Beauty

emerginC | Vitamin C, Hemp, Avocado + Argan body lotion

29 september 2011


Een goede bodylotion moet bij mij aan best wat eisen voldoen, wil ik er echt heel erg blij mee zijn. Nu de drogere (verwarming) en koudere maanden er weer aan komen, moet ik mijn lijf vaker insmeren omdat anders de droge velletjes teveel tevoorschijn komen. Daarbij komt mijn voorliefde voor natuurlijke producten en zo was ik dan ook erg blij toen ik alweer even geleden een pakketje van Skinnovators ontving met deze nieuwe emerginC bodylotion erin. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

Het gaat hier om een anti-age bodylotion met krachtige antioxidant werking uit vitamine C, A, D en E, vetzuren uit avocado-, argan-, jojoba- en wortelolie, kamille en duindoornextract. Ook hennep is rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren. De bodylotion zou ervoor moeten zorgen dat je een soepele, stevige en optimaal gehydrateerde lichaamshuid krijgt. Hij is geschikt voor alle huidtypen en je kan de crème ’s ochtends en ’s avonds in een dunne laag gebruiken op de schone huid.

Alle producten van EmerginC zijn 100% natuurlijk en vrij van parabenen, minerale olien, kunstmatige kleur- en geurstoffen en synthetische conserveringsmiddelen.

De verpakking is niet heel erg opvallend, maar ergens hou ik wel van zo’n clean uiterlijk van een product. Er staat duidelijk op wat erin zit en de inhoud is toch hetgeen waar het om draait, nietwaar? De tube is lekker groot en met z’n 250ml inhoud kan je er wel een tijdje mee vooruit, zeker omdat je per keer maar weinig product nodig hebt. De citrus-achtige geur is een beetje opvallend en wel eentje waar je aan moet wennen, maar deze blijft niet heel erg lang hangen eenmaal na het opbrengen dus ook dit is voor mij geen probleem.

Er zitten wel fruitzuren en citrusoliën in deze bodylotion, dus voor een dagje zonnebaden zou ik afraden om hem te gebruiken. Ik gebruik deze bodylotion dan ook het liefst ’s avonds na het douchen, voor ik naar bed toe ga.

De bodylotion heeft een ietwat dikkere substantie en laat zich gemakkelijk en zuinig uitsmeren over de huid. Hij trekt snel in en laat vervolgens een zacht en gevoed laagje achter op de huid, maar totaal niet vettig of plakkerig waardoor je bijna direct je pyjama/kleding aan kan trekken. Na regelmatig gebruik merk ik dat mijn huid niet alleen een stuk minder droog aanvoelt, maar ook dat ruwere deeltjes een stuk zachter zijn geworden en de keratosis pilaris valt een stukje minder op. Kortom: ik ben erg tevreden over deze bodylotion en ben blij dat de tube nog lang niet leeg is :-)

emerginC Vitamin C, hemp, avocado + argan body lotion zit in een tube van 250ml en kost €45,00. De website van Skinnovators is een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over de huid, ingrediënten en hoe je je huid optimaal kunt verzorgen. Alle producten zijn te koop bij deze verkooppunten en via de webwinkel waar je kan betalen via iDeal, creditcard of PayPal.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 4 oktober 2011 at 15:44

  ziet er goed uit hoor!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 30 september 2011 at 14:38

  Ik vind dit een hele fijne bodylotion en ben echt gek op de geur. De geur doet mij denken aan sinaasappelkwark en laat dat nou net mijn favo toetje zijn :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2011 at 16:17

   Zo zie je maar weer dat elke neus en voorkeur anders is. Ben heel benieuwd naar jouw review erover :-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 30 september 2011 at 13:54

  Dat klinkt zo goed, wat jammer van de prijs.
  Ik ben verkocht!
  Liefs, xxx

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 29 september 2011 at 21:05

  Het klinkt inderdaad als een heel fijne lotion. Maar eerlijk is eerlijk, de dag dat ik zoveel geld neertel voor een tube bodylotion zal ehhh…. niet binnenkort komen ;-)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 september 2011 at 19:50

  Ah ik was net helemaal enthousiast, tot ik de prijs ontdekte. Hij klinkt in ieder geval geweldig, zeker aangezien hij KP verminderd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2011 at 23:35

   Alleen al daarom is het mij wel wat waard, hij is ook echt zuinig in gebruik. Zonder deze voordelen zou ik het zelf ook niet snel uitgeven aan een bodylotion…

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 29 september 2011 at 18:47

  Lijkt me een geweldige lotion, alleen spijtig dat hij aan de dure kant is.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 september 2011 at 15:48

  De textuur van het product ziet er heerlijk romig uit. Ook ben ik fan van Avocado en Argan, hebben hebben! Zit er alcohol en parabenen in?

  • Avatar van caroline
   Reply caroline 29 september 2011 at 20:42

   Hoi Manon,

   Er zitten geen parabenen, minerale oliën, synthetische kleur- of geurstoffen of alcohol in.
   En ondanks dat ie wat aan de dure kant is, doe je er heel erg lang mee en ben je prijstechnisch net zo duur uit als met een goedkopere bodylotion. Die smeren vaak veel minder zuinig uit, en bevatten niet zoveel hooggedoseerde vitaminen, antioxidanten, fruitzuren en essentiële oliën.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.