Beauty

Mijn Top 5: Blushes

18 augustus 2011


In deze rubriek laat ik jullie elke keer uit een bepaalde categorie van mijn make-up en verzorgingsproducten een top 5 zijn, vandaag zijn de blushes aan de beurt. Ik ben pas sinds de laatste 2 jaar echt blush gaan dragen omdat ik ervoor altijd in de veronderstelling was dat mijn van nature rode wangetjes genoeg door de foundation heen zouden komen. Maar op foto’s zag ik toch dat ik wat kleur miste en zo begon mijn blushverzameling. Ondertussen heb ik er een flink aantal, maar zijn de 5 van dit artikel de blushes die ik het vaakst pak.


Allereerst de verpakkingen, daar ben ik echt een sucker voor. Niet alleen van hele bijzondere of limited editions, maar ook glimmende, simpele zwarte verpakkingen kunnen mijn hartje sneller doen kloppen ;-) Helemaal als je ze zo bij elkaar ziet liggen: eyecandy!

De 5 blushes die in dit artikel aan bod komen, zijn:
* MAC Liberty of Londen – Summer Rose
* MAC Wonder Woman – Pink Power
* MAC – Pretty Baby
* Pupa Milano Very Vintage – 01
* Illamasqua – Dixie

Ik heb een voorkeur voor rozige en peachy blushes, maar eigenlijk hou ik vooral van afwisseling en pas ik mijn blush aan aan de outfit of look van die dag.

Laat ik beginnen met de MAC beautypowder in Summer Rose uit de Liberty of London collectie, die jullie in dit artikel & filmpje al voorbij zagen komen. Sinds ik hem die dag gekocht heb gebruik ik hem met flinke regelmaat. Een koele roze blush die bij veel verschillende make-up looks past en waar ik erg blij mee ben. De kleur is compleet mat, zonder shimmer of glans en als ik dat beetje meer wil gebruik ik er gewoon een highlighter over. Daarnaast zit er maar liefst 10 gram in de verpakking, dus daar kan ik een aardige tijd mee vooruit ^^

Mijn volgende favoriet is niet alleen een blush, maar ook een matte bronzer èn een highlighter in één: de MAC minderalize skin finish in Pink Power uit de Wonder Woman collectie. Dit product zagen jullie in dit artikel al voorbij komen en is echt HUGE van formaat. Er zit in totaal 20 gram in en is het perfecte maatje om mee te nemen op vakantie omdat je zo in één verpakking 3 producten hebt zitten: een peachy satin blush, een matte niet te oranje bronzer en een goudkleurige highlighter.

Deze favoriet ziet er misschien niet meteen spectaculair of enorm opvallend uit, toch is het voor mijn lichte huidskleur een perfecte blush om er direct lekker fris uit te zien. Het is een peachynude kleurtje zonder glans of shimmer en kwam in dit artikel & filmpje ook al even voorbij. Deze MAC beautypowder in de kleur Pretty Baby is qua intensiteit ook mooi op te bouwen en je pakt daardoor nooit teveel blush op, voor lichte huidjes erg fijn! Ook hier zit 10 gram in, lekker veel om voorlopig niet zonder te komen zitten.

Een blush die ik de laatste tijd weer helemaal herontdekt heb is de blush uit de Very Vintage collectie van Pupa Milano in kleur 01, dit ik in dit artikel uitgebreid liet zien. De buitenste 2 kleuren zijn helemaal mat en het middelste deel bevat een subtiele shimmer, zo kan je er fijn mee ‘spelen’ en de glans aanpassen aan je wensen voor de dag. De kleuren samen maken een peachyroze glans die echt perfect is voor de zomer. Love it! ♥

Als laatste één van mijn nieuwste blushes die direct een favoriet is geworden. Het gaat hier om de Illamasqua cream blusher in de kleur Dixie met een prachtige oudroze-oranjige (is that even a word?) kleur zonder shimmer. Omdat het een cream blush is laat hij wel glans achter, maar dit kan je afpoederen met een transparante poeder waardoor hij alsnog mat wordt èn langer blijft zitten. Ik gebruik hem met een stippling brush om niet teveel kleur in één keer op te pakken en die kleine deukjes aan de voorkant? Dat is van een lippenseeltje, want ook daar kan je hem mooi voor gebruiken.

