Beauty

Gevoelige huid? Zarqa!

24 augustus 2011


Vandaag wil ik graag een merk aan jullie laten zien wat perfect is voor mensen die een gevoelige huid hebben: Zarqa. Producten die geen allergenen, kleurstof, parabenen, paraffine of dierlijke extracten bevatten en geschikt zijn voor iedereen. De producten zijn ook bijna allemaal parfumvrij, al zijn er enkele producten tussen die geparfumeerd zijn met een zacht hypoallergeenvrij parfum. En het mooiste? Er is een ruim assortiment verkrijgbaar, dus je kan er van top tot teen terecht. Kijk mee voor meer informatie en mijn favorieten.

” Ongeveer 15 % van alle nieuwe medische klachten die huisartsen per jaar behandelen zijn huidafwijkingen. Het gaat daarbij om een overgevoeligheid van de huid, eczeem of psoriasis. Het aantal mensen met huidklachten groeit sterk door de veroudering van de huid en door buitensporig zongedrag. Ook acné is niet alleen meer een probleem waar pubers last van hebben, maar steeds meer volwassenen hebben er last van. Niet alleen volwassenen hebben last van huidproblemen, maar de problemen uiten zich op steeds jongere leeftijd. Steeds meer baby’s en kinderen hebben een overgevoelige huid of eczeem. Voor al deze problemen biedt ZARQA producten die de huid op een therapeutische wijze verzorgt. De producten zijn op zichzelf te gebruiken, maar vooral ook als onderdeel van een kuur.”

Alle producten bevatten Dode Zee mineralen of zout wat door de hoge gehaltes aan magnesium, calcium, kalium, broom en sporenelementen een grote therapeutische invloed heeft op de huid. De volgende 3 eigenschappen van Dode Zee mineralen zijn belangrijk voor de verzorging van de huid en de behandeling van huidproblemen:

* De kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk bij de behandeling van onder andere psoriasis en eczeem.
* Het regeneratievermogen, een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren, belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen, bijvoorbeeld acné.
* Het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Dit wordt in de huidverzorging tweeledig gebruikt: om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.

Zarqa kan hierdoor hulp bieden bij verschillende huidproblemen (bij baby’s, volwassenen, kinderen en ouderen) zoals eczeem, contacteczeem, constitutioneel eczeem, seborroïsch eczeem, zwemmerseczeem, dauwworm, droge huid, huidveroudering, psoriasis, acné, voetschimmel, couperose, berg, droge babyhuid, rode babybillen en smet.

Ik heb ondertussen van Zarqa een flink aantal producten in huis staan, waarvan je er in dit artikel op de foto’s enkele voorbij ziet komen. Het is echt mijn merk geworden voor periodes dat mijn huid echt flink gevoelig is en enorm droog. De schilfertjes, jeuk en geïrriteerde huid verdwijnen dan binnen enkele weekjes van gebruik. Eén van mijn grootste favorieten is de pot hieronder, de Body Butter. Een lekkere dikke roomboter substantie (gelukkig niet met die geur, want ik ben geen liefhebber van boter om het maar netjes uit te drukken) met een neutrale geur die de echt droge plekjes heel snel laat verdwijnen en mijn huid weer zacht en soepel maakt. Nog een groot voordeel van de producten van dit merk: het werkt allemaal lekker zuinig!

De producten van Zarqa zijn op veel plekken te koop, klik hier voor de verkooppunten bij jou in de buurt. De prijzen van de producten vind ik allemaal netjes en goed te doen, ze liggen zo tussen de €5,00 (badzout) en €20,00 (pot crème) voor fullsize verpakkingen. Voor meer informatie: Zarqa.nl.

Was jij al bekend met dit merk? Zo ja, wat is jouw favoriet?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 29 augustus 2011 at 08:33

    Ik kende het merk nog niet, ben erg benieuwd naar de voetproducten.

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 25 augustus 2011 at 16:31

    Ik heb een mega gevoelige huid, maar HULDE aan Zarqa. Super (h)eerlijke producten ( proefdiervrij!). :)

  • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 24 augustus 2011 at 22:08

    Ik had nog niet van dit merk gehoord maar het klinkt veelbelovend !

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 24 augustus 2011 at 20:14

    Zelf heb ik geen gevoelige huid. Maar deze producten lijken mij wel fijn.
    Liefs,x xx

  • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 24 augustus 2011 at 11:31

    ik heb ze nog nooit geprobeerd. Maar dat komt omdat meerdere mensen in mijn omgeving er toch allergisch op reageerden, dan durf ik het niet zo goed aan ;)

  • Avatar van michelle
    Reply michelle 24 augustus 2011 at 11:24

    ik heb een paar producten van dit merk.
    en ik ben fan de tonic want heb al een 2e fles, die bijna op is haha
    en ga ook een paar voet producten kopen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 augustus 2011 at 11:27

      Naar de voetproducten ben ik ook erg benieuwd, binnenkort meer hierover ;-)

  • Avatar van xx_Patries_xx
    Reply xx_Patries_xx 24 augustus 2011 at 10:21

    het lijken me fijne producten, zelf heb ik ook last van eczeem plekjes dus misschien dat ik het wel ga bestellen, het is ook niet overdreven prijzig dat is ook wel een pluspunt.

  • Avatar van Liv
    Reply Liv 24 augustus 2011 at 10:11

    leuke review en interessante producten, alleen vind ik het altijd een beetje ‘eng’ als niet eens op de website van de fabricant de ingredienten te lezen zijn … mmmmmmmma niet echt transparant. liefs, liv

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 augustus 2011 at 11:27

      Ik denk dat als je mailt met vragen over de ingrediëntenlijsten dat je deze gerust toegestuurd krijgt, op de verpakkingen etc. staat natuurlijk wel alles duidelijk vermeld :-)

      • Avatar van Liv
        Reply Liv 24 augustus 2011 at 11:35

        Hoi desiree! daar heb je gelijk, vragen kan altijd ;) liefs, liv

  • Avatar van Ellyg
    Reply Ellyg 24 augustus 2011 at 09:58

    Goh ze hebben de verpakkingen wel aangepakt, die zijn nu veel leuker dan jaren terug :D. Het klinkt goed, ik zou nog wel graag een review per product willen lezen!

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 24 augustus 2011 at 09:48

    Ik kende het merk nog niet. Klinkt allemaal wel erg goed voor mijn gevoelig huidje!

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 24 augustus 2011 at 09:40

    Het merk kende ik nog niet. Het lijken mij super fijne producten en ze zijn niet eens zo heel duur.

  • Avatar van Shirley
    Reply Shirley 24 augustus 2011 at 08:55

    Ik heb eczeem en ik kan het niet gebruiken! Dus niet geschikt voor alle soorten eczeem/gevoelige huidtypen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 augustus 2011 at 08:58

      Dat is wel jammer dat het voor jou niet geschikt is… Hoop dat je wel iets gevonden hebt wat je wel kan gebruiken? :-)

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 24 augustus 2011 at 07:28

    Lijken me erg fijne producten, de prijzen liggen ook helemaal niet zo hoog! Ik jaag echt naar huidverzorging die geen parabenen en die troep bevat, dus zarqa moet ik maar eens uitproberen!

  • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 24 augustus 2011 at 00:39

    Zarqa ken ik wel doordat ik het bij De Tuinen vaak heb gezien en zelfs een miniproduct ervan heb gekocht. Het was een haarproduct, weet alleen niet wat ik er precies van moet zeggen.
    Verder lijkt het me wel een erg fijn merk om te gebruiken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.