet, ook op de langere termijn.

Paula Begoun is wereldwijd bekend als ‘The Cosmetics Cop” en heeft al meer dan 18 beautyboeken geschreven. Daarnaast is ze regelmatig te gast geweest in shows als Oprah en ABC Primetime. Ze weet de feiten op een goede recht-voor-de-raap-manier uit te leggen zodat iedereen het begrijpt. Met haar achtergrond qua opleiding en onderzoek en het feit dat ze voor meerdere bekende cosmetisch chirurgen en grote cosmeticabedrijven adviseur is, maakt haar voor mij een geloofwaardig persoon om informatie van aan te nemen.

The Beauty Bible (3rd edition) van Paula Begoun is verkrijgbaar via o.a. PaulasChoice.nl voor €19,50. ISBN13: 978-1-877988-33-2 / ISBN10: 1-877988-33-2.

Ben jij ook zo geïnteresseerd in de achtergrond van de cosmetica-industrie, huidtypes etc? Ik vind het in ieder geval geweldig om meer te leren over het vakgebied waarin ik werkzaam ben en met dit boek heb ik er zeker een mooie schat aan informatie bij :-)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 28 augustus 2011 at 22:54

  Ik ben niet zo goed in engels, wil je ook een x een nederlands boek laten zien:)

 • Avatar van Cynthiiaa
  Reply Cynthiiaa 24 augustus 2011 at 21:32

  Ik ben benieuwd naar het boek, ik schrijf hem op!

 • Avatar van Birgitta (BLUSHtxt)
  Reply Birgitta (BLUSHtxt) 23 augustus 2011 at 14:03

  Ik ben ook fan van het boek. Echt een super naslagwerkje! Ken je trouwens Don’t go to the cosmetic counter without me? Ook erg fijn :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 augustus 2011 at 15:22

   Hi Birgitta, ook dat boek heb ik hier liggen. Vind dat ook een fijne en ga hem zeker nog voorbij laten komen :-)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 23 augustus 2011 at 13:31

  Ik ben dol op Paula’s producten :-) Dit boek lijkt me dan ook heel interessant. Ook op twitter komt ze regelmatig met handige/interessante weetjes!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 22 augustus 2011 at 19:30

  Wat leuk dat je een review over een beautyboek schrijft op je site. Het boek lijkt mij erg interessant. Wel zal het voor ‘pittige stof” zijn omdat ik het erg lastig vind, om mij goed en vooral wat langer te kunnen concentreren om een Engels boek te gaan lezen. Op zijn Nederlands gaat dit vanzelf, maar Engels is (nog) niet zo vanzelfsprekend bij mij. Ooit hoop ik dat de Engelse taal wat makkelijk behapbaar voor mij wordt.

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 22 augustus 2011 at 11:08

  dat lijkt me wel een iteressant boek zeg!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 21 augustus 2011 at 21:31

  Ziet er wel interessant uit :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 21 augustus 2011 at 21:15

  Wat leuk en interessant om te lezen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 21 augustus 2011 at 20:53

  Ziet er een fijn boek uit!!

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 21 augustus 2011 at 20:52

  Interessant! Ik vind het altijd leuk om over huid/beauty feitjes te lezen.

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 21 augustus 2011 at 17:41

  Leuk en interessant!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 21 augustus 2011 at 17:12

  Dat ziet er heel informatief uit, daar hou ik wel van! Ik ben op dit moment nog met mijn 2 boeken bezig van Bobbi Brown, ook in het Engels….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2011 at 22:11

   De boeken van Bobbi Brown heb ik ook liggen, die komen ook zeker nog aan bod ^^

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 21 augustus 2011 at 16:48

  Super, dat je wat vaker beautyboeken gaat reviewen! Dit boek van Paula zou ik wel willen hebben. Ik vind 20 euro heel erg meevallen voor zo’n dik boek.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2011 at 22:10

   Dat is precies wat ik dacht, ik had het boek qua prijs hoger ingeschat door de vele pagina’s etc. :-)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 21 augustus 2011 at 16:28

  ik zou dat boek wel willen hebben, maar ik ben heel slecht in engels.
  en dan vind ik 20 euro toch wat veel om het toch te proberen.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 21 augustus 2011 at 16:13

  Lijkt me een mooi boek , alleen erg jammer dat hij engels is.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 21 augustus 2011 at 16:12

  Lijkt me een erg interessant boek, hier ga ik zeker eens voor kijken op Bol.com :)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 21 augustus 2011 at 15:57

  Ik vind het wel interessant om te lezen ! Leuk dat je dit vaker zal doen. Het is altijd fijn om meer te weten wat er achter alle reclames zit :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.