Beauty

L’Oréal Studio Secrets professional primer

16 augustus 2011


Vanaf september zal er een nieuwe primer worden toegevoegd aan het assortiment van L’Oréal in de Studio Secrets Professional lijn, met de naam ‘smoothing resurfacing primer’. Dit is een primer die je alleen kan dragen, maar ook als basis voor onder je foundation. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en mijn mening over dit product.

“Deze primer (gladmakende basis) die is geïnspireerd op professionele make-up, egaliseert rimpels en oneffen texturen in de huid, waardoor de huid ongelooflijk glad wordt en fluweelzacht aanvoelt. De combinatie van zachte, lichte poeders, geeft een matte look en een zijdezachte finish. Dankzij de toevoeging van een gladde siliconenolie brengt de primer makkelijk en prettig aan zonder een vettig laagje achter te laten. Los, of gebruikt onder een foundation, garandeert deze primer een perfecte teint, elke keer weer.”

Ook al ben ik zelf meer van de primers in een pompflaconnetje vanwege de hygiëne, toch vind ik dit wel een handige verpakking. Op de foto hierboven kan je goed zien hoe groot het potje is in vergelijking met mijn hand. De inhoud van het potje bedraagt 15ml. Het glas, lettertype en het zwartglanzende dekseltje geven het product een luxe feel mee. De textuur van de primer is mousse-achtig en er zit amper geur aan, iets wat ik alleen maar een pluspunt vind aangezien parfum vaak voor irritatie zorgt.

Vanwege de mousse-achtige structuur voelt het lekker op de huid en laat het zich gemakkelijk uitsmeren, wat mij hierbij opvalt is dat het echt heerlijk zacht (perzikjeszacht) aanvoelt en mijn huid mooi matte maakt maar (en dit is een ‘maar’ omdat ik een droge huid heb) ik merk ook dat het droge velletjes een klein beetje accentueert. Waar de meeste primers erg zuinig werken, heb ik van deze toch iets meer nodig om mijn hele gezicht in te kunnen smeren, maar misschien komt dit ook door mijn drogere huid. Ik heb hem verschillende dagen getest zonder foundation erover: glad en zacht en de hele dag door een mat gezicht, en met foundation erover: die blijft de hele dag op z’n plek al voelt mijn huid wel wat droog aan…

Dat droge gevoel, is dat voor mij nu een enorm nadeel? Nee. Juist op die paar dagen in de maand dat mijn huid wat vetter kan aanvoelen of op die dagen dat het erg warm en vochtig weer is, is dit dè perfecte primer! En als ik mijn gezicht goed scrub en hydrateer voordat ik de primer gebruik, vallen de velletjes gelukkig nog wat mee. Op die echt warme dagen heeft deze primer er al meerdere keren voor gezorgd dat mijn make-up de hele dag bleef zitten, waar mijn nr.1 primer helaas wat minder presteert en er dan toch van mijn gezicht lijkt ‘af te glijden’.

Deze primer zorgt er ook voor dat mijn poriën en kleine rimpeltjes wat minder opvallen. Mocht jij nu een normale, minder droge of zelfs wat vette huid hebben dan denk ik dat je deze primer zeker eens moet proberen. 

Deze L’Oréal Studio Secrets professional primer is vanaf september verkrijgbaar voor €16,99.

Gebruik jij een primer onder je foundation?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yolanda
  Reply Yolanda 27 november 2011 at 21:19

  Wat fijn is van de primer is dat hij zorgt dat je huid niet glimt. Hij is alleen moeilijk te kopen!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 augustus 2011 at 19:49

  Ondanks de prijs lijkt ‘ie me toch erg fijn! Hij klinkt erg goed iig =)

 • Avatar van rabia
  Reply rabia 17 augustus 2011 at 00:46

  hij zit al heel lang in het assortiment bij de Etos. :)

  • Avatar van Lotte
   Reply Lotte 22 augustus 2011 at 14:16

   Bij de Etos? Ik dacht dat Studio Secrets alleen maar bij een beperkt aantal DA’s te koop was?
   Ik ben al heel lang op zoek naar de groene primer van L’Oréal maar nergens hebben ze hem meer… :(

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 16 augustus 2011 at 19:02

  Ik gebruik een primer van Gosh en daar ben ik heel tevreden van. Mijn foundation blijft een hele dag mooi zitten.

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 16 augustus 2011 at 13:21

  Ik heb die ook al en ben er niet echt tevreden over, hij voelt niet echt goed aan en bij mij glijd de make up er gewoon vanaf en blijft niet echt zitten. Gosh heeft een vergelijkbare primer , The velvet touch line perfecter, en die vind ik veel beter, voelt gewoon glad aan en hiermee blijft mijn make up gewoon mooi zitten.

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 16 augustus 2011 at 10:15

  Is die nieuw ? In België is die al zeker een jaar te koop, ik heb hem namelijk vorig jaar gekocht en gebruikt. Was best wel fijn eigenlijk :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 augustus 2011 at 10:19

   In Nederland is hij in ieder geval nieuw in het assortiment te vinden vanaf september ;-)

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 16 augustus 2011 at 09:30

  Het klinkt wel erg goed moet ik zeggen, al zal het voor mijn droge, snel schilferige huid, niet helemaal goed werken vermoedelijk.

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 16 augustus 2011 at 08:20

  Ik gebruik ook noooit primer..
  Maar ik vind het wel een heel schattig potje ^^

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 augustus 2011 at 08:00

  ik draag zelf nooit foundation dus ook geen primer XD

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 16 augustus 2011 at 01:03

  Hij lijkt me erg fijn! Toch vind ik hem wat aan de prijzige kant voor 15ml..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.