Beauty

Mijn top 5: Palettes

2 augustus 2011


Vandaag ga ik beginnen met een nieuwe rubriek ‘Mijn Top 5’ die ik inluid met mijn favoriete palettes van dit moment. Ik hou van palettes! Ze zijn vooral erg gemakkelijk om mee te nemen met weekendjes weg of vakantie, maar ook zijn de kleurtjes erin altijd zo op elkaar afgestemd dat je er veel kanten mee op kan. Kijk mee naar mijn top 5 waarin je verschillende palettes te zien krijgt van budget tot high-end.

 
Zelf draag ik meestal toch wel neutralere kleurtjes oogschaduw, al ga ik er ook wel eens goed voor zitten om er echt mee te gaan ‘spelen’. Juist op deze momenten vind ik het leuk om uitbundig te werk te gaan met kleur. In deze top 5 komen palettes voorbij waar je de meest neutrale looks mee kan maken, maar ook heftige smokey eyes en felgekleurde looks.

Laat ik beginnen met mijn favoriete vriendje voor langere vakanties, juist door de enorme hoeveelheid aan kleurtjes. Dit is een Z-Palette gevuld met Make up Studio oogschaduws. Ik heb het palette zelf samengesteld en heb hiervoor met opzet gekozen voor goede basiskleuren (mat en glanzend) en een reeks accentkleuren. In totaal zitten hier 20 verschillende kleurtjes in, maar er passen er (als ik de 2 ronde, dubbele kleuren weghaal) nog 3 nieuwe kleuren oogschaduw bij. Klik hier om naar het artikel met swatches te gaan. Het Z-Palette kost €19,00 en de losse, smalle oogschaduws van Make up Studio kosten €4,00 per stuk.

Als 2e favoriet heb ik gekozen voor het Urban Decay Ammo palette. Sinds ik deze in mijn make-up verzameling heb mogen toevoegen gebruik ik hem zeer regelmatig. Vooral omdat hier enkele unieke kleurtjes inzitten zoals het rood-roze-paarse Last Call. Dit palette is gevuld met de 10 best verkochte kleuren oogschaduw van Urban Decay. Ook al kruimelen sommige kleurtjes nogal tijdens het gebruik, toch maakt dit een geweldig palette ook weer vanwege de vele variaties die ermee mogelijk zijn. Klik hier voor het artikel inclusief swatches. Het palette is verkrijgbaar bij Sephora voor ongeveer €36,00.

Een palette wat ik nog niet heel erg lang in mijn bezit heb, maar sinds die tijd toch regelmatig pak (vooral om lekker mee te ‘spelen’ en experimenteren) is het Sleek Mediterranean palette. Hier zitten 12 verschillende kleuren oogschaduw in, waarvan er slechts 2 neutraal te noemen zijn. De rest varieert van kiwigroen tot diep magenta-roze. Echt een palette voor superzomerse looks en een instant colour splash! Klik hier voor het artikel inclusief swatches. Het Sleek Mediterranean palette komt uit een gelimiteerde oplage en zal misschien nog wat lastig te vinden zijn. Het palette kostte €7,25.

Dit Romantic Eye palette van Too Faced gebruik ik zo goed als elke keer als ik mij opmaak en was ook één van de producten die voorbij kwam in het ‘favorieten van juni filmpje’. Het palette bevat 9 kleurtjes die vooral zijn bedoeld voor mooie, romantische en vrouwelijke looks. Maar, door de enkele donkere en bijzondere kleurtjes (zoals de gouden met een pigment like WHOA!) kan je er alsnog veel verschillende kanten mee op. De highlighters erin zijn perfect voor iemand met een lichte huidskleur zoals ik heb. Klik hier voor het artikel inclusief swatches. Dit palette is te koop bij Sephora voor ongeveer €34,00.

