Beauty

Evolve Gentle cleansing melt

13 augustus 2011


Een product waar ik al langere tijd nieuwsgierig naar was, maar wat altijd lastig te koop/vinden was in Nederland is de Evolve Cleansing Melt. Een product op basis van slechts een paar ingrediënten, zònder SLS, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Niet alleen moet je hiermee je gezicht kunnen reinigen en make-up verwijderen maar is het echt een multi-purpose product wat nog veel meer kan. Nieuwsgierig? Lees dan zeker verder voor meer informatie, foto’s en mijn mening over dit product.


De zachtrozigpaarse pot heeft een inhoud van 100ml. Dit lijkt misschien niet veel, maar ik kan je nu al zeggen dat dit product heel erg zuinig werkt en ik verhalen hoor van mensen die 6 maanden met een pot doen bij dagelijks gebruik! Zelf heb ik echt de tijd genomen om dit product te gaan testen zodat ik er een goed oordeel over kan geven. Laat ik zeggen dat ik erg kieskeurig ben qua make-up removers aangezien ze zonder al teveel boenen de boel moeten kunnen verwijderen, geen vettig laagje mogen achterlaten, geen lange werktijd nodig moeten hebben en bovenal mijn gezicht niet trekkerig/droog moeten laten aanvoelen. Komt dit product door de test?…

Als je de pot opent zie je een soort van waxachtige substantie, al voelt het zeker zachter aan dan wax. De natuurlijke ingrediënten zijn caprylic/capric triglycerides, glycerin en sucrose laurate en het organische ingrediënt is helianthus annus (sunflower) seed oil. Ook zit er water in. Het is de bedoeling dat je een kleine hoeveelheid op je droge gezicht met ronddraaiende bewegingen inmasseert, vervolgens vermengd met een klein beetje warm water en erna verwijdert met een washandje of watjes.

De cleansing melt laat zich gemakkelijk over mijn gezicht verdelen en masseert prettig in, ook over mijn ogen waar het gelukkig niet prikt. Zodra je er wat water bij pakt wordt de melt een soort van milk (wittig) en voel je dat de melt ‘oplost’/zachter wordt. Na het wegvegen met een watje voor de ogen en een washandje voor de rest van het gezicht is echt àlle make-up spoorloos verdwernen. WOW! Mijn huid voelt niet geïrriteerd, droog of trekkerig, er is geen vettig laagje te bekennen en ik voel me clean. En dat in slechts een paar minuutjes tijd. Ik ben fan!

Maar dit is nog niet alles: ook kan je het product gebruiken om mee te masseren, om mee te scheren en als zeepvrije wasgel voor de rest van je lijf. De Evolve gentle cleansing melt heeft trouwens geen echt waarneembare geur.

Je kan dit product aanschaffen bij Beautydrogist.nl voor €15,75. Betalen kan via bankoverschrijving, PayPal of iDeal, de verzendkosten bedragen nooit meer dan €4,95 (pakketkosten) en je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis. Wil je meer weten over deze webwinkel, lees dan hier het artikel wat ik er eerder over schreef.

Wat is jouw ultieme gezichts/make-upreinger & remover?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 16 augustus 2011 at 11:24

  ziet er heel apart uit zeg :D

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 14 augustus 2011 at 22:51

  Wat ziet dat er grappig uit! Het klinkt ook erg fijn!

 • Avatar van BeautyNailsFun
  Reply BeautyNailsFun 13 augustus 2011 at 23:15

  Dit ziet er uit als een heel fijn product! Hou ik zeker even in gedachte *maakt aantekening* ;)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 13 augustus 2011 at 22:43

  Dit product staat al een behoorlijke poos op mijn wishlist. Je hebt een duidelijk review gegeven. Ik ben er zelf erg nieuwsgierig na.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 13 augustus 2011 at 20:37

  Klinkt goed, ik kende het nog niet.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 13 augustus 2011 at 12:25

  Wat ziet dat er grappig uit!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 13 augustus 2011 at 12:14

  Dat klinkt geweldig! Jij reinigt hier dus ook je ogen mee?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2011 at 15:19

   Ik gebruik het ook voor mijn ogen, het prikt niet en laat achteraf geen vettig waasje achter wat veel producten wel doen.

   • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 14 augustus 2011 at 12:04

    Dat klinkt nog geweldiger! Ik zet hem op mijn lijstje!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 13 augustus 2011 at 11:16

  Dit lijkt me fijn spul. Verwijdert ‘ie ook waterproof mascara?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2011 at 15:19

   Ik krijg er inderdaad ook moeiteloos waterproof make-up mee weg :-)

 • Avatar van petra
  Reply petra 13 augustus 2011 at 11:15

  Oh, dit kende ik helemaal niet, maar klinkt echt heel goed, ziet er ook leuk uit!! Ik ben echt benieuwd geworden!

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 13 augustus 2011 at 11:04

  dat klinkt goed! misschien dat ik dit wel ga kopen als al me anders spul op is.

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 13 augustus 2011 at 10:26

  Wat een leuk product! Ik ben er echt benieuwd naar geworden, ik heb nog nooit eerder zo`n reiniging gezien!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 13 augustus 2011 at 10:07

  De substantie ziet er erg leuk uit…

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 13 augustus 2011 at 09:36

  Doet mij een beetje H&M aan door het lettertype en verpakking.

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 13 augustus 2011 at 09:33

  Ik ben heel benieuwd naar dit product. Zelf gebruik ik een cleansing oil, dat werkt op dezelfde manier en ben daar ook heel tevreden van. Voor mij geen reinigingsmelk meer :-)

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 13 augustus 2011 at 01:51

  Oooh nice ! Klinkt alleszinds superfijn. Mijn ultieme reiniger moet mij achterlaten met een fris en proper gevoel, zonder trekkerig te zijn en ohja, mijn huid moet ook nog eens zacht zijn. Veeleisend moi ? hihi :d Leuk product hoor, misschien probeer ik het wel eens uit.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 13 augustus 2011 at 01:12

  Lijkt me een heel fijn en veelzijdig product! Ben benieuwd hoe de textuur in real life aanvoelt.. Het klinkt heerlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.