Beauty

How To: Stamping Nail Art

14 augustus 2011


Sinds het weekendje dat Sarah en Ilja bij mij kwamen logeren en ik voor het eerst in aanraking kwam met Stamping Nail Art, was ik om. Het is makkelijk om te doen en je kan er mooie resultaten mee bereiken. Je komt mij nu dan ook regelmatig tegen met een leuk versierseltje op één van mijn/al mijn nagels. Er zijn veel verschillende afbeeldingen mogelijk, variërend van een detail tot een hele nagel vol in een printje. Kijk mee voor een uitgebreide, stap-voor-stap handleiding van bovenstaande foto.


1. Om te stempelen heb je nodig: imageplate, stempeltje met rubber kussentje in, een schraper en stempellak. (Vergeet niet de plastic beschermlaag van de imageplates te halen!)

2. Eerst en vooral moet je met wat nagellakremover en een watje je imageplate schoon en vetvrij maken.

3. Dit doe je vervolgens ook met het stempeltje zodat allerlei stofjes en dergelijke eraf zijn en straks je nailart niet gaan verknoeien.

4. Ik lakte mijn nagels met een witte basislak (China Glaze – White on White) zodat de stempellakjes het duidelijkst weergegeven werden.

5. Ik begin met het Kitty design en de rode lak. De lak is vrij dik en stroperig, maar om te stempelen is dat eigenlijk erg goed, aangezien je met waterige lak niet veel van je stempel zal terugzien op de nagel. Ga met de lak over je uitgekozen design zodat alle groefjes van het design met lak gevuld zijn.

6. Ga met de schraper zo recht mogelijk over de imageplate en zet er een beetje druk op, zodat alle stempellak eraf gaat, behalve die in de groefjes van het Kitty tekeningetje.

7. Met je stempeltje ga je eerst je Kitty design ‘opnemen’ door hem er over te rollen of op te drukken (ik maak altijd een ‘rollende’ beweging, dat lukt voor mij het best!) en dan ga je hetzelfde doen op je nagel zodat de stempel op je nagel verschijnt.

8. Zo ziet het er dan een beetje uit, je misschien hebt nog wat naast je nagel, maar dat kan je bij de clean-up wegwerken.

9. Hierna maak je weer je imageplate en je stempel schoon met je watje en remover om de volgende nagel te stempelen.

10. Ik heb 4 designs uitgekozen op de twee imageplates en met de verschillende lakjes op m’n nagels gestempeld. Zo kan je elke saaie effen manicure omtoveren tot een speelse en creatieve manicure.

11. Zoals je ziet is de stempel op mijn pinkje bijna niet zichtbaar! Het groene lakje was echt fluorescerend! op de volgende foto zie je een detail foto waar je het beter op kan zien.


12. Mijn favoriete design waren toch de roosjes en de rode stempellak was echt het perfecte rood hiervoor:


Ik heb zelf ook producten van Konad en merk dat die toch fijner werken als deze. De schraper is volledig plastiv, terwijl mijn Konad scraper een metalen plaatje heeft wat toch preciezer werkt. Ook is het stempeltje erg klein om vast te houden en degene die ik heb van Konad is langer en heeft aan de ene kant een breed stempelkussen en aan de andere een kleintje. De lakjes zijn erg stroperig, maar dat is op zich niet erg bij stempelen, zoals ik al zei. Over het algemeen zou ik zeggen: ideaal setje als je net begint met stempelen en er nog niet zo gek veel geld aan wil geven!

Bij deze wil ik natuurlijk Sarah enorm bedanken voor het maken van deze duidelijke how-to! ♥

Bovenstaand setje komt van BornPrettyStore.com en kost $8,77 (€6,15). Bij deze webwinkel kan je betalen via creditcard of PayPal en betaal je géén verzendkosten. Sowieso is dit een erg leuke shop om eens lekker rond te snuffelen ^^ Met de code CURVK31 krijg je hier ook nog eens 10% korting!

Wat vind jij van stempeltjes op je nagels?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eva
  Reply Eva 3 februari 2015 at 21:39

  Leuk! Ik heb ook wat stamping plates besteld. Ze waren snel binnen, maar mijn stempellakje nog niet, helaas. Ik moet nog even wachten met stempelen dus ;)
  x Eva

 • Avatar van roos
  Reply roos 16 augustus 2011 at 14:24

  Heel leuk, ik heb zelf ook Konad en ik vind het echt heel leuk om te doen.
  Ik gebruik alleen geen nagellak van Konad zelf omdat die best wel prijzig zijn, ik gebruik de stampy lakjes van Essence, die doen het ook super goed, het nadeel daarvan is alleen dat er maar drie kleuren zijn.

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 16 augustus 2011 at 11:24

  aaach die van hello kitty is zo cute :D

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 15 augustus 2011 at 18:52

  ziet er echt superleuk uit!
  xxx

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 15 augustus 2011 at 12:32

  Leuk, die roosjes heb ik ook!
  Die tip van dat plastic eraf halen is een goede, ik snapte een paar weken terug al niet waarom m’n plates niet wouden.. En toen kwam ik er dus achter dat er plastic straks opgeplakt zit (dat was me niet opgevallen).
  Ziet er leuk uit, lekker kleurig!

