Beauty Media

Beautyboek: Paula Begoun | Don’t go to the cosmetics counter without me

12 september 2011


Alweer even geleden schreef ik over een ander boek van Paula Begoun, The Original Beauty Bible, (klik hier voor dat artikel) en vandaag wil ik graag wat over dit boek vertellen. Ook dit boek zit weer vol met interessante weetjes en vooral heel erg veel korte reviews van heel erg veel verschillende merken en producten. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

Dit boek is Engelstalig, geschreven in een kleiner lettertype en is gedrukt op dun papier met in totaal 1191 pagina’s. Ondanks dat het formaat wat onhandig is door de dikte van het boek, houdt het toch nog lekker vast. Het boek meet 22,7×15,5cm en is 4,5cm dik. Het boek is fijn geschreven en ik denk dat de meeste mensen met een basiskennis Engels hier toch nog goed doorheen zullen komen. Het boek heeft 7 hoofdstukken waarvan hoofdstuk 5, de reviews, veruit de meeste pagina’s in beslag neemt.

1. Why you need a cosmetics cop
2. How to take the best care of your skin
3. Explanation of reviews
4. This book is only the beginning
5. Product-by-product reviews
6. The best products
7. Cosmetic ingredient dictionary online.

Het boek bestaat dus voornamelijk uit reviews van verschillende merken en producten van deze merken. Of je nu wilt weten wat Paula Begoun van Nivea vindt of van Yves Saint Laurent, je kan het allemaal vinden. Er staan meer dan 100 verschillende merken in, waarbij je eerst een algemene mening over het merk zelf kan lezen en daarna veel korte, krachtige, reviews van de bekendste producten van deze merken met daarbij ook een prijsindicatie en je kan door de smiley bij elk product duidelijk zien wat Paula’s mening erover is.

Paula Begoun is wereldwijd bekend als ‘The Cosmetics Cop” en heeft al meer dan 18 beautyboeken geschreven. Daarnaast is ze regelmatig te gast geweest in shows als Oprah en ABC Primetime. Ze weet de feiten op een goede recht-voor-de-raap-manier uit te leggen zodat iedereen het begrijpt. Met haar achtergrond qua opleiding en onderzoek en het feit dat ze voor meerdere bekende cosmetisch chirurgen en grote cosmeticabedrijven adviseur is, maakt haar voor mij een geloofwaardig persoon om informatie van aan te nemen.

Omdat ik zelf nogal veel producten in mijn verzameling heb, van make-up- tot aan verzorgingsproducten, merk ik dat ik steeds vaker echt research doe naar producten voor ik ze zelf aanschaf. Ik merk gewoon dat ik regelmatig deze boeken van Paula Begoun erbij pak om eens te lezen over bepaalde ingrediënten, een merk of een korte review van iemand uit de beautyindustrie over een bepaald product. Ben jij ook iemand die graag dingen uitzoekt, dan is dit (maar ook zeker The Original Beauty Bible) een aanrader om toe te voegen aan je boekenkast.

Don’t go to the cosmetics counter without me (8th edition) van Paula Begoun is verkrijgbaar via o.a. PaulasChoice.nl voor €19,95. ISBN 978-1-877988-34-9.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 12 september 2011 at 22:46

  Leuk artikel! lijkt me zeker een handig boek om in de kast te hebben staan en raad te kunnen plegen

 • Avatar van Peggy Timmermans
  Reply Peggy Timmermans 12 september 2011 at 21:08

  Dit boek wil ik hebben, lijkt me enorm interessant! Thanks voor de tip!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:42

   Graag gedaan Peggy! ^^

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 12 september 2011 at 20:25

  helaas geen nederlands :(
  anders wist ik wel wat ik deed!
  xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:42

   Misschien eens opgooien als tip op de Paula’s Choice website? Wie weet komt die Nederlandse vertaling er als er genoeg aanvragen zijn? :-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 12 september 2011 at 12:52

  Wat een handig en interessant boek.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Stephanie86NL
  Reply Stephanie86NL 12 september 2011 at 12:13

  Ik heb laatst haar websites helemaal doorgelezen. CosmeticsCop en paulaschoice en ze geeft zoveel intressante informatie!
  Dit boek staat dan ook zeker op mijn verlanglijstje voor kerstmis ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:42

   Haar website(s) staan inderdaad vol met handige informatie, ik ben er zelf ook vaak te vinden om wat uit te zoeken :-)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 12 september 2011 at 11:47

  Ik kende haar website al maar dit boek ziet er ook wel interessant uit.

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 12 september 2011 at 11:29

  mocht het in het nederlands verkocht gaan worden dan zou ik dit boek denk wel gaan kopen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:41

   Misschien kan je hierover een vraag sturen naar de website van Paula’s Choice? Wie weet gaat er wel een vertaling komen bij genoeg interesse? :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 12 september 2011 at 11:09

  Klinkt wel erg leuk allemaal, deze wil ik wel graag gaan lezen!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 12 september 2011 at 09:58

  Heel interessant! Ik zet beide boeken op mijn wishlist!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 12 september 2011 at 08:55

  Moet ik hebben!! Lijkt me een mooi naslagwerk

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:26

   Het is ook inderdaad niet een boek wat je van A tot Z gaat lezen, maar wel regelmatig erbij pakt om wat in op te zoeken :-)

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 12 september 2011 at 08:49

  Superinteressant, lijkt me erg leuk.
  Al die feitjes en tips!
  Ik vind het wel jammer dat hij (nog) niet in het Nederlands te bestellen is..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:25

   Misschien is het een idee om dit als tip te mailen naar Paula’s Choice? Ik denk inderdaad dat hier veel animo voor zal zijn :-)

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 12 september 2011 at 08:41

  Lijkt mij een heel handig en interessant boek!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 12 september 2011 at 02:32

  Ziet er als een interessant en leuk boek uit :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.