Beauty

Esprit | Urban Nature (informatie, foto’s & review)

16 september 2011


Vanaf oktober zal deze nieuwe geur van Esprit voor haar & hem te koop zijn. Deze Urban Nature eau de toilette geeft een verfrissende ontmoeting tijdens de zoektocht naar natuurlijke elementen in de drukte van ons dagelijks leven in de stad. De vrouwengeur is bloemig, groen en fruitig & de mannengeur is verfijnd, Oosters en groen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening over deze geuren (oh, en mijn man heeft natuurlijk ook getest!).

Urban Nature For Women is ontwikkeld voor zelfverzekerde, sexy vrouwen met een natuurlijke, vrouwelijke uitstraling. Precies wat je verwacht van Esprit met haar jarenlange ervaring op het gebied van Californische feel-good mode. De Urban Nature-vrouw straalt geluk uit en is humoristisch en gepassioneerd, maar heeft ook iets zorgzaams over zich. Als perfecte aanvulling op haar coole look en onconventionele chique attitude is de typische Urban Nature-man charismatisch, ervaren en mysterieus met een sterk gevoel voor stijl. Man en vrouw zijn in harmonie met de wereld en elkaar.

Het design van de verpakking van de Urban Nature-parfums is in de basis geïnspireerd op de natuur met invloeden van de stad. De moderne vormgeving van de slanke flacons en verpakkingen vormt een waar stijlstatement. De parfumflacons hebben een opvallende organische vorm en zijn groen van kleur: felgroen voor haar en donker groen voor hem. De lange cilindervormige flacon met zijn schuin aflopende dop doet architecturaal aan en creëert in combinatie met het donkerrode Esprit-logo een echt stadsgevoel. Door de verpakking in zijn geheel ontstaat een algemeen gevoel van harmonie tussen de mannen- en vrouwengeur en binnen de gehele collectie.

De Urban Nature­-geuren bevatten een aantal 100% natuurlijke ingrediënten die de geuren ongelooflijk charismatisch en zinderend sensueel maken.

Urban Nature For Women is als een bloem in de stad: een bloemig, groen, fruitig parfum dat als een frisse explosie van vrouwelijkheid om de draagster heen hangt. De geur opent met een verleidelijke mix van viooltjesblad en sappige appel in combinatie met een vleugje geurige bessencrème. Deze topnoten vloeien over in een bloemig hart van zoete lelietjes-van-dalen, magnolia en exotische frangipani. Frangipani is een 100% natuurlijk ingrediënt dat afkomstig is van de witte bloem en dat de geur een zacht, licht fruitig tintje geeft. Naarmate de geur vervluchtigt, maken de hartnoten plaats voor de basisnoten van vanille, muskus, tonkabonen, natuurlijk cederhout en amberhout, die het geheel een warm, kruidig, en karamelachtig tintje geven.

Urban Nature For Men is een moderne, subtiele mannengeur met een frisse groene topnoot en bloemige ondertonen die de natuur met de stad combineert. Eerst worden de zintuigen gestreeld met een frisse mengeling van groene peer en bergamot in combinatie met een vleugje peper, een 100% natuurlijk ingrediënt dat de geur een kruidig tintje geeft. De hartnoten worden gevormd door een mix van geranium, koriander en de natuurlijke hars van de cisteroos, een amberachtige, kruidige struik die het parfum een modern tintje geeft. Tot slot maken de hartnoten plaats voor sensuele basisnoten met warme houtgeuren van cederhout, muskus, patchoeli en tonkaboon.

Ik kan echt merken dat mijn geurvoorkeur weer aan het veranderen is. Ook al vind ik mijn vaste geuren nog steeds heel erg lekker, ik merk dat ik de frissere geuren ook steeds meer weet te waarderen. Ik vind dit echt een perfecte geur voor als je lekker hebt gesport, na een wandeling of voor die dagen dat je lekker thuis aan het cocoonen bent. De noten gaan harmonieus in elkaar over en ik ontdek er elke keer weer wat nieuws in. Echt een heel erg opvallende geur is het niet, maar hij ruikt wel uniek. Qua intensiteit is het echt een dagparfum die je zo rond de middag het beste nog even bij kan spuiten om hem echt goed te kunnen ruiken.

Paul vind de mannenversie vanaf het eerste moment dat hij eraan rook lekker. De bergamot, peper, cederhout, musk en tonkaboon zijn ook zeker geurnoten waar hij vaker naar grijpt. Ook dit is een lekkere frisse geur met toch een warm hart, eentje die je graag om jezelf ruikt gedurende dag. Ik vind hem zelf ook erg lekker ruiken bij mijn man en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Een blije verrassing dus! Bij Paul blijven geuren altijd minder goed hangen en als hij echt de hele dag naar deze geur wilt ruiken moet hij even bijsprayen in de middag.

De verpakking is origineel en ze staan erg vrolijk naast elkaar in de badkamer. De vorm van bamboe en de kleuren passen goed bij de geur zelf.

Urban Nature For Women en For Men zijn vanaf oktober 2011 verkrijgbaar bij warenhuis, drogist en parfumerie. Het assortiment bestaat uit:
* eau de toilette voor haar 15 ml € 16,00
* eau de toilette voor haar 30 ml € 25,00
* shower gel voor haar 200 ml € 10,00
* eau de toilette voor hem 30 ml € 16,00
* eau de toilette voor hem 50 ml € 25,00
* shower gel voor hem 200 ml € 10,00.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 19 september 2011 at 08:16

  Als ik het zo lees, denk ik dat dit ook wel een geurtje voor mij is, ik ga eens snuffelen als hij in de verkoop is.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 17 september 2011 at 16:51

  Leuke, vrolijke flesjes! Klinkt echt heerlijk!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 17 september 2011 at 16:00

  leuke flesjes!
  vind de geuren ook best lekker klinken :)
  al heb ik eens eerder een au de toilette van esprit gehad en die vond ik echt niet lekker..

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 16 september 2011 at 22:17

  ik vind die flesjes zo leuk… gave kleuren!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 september 2011 at 23:57

   Ze staan inderdaad lekker fris en opvallend in de badkamer ^^

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 16 september 2011 at 18:22

  De flesjes zien er prachtig uit en de omschrijving klinkt wel alsof ik ze erg lekker ga vinden. Ik ga er eens aan snuffelen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 september 2011 at 23:57

   Ik denk dat jij hem best eens lekker kan vinden El, kom maar eens snuffelen ;-)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 16 september 2011 at 18:08

  lijkt me wel lekker ;D
  xx

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 16 september 2011 at 17:02

  Ik heb niet zoveel met de geuren van dit merk. Ik vind ze te neutraal.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 september 2011 at 23:56

   Het zijn inderdaad meestal geen heel uitsprekende geuren, maar wel erg fijn voor zo overdag vind ik :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.