Beauty Fashion

Een fortuin in je handtas?

24 september 2011


Er is onderzoek gedaan naar wat vrouwen met zich meeslepen aan beautyproducten in hun handtas. De uitkomst hiervan is (voor mij) toch zeker schokkend om te lezen, want veel vrouwen nemen een klein fortuin met zich mee.

Gemiddeld zitten er in een handtas 13 verschillende beautyproducten met een gezamenlijke waarde van zo’n €300,-. Ok, nu ben ik zelf ook wel iemand die houdt van duurdere producten maar ik vind vooral het aantal zo schokkend.

Wat ik altijd meeneem als ik onderweg ben? 1. Een matterende/egaliserende poeder voor die momenten dat je neus wat gaat glimmen 2. Een poederkwast om deze poeder snel mee op te kunnen brengen 3. Een bodyspray/mist om jezelf weer helemaal fris te laten ruiken 4. Een handcrème: je handen zijn naast je gezicht een visitekaartje voor je verschijning en zeker nu de koudere dagen eraan komen is een extra likje crème geen overbodige luxe 5. Een lipproduct wat varieert van een gloss, lipstick of balsem (naar wat er die dag bij mijn look past) die je ook, gedept en uitgeklopt, als blush zou kunnen gebruiken 6. Vochtige doekjes om bijvoorbeeld je handen en oksels op te kunnen frissen.

De gezamenlijke waarde van deze 6 producten is ongeveer €100,- Zouden dit er 13 zijn dan kom ik op ongeveer €215,- uit. Lager dan het gemiddelde…Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar welk fortuin(tje) jij in jouw handtas meeneemt?

Dit artikel heb ik geschreven in opdracht voor de Van Haren trendblog *klik hier*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bee
  Reply Bee 7 november 2011 at 17:55

  Ik durf het ook niet op te tellen. Probleem is, ik zeul een hele boel mee, maar touch nauwelijks bij. Dus er zit een heleboel in mn tasje waar ik weinig mee doe, maar het zijn wel fijne producten… Zal maar eens meer beginnen switchen

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 30 september 2011 at 13:43

  Leuk artikel!
  Ik kom een heel eind in de buurt van die 300 euro volgens mij. Toevallig laatst een artikel gemaakt over mijn make up tasje dat standaard in mijn tas zit. Ik sleep sowiezo altijd full size parfumflessen mee (gem. 50/75 euro?).
  Vandaag: parfum full size, poeder, blush (kwasten liggen op mijn werk), lipstick van de dag en die van gisteren (vergeten eruit te halen), MAC liperaser, MAC lippotlood, Carmex lipbalm en Korres lipbalm, concealer (Bobbi Brown en Rimmel (tsja?)), wit potloodje om fake FM nagels mee te maken, mini high beam en lipplump van Benefit en 2 parfum samples.

 • Avatar van BeautyNailsFun
  Reply BeautyNailsFun 28 september 2011 at 14:40

  haha, ik moest eigenlijk wel een beetje lachen toen ik dit artikel las. Er zit inderdaad wel een kern van waarheid in denk ik. Maar 300 euro is misschien wat overdreven! ‘Normaal’ heb ik ook inderdaad de gewoonlijke producten in mijn tas, zoals jij. Maar op sommige dagen neem ook welleens mijn make up tasje mee en dan kom ik toch wel richting de 300 euro denk ik. (een msf, mascara, lipgloss en blush van MAC, foudation van Chanel en oogpotlood van UD tikt toch aardig aan) ;)
  Leuk artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2011 at 15:18

   Oops ;-) Dat tikt dan inderdaad flink aan!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 27 september 2011 at 03:46

  Ik geloof dus echt helemaal niet in dit soort zogenaamde onderzoekjes! Ik geloof dat deze komt van een of ander chique warenhuis in Londen gedaan onder klanten die hele tassen dure make-up mee naar huis sleepten. Ja, dan krijg je wel een afwijkend ‘gemiddelde’. Hun handtas zelf zou ook wel boven de 1000 euro zijn…
  Bij mij in de buurt is 300 euro voor veel mensen echt hun gehele huishoudgeld voor de maand, dus ik denk niet dat ze daar make-up van kopen… Dus gemiddeld? Representatief? Echt niet!
  In mijn tas trouwens: 2 getinte lipbalms, parfumproefje en een spiegeltje. In mijn koffer/weekendtas: mijn halve stash omdat ik niet kan kiezen… :D

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 26 september 2011 at 18:25

  Ik neem niet veel mee, mini deo en 2 lipglossjes. Bij elkaar nog geen € 8 denk ik.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 26 september 2011 at 06:54

  Hihi, ik neem bijna altijd met make-uptasje mee. Daar zitten wat producten in zoals lipgloss, poeder, eyeliner en mascara.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 25 september 2011 at 20:06

  ik neem eignelijk niet zo veel mee in mijn tas… al helemaal geen dure spullen! ben veel te bang da tik het kwijt raak of dat het kapot gaat.

 • Avatar van Tessa bd
  Reply Tessa bd 25 september 2011 at 18:27

  Bij mij klopt het aantal wel redelijk, heb toch ook een hele makeup bag met van handgel, spiegeltje, mini kammetje tot lipstick, parfum en concealer palletje. Maar de waarde zit er way onder net omdat ik mijn mooie spulletjes niet mee zeul (ze moesten maar eens stuk gaan :-o). Ik koop net cheapo dingen voor in mijn tas van de Hema en Catrice enz. x

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 25 september 2011 at 17:39

  Haha €2,50 voor de lipsmacker :’) Ik neem echt nooit wat mee, vergeet ’t altijd. Maar er zwerven wel in alle tassen lipbalsems rond!

 • Avatar van lindab
  Reply lindab 25 september 2011 at 16:04

  Ik neem veelal mijn the bodyshop all in one facebase en een lipgloss mee. Ik denk dat de waarde rond de €25 ligt….niet veel dus.

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 25 september 2011 at 14:35

  leuk zeg, ik heb zoeizo altijd mn camera in mn tas van 150,- dus… oeps :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 09:29

   Die heb ik er inderdaad ook nog eens bij inzitten, telefoon ook etc. Als je er zo bij nadenkt neem je echt veel aan waarde mee eigenlijk…

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 25 september 2011 at 14:33

  Wat een geld zeg! Ik zei gisteren nog tegen iemand dat je elke blogger wel kon zakkenrollen, omdat je er nogal wat producten aan over zou houden haha! Ik draag altijd enkel lipproducten bij me, Rosebud, YSL Laurent lipstick en twee budgetlipsticks.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 09:28

   Haha, dat klopt wel denk ik! Zeker de bloggers hebben toch vaak redelijk wat producten met zich mee ^^

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 25 september 2011 at 12:44

  Ik heb meestal maar een lipgloss bij me, ik neem ook liever niet mn duurdere make up mee in mn tas.

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 25 september 2011 at 12:15

  Ik heb vaak alleen maar een deo en lipgloss/balsem mee. Ik moet eigenlijk altijd zo lachen, de gemiddelde vrouw neemt mee, nou dan ben ik dus niet de gemiddelde vrouw.
  En oké ik heb dan nog geurproefjes in mijn tas en een haarelastiekje en dat is het.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 25 september 2011 at 11:18

  ik neem nooit zo veel mee.. vaak alleen een lipbalm van 3 euro XD

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 25 september 2011 at 11:07

  Ohh volgens mij heb ik ook voor een fortuin in mijn tas zitten. Lipstick van Estée Lauder, Matte poeder van Bourjois, kwast, spiegeltje soms een concealer en een lipgloss. En regelmatig heb ik van alles wat bij haha Ik denk dat als ik al mijn tassen door ga zoeken ik heel wat ‘vermiste’ make up terug vind!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 09:27

   Oeh dat is een goede! Ik denk dat ik van de week maar eens al mijn andere tassen door moet neuzen, wie weet wat voor verborgen schatten ik nog tegenkom! ;-)

   • Avatar van BeautyNailsFun
    Reply BeautyNailsFun 28 september 2011 at 14:42

    Ja dat gebeurd bij mij ook regelmatig! Als ik een tas pak, die ik een tijdje niet heb gebruikt, kom ik vaak nog wel wat glossjes onderin tegen! ;)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 25 september 2011 at 11:05

  ik neem misschien alleen een lip product mee. dus gemiddeld 5 euro?

 • Avatar van Jacky
  Reply Jacky 25 september 2011 at 10:59

  bewust neem ik maar drie dingen mee: lipproduct, spiegel, soms poeder. Onbewust zitten er vaak veel meer in en vind ik 7lipglos en -sticks omdat ik ze altijd vergeet eruit te halen en blijken al mij hands kegeltjes op de bodem van de tas te liggen..

 • Avatar van elke
  Reply elke 25 september 2011 at 10:30

  Ik neem echt weinig mee omdat ik regelmatig verander van handtas. Enkele glossjes en lipsticks zitten er altijd wel in, misschien nog wat parfumstaaltjes en deo maar daar stopt het echt al. Ah ja soms ook een pakje blotting paper.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 25 september 2011 at 09:45

  Ik neem alleen de rode lippenstift van de dag (draag vrijwel altijd rode lipstick) mee in mijn tas met een spiegeltje. Verder blijft mijn makeup eigenlijk altijd wel mooi genoeg zitten. Ohja, en handcreme, naturellement.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 25 september 2011 at 02:00

  Dat is inderdaad wel erg veel! Ik neem meestal alleen het hoognodige mee om in mijn pauze mijn make-up een beetje op te frissen.

  Okee speciaal voor jou:
  – Concealer Maybelinne 8,95
  – Lipstick varierend van 2,99 (essence) tot 28,50 (lancome)
  – Blush Sleek 4,95
  – Eyeliner Rimmel 6,95 of Potloodje Pupa 15,95
  – Parfum in een mini verstuivertje van 9,95

  Totaal maximaal: 68,50
  Maar als ik een uitgebreide ooglook heb neem ik wel wat meer mee, dit is gewoon op een normale werkdag ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2011 at 09:26

   Ik neem aan dan ook een kwastje voor de blush? ;-) Dan neem je dus ook best wat mee in de tas. Erg eigenlijk als je het zo bekijkt he ^^ Ach, je houdt van make-uppies of niet hihi.

   • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 27 september 2011 at 19:20

    Ja eigenlijk nog best wel >_< Maar geen 13 producten! (hoewel er meestal toch wel 2 of 3 kleuren gloss/lipstick in mijn tas te vinden zijn ghehe)

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 24 september 2011 at 23:26

  Damn het geld niet alleen maar ook het aantal sta ik erg van te kijken!
  Ik heb een klein lipstick kokertje in de tas, je kent ze wel, met spiegeltje erin, van de KOH nagellak trouwens, en daarin zit 1 lipsmacker gloss, 1 YSL tester mascaratje en een mini tweezerman. Dan zit er nog los in m’n tas een tube handcreme en op een wat langere dag een tas verstuiver met parfum/bodyspray maar dat is het dan ook echt.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 24 september 2011 at 23:17

  13 verschillende beautyproducten dat is veel!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 24 september 2011 at 23:07

  Ik durf het eerlijk gezegd niet op te tellen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.