Beauty

SHMINK oogproducten

8 augustus 2011

SHMINK
Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met SHMINK, een cosmeticamerk uit Canada. Een merk dat zich niet alleen bezig houdt met make-up ontwikkelen en het verkopen ervan, maar bijvoorbeeld ook visagie workshops geeft. Ok, nu lijkt me Canada wat ver om naar toe te reizen voor een cursus, maar het zegt alvast wat over het bedrijf. Lees verder voor meer informatie over SHMINK inclusief foto’s en reviews van de oogproducten die ik in mijn bezit heb.

SHMINK

SHMINK

De focus van SHMINK ligt op het vereenvoudigen van make-up applicatie, elke vrouw leren om haar make-up aan te kunnen brengen als een professional, handige filmpjes plaatsen op YouTube (klik hier voor het kanaal) en het ontwikkelen van hoogwaardige producten tegen een goede prijs. SHMINK is in 1998 opgericht door Steven Reti en sinds die tijd is het merk uitgegroeid tot eentje met meer dan 30 verschillende productlijnen. Toen Steven contact met mij opnam of ik persoonlijk kennis wilde maken met zijn producten kon ik natuurlijk geen ‘nee’ zeggen!

SHMINK
SHMINK

SHMINK
Laat ik beginnen met de Color Lock ($17,50). Niet alleen zorgt dit product ervoor dat je de huid van je ooglid egaler maakt en daarmee een basis aanlegt voor de rest van je oogmake-up, ook zorgt het ervoor dat je oogschaduwkleuren mooier uitkomen èn de hele dag blijven zitten. Je hebt er echt maar heel erg weinig van nodig en het werkt voor mij perfect als een basis/primer voor onder oogschaduw.

SHMINK
SHMINK

SHMINK
De oogschaduw ($19,50 per stuk) zitten afzonderlijk verpakt met elk een eigen schroefdeksel, maar ze zijn hierdoor ook stapelbaar en dat is weer handig en ruimtebesparend voor in je make-up koffer. Op mijn hand zie je van links naar rechts: Java, Siesta en Ilios. Java is een intens gepigmenteerde donkerbruine oogschaduw met een matte finish, Siesta is in de verpakking een lieflijk roze maar wordt op mijn hand dieper van kleur, ook deze heeft een matte finish. Ilios is een mooie peachyroze kleur met een gouden glans erover, echt heel erg mooi en ook goed te gebruiken als blush.

Elk doosje bevat 3gr en de kwaliteit van de oogschaduw is me zeker niet tegengevallen. De matte oogschaduws zijn een beetje poederig, maar als je hem deppens aanbrengt heb je hier geen last van.

SHMINK
SHMINK
SHMINK
De losse pigment oogschaduws ($16,00 per stuk) zitten afzonderlijk verpakt met een schroefdeksel en ook deze zijn weer handig op elkaar te schroeven om zo minder ruimte in te nemen in je verzameling. Van links naar rechts op mijn hand zie je: Brillare, een oranjegouden kleur met veel glans, Dizzy, een koele groene tint met veel glans en Pinkgold, een bijzondere paarse tint met een gouden glans erover.

De pigmentjes bevatten per stuk 3gr en ze zijn zuinig in gebruik vanwege de mooie pigmentatie. Deze zijn zeker in combinatie met de Color Lock erg fijn, zo blijven ze ook de hele dag zitten waar je ze hebt aangebracht.

SHMINK
SHMINK
SHMINK
Als laatste van de oogproducten heb ik nog een crème eyeliner in Spicey, die nog niet op de website staat, maar toch erg mooi is. Het is een diepe zwartbruine kleur met een gouden glansje dat vooral in het zonlicht opvalt. Ook is deze goed te gebruiken als basis voor een donkere ooglook. De liner blijft de hele dag zitten en is toch gemakkelijk te verwijderen ’s avonds.

Conclusie
Nu moet ik eerst eerlijk toegeven dat ik hiervoor nog nooit had gehoord van dit merk, maar deze kennismaking is mij goed bevallen. Graag wil ik eerst alle producten per categorie aan jullie laten zien met swatches en ga ik er binnenkort mee aan de slag om er ook looks mee te creëeren zodat je de producten ‘in actie’ kan zien.

De prijzen hierboven zijn aangegeven in Canadese Dollars. Een selectie van SHMINK make-up is verkrijgbaar bij Cosmania.nl waar je kan betalen via iDeal, creditcard of bankoverschrijving en zo heb je je producten binnen enkele dagen in huis.

Kende jij dit merk al en wat is jouw indruk?

Liefs, Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 11 augustus 2011 at 11:55

  ziet er echt goed uit, die pigmentatie ook!

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 11 augustus 2011 at 11:51

  Ik kende het nog niet nee, maar wouw wat een geweldige pigmentatie, wat een kleuren. Echt een feestje om naar te kijken en vooral van te genieten. Heel bijzonder en doet me een beetje aan M.A.C. denken eigenlijk. Erg mooi.
  Mooie duidelijke swatches maken het dan ook nog leuker om naar te kijken.

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 9 augustus 2011 at 23:43

  Ziet er heel goed uit! Die donkerbruine vind ik vooral heel mooi :)

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 9 augustus 2011 at 11:17

  Dit ziet er leuk uit zeg! Had ik niet verwacht!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 9 augustus 2011 at 08:03

  Wat een geweldige pigmentatie!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 8 augustus 2011 at 23:25

  Kende dit merk nog niet nee, ziet er wel goed uit :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Golden Rose holographic color 106 & 111

Al eerder schreef ik over een holografische nagellak van Golden Rose (klik hier voor dat artikel) en toen liet ik...

Sluiten