Beauty

Priori CoffeeBerry Perfecting Foundation

28 augustus 2011


Het is voor mij alweer een flinke tijd geleden dat ik een ‘minerale make-up tic’ had en werkelijk een kast vol producten hiervan had liggen, nu ben ik al een hele tijd overgestapt op vloeibare foundations en andere producten maar toch blijft mijn voorkeur liggen bij natuurlijkere producten en daarmee dus ook foundation op minerale basis. Ik heb nu een tijdje de nieuwe Perfecting Foundation van Priori in gebruik en wil jullie daar vandaag wat meer over vertellen en laten zien.

De PRIORI® CoffeeBerry® 100% Natural Perfecting Minerals (jaja een hele mond vol) zorgt niet alleen voor een mooie make-up basis en een egale huid, ook zit er een natuurlijke SPF (SPF25, UVA 10 en PA+++) in en zorgt het voor een zichtbare huidverbetering. Toen ik het persbericht in mijn mailbox binnenkreeg werd ik al direct enthousiast maar na het proberen van dit product is dat alleen maar meer geworden. Ja, ik ga het nu al verklappen: ik ben onder de indruk!

Het gaat hier om een 100% minerale foundation zonder talk, oliën, wassen, parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere (petro)chemische of synthetische stoffen die de poriën kunnen verstoppen of die de huid kunnen irriteren. De foundation bestaat uit een mix van natuurlijke mineralen zoals mica, ijzer oxide, titanium dioxide en natuurlijke pigmenten. De foundation is gebaseerd op het CoffeeBerry extract wat 3x krachtiger is dan groene thee. Hierdoor is het niet alleen een foundation, maar ook een huidverzorgingsproduct met vele voordelen: je huid wordt gehydrateerd, rimpels en lijntjes worden vermindert en de huid wordt egaler.

Een leuk weetje over de verpakking: deze is gemaakt van INGEO™ Natural Plastic op basis van plantaardige grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar.

De foundation is dierproefvrij en verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, ik heb hiervan de lichtste kleur 01 in mijn bezit.

Je gebruikt de foundation door een beetje in het dekseltje te tikken en dit vervolgens goed in te werken in een (kabuki)kwast, daarna tik je het overtollige poeder af en breng je het met draaiende bewegingen aan op je huid. Je kan gemakkelijk meerdere laagjes opbouwen tot je de dekking hebt die je het fijnst vindt. De lichtste kleur is voor mij alsnog een beetje te donker en daarom gebruik ik er maar een dun laagje van, perfect voor de dagen dat je niet echt make-up wilt/hoeft te dragen maar er toch wat egaler van teint uit wilt zien. Waar veel minerale foundations mijn droge huid accentueren doet deze dat absoluut niet, op de één of andere manier voelt mijn huid juist gehydrateerd aan alsof ik een vloeibare foundation heb aangebracht: prettig! De finish is dan ook heel natuurlijk, niet te mat en niet te glanzend zoals je op de foto hieronder goed kan zien:

Doordat de dekking zo gemakkelijk op te bouwen is heb je er eigenlijk geen concealer bij nodig, omdat je gewoon een tweede laagje kan aanbrengen op de plekken waar het nodig is. Maar mocht je liever een aparte concealer gebruiken dan is die er ook verkrijgbaar van dit merk en deze CoffeeBerry lijn. Ik kan er bij mij echt mijn littekentjes mee dekken zonder dat ik het gevoel heb dat ik met een dichtgeplamuurd gezicht rondloop. Maar het meest bijzondere merkte ik nog wel zo halverwege tot aan het eind van de dag: mijn huid trekt niet, voelt nog steeds heerlijk zacht en gehydrateerd aan en de foundation zit er nog perfect op. Het is dat de kleur net wat te donker en te ‘warm’ voor me is, anders zou ik nooit meer iets anders willen qua foundation/concealer. Je merkt gewoon dat het niet alleen je huid egaler maakt, maar ook echt wat doet in je huid voor op de langere termijn.

De poederkwast van Priori voelt lekker zacht aan, al kies ik voor het aanbrengen van een minerale foundation toch liever voor een kabuki kwast. Maar de kwast zelf is wel erg prettig in gebruik door het korte houten handvat en de zachte haren (en je weet ondertussen wel dat ik erg selectief ben in mijn kwasten) gebruik ik hem voor een finishing powder, bronzer of blush.

De Priori kwasten zijn milieuvriendelijk, gemaakt van taklon (een niet-dierlijk, superzacht en antibacterieel materiaal) en de handvaten zijn gemaakt van gerecycled aluminium met stelen van bamboe.

De producten van Priori zijn verkrijgbaar bij professionele schoonheidssalons, klik hier voor verkooppunten bij jou in de buurt. De foundation kost €49,95 per verpakking van 14 gram. De poederkwast kost €25,00. Ook is er een concealer, finishing powder, bronzer, kabuki kwast en concealerkwast verkrijgbaar. Voor meer informatie neem je een kijkje op PrioriSkincare.nl.

Gebruik jij liever vloeibare of minerale foundation?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 29 augustus 2011 at 12:10

  Dat klinkt echt erg goed, inderdaad is voor een droge huid een minerale foundation vaak te droog! Ben benieuwd geworden!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 29 augustus 2011 at 08:44

  Ik gebruik liever minerale dan vloeibare foundation. Hij ziet er mooi uit, maar voor mij is deze ook iets te prijzig.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 28 augustus 2011 at 22:22

  Wow dat ziet er fijn uit! Mooie kwast ooki!

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 28 augustus 2011 at 15:51

  Klinkt goed, maar ik zou er niet zoveel geld voor over hebben (zeker als de kleur ook niet perfect bij mijn huid zou passen). Zelf gebruik ik geen foundation over m’n hele gezicht, alleen maar een beetje dream matte mousse over m’n wallen. Ben met foundation altijd bang dati k m’n sproeten wegplamuur (extreem gezegd) en dat ziet er niet uit. Gelukkig vallen door de sproeten oneffenheden minder op en heb ik een redelijk egale huid.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 28 augustus 2011 at 15:05

  Dat ziet er heel goed uit, ook een prachtige swatch.
  Liefs, xxx

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 28 augustus 2011 at 13:07

  ziet er wel goed uit zeg…

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 28 augustus 2011 at 11:11

  ik gebruik geen foundation haha

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 28 augustus 2011 at 10:45

  Omdat ik een baan heb waarbij zwaardere make-up niet passend is, vind ik minerale foundation een uitkomst. Ik gebruik het dan ook dagelijks. Helaas ligt dit merk niet binnen mijn budget.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 28 augustus 2011 at 10:34

  Minerale foundation vind ik vooral fijn op warme dagen. Deze ziet er heel goed uit maar persoonlijk vind ik de prijs nogal naar de hoge kant.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 28 augustus 2011 at 09:50

  Lijkt me een heel fijn product maar vind het wel erg duur. Ik gebruik zelf het liefst vloeibare foundation.

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 28 augustus 2011 at 09:34

  Ziet er heel goed uit!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 28 augustus 2011 at 06:34

  Dat klinkt inderdaad erg goed!

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 28 augustus 2011 at 00:50

  Lijkt me een goede foundation te zijn heb nog nooit echt poeder foundations uitgeprobeert en ik wil het zeker eens doen. Alleen lijkt deze me net iets te duur voor mij persoonlijk om gewoon eens te proberen, maar het lijkt me wel interessant.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 28 augustus 2011 at 00:34

  De kwasten lijken me ook erg fijn werken. De foundation ook , ik gebruik meestal vloeibare foundation. Mineralen foundation vind ik overigens voor dagen wanneer het echt warm is (bijv. 30 graden ) fijner.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2011 at 09:44

   Op die echt hete dagen vind ik minerale foundation ook zeker fijner dragen :-)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 28 augustus 2011 at 00:25

  Die kwasten zien er super fijn uit! Ze lijken een beetje op mijn Zoeva bamboo set (ook mega fijn trouwens) ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.