Beauty Eten & drinken

Beauty Food | Paprika

28 september 2011

Beauty Food | Paprika
De Paprika is een vanuit Amerika afkomstige groente, maar wij kennen hem eigenlijk allemaal vanuit Hongarije en dit is ook het land waar de benaming ‘paprika’ vandaan komt. Wij Nederlanders eten gemiddeld nog geen één paprika per maand en het is tijd dat we hier verandering in gaan brengen. Nieuwsgierig wat er in een paprika zit en wat dit kan doen voor je lijf?
Beauty Food | Paprika
De paprika komt in verschillende kleuren; rood, oranje, groen, bruin, paars, lila, mintkleurig en wit. De verschillende kleuren hebben voornamelijk te maken met de rijping: tijdens het groeien is de paprika groen, dit verandert naar rood, geel oranje. Rijpe paprika’s zijn ook veel zoeter dan de groene en witte die meer bitter smaken.

Eén paprika voorziet voor 65% aan de dagelijkse behoefte vitamine E en zelfs 100% aan de dagelijkse behoefte vitamine C. Paprika’s bevatten veel Vitamine C, Vitamine E, Foliumzuur, calcium, vitamine A, B1, B2 en IJzer. Rode, gele en oranje paprika’s bevatten 2x zoveel vitamine C als groene paprika’s en de rode paprika bevat daarmee 3x zoveel Vitamine C als een sinaasappel.
Beauty Food | Paprika
Wat doen paprika’s nu ècht voor je?
Ze zijn goed voor de hersenfuncties, energieproductie en opname van proteïne, bevorderen de spijsvertering en zijn goed voor de botten, beschermen het lichaam tegen hart- en vaatziekten, versterken de spieren en zenuwen, verbeteren de doorbloeding, zijn goed voor de ogen èn zorgen voor een mooie huid, haar en nagels.

Ik ben zelf een enorme fan van paprika’s en we eten er toch met z’n 2-tjes heel wat weg in de maand. Je kan ze eten in reepjes eten als snack tussendoor maar ze zijn ook lekker door een pastasaus, in wokgerechten, door een (maaltijd)salade en noem maar op.

Dat gemiddelde van nog geen één paprika per persoon per maand kan wat mij betreft dus zeker omhoog, helemaal nu je weet wat het voor je lijf doet!

Eet jij regelmatig paprika’s?
Liefs, Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 14 juni 2012 at 14:30

  Ik vind paprika echt heerlijk! Ik denk dat ik er gemiddeld 2 per week eet

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 4 oktober 2011 at 18:16

  Ik eet iedere dag paprika, ja echt iedere dag. Neem het altijd mee als tussendoortje voor op school haha!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 1 oktober 2011 at 21:27

  Pfoe dan ben ik geen gemiddelde nederlander want als ik een gerecht als couscous of macaroni ofzow maak dan gaat er altijd een paprika doorheen!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 29 september 2011 at 08:39

  Oh heerlijk, ben dól op paprika’s. Rauw, gekookt, gebakken of door gerechten heen hmm!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 28 september 2011 at 19:17

  Lekker hoor, met een yoghurt dipsausje, of door gerechten, ik eet ze zeker. :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Eten & drinken
Eau thermale Avène | Cleanance (gastreview)

Alweer een hele tijd geleden heb ik geschreven over de Cleanance producten van Eau Thermale Avène (klik hier voor dat...

Sluiten