Beauty

3 from 1… Shampoo’s & Conditioners!

24 september 2011


In de rubriek ‘3 from 1…’ laat ik jullie 3 dezelfde producten zien, maar dan van een ander merk. Op deze manier krijg je een fijn overzicht tussen enkele gelijksoortige producten en kan je eventueel makkelijker een keuze maken als je op zoek bent naar een nieuwe shampoo en/of conditioner. De merken die vandaag aan bod komen zijn Aussie, Herbal Essences en Lee Stafford. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en reviews.


Aussie
Alweer zo’n 2 maanden geleden was ik aanwezig bij de Launch Party van dit merk (klik hier voor dat artikel), wat zijn oorsprong heeft uit Australië. Ik heb aan het eind van het persfeestje 3 producten mee naar huis gekregen die ik sinds die tijd regelmatig gebruikt heb. In het eerdere artikel konden jullie al meer lezen over de herkomst en ingrediënten, vandaag tijd voor de reviews.

Op de foto zie je van links naar rechts de shampoo, conditioner en de 3 minute miracle.

De shampoo en conditioner komen uit de Miracle Moist productlijn van Aussie en zijn echt favorietjes geworden van mij. Wel moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik deze producten niet èlke douchebeurt pak en dit komt door de geur. Begrijp me niet verkeerd, want het is een heerlijke, zoete, kauwgomballen-geur waar ik wel van hou… Maar niet altijd ;-)

De combinatie van de shampoo en conditioner zorgt ervoor dat mijn haar lekker fris en schoon is, de hele dag door een lekkere geur nalaat èn een mooie glans heeft. Ook merk ik dat het mijn haar niet vet maakt, terwijl het toch een goed voedende productlijn is. De 3 Minute Miracle Reconstructor gebruik ik als mijn haar ècht een oppepper nodig heeft want dit doet wonderen op zo’n moment. Wat helemaal fijn is, is dat het dus maar 3 minuutjes hoeft in te trekken. Al kan je er natuurlijk ook je haarpunten mee insmeren, een handdoek om je hoofd slaan en er een nachtje mee slapen voor een echte deep treatment.


Herbal Essences
De producten van Herbal Essences hebben een nieuw jasje gekregen wat lekker fris is en vrolijk in de badkamer staat. Een tijdje geleden ontving ik een mooie doos met daarin deze shampoo’s en conditioners, Herbal Essences fruit-theetjes en lekkere koekjes. Alles compleet voor een leuke review-sessie ;-)

Op de foto zie je van links naar rechts; Beautiful Ends shampoo, Uplifting Volume shampoo, Color Queen conditioner en Hello Hydration conditioner.

De producten hebben allemaal de geur van bloemen of fruit en je haar ruikt na het gebruik van de producten ook echt de hele dag door naar deze producten. Als je complimentjes wilt over ‘wat er toch zo lekker ruikt’ dan kan je deze shampoo en conditioner zeker eens proberen, want dan weet je zeker dat jij het bent! Wel kan het een beetje overwelmend zijn als je een zakelijke afspraak hebt o.i.d.

De shampoo’s en conditioners doen goed hun werk en ik merk ook zeker dat bijvoorbeeld de Uplifting Volume shampoo voor meer volume zorgt, net als de Hello Hydration conditioner mijn haar echt mooi laat glanzen. Voor mij is er enkel één probleem met dit merk waardoor ik de producten helaas niet kan gebruiken… Ik krijg er een jeukende hoofdhuid van :-( Ik weet niet waar het aan ligt en ik vind het oprecht jammer. Misschien ben ik hier wel de enige in? Toch pak ik regelmatig even een fles om er lekker aan te ruiken, de geuren zijn gewoonweg goddelijk!