Als laatste heb ik gekozen voor het Chanel ‘Les 4 Ombres’ palette in de kleur Enigma. Deze kwam uit de ‘Les Contrastes de Chanel’ collectie (2010) en kostte €46,50, maar ik heb hem voor mijn verjaardag dat jaar gekregen van Paul. Ook al zitten er maar 4 kleurtjes in dit palette, toch kan je er een mooie overdag-look mee maken die nèt iets meer heeft dan de standaardkleuren èn kan je er met slechts enkele minuutjes tijd een donkere avond-look mee creëeren. Doordat de oogschaduws gebakken zijn kan je ze ook vochtig gebruiken voor een nog intensere kleur. ♥

Ben jij ook een liefhebber van palettes? En wat is jouw favoriet?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 7 augustus 2011 at 14:47

  Oeh wat leuk om te zien! Het Urban Decay vind ik prachtig en met mijn eigen Romantic eye ben ik nog steeds ontzettend blij.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 4 augustus 2011 at 09:29

  Het zijn echt hele mooie kleuren/pigmenten in die palettes! Kan niet zonder palettes meer.

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 3 augustus 2011 at 20:43

  Ik ben dol op palettes :-)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 3 augustus 2011 at 17:48

  Wat een prachtige top 5 heb je samengesteld! Ik ben ook zeker fan van palettes, vaak nog handiger dan al die losse oogschaduws. Ik ben ook fan van het Romantic Eye palette en tevens van het Naturel Eye palette van Too Faced. Ook sleek palettes zijn mijn favoriet en niet te vergeten mijn inglot palettes!

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 2 augustus 2011 at 22:48

  Wat een mooie foto’s en prachtige palettes!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 2 augustus 2011 at 21:56

  Wat een leuke top 5.
  Liefs, xxx

 • Avatar van BeautyNailsFun
  Reply BeautyNailsFun 2 augustus 2011 at 21:08

  Wauw, mooie palettes heb je!
  Ik ben zelf helemaal fan van de Urban Decay palettes! Ik heb er al een aantal in mijn stash, en ik gebruik ze nog regelmatig!
  Ook vind ik Storm van Sleek heel mooi, en het Bare palette van Sigma behoort ook tot mijn favorieten.
  Sinds vorige week heb ik ook het Oh So Special palette van Sleek en ik denk dat dat ook een lievelingetje gaat worden.. ;)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 2 augustus 2011 at 19:39

  hele mooie palettes!
  ben zelf op het moment helemaal fan van mijn catrice birds of a feather palette

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 2 augustus 2011 at 18:39

  Erg leuk artikel!
  Ik hou ook erg van palettes, eyecandyyyyy!
  Mijn favoriet is op dit moment “Naked” van Urban Decay.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 2 augustus 2011 at 15:34

  We gaan mijn vorige reactie even vergeten.

  Mooie palettes, echt waar;
  mooie merken enzo en heel leuk dat er budgetproof en luxere tussen zitten.

 • Avatar van Harriette
  Reply Harriette 2 augustus 2011 at 15:14

  @ Michelle Kaiser, dit is naar mijn mening niet ‘vies’. Dit hoort zo, het is gewoon oogschaduw wat er naast ligt. Als dit vies is, dan weet ik niet hoe jou pallettes er uit zien ;s.

  • Avatar van Michelle Kaiser
   Reply Michelle Kaiser 2 augustus 2011 at 15:33

   Zo mag je denken!

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 2 augustus 2011 at 15:08

  Heerlijke verzameling heb je hoor :D Mooie foto’s ^^

 • Avatar van theartismakeup
  Reply theartismakeup 2 augustus 2011 at 15:05

  ik ben een palette freak i love them! heb der ook eigenlijk veel te veel ;) de monaco blijft ook zo mooi <3

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 2 augustus 2011 at 12:58

  Het ziet er allemaal mooi uit, alleen klein detail van de foto’s:
  de palettes zijn onwijs vies

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 augustus 2011 at 13:00

   Vies? Je ziet hier en daar wat oogschaduwpoeder liggen, dit is toch normaal bij palettes die je al meerdere keren gebruikt hebt? :-)

   • Avatar van Michelle Kaiser
    Reply Michelle Kaiser 2 augustus 2011 at 13:10

    Dat wel, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat naar een schone palette voor de foto

  • Avatar van Mandy
   Reply Mandy 2 augustus 2011 at 15:04

   Vies is anders imo hoor. Dit is gewoon verdwaald oogschaduwpoeder.

