Fashion

Plus Size Weekly #1

10 augustus 2011


Vandaag komt er weer een eerste artikel online van een nieuwe rubriek binnen Curvacious: Plus Size Weekly. In dit uitgebreide artikel laat ik ongeveer 1 keer per week van alles zien wat te maken heeft met ‘plus size’. Je kan hierbij denken aan interessante discussies, videoclips waarin volle(re) vrouwen meespelen, fashiontips, leuke blogs die ik in de spotlight ga zetten, kledingwebwinkels voor de curvy ladies etc. Ga er maar lekker voor zitten!


Plus Size Blog
Als eerste wil ik graag de blog van Madison Plus delen met jullie: The Dish. Later in dit artikel meer over Madison Plus, maar nu eerst alle aandacht voor de blog waarop ze dagelijks updaten. Je vindt hier leuke straatfoto’s met daarna tips waar je de outfit bij elkaar kan shoppen, de leukste trends (zoals op dit moment de midi-skirt), hoe je mode voor slanke vrouwen kan vertalen naar een fashionable outfit voor de volle(re) vrouw, mooie fotoshoots met plus size modellen en nog veel meer. Kortom: echt een bezoekje waard als je op de hoogte wilt zijn van de laatste trends. Madison Plus – The Dish

Fashiontip
Een mooie outfit begint bij de juiste ondermode, hier zullen vooral veel curvy ladies het met mij eens zijn. Een handigheidje om èn je zelfvertrouwen een boost te geven èn je outfit beter te laten zitten is corrigerende ondermode. Ok, ok, nu ziet de meeste van deze ondermode er niet geweldig aantrekkelijk uit, maar de voordelen die je hiermee kan bereiken wegen daar toch tegenop. Allereerst kan je hiermee mooi alle kleine of grote rolletjes verstoppen zodat ze een glad oppervlak krijgen en je er in zowat elke outfit serieus een stuk slanker en charmanter uitziet. Daarnaast valt kleding vaak net wat mooier omdat deze ondermode van gladde, zachte stoffen zijn gemaakt waar je bovenkleding niet op blijft hangen. Tip: koop corrigerende ondermode in de goede maat, anders kan dit gaan knellen, afrollen etc. en dat is nu juist niet de bedoeling. Het hoort gewoon comfortabel te zitten! Corrigerende ondermode is in veel (web)winkels te verkrijgen tot en met de ècht grote maten. Alle bovenstaande ondermode komt van Wehkamp.nl.

Plus Size Shop
Misschien is het niet echt een shop te noemen aangezien je er niet direct de kleding kan aanschaffen, maar Madison Plus is wel een website die ik graag even onder de aandacht wil brengen. Je kan hier kleding spotten van verschillende plus size webwinkels en dat is erg handig! Zo heb je alle nieuwe items fijn in één overzicht. Ik ben bijvoorbeeld al tijden op zoek naar een leuk leder(look) jasje en vond deze bovenstaande in het overzicht op Madison Plus, het jasje komt vandaan bij Evans, waar ik al vaker over geschreven heb. Ook kan je in één blik zien wat er in welke plus size shop in de sale is, dat is helemaal fijn natuurlijk! Houdt er wel rekening mee dat niet elke shop die vermeld staat op deze website ook daadwerkelijk naar Nederland verstuurd. Wil je weten welke shops dit wel doen, dan kan je hier een kijkje nemen. Madison Plus

Discussie
Natuurlijk vind ik het geweldig als ik van verschillende kanten hoor dat ‘plus size’ steeds meer geaccepteerd wordt en vaker in de media verschijnt. Wat ik hierin bijvoorbeeld wel erg jammer vind was de ophef die afgelopen week ontstond na het artikel over model Robyn Lawley in de Australische Vogue. “Voor het eerst in het 52-jarig bestaan van deze Vogue is er gekozen voor een plus size model.” Ehhh sowieso is maat 40 al niet plus size te noemen, laat staan als daar ook nog eens een lengte van 183cm tegenover staat. Ik snap dat in de fashionindustrie waar maat 32/34 de gangbare maat is, maat 40 toch wat groter is, maar om dit nu gelijk als zijnde plus size te bestempelen? Als ik naar bovenstaande foto’s uit deze Vogue editie van Robyn Lawley kijk dan zie ik een prachtige, slanke vrouw. Wat jij?

Ik hoop dat jullie deze eerste ‘editie’ van Plus Size Weekly leuk vonden! ^^

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 12 augustus 2011 at 22:32

  Leuke rubriek, Dees! ♥ Heel handig ook. En wat een leuke site, mooie dingen hebben ze!

 • Avatar van *~Patries~*
  Reply *~Patries~* 11 augustus 2011 at 18:43

  super leuk zeg :D

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 11 augustus 2011 at 15:07

  Leuk rubriek!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 11 augustus 2011 at 14:34

  Is dit belachelijke statement van Vogue al trending topic op Twitter?? ;) Natuurlijk mooi dat er eindelijk een vrouw met rondingen in hun blad mag, maar ’40’ lijkt me gewoon een gangbare maat! Zeker geen plussize.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 11 augustus 2011 at 11:33

  I Love it <3
  bedankt voor dit geweldige nieuwe topic (zo noem ik het maar even)

 • Avatar van Marsha
  Reply Marsha 11 augustus 2011 at 10:05

  Erg leuke rubriek! (zo leuk dat ik voor het eerst een keer een reactie schrijf ;-) )

  Wel erg jammer dat het corrigerende ondergoed van Wehkamp met een klein beetje geluk tot maat 50 gaat. Terwijl er bij mij met mijn maat 54 ook best wat te corrigeren valt ;-)

  Groetjes,
  Marsha

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 10 augustus 2011 at 21:53

  Erg leuke rubriek! Ik ben gelijk wezen kijken op de site van madison plus, vind het top! Ik verheug me op de volgende editie!