  • Avatar van roos
   Reply roos 16 augustus 2011 at 14:26

   Ja ik had dat ook, bij mij werkte hij helemaal niet goed en zo, ik had wel gelezen dat er een plasticje over heen zat, alleen ik kon hem er gewoon niet afkrijgen dus ik dacht van oh volgens mij zit er geen plasticje meer op haha. Maar toen later heb ik hem er wel afgekregen.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 14 augustus 2011 at 22:39

  Gaaaf, die Hello Kitty ♥ En die roosjes, zijn ook erg leuk! Handig artikel dit :D

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 14 augustus 2011 at 15:37

  Wat ziet het er goed uit, vooral de roosjes zijn leuk inderdaad! Hoeveel laagjes heb je nodig van de witte lak om hem te laten dekken?

  • Avatar van Sarah
   Reply Sarah 14 augustus 2011 at 20:55

   Dat is maar één laagje ^^ China Glaze – White on White is zeker een aanrader!

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 14 augustus 2011 at 15:19

  Ik vind het een leuk effect geven, alleen heb er zelf niet het geduld er voor. Ik heb daarom mijn Konad spullen aan mijn nichtje gegeven die helemaal into nailart is.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 14 augustus 2011 at 14:57

  Heel erg leuk gedaan!
  Liefs, xxx

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 14 augustus 2011 at 13:29

  Wat leuuuk ! Die hello kitty’s zijn zo schattig ! Ik moet hoognodig wat aan mijn nagels doen zodat ik dit ook eens kan proberen ;-)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 augustus 2011 at 13:10

  die roosjes zijn cute :D

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 14 augustus 2011 at 12:46

  ik heb dat stempel setje ook daar vandaan, en wat geprobeerd enzo maar ik heb niet echt een geschikte stempel lak, en die van konad zijn niet dierproefvrij. dus opzoek gaan naar een andere.

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 14 augustus 2011 at 12:09

  Ik vind het effect zó leuk!
  Nog een tipje misschien: Als je met een nagelvijl heel lichtjes over de stamper heen gaat (over het rubberen kussentje) hecht de nagellak daar beter aan. Schijnt.. ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2011 at 11:12

   Dankjewel voor de tip! :-)

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 14 augustus 2011 at 11:59

  aaah die hello kitty! :D super cute! ik heb ook konad in mn nagellak doos staan maar doe er eigenlijk niks meer mee, binnenkort toch maar weer even tevoorschijn halen! mag ik vragen hoeveel lagen van de witte lak je op hebt? de witte lakjes die ik tot nu toe geprobeerd heb die dekken heel slecht en jouw nagels zien er echt spierwit uit :)

  • Avatar van Sarah
   Reply Sarah 14 augustus 2011 at 20:54

   Dat is slechts één laagje! :) Het is White on White van China Glaze, een heel fijne witte lak!

   • Avatar van Denise
    Reply Denise 15 augustus 2011 at 19:51

    Wow dat klinkt als een top lak! :)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 14 augustus 2011 at 10:33

  Ik vind dit er heel leuk uitzien! Hopelijk raken mijn nagels ooit lang genoeg om dit eens te kunnen doen, lijkt me tof =D

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 14 augustus 2011 at 10:00

  Heb ook nog de stempel liggen maar mij is het nooit gelukt! op een of andere manier gaat het niet mooi op mijn nagels :( toch binnenkort nog maar eens proberen!

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 14 augustus 2011 at 09:45

  Die roosjes zijn erg leuk. Ik vind nailart geweldig maar toch zo moeilijk aan te brengen met je linkerhand. Kwestie van oefenen zeker ? :)

  • Avatar van Sarah
   Reply Sarah 14 augustus 2011 at 20:54

   Konad/stempelen is eigenlijk erg makkelijk ook met je ‘moeilijke’ hand! Want je kan ook je nagel tegen het stempelkussentje ‘aanrollen’ zeg maar, en zo werk je eigenlijk ook met je ‘goede’ hand :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 14 augustus 2011 at 09:22

  ontzetten leuk;a

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 14 augustus 2011 at 09:12

  Ziet er erg leuk uit! Ik neem er eigenlijk nooit de tijd voor, jammer want het ziet er wel mooi uit!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 14 augustus 2011 at 09:08

  Vrolijk, die nagels! Ik heb wel de ‘stempelspulletjes’ in huis, maar ik neem er eigenlijk nooit de tijd voor. Jammer, want het ziet er zo leuk uit!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 augustus 2011 at 02:48

  Ziet er erg leuk uit! :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 14 augustus 2011 at 01:21

  Die roosjes zijn leuk! Ik heb wel wat van die plates enz, maar doe er niet super veel mee eigenlijk. Vind het al snel té opvallend bij mezelf :p

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 14 augustus 2011 at 00:55

  Ik vind het erg leuk om te doen, maar heb het al heel lang niet gedaan! Ik vind de spulletjes van Shirley’s webshop ook erg fijn (die bigplate waar ik een hele poos terug over schreef, love it!)

  Ben je er zelf ook al aan toe gekomen dees? Ben benieuwd! En natuurlijk mooi gedaan Sarah ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2011 at 11:11

   Ja, natuurlijk ben ik er al aan toe gekomen ^^ I like it!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 14 augustus 2011 at 00:40

  Vind het er altijd zo leuk uit zien! maar doe altijd zo weinig aan mijn nagels.. alleen lakken af en toe hihi. Ben nu aan het proberen om niet te bijten aan mijn nagels.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 14 augustus 2011 at 00:17

  Ziet er zo tof uit :) Ik heb het al een paar keer geprobeerd met het stamp setje van Essence, maar die scraper is echt horror… krijg de helft van de nagellak niet van de imageplate af, dus daar moet ik eerst maar eens wat op verzinnen.

  Ik vind de nagel met de roosjes ook het mooist inderdaad, prachtig!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.