Beauty

SHMINK oogproducten

8 augustus 2011


Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met SHMINK, een cosmeticamerk uit Canada. Een merk dat zich niet alleen bezig houdt met make-up ontwikkelen en het verkopen ervan, maar bijvoorbeeld ook visagie workshops geeft. Ok, nu lijkt me Canada wat ver om naar toe te reizen voor een cursus, maar het zegt alvast wat over het bedrijf. Lees verder voor meer informatie over SHMINK inclusief foto’s en reviews van de oogproducten die ik in mijn bezit heb.

De focus van SHMINK ligt op het vereenvoudigen van make-up applicatie, elke vrouw leren om haar make-up aan te kunnen brengen als een professional, handige filmpjes plaatsen op YouTube (klik hier voor het kanaal) en het ontwikkelen van hoogwaardige producten tegen een goede prijs. SHMINK is in 1998 opgericht door Steven Reti en sinds die tijd is het merk uitgegroeid tot eentje met meer dan 30 verschillende productlijnen. Toen Steven contact met mij opnam of ik persoonlijk kennis wilde maken met zijn producten kon ik natuurlijk geen ‘nee’ zeggen!Laat ik beginnen met de Color Lock ($17,50). Niet alleen zorgt dit product ervoor dat je de huid van je ooglid egaler maakt en daarmee een basis aanlegt voor de rest van je oogmake-up, ook zorgt het ervoor dat je oogschaduwkleuren mooier uitkomen èn de hele dag blijven zitten. Je hebt er echt maar heel erg weinig van nodig en het werkt voor mij perfect als een basis/primer voor onder oogschaduw.De oogschaduw ($19,50 per stuk) zitten afzonderlijk verpakt met elk een eigen schroefdeksel, maar ze zijn hierdoor ook stapelbaar en dat is weer handig en ruimtebesparend voor in je make-up koffer. Op mijn hand zie je van links naar rechts: Java, Siesta en Ilios. Java is een intens gepigmenteerde donkerbruine oogschaduw met een matte finish, Siesta is in de verpakking een lieflijk roze maar wordt op mijn hand dieper van kleur, ook deze heeft een matte finish. Ilios is een mooie peachyroze kleur met een gouden glans erover, echt heel erg mooi en ook goed te gebruiken als blush.

Elk doosje bevat 3gr en de kwaliteit van de oogschaduw is me zeker niet tegengevallen. De matte oogschaduws zijn een beetje poederig, maar als je hem deppens aanbrengt heb je hier geen last van.
De losse pigment oogschaduws ($16,00 per stuk) zitten afzonderlijk verpakt met een schroefdeksel en ook deze zijn weer handig op elkaar te schroeven om zo minder ruimte in te nemen in je verzameling. Van links naar rechts op mijn hand zie je: Brillare, een oranjegouden kleur met veel glans, Dizzy, een koele groene tint met veel glans en Pinkgold, een bijzondere paarse tint met een gouden glans erover.

De pigmentjes bevatten per stuk 3gr en ze zijn zuinig in gebruik vanwege de mooie pigmentatie. Deze zijn zeker in combinatie met de Color Lock erg fijn, zo blijven ze ook de hele dag zitten waar je ze hebt aangebracht.
Als laatste van de oogproducten heb ik nog een crème eyeliner in Spicey, die nog niet op de website staat, maar toch erg mooi is. Het is een diepe zwartbruine kleur met een gouden glansje dat vooral in het zonlicht opvalt. Ook is deze goed te gebruiken als basis voor een donkere ooglook. De liner blijft de hele dag zitten en is toch gemakkelijk te verwijderen ’s avonds.

Conclusie
Nu moet ik eerst eerlijk toegeven dat ik hiervoor nog nooit had gehoord van dit merk, maar deze kennismaking is mij goed bevallen. Graag wil ik eerst alle producten per categorie aan jullie laten zien met swatches en ga ik er binnenkort mee aan de slag om er ook looks mee te creëeren zodat je de producten ‘in actie’ kan zien.

De prijzen hierboven zijn aangegeven in Canadese Dollars. Een selectie van SHMINK make-up is verkrijgbaar bij Cosmania.nl waar je kan betalen via iDeal, creditcard of bankoverschrijving en zo heb je je producten binnen enkele dagen in huis.

Kende jij dit merk al en wat is jouw indruk?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 11 augustus 2011 at 11:55

  ziet er echt goed uit, die pigmentatie ook!

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 11 augustus 2011 at 11:51

  Ik kende het nog niet nee, maar wouw wat een geweldige pigmentatie, wat een kleuren. Echt een feestje om naar te kijken en vooral van te genieten. Heel bijzonder en doet me een beetje aan M.A.C. denken eigenlijk. Erg mooi.
  Mooie duidelijke swatches maken het dan ook nog leuker om naar te kijken.

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 9 augustus 2011 at 23:43

  Ziet er heel goed uit! Die donkerbruine vind ik vooral heel mooi :)

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 9 augustus 2011 at 11:17

  Dit ziet er leuk uit zeg! Had ik niet verwacht!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 9 augustus 2011 at 08:03

  Wat een geweldige pigmentatie!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 8 augustus 2011 at 23:25

  Kende dit merk nog niet nee, ziet er wel goed uit :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 8 augustus 2011 at 20:26

  ik zag al wat op beautygloss… lijkt me echt een mooi merk!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 8 augustus 2011 at 19:41

  Die roze :o Maar ik weet niet of ik er tegen kan.. Is altijd afwachten.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 8 augustus 2011 at 15:33

  Ik vind vooral die losse pigmentenzo prachtig! Ik heb nu al paar keer gelezen over dit merk en word steeds nieuwsgieriger :)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 8 augustus 2011 at 15:23

  De pigmentatie is super. Ik hoor de laatste tijd zoveel over dit merk en zie zo’n mooie swatches voorbij komen. k Ga toch maar eens even kijken op de cosmania site!

 • Avatar van ValleyDollBB
  Reply ValleyDollBB 8 augustus 2011 at 15:03

  Zo’n leuke merknaam ! Het zien er me alleszinds heel erg fijne producten uit, ik ben benieuwd !

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 8 augustus 2011 at 14:00

  Ik ken dit merk nog niet, maar als ik de swatches zie dan wil ik het graag hebben. Het zijn echt mooie producten.

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 8 augustus 2011 at 13:08

  ik kende het niet maar ik vind het er wel mooi uitzien :)

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 8 augustus 2011 at 13:04

  Ik kende het merk nog niet maar de eyeliner ziet er heel fijn uit.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 8 augustus 2011 at 12:53

  Ik lees steeds meer over de merk Shmink! ik moet zeggen dat ik steeds nieuwsgieriger word. De oogschaduw Java ziet er echt super uit. Lekker donker en goed gepigmenteerd.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 augustus 2011 at 12:37

  mooie producten!

 • Avatar van wanncha
  Reply wanncha 8 augustus 2011 at 11:42

  Nee ik kende dit merk nog niet. Maar ik ben wel benieuwd geraakt naar de produkten.
  Het ziet er allemaal mooi en veelbelovend uit!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 8 augustus 2011 at 11:27

  Mooie pigmentatie zeg!

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 8 augustus 2011 at 11:26

  Ziet er mooi uit! Ik ken het merk eerlijk gezegd ook niet :) maar ik ga ff naar de site en lekker snuffelen!

  xxx

 • Avatar van Milady
  Reply Milady 8 augustus 2011 at 10:39

  Dat ziet er goed uit! En laat ik nou over een paar weken naar Canada gaan (A) Hebben ze daar Shmink-winkels, of waar kun je de producten daar kopen? :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 augustus 2011 at 10:43

   Wat een leuk vooruitzicht! Alvast een hele fijne vakantie toegewenst! ^^

   Shmink kan je in Canada kopen bij de pro counter in Montreal en bij de Upper Village Spa in Toronto. Je kan het daar natuurlijk ook online bestellen. Ik hoop dat je zo verder komt? :-)

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 8 augustus 2011 at 10:30

  Wat een prachtige producten! Kleuren, pigment ziet er echt goed uit.

 • Avatar van theartismakeup
  Reply theartismakeup 8 augustus 2011 at 10:03

  ze zien der wel heel leuk uit!

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 8 augustus 2011 at 09:58

  Wat een ontzettend mooie pigmentatie! Ga zo even rondneuzen op de website (:

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 8 augustus 2011 at 09:21

  Mooie producten hoor :) Ben erg benieuwd naar de rest van het merk.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 8 augustus 2011 at 08:25

  Ik vind het erg leuk dat je ze kunt stapelen! Scheelt een hoop ruimte ^_^

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 8 augustus 2011 at 07:23

  Erg mooie producten! Ben zelf ook wel erg benieuwd geworden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.