Beauty

3 from 1… Bodylotions!

1 september 2011


Vandaag de start van weer een nieuwe rubriek op Curvacious, die is geïnspireerd op het bekende MTV programma ‘3 from 1’ waarin je 3 liedjes van dezelfde artiest ziet. Nu zie je alleen 3 producten binnen één categorie voorbij komen en vandaag zijn dat bodylotions. Zo ben je gelijk op de hoogte van de nieuwste bodylotions bij elkaar en kan je makkelijker zien welke misschien voor jouw huid geschikt is. Vandaag de bodylotions van Dove met het deepcare complex, de Tradition de Hammam balsem met arganolie van Yves Rocher en de Intensive 7 days bodylotion van Garnier.


Dove bodylotions met deepcare complex
Vanaf nu bevatten de vertrouwde Dove hand- en bodyproducten het deepcare complex wat de huid niet alleen hydrateert maar ook diep voedt. Dit komt door de unieke combinatie van huidnatuurlijke nutriënten en rijke essentiële oliën. Ook hebben de producten een fris, nieuw jasje gekregen: een wit design waardoor ze ook beter te vinden zijn in het schap.

Ik heb van deze bodylotions de Essential Nourishment (400ml, €6,99) en de Indulgent Nourishment met Shea Butter (250ml, €6,99) getest. Op de swatchfoto zie je links de Essential Nourishment en rechts de Shea Butter variant, je kan goed zien dat de Shea Butter variant een stuk dikker is van textuur en dit is ook duidelijk de meer voedende variant van de twee. Deze gebruik ik dus graag op de drogere delen van mijn lichaam zoals mijn onderbenen, onderarmen, ellebogen en voeten waar hij goed zijn werk doet en deze na enkele keren gebruik al soepeler laat aanvoelen. De Essential Nourishment (blauwe flacon) is precies goed voor de andere delen van mijn lichaam. De geur van beide producten is lekker fris en zacht en de bodylotions laten geen enorm plakkerig laagje achter na gebruik.


Yves Rocher tradition de hammam 150ml, €22,50
De voedende, verzorgende arganbalsem bevat een combinatie van biologische arganolie en essentiële olie van biologische oranjebloesem die al sinds jaar en dag bekend staat om haar kalmerende eigenschappen. De extreem zachte, romige samenstelling omhult uw huid met de verrukkelijke geur van oranjebloesem. Ze voelt weer onweerstaanbaar fluweelzacht aan.

Dit is echt een verwenproduct wat een perfecte afsluiting is van een wellnessbehandeling, die je natuurlijk gerust jezelf thuis kan geven ;-) Lekker scrubben, maskertjes, scheren, douchen/badderen en erna insmeren met deze bodylotion. Hij heeft een wat dunnere structuur, maar smeert wel lekker zuinig uit en heeft een heerlijke wat meer natuurlijke geur. Ik ben hier echt een liefhebber van en mijn man ook, ergens heeft de geur ook wel wat mannelijks/unisex. De lotion trekt snel in, laat geen plakkerig laagje achter en is perfect voor de periodes dat mijn huid niet al te droog is want daar zou ik een wat meer voedend product voor nodig hebben. Mocht je de prijs te hoog vinden… Bij Yves Rocher is er altijd wel een leuke kortingsactie of aanbieding, op dit moment zelfs 40% korting! ^^


Garnier intensive 7 days 400ml, €4,68
Vanaf oktober komt Garnier met een nieuwe bodylotion op de markt (in Nederland) die ik nu al enige tijd aan het uitproberen ben. En ik kan je zeggen… Ik ben fan! De formule bevat L-Bifidus, een speciaal moisturizing complex voor hydratatie voelbaar tot wel 7 dagen. De lotion optimaliseert de natuurlijke vochtreserves van de huid, versterkt de huidbarrière en daarnaast hebben de verschillende varianten nog afzonderlijke pluspunten; shea butter wat diep voedt, mango-olie wat verzacht, aloë vera wat herstelt en kalmeert & cacao boter voor een romige en satijnzachte feel.

