Beauty

Garnier | BB Cream (informatie, foto’s, review & swatch)

13 september 2011


Vanaf oktober kan je in de bekende drogisterijen terecht voor de 1e Europese variant op de Aziatische BB Creams. Het gaat hier om een nieuw product van Garnier, de Miracle Skin Perfector. Een 5-in-1 product wat niet alleen de huid egaliseert, maar ook de huid direct laat stralen, 24 uur lang hydrateert, fijne lijntjes en oneffenheden (roodheid) corrigeert èn beschermt tegen UV-straling door de SPF15. Ik heb al enkele Aziatische BB Creams in mijn bezit en was dan ook direct erg nieuwsgierig toen ik deze van Garnier een tijdje geleden ontving. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, een swatch en mijn mening.

BB Cream
Een BB Cream is al jaren een skincare musthave in Aziatische landen. De initialen BB staan oorspronkelijk voor blemish balm maar de huidige formules zijn gericht op meerdere huidwensen. De eerste BB is ooit ontwikkeld in Duitsland waar dermatologen een sterk herstellende, hydraterende emulsie aan patiënten voorschreven om de huid sneller te laten helen (bijvoorbeeld na een peeling). Tot iemand een BB Cream heeft meegenomen naar Korea, waar vrouwen de multi-tasker ineens ook als dagelijkse verzorging gingen gebruiken. Er ontstond een run op de BB Cream toen bekende vrouwen in de media (actrices, modellen) lieten weten dat zij hun perfecte, heldere huid te danken hadden aan de ‘Europese’ BB Cream. Juist in de Aziatische landen – waar de meeste vrouwen een gemiddelde van zeven verschillende huidverzorgingsproducten per dag gebruiken – werd zo’n all-in-one crème een hype. De BB versies die daar verkrijgbaar zijn hebben echter altijd een grijsachtige ondertoon, matching bij Aziatische huidtypen en zijn verkrijgbaar in het luxe segment.

Drie vragen aan huidexperts Carole Le foyer De Costil en Caroline Lebre Lemoine:

1. Wat maakt een BB Cream anders dan een dagcrème?
“Het is een compleet nieuwe generatie huidverzorging: een alles-in-één product dat zowel alle voordelen biedt van een verzorgende crème, maar tegelijkertijd zowel direct als op lange termijn allerlei extraatjes geeft. Uniek is de combinatie van uiteenlopende eigenschappen. Je huid wordt goed gehydrateerd, maar de teint oogt ook meteen frisser en meer stralend door het verhelderende effect van de kleurpigmenten. De huid behoudt een naturel finish en krijgt à la minute een opvallend zachte baby skin feel’.”

2. Wat was jullie grootste uitdaging?
“Het heeft ons veel tijd en onderzoeken gekost een formule te ontwikkelen die de twee kern-voorwaarden kon verenigen: zowel ‘direct effect’ als een ‘op lange termijn verzorging’. Hierbij moest ook nog ruimte overblijven voor een SPF 15 bescherming en ruimschoots actieve ingrediënten, hydraterende werkstoffen en een concentratie vitamine C.”

3. Is de BB Cream te vergelijken met een foundation?
“Nee, want het is geen make-up product. Het valt in de categorie huidverzorging. De formule is ook anders samengesteld dan een foundation. Daarvan is de voornaamste werking de teint verfraaien en daarna verzorgen, maar van de Miracle Skin Perfector zijn beide aspecten even belangrijk. We hebben ook bewust gekozen voor 2 tinten die heel dichtbij een natuurlijke huidskleur liggen. De textuur verschilt ook van een foundation. Deze is namelijk luchtiger, net als een verfrissende moisturizer.”

Allereerst vind ik het heel erg fijn en hygiënisch dat het product in een tube zit, dit werkt gewoon heel prettig. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is genoeg om je gezicht en hals mee in te kunnen smeren. De geur is aangenaam: lekker fris en zacht! De crème smeert gemakkelijk uit en ik merk inderdaad dat mijn huid direct lekker fris aanvoelt en een mooie glow heeft, zoals je op de swatchfoto hierboven ook goed kan zien. En even voor de duidelijkheid: er zitten geen glittertjes in ;-) Volgens mij gaan er 2 kleuren beschikbaar zijn van deze Miracle Skin Perfector, waarvan ik de lichtste in mijn bezit heb. Deze is voor mij net iets wat aan de zonnige kant, maar niet dat het heel erg opvalt dus ik draag hem gewoon.