Lee Stafford
Deze nieuwe shampoo en conditioner ‘Bleach Blondes’ van Lee Stafford zijn bedoeld voor vrouwen met blond haar die ervoor willen zorgen dat de kleur echt mooi blijft tot aan het volgende kappersbezoek. Zonder vergeling, koperkleurige ondertoon of doffe en droge plekken. De shampoo licht het haar op, verfrist en geeft het de blonde kleur terug die je in de salon kreeg. De paarse pigmenten zorgen ervoor dat gele en oranje tonen verdwijnen. De conditioner zorgt er daarna voor dat je haar gevoed en zijdezacht is en niet pluist. De producten bevatten panthenol, kamille en moringazaadextract.

Op de foto zie je onderaan de shampoo en erboven de conditioner.

Wat mij opvalt aan de producten is de lekkere kappersgeur, zo’n bepaalde productgeur die een luxegevoel geeft: lekker fris, vrouwelijk en zacht. En ja, ook al heb ik zelf geen blond haar, ik heb deze producten toch zeker uitvoerig getest. Ik merk dat mijn donkere haar hier lekker zacht van wordt en een fijn volume meekrijgt nadat het droog is, dit vind ik persoonlijk zeker een pluspunt. Wat mij opvalt is dat het ervoor zorgt dat mijn haar een koelere uitstraling krijgt, dit komt vast door de paarse kleurpigmenten in de shampoo. Ook al is mijn haar geverfd en heb ik normaal wel wat rode glans erdoor, ik merk dat die glans langzaam verdwijnt. Ik vind dit erg mooi, aangezien koelere kleuren mooier bij mijn huidtonen passen. En mijn haar krijgt er een mooie glans voor terug… Wat wil je nog meer? De producten zijn ook nog eens zuinig in gebruik: fijn!

Opletten: als je echt blond haar hebt dan is het aan te raden de shampoo maar ééns per week te gebruiken vanwege de paarse kleurpigmenten erin.

De Aussie shampoo’s en conditioners zijn vanaf 17 oktober verkrijgbaar bij Etos. Shampoo (300ml, €6,99), conditioner (250ml, €6,99) en 3 minute miracle (250ml, €8,99). De Herbal Essences shampoo’s en conditioners zijn te koop bij verschillende drogisterijen en supermarkten. Shampoo (250ml, €2,99) en conditioner (250ml, €2,99). De Lee Stafford Bleach Blondes shampoo en conditioner is vanaf begin oktober exclusief bij Etos verkrijgbaar. Shampoo (250ml, €8,49) en conditioner (250ml, €8,49).

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lis
  Reply Lis 24 september 2011 at 21:57

  Die De Lee Stafford Bleach Blondes shampoo en conditioner lijken mij heel fijn. Zijn deze producten natuurlijk? Daar gaat mijn voorkeur absoluut naar uit..

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 24 september 2011 at 19:44

  Ik ben benieuwd naar de Aussie producten!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 24 september 2011 at 15:31

  Ik gebruik de Herbal Essences ook wel eens, maar ik heb geen last van een jeukende hoofdhuid. Jammer dat jij er wel last van hebt! :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2011 at 21:48

   Ik vind het ook echt heel jammer :-(

   • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 24 september 2011 at 21:49

    Balennnn!!!! Ach ja, af en toe aan de fles ruiken is ook een (tijdelijke) oplossing ;)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 24 september 2011 at 13:02

  Oh ik hou van Aussie en van Herbal Essences! Maar Herbal heeft heel veel parfum enz erin, veel mensen kunnen er niet tegen (ik heb er gelukkig geen last van).

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 24 september 2011 at 11:01

  Echt leuk opgelost zo, vaak heb je niet enorm veel over een shampoo te vertellen dat je er een heel artikel mee kunt vullen. Die Aussie shampoo hebben wij volgens mij vroeger thuis wel eens gehad, maar dat is al zo lang geleden, geen idee meer hoe het ruikt! Ik wil deze echt eens proberen, ik ga eens kijken waar ik het hier in de buurt kan kopen!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 24 september 2011 at 10:03

  Misschien kreeg je een jeukende hoofdhuid door de hoeveelheid parfum of door de sulfaten.
  Helaas zijn deze producten niets voor mij omdat ik alle haarproducten met sulfaten en siliconen wil vermijden. Mijn krullende haar en mijn hoofdhuid reageren hier het beste op.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 24 september 2011 at 09:45