  • Avatar van Kimberley
   Reply Kimberley 2 augustus 2011 at 15:05

   Ik vind dit een hele rare opmerking. Oogschaduw stuift nu eenmaal in het rond, het is vrijwel onmogelijk om palettes goed schoon te krijgen.

   Ik heb je blog bekeken en ik zie daar geen soortgelijke foto’s op als Desirée heeft geplaatst. Als je dit zelf hebt gedaan en ervoor zorgt dat ze helemaal als nieuw eruit zien terwijl je ze hebt gebruikt dan kun je commentaar geven. Maar dit slaat gewoon nergens op.

   • Avatar van Michelle Kaiser
    Reply Michelle Kaiser 2 augustus 2011 at 15:32

    Oke dat mag

    • Avatar van Evelien
     Reply Evelien 2 augustus 2011 at 16:06

     Vies vind ik BH bandjes die boven je truitje uitkomen.

     Anyways, heel mooie palettes heb je Dees! Vooral die van Chanel, wauw <3

     • Avatar van Texie
      Texie 2 augustus 2011 at 20:50

      Touche, Evelien, Touche. ;)

      /drama

      Ik vind dat Chanel palette echt echt echt een beauty. Mijn vriend weet nooit wat hij voor me moet kopen, afgelopen jaar (we zijn bijna tegelijk jarig) hebben we zelfs, onwetend, hetzelfde voor elkaar gekocht! Ik denk dat ik heel eventjes ga hinten. Misschien even dit artikel mailen ;)

  • Avatar van Sarah
   Reply Sarah 2 augustus 2011 at 15:32

   “Onwijs vies”..?

   Ik denk dat jij duidelijk nog nooit ‘onwijs vies’ gezien hebt :D Desirée praat over haar favoriete palettes, dan vind ik het niet meer dan normaal dat ze er gebruikt uitzien :) Dit kan je toch onmogelijk ‘vies’ noemen eigenlijk.

  • Avatar van Texie
   Reply Texie 2 augustus 2011 at 20:53

   Het zou trouwens behoorlijk raar zijn als ze palettes zou fotograferen als ze nooit gebruikt zijn. Dan zou ze behoorlijk ongegronde redenen hebben voor het plaatsen van de palettes in een top 5.

 • Avatar van *~Patries~*
  Reply *~Patries~* 2 augustus 2011 at 11:36

  super leuk zeg… mijn favorite is toch wel de sleek oh so special

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 2 augustus 2011 at 11:14

  zo’n z-palette lijkt me echt gaaf, maar vind dat toch wel prijzig. alhoewel ik ook graag nog een too faced palette wil.. die zijn ook niet heel goedkoop, haha

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 2 augustus 2011 at 11:11

  mooie palettes :D
  ik heb niet eens losse oogschaduws behalve dan pigmenten.
  palettes vind ik gewoon handiger :D maar een favo heb ik nog niet eigenlijk.