Ik gebruik deze bodylotion met shea butter nu elke dag voor ik naar bed ga en merk dat de echt droge lichaamsdelen als mijn bovenrug, armen en onderbenen steeds fijner aanvoelen. De lotion smeert makkelijk uit, laat geen plakkerig laagje achter, is zuinig in gebruik (dus met de fles van 400ml kan je flink vooruit!), trekt snel in en zorgt ervoor dat mijn huid echt lekker gehydrateerd aanvoelt. Als deze fles leeg is ga ik ook zeker de andere versies besnuffelen om er dan weer eentje aan te schaffen (ook al heb ik nog veel lotions staan, zo fijn is deze).

Welke bodylotion spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 13 september 2011 at 22:17

  leuk zeg :D die van Dove lijkt me erg fijn

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 2 september 2011 at 17:58

  Goede rubriek, heel overzichtelijk

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 1 september 2011 at 15:02

  Die van garnier lijkt mij ook wel lekker.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 1 september 2011 at 13:44

  De Garnier lotion wil ik graag nog eens testen! Fijn om zo’n korte reviews over hetzelfde soort product te lezen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 23:18

   Dankjewel voor je reactie Joyce ^^ Ik hoopte al dat meer het fijn zouden vinden, want op deze manier worden er gelijk overzichtelijk verschillende bij elkaar gezet zodat je eventueel een betere keuze kan maken uit het enorme aanbod in de schappen :-)

   • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 2 september 2011 at 12:51

    De reacties zijn in ieder geval hartstikke enthousiast, wat betekent dat je idee aanslaat! (: Fijn weekend!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 2 september 2011 at 12:59

     Erg leuk inderdaad al die enthousiaste reacties. Fijn weekend ook! :-)

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 1 september 2011 at 11:50

  Ik ben vooral heel erg benieuwd naar die van Garnier!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 1 september 2011 at 11:29

  die van Garnier lijkt me erg fijn1
  xx

 • Avatar van Ibtissam
  Reply Ibtissam 1 september 2011 at 11:07

  Wat een leuk idee zeg…3 from 1
  Ik vind die van Yves Rocher en Garnier erg aantrekkelijk. En fijn dat Yves Rocher korting heeft, want hij is wel een beetje prijzig…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 23:17

   Yves Rocher heeft bijna altijd wel een mooie actie of meerdere lopen, gewoon de website even in de gaten houden :-)

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 1 september 2011 at 10:21

  Ik ben benieuwd naar die van Garnier, maar ik heb ze bij ons nog nergens in de winkels zien staan helaas…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 12:54

   Ze zijn in Nederland ook pas vanaf oktober verkrijgbaar, nog even geduld dus :-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 1 september 2011 at 09:52

  Leuk artikel;D

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 1 september 2011 at 09:28

  Wat een leuk artikel! De hamam van Yves wil ik al tijden proberen.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 1 september 2011 at 08:42

  De bodylotion van Garnier is in België al langer verkrijgbaar. Ik had ook die met karitéboter maar ondertussen is hij al helemaal op :). Is inderdaad een hele goede, hydaterende lotion.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 23:17

   Dan ben je lekker aan het smeren geweest, het is echt een megafles: heerlijk spul! ^^

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 1 september 2011 at 08:42

  Leuk nieuw item! Vooral die van Yves Rocher lijkt mij het fijnst!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 1 september 2011 at 07:49

  Leuk zo 3 bodylotions onder elkaar ^_^ Ik vind de laatste ook super fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 12:52

   Hij is echt fijn he? Had je dezelfde versie of welke heb jij geprobeerd?

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 1 september 2011 at 07:16

  Leuk zo’n artikel! Moet je vaker doen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2011 at 08:39

   Leuk om te horen, gaat er ook zeker vaker komen :-)

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 1 september 2011 at 00:43

  De Dove sheaboter en die van Yves Rocher spreken mij heel erg aan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.