Maar, als ik deze BB Cream vergelijk met de BB Creams die ik gewend ben dan is hier toch een groot verschil tussen te merken. De Aziatische BB Creams kunnen ook een foundation vervangen doordat ze een goede dekking geven. Deze versie van Garnier geeft meer een natuurlijke egalisering en is met een beetje poeder perfect voor de ’thuisdagen’, maar als ik de deur uitga gebruik ik een kleurloze dagverzorging, een primer en losse foundation.

Als ik kijk naar de 5 beloftes die dit product moet nakomen dan kan ik zeggen dat de crème daar zeker aan voldoet: mijn huid voelt de hele dag door niet droog of trekkerig, heeft een mooie glow, ziet er egaler uit, de roodheid lijkt minder op te vallen en de SPF15 zal ook vast en zeker zijn werk wel doen. Als je dus op zoek bent naar een alles-in-één product voor je huid die ook wat kleine oneffenheden egaliseert dan kan je deze BB Cream zeker een kansje geven.

De Garnier Miracle Skin Perfector/BB Cream is vanaf oktober verkrijgbaar, heeft 50ml inhoud en zal €13,99 per tube gaan kosten. Leuk nieuwtje: Yfke Sturm is het nieuwe gezicht van Garnier en daarmee ook van deze BB Cream.

Heb jij ervaring met BB Creams? En ben je benieuwd naar deze variant?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 19 november 2011 at 14:36

  O ja, met het “egaal trekken” bedoelde ik dat ik een mooie teint kreeg, de rode vlekjes niet meer zichtbaar waren maar het mooiste van alles was dat er geen schilfertje meer te voorschijn kwam.
  Vandaag weer opgedaan, lekker wezen shoppen met een heel zeker gevoel.
  Eindelijk geen droge huid meer.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 19 november 2011 at 10:19

  Ik dacht dat de BB crème een nieuwe make up was, wilde het proberen en heb de bon op internet ingevuld voor een proefmonstertje.Ik heb al zo enorm veel creme’s geprobeerd, massages, huidanalise laten doen, niets hielp en de reden is dat ik een vrouw in die in de overgang zit ben en daardoor (hormonen) een zeer droge huid heb wat hier en daar wat gaat schilferen wanneer ik m’n “eigen” make up op doe (heb al vele soorten geprobeerd, ook na advies van mensen die het kunnen weten).Ook die nare rode vlekjes in je gezicht maken je niet blij.De overgang wil nog niet zeggen dat je niet meer mee telt als vrouw, het is juist dan heel belangrijk jezelf niet als afgedaan te voelen doch spelen je hormonen het spel niet mee en veroorzaken mede deze nare dingen.Kortom, er is al veel geld verloren gegaan aan producten die misschien wel goed zijn maar niet voor mijn huid.Van de BB crème verwachte ik niet veel maar wat schetste mijn verbazing, ik heb niet eens make up meer nodig!Het uitsmeren van deze crème ging al zo lekker soepel en mijn huid trok helemaal egaal, zag er prachtig uit en voelde heerlijk.Ik ben meteen in mijn autootje gesprongen en ben stad en land af gaan lopen/rijden om het product te bemachtigen maar het was in iedere winkel al uitverkocht, gelukkig de laatste winkel had het nog en natuurlijk was deze voor mij.Ik kan niet wachten om het straks weer te gaan gebruiken en laat over een tijdje nog eens weten of ik er nog steeds zo over denk.In ieder geval ben ik nu helemaal blij en raadt dames met zulk soort huidproblemen als de mijne deze BB crème van harte aan.