  Groetjes,
  Dionne

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 10 augustus 2011 at 21:18

  Wat een leuke rubriek! ♥

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 10 augustus 2011 at 19:21

  Eindelijk een gezond uitziend model, een vrouw met een normaal figuur!
  Maar inderdaad zeker geen plus sized schoonheid zoals wij ;)
  Geweldig artikel, ik kijk al uit naar de volgende <3

 • Avatar van Carmen
  Reply Carmen 10 augustus 2011 at 17:28

  Wow, Echt super handig!! Vraag me nu alleen af hoe het zit met de maten voor corrigerende ondermode. Heb je misschien daar tips en tricks voor ? Of is het handiger om de hunkemoller ( Schaam schaam) in te lopen ( als ze het hebben) en het daar te vragen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 augustus 2011 at 23:21

   Corrigerende ondermode is qua maataanduiding hetzelfde als bovenkleding, dus als je een 46 hebt dan neem je een 46 etc. Advies vragen in een lingeriewinkel is altijd aan te raden als je twijfelt qua ondermode :-)

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 10 augustus 2011 at 15:19

  Hele toffe rubriek! Ik behoor niet tot de plussize, maar vind leuk om te lezen! Qua modellen zou ik graag eens een soort balans willen zien tussen graatmager en het andere uiterste. Ik denk dat je daarmee veel beter kunt laten zien hoe kleding echt zit.

 • Avatar van W.
  Reply W. 10 augustus 2011 at 15:16

  Ik vind de vrouw ook absoluut niet plus size.. tja als je ze naast magere modellen gaat zetten dan is iedereen plus sixe..

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 10 augustus 2011 at 12:16

  Ik ben het met je eens, echte plussize, dat is toch wel wat meer dan de gangbare maat 40 (Gangbaar in de normale wereld bedoel ik dan, de modellenwereld is gewoon een verhaal apart!) Maar toch is dit wel een stap in de goede richting, hopelijk ontwikkelt het zich verder.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 10 augustus 2011 at 10:25

  Heel leuk artikel. Ik vind maatje 40 geen plussize. Dat is een gewone maat in mijn ogen :)
  Liefs, xxx

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 10 augustus 2011 at 10:15

  Leuk artikel ! 40 is idd geen plussize, dat noem ik een gewone maat:d !

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 10 augustus 2011 at 10:14

  Het model is inderdaad prachtig, dat ben ik helemaal met ze eens. Maar plus size? Don’t think so. Maar dat is een feit dat ik bij veel meer foto’s constateer, ook veel “plus size” webshops gebruiken geen echte plus size modellen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 augustus 2011 at 10:57

   Dat is inderdaad nog zo’n punt waaraan ik me stoor. Webwinkels die de èchte (plus size) vrouw willen vertegenwoordigen met mode voor een maat meer en vervolgens op hun foto’s slanke modellen gebruiken… Daar valt kleding toch heel anders op dan op iemand met echt een maat meer? :-s

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 10 augustus 2011 at 10:13

  Leuk zo’n artikel! Ik ben zelf niet echt plussize, maar wel wat voller (maat 38 – 40). Volgensmij beginnen plussize modellen steeds meer geaccepteerd te worden, veel bezoekers van mijn blog vonden onlangs dat plussize modellen er veel ‘normaler’ uitzien. Vind ik ook! Die graatmagere modellen zijn in mijn ogen niet eens mooi.

  Maar goed, over de discussie: 40 is niet écht plussize, nee. Ik kan me er ook zo kwaad (groot woord ja, maar het is wel zo) om maken dat Doutzen Kroes met haar maatje 36 als ‘vol’ wordt beschouwd. Weet je hoe slánk zij is?!

  Ik vind dat tijdschriften als Vogue wel eens écht plussize modellen mogen kiezen. Niet maat 40. En dan op een hele fashionable manier, waarna iedereen denkt: hé met een maatje meer kan ik er ook mooi en stylish uit zien!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 augustus 2011 at 10:56

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ik ben het helemaal met je eens. Doutzen Kroes een voller model? *zucht* Het is echt te erg voor woorden. Vind je het gek dat zoveel jonge meiden een eetprobleem hebben :-( Ik kijk uit naar de dag dat er echt vollere vrouwen in een tijdschrift worden gebruikt als model ^^

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 augustus 2011 at 09:27

  Die blog vind ik erg leuk om te zien, ondanks dat ik maat 34 heb jaag ik toch nog wel is op leuke plus size shirtjes van mijn moeder en die draag ik dan met een leuke riem

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 10 augustus 2011 at 08:49

  Nou nee, dat noem ik inderdaad ook geen plussize. Van mij mogen ze inderdaad wel meer echte plussizes in dit soort bladen zetten, maar dat gaat volgens mij nooit gebeuren. Leuk artikel overigens!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 augustus 2011 at 10:55

   Ik ben inderdaad bang dat er nooit een ècht plussize model in de bladen gebruikt zal worden, tenzij het een ècht plussize magazine is ;-)

 • Avatar van Maud / BeToday
  Reply Maud / BeToday 10 augustus 2011 at 08:26

  WAT een superleuke rubriek! En dat laatste ben ik ZO enorm met je eens. Maar daar hadden we het op Twitter al over.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 10 augustus 2011 at 07:53

  Inderdaad, ik zag de foto’s en dacht: is dat plus size? 40 is toch een normaal gangbare maat….
  Leuk je tips :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.