  De hello hydration van Herbal Essences heb ik heel lang gebruikt en was er eigenlijk best tevreden over. Een jeukende hoofdhuid kreeg ik er gelukkig niet van ! Ik ben wel heel benieuwd naar de Aussie producten.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 24 september 2011 at 08:44

  Aussi heeft geweldig spul; heb laatst nog o.a. de 3 minute miracle besteld in UK (weet niet meer via welke site); véél goedkoper dan de Etos-prijzen! Lee Stafford heeft ook goede haarproducten. Herbal Essences gebruik ik zowiezo niet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 09:16

   Mocht je de site van die webwinkel nog herinneren dan hoor ik die natuurlijk graag ;-)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 24 september 2011 at 08:36

  Ligt Aussie al in de winkel??? oh ja en waar kon je het ook al weer kopen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2011 at 21:47

   Aussie is vanaf oktober bij Etos te koop, zoals ook in het artikel staat :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 11:44

   Om precies te zijn: vanaf 17 oktober :-)

   • Avatar van Christa
    Reply Christa 26 september 2011 at 12:07

    Dankjewel Desirée, ik kijk de laatste tijd echt met mijn ogen dicht geloof ik ;].
    Maar deze datum kan ik nu mooi in de gaten houden, want voorral dat masker lijkt me wel wat.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 24 september 2011 at 08:22

  Ik vind Aussie een fijn merk, heb er zulke goede dingen over gelezen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 24 september 2011 at 07:13

  Ik heb dat ook met Herbal! Geïrriteerde hoofdhuid, jeuk, schilfertjes..alles!
  Voor mij een reden om die lekker geurende shampootjes meteen voorbij te lopen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2011 at 21:46

   Wat jammer dat jij er ook niet zo goed tegen kan….

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 24 september 2011 at 04:39

  Ik vind Herbal Essences een beetje te sterk ruiken zelf, en omdat ik graag een lekker geurtje op doe is dat dus net iets te veel concurrentie naar mijn smaak :) Die Lee Stafford lijn voor blond haar ziet er wel heel bijzonder uit, gaan ze zoiets ook voor warme tinten (rood haar) uitbrengen? En Aussie is fijn. Het gekke is dat ik me niet zo’n sterke kauwgomballengeur kan herinneren van de Miracle Moist lijn, maar het is inmiddels alweer aardig wat jaren geleden dat het mijn ‘go-to’ was toen ik in de VS woonde, dus het kan heel goed zijn dat ze in die tijd toch wat veranderingen in de lijn hebben aangebracht. Toch maar eerst even gaan ruiken in de drogist :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 24 september 2011 at 00:41

  Aussie is heerlijk! Die paarse ziet er echt wel héél paars uit, lijkt wel een stain ^^ Ik vind die Guhl conditioner die je me mee gaf ook geweldig ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2011 at 21:45

   Fijn om te horen dat die conditioner zo bevalt! ^^

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 24 september 2011 at 00:24

  Ik ben zo blij dat Aussie weer helemaal terug is hier, ik kocht voorheen altijd een grote fles op vakantie en deed daar dan een jaar lang super zuinig mee en gebruikte ‘m dus maar zo heel af en toe. Maar nu kan ik weer gewoon lekker schuimen zonder me schuldig te voelen haha. (Hoewel ik nu op vakantie Tressemé heb ontdekt… verdorie die is ook super fijn :S)
  En yep, je weet ’t, ik heb precies ’t zelfde probleem, jeukende eigenlijk zelfs brandende hoofdhuid en zelfs gezicht als ik Herbal Essences gebruik. Inderdaad jammer want de geuren zijn vaak zo lekker!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2011 at 21:45

   Ahwww echt jammer dat jij ook die ervaring hebt, vervelend he? :-(

   • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 24 september 2011 at 22:15

    Jammer inderdaad en vooral bloed irritant haha omdat je die jeuk en branderigheid vaak niet zomaar weer weg hebt na nog ’s je haar uitspoelen :-/

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.