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 1 november 2011 at 19:57

  Ik heb deze nu een weekje uitgeprobeerd en ik ben echt teleurgesteld! Ik ben zelf Aziatisch en ik heb niet zo heel veel problemen met m’n huid (ik heb zelf een gecombineerde huid met een iets vettigere T-zone en droge wangen) en echt sporadisch eens een puistje, maar sinds ik dit spul gebruik heb ik opeens overal last van puistjes! M’n porien zitten steeds meer dicht en zelfs op m’n wangen waar ik nog nooit een puistje of iets heb gehad is mijn huid vettiger, m’n porien zijn groter geworden (van niet zichtbaar naar duidelijk zichtbaar) en glimt m’n huid. Ik zou dit absoluut niet aanraden!
  Verder gebruikte ik hiernaast absoluut geen andere producten omdat ik dit op de site van Garnier heb gelezen dat dit niet nodig was en dat het misschien ook een reden kon zijn van puistjes. Maar ik zal maar eens vlug een afspraak gaan maken met m’n dermatoloog want hier ben ik wel van geschrokken :O

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 20:50

   Oei, dat is vervelend dat je zo’n heftige reactie erop hebt gehad! Misschien kan je Garnier er eens over mailen/bellen?

 • Avatar van Bibi
  Reply Bibi 14 oktober 2011 at 16:25

  Klinkt erg goed. Ik zou zelf graag wat meer dekking willen omdat ik nogal wat rode vlekjes heb. Zou ik het ook als dagcreme kunnen gebruiken en m’n MAC foundation er overheen kunnen dragen? Dat ik toch die glow heb en spf15, maar toch meer dekking door m’n gewone foundation?

  Ben benieuwd:)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 oktober 2011 at 16:26

   Ik zou niet inzien waarom dat niet zou kunnen, je kan het altijd proberen? En anders kan je hem gebruiken op de dagen dat je thuis bent o.i.d. Maar ik denk dat het wel kan :-)

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 29 september 2011 at 18:26

  Ik heb hem een aantal weken geleden gekocht en ben er erg tevreden over :) Ik vind hem geweldig voor in de zomer, dan draag ik liever geen foundation. Maar ik denk dat ik ‘m in de winter ook nog wel zal gebruiken, als ik wat minder dekking nodig heb.
  Hij voelt inderdaad wel iets zwaarder aan dan andere getinte dagcrèmes die ik al gebruikt heb, was even wennen maar het stoort niet zo echt vind ik. Van de geur heb ik niet zoveel gemerkt eigenlijk.

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 16 september 2011 at 09:26

  heb hem ook, vandaag voor het eerst op.

  Eerste indruk: wat voelt dat vettig. Veel zwaarder dan de aziatische bb creams die ik ken. Had gehint moeten zijn – ze zeggen dat ie gebaseerd is op een bb cream.

  De geur is ook nogal nadrukkelijk en lang aanwezig. Dat weet je van Garnier, maar lekker is het niet vind ik. Een jongemeisjesgeur, iets te fruitig

  Dekking is minimaal, maar ik vind wel dat ik er een mooie glans van krijg, zonder dat het te shimmery wordt.

  de kleur light is voor mij okee, maar ik heb nog een zomertintje, dus ik vraag me serieus af hoe dat in de winter zal zijn. Het blendt wel lekker in, maar oxideert niet zoals echte BB-creams.

  Nog een pluspunt: ik vind het een lekkere basis voor een lichte make up (beetje eyeliner, mascara, blush). Blush blendt lekker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 september 2011 at 10:33

   Dat vettige gevoel heb ik absoluut niet ervaren, misschien komt dit omdat ik een droge huid heb? Ik vond hem juist lekker hydraterend aanvoelen. De kleur zal voor mij van de winter ook te donker zijn, jammer :(

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 15 september 2011 at 21:54

  Dit product klinkt ideaal! Ik houd juist helemaal niet van een erge dekking, luchtig vind ik goed genoeg haha. En de verzorgende kant spreekt me erg aan, mijn voorhoofd is vaak droog. Ben erg benieuwd, begin oktober maar gauw naar de winkel hihi.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 september 2011 at 19:33

  Ik heb er geen ervaring mee, maar juist omdat ik vaak alleen wat poeder gebruik en ook eigenlijk geen foundation, is dit misschien wel eens iets om te proberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:40

   Ik denk dat dit product dan inderdaad echt wat voor jou kan zijn! :-)

 • Avatar van theartismakeup
  Reply theartismakeup 13 september 2011 at 21:36

  ziet er goee uit!! <3

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 13 september 2011 at 20:12

  Hier was ik al benieuwd naar. Klinkt allemaal veel belovend, ik ben zeker nieuwsgierig. Toch vind ik jammer dat hij geