Beauty

Eau thermale Avène | Cleanance (gastreview)

27 september 2011


Alweer een hele tijd geleden heb ik geschreven over de Cleanance producten van Eau Thermale Avène (klik hier voor dat artikel met meer informatie en mijn 1e ervaring). Ik heb toen ook verteld dat ik het product niet goed kon testen omdat ik er niet echt het huidtype voor heb en daarom besloot ik een Twitter-oproepje te doen voor een tester… En dat heb ik geweten! Binnen enkele minuten had ik al tientallen aanmeldingen binnen en hier heb ik iemand uit gekozen. Vandaag is het tijd voor de gastreview van Patricia.

“Toen Desirèe op twitter een oproepje plaatste of er iemand interesse had om producten te testen voor een onzuivere huid, heb ik gelijk gereageerd. Ten eerste vind ik het natuurlijk erg leuk om dingen te testen maar vooral om erachter te komen wat wel en niet goed is voor mijn huid.

Ik ben Patricia en ben 23 jaar Ik heb een vrij droge huid, maar bepaalde delen op mijn gezicht zoals mijn kin en mijn Tzone zijn vaak erg vet en daar heb ik ook het meeste een onzuivere huid. Momenten zoals menstruatietijd of stress slaan bij mij erg aan op mijn huid en dan heb ik ook het meeste last van de onzuiverheden.

Van Desirèe kreeg ik van de Cleanance lijn een cleaning gel en een verzorgingsproduct wat ik voor een maand moest testen. 2 maal daags je gezicht verzorgen is natuurlijk erg belangrijk om onzuiverheden te voorkomen, maar het is natuurlijk heel goed om je huid zo een goede opfrisbeurt te geven vooral als je veel gezichtsmake-up gebruikt is het belangrijk om zowel s`ochtends als s`avonds je gezicht te reinigen.

De Soapless gel heeft een groenige kleur. De structuur van de gel is vrij dik, maar het heeft wel een zeer frisse geur, dus dat is zeker een pluspunt. De fles heeft ook een super handige dop met draaisysteem waardoor je hem gemakkelijk dicht kan doen zonder doppen te kunnen kwijtraken enzo. Ze hebben de fles mooi clean gehouden zonder al te veel toestanden en onnodigheden erop, wat ik zeker waardeer.

Er staat dat de gel een uitermate milde dagelijkse verzorging geeft voor de jonge onzuivere huid. En omdat de gel niet agressief is, is het ook ideaal voor een droge en gevoelige huid. Het voornaamste is dat deze gel ervoor moet zorgen dat dus de onzuiverheden zoals o.a. puistjes tegen te gaan. Ik heb de gel een maand getest, met daarin een week waarin ik stopte met de gel.

Mijn eerste indruk van de gel was verfrissend, de geur was goed. Je maakt je gezicht nat en daarna gebruik je de gel, vervolgens spoel je het eraf en dep je je gezicht droog. Doordat je niet veel nodig hebt van de gel om toch goed te reinigen is het zeer zuinig in gebruik. Wat ik wel een nadeel vond is dat de gel na gebruik een vrij trekkerig gevoel geeft, maar door een goede dag/nachtcrème te gebruiken voel je hier niks meer van. Wat me opviel na een paar dagen is dat mijn huid wel minder vet begon te worden en mijn puistjes verdwenen, dus ik besloot de som op de proef te stellen en stopte een week met de gel {gebruikte daarvoor in de plaats mijn reinigingsdoekjes} en ja hoor daar waren de puistjes en vette huid weer. Conclusie? De gel werkt dus echt voor onzuiverheden (op mijn huid tenminste) Iedere huid is natuurlijk anders houd daar wel rekening mee.

Dan de Tri-Acnéal. Nou het uiterlijk is niet heel veel op te merken, het is een kleine tube met een inhoud van 30 ml, het is een vrij stevige verpakking. Net als de gel een mooie strakke look. De inhoud daarin tegen was ik iets minder enthousiast over. Het goedje wat erin zit is geel van kleur, vrij dik en het stinkt (vergelijkbaar met de vroegere teerzalf). De TriAcnéal moet je s`avonds aanbrengen op plekken waar je last hebt van onzuiverheden. Ik smeerde het vooral op mijn kin, Tzone en rond mijn slapen (omdat ik hier ook weleens last heb van onzuiverheden) . Deze crème is uitsluitend bedoeld voor (jong)volwassenen. Je mag het niet rond de ogen en lippen aanbrengen. Het is een verzorgingsproduct dat bevorderd de eliminatie van de opvallende onzuiverheden.

Ik ben zeker tevreden met wat het product doet, in combinatie met de reiniginsgel is dit een hele goede dagelijkse verzorging voor mensen met onzuiverheden. Hoewel ik de crème erg vind stinken heb ik het er wel voor over om dit te blijven gebruiken, want mijn onzuiverheden (zichtbare littekentjes) worden zeker minder hierdoor. Ook ben ik met deze een weekje gestopt en merkte wel verschil de puistjes die kwamen bleven veel langer zitten en ik kreeg rode vlekjes, zodra ik de crème weer ging gebruiken werden deze weer zichtbaar minder. Als je wondjes hebt of open puistjes voel je het prikken maar het is niet zeer pijnlijk.

Ik vind het 2 hele goede producten zeker in combinatie van elkaar, en blijf het zeker gebruiken.”

Dankjewel Patricia voor je uitgebreide review! De producten van Eau Thermale Avène zijn te koop bij 235 vestigingen van Mediq Apotheek. Daarnaast worden ze ook verkocht bij andere apotheken, huidklinieken en huidtherapeuten. De Soapless Gel (200ml) kost €13,99 en de TriAcnéal (30ml) kost €14,99.

 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 30 september 2011 at 21:02

  graag gedaan :D

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 27 september 2011 at 22:48

  Klinkt heel goed ! Ik heb alleen nog maar goeie dingen gehoord over Avène :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2011 at 15:59

   Het is ook echt een heerlijk merk, zeker voor de gevoelige(re) huid hebben ze veel producten :-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 27 september 2011 at 17:15

  Ik kende het merk nog niet.
  Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.