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 2 augustus 2011 at 10:16

  Mooie verzameling ! Mijn favoriet is mijn freedom palette van Inglot. De kwaliteit is geweldig en ik vind het leuk dat je zelf het palette kan samenstellen.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 2 augustus 2011 at 10:04

  Mooie palettes zeg! Veel mooie kleuren en veel goed bruikbare dagelijkse kleurtjes =) me like. Ik heb vorige week in mijn notitieboekje genoteerd dat ik een nieuwe categorie wil aanmaken ‘My Five Favorites’ hmm, ga het misschien maar aanpassen, anders lijkt het erg op wat jij en meer bloggers doen…. Hoewel sommige categoriën bijna onvermijdelijk ‘hetzelfde’ zijn. De invulling blijft natuurlijk wel origineel. Dat vind ik nog wel lastig van Bloggen, je wilt origineel blijven, maar dat is met sommige dingen wel eens lastig. Dat is de reden dat ik hele periodes weinig op andere blogs kijk, zodat ik niet teveel wordt ‘beïnvloed’, als je begrijpt wat ik bedoel. Leuk dat je een nieuwe rubriek hebt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 augustus 2011 at 10:21

   Ik snap wat je bedoelt, maar daar kan je toch ook bijna niet onderuit? ‘We’ schrijven allemaal over beauty en dan komen er vast en zeker eens dezelfde ideeën in ons op of dezelfde onderwerpen langs. Maar iedereen doet dat weer op zijn eigen manier en dat maakt het toch juist zo leuk? :-)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 2 augustus 2011 at 09:58

  Mooie palettes :D!
  Ik ben dol op mijn Too Faced Naked Palette en het Glamour to Go Palette,
  en natuurlijk op de ‘normale’ 88 palettes, het kleuren palette en de neutral versie!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 2 augustus 2011 at 09:28

  Prachtige top 5! Ik ben dol op paletjes ♥

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 2 augustus 2011 at 09:20

  Wat een mooie palettes, hebben hebben hebben <3

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 2 augustus 2011 at 09:19

  Leuk om te zien dat mijn twee favorieten er ook tussen zitten! Elke keer denk ik, als ik straks op vakantie ga neem ik het romantic eye palette mee haha. Jouw idee!

  Het Monaco palette vind ik ook echt fantastisch, nog niet eerder een palette gehad die ik zo gaaf vond. Een Z-palette heb ik ook. Met twee oogschaduws erin LOL

 • Avatar van wanncha
  Reply wanncha 2 augustus 2011 at 09:18

  Mooie palettes heb jij in je bezig!

 • Avatar van Noelle
  Reply Noelle 2 augustus 2011 at 09:00

  Ik was nooit zo een fan van palettes maar sindskort heb ik er wel een aantal waar ik gek van ben. Heb mijn MAC shadows depotted en in een palette gestopt, daar grijp ik toch wel veel naar. Ook mijn UD palettes (Feminine & Fun) en Wet n Wild Blue Had Me At Hello palette. Handig om zoveel kleurtjes bij elkaar te hebben, zit ik niet meer zo te graaien in mijn collectie.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 2 augustus 2011 at 08:53

  Oeee eyecandy, daar hou ik van zeg ^^ ik vind vooral je TooFaced en Urban Decay erg mooi.

  En Sleek Mediterrenean vind ik ook idd geweldig voor de zomer ^^ zulke toffe kleurtjes

 • Avatar van LindavV70
  Reply LindavV70 2 augustus 2011 at 08:49

  Mooie verzameling palettes :-) en leuk artikel

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 2 augustus 2011 at 08:41

  mooie palettes :D

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 2 augustus 2011 at 08:39

  Heel erg mooi allemaal!
  Ik vind de meeste palettes erg duur, dus ik heb vorige week een budget gekocht, de Oh so special van Sleek. Ook lekker neutraal voor rustige looks. Verder heb ik heel wat mono oogschaduws. Palettes leken me eerst ook niet zo handig, aangezien je toch niet alle kleuren gebruikt, maar inderdaad de kleuren die erin zitten, zijn goed op elkaar afgestemd, dat is erg handig.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 2 augustus 2011 at 07:48

  Prachtige palettes! Die van UD en Chanel zou ik zelf ook wel willen hebben.

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 2 augustus 2011 at 07:29

  Erg mooie palettes! Mijn favoriete palette is het Curacao palette van Sleek.

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 2 augustus 2011 at 07:23

  Oehh wat een beauty’s!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.