Mocht je op zoek willen gaan naar de limited edition blushes van bijvoorbeeld MAC dan zou je eventueel kunnen zoeken op één van de volgende websites die ik in dit artikel behandelde, dan weet je in ieder geval zeker dat het een 100% origineel product is.

Gebruik jij vaak blushes en heb je daarin een voorkeur qua kleur?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 19 augustus 2011 at 03:41

  Mooie blushes heb je :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 18 augustus 2011 at 23:49

  Mooie favorieten;D

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 18 augustus 2011 at 21:54

  Wat een mooie blushes.. word er hebberig van, haha!

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 18 augustus 2011 at 20:52

  Die Summer Rose van Mac is zo pretty ! Ik gebruik meestal enkel bronzer en highlighter en heel af en toe een perzikkleurige blush.

 • Avatar van roos
  Reply roos 18 augustus 2011 at 16:16

  mooie blushes, ik hou van blush, al heb ik nog maar heel weinig!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 18 augustus 2011 at 14:09

  Hele mooie blushes. Ik gebruik eigenlijk altijd een blush wanneer ik make-up draag. Zonder vind ik mezelf ook gewoon minder mooi en het maakt eigenlijk net de look wat meer af. Ik denk dat ik voornamelijk kies voor roze blushes maar dat komt denk ik omdat ik vaak bruine ooglooks draag en die combi vind ik gewoon het mooiste!

 • Avatar van Noelle
  Reply Noelle 18 augustus 2011 at 11:59

  Ik gebruik elke dag blushes en ga het liefst voor coral en peachy kleurtjes. Roze staat niet zo mooi op mijn huidskleur helaas.

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 18 augustus 2011 at 11:47

  mooie producten hoor, ik draai eigenlijk helemaal geen blush….

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 18 augustus 2011 at 11:29

  erg mooie blushes :D

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 18 augustus 2011 at 11:04

  ik vind blush hele leuke en mooie producten maar ik gebruik ze niet… ik heb er wel een paar maar die liggen maar te liggen.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 18 augustus 2011 at 10:44

  Prachtige blushes heb je! =D

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 18 augustus 2011 at 09:56

  “oudroze-oranjige” is zeker een woord, het staat er toch of niet ? ;) hihi

  Mooie blushezzz!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 augustus 2011 at 09:14

  Die blush van Pupa is echt prachtig! En ik ben net als jij wat blushes aanschaffen betreft, de verpakking van een blush kan het hem al doen. Kan je een artikel maken met je favoriete minerale poeders?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2011 at 09:51

   Ik ben altijd in voor verzoeknummers ;-) Bedoel je met minerale poeders, de blushes, oogschaduws, foundations etc. of meer de algemene gezichtspoeders op minerale basis?

   • Avatar van Manon
    Reply Manon 18 augustus 2011 at 10:06

    Gezichtspoeders op minerale basis bedoel ik.. Dus je favoriete all over poeders waar je je gezicht mee matteerd.. Dat zou ik leuk vinden! Ik vind dit soort artikelen sowieso erg leuk om te lezen:)

 • Avatar van charile
  Reply charile 18 augustus 2011 at 08:49

  mooie blushes :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 18 augustus 2011 at 07:43

  Wat een mooie exemplaren! en ik snap precies wat je met oranjig bedoeld hoor hihi ;-)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 18 augustus 2011 at 07:15

  Ik kan niet zonder blush of bronzer meer sinds ik die heb ‘ontdekt’. Het geeft me een gezonde frisse look op mijn anders vrij bleke smoeltje hihi.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 18 augustus 2011 at 01:17

  Ik vind nog steeds die verpakkingen van de Liberty of London collectie zo leuk! Mooie blushes heb je uitgekozen ^^

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 18 augustus 2011 at 00:53

  Ik ben erg gelukkig met mijn Sleek blushes :-)

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 18 augustus 2011 at 00:24

  Sinds ik blush ontdekt heb kan ik niet meer zonder ! Ik ben vooral een sucker voor Chanel blushes en die van Mac. Het beautypowder in pretty baby en een powder blush van Illamasqua heb ik ook en vind ze allebei geweldig ! Mijn favoriete kleur is peachy pinks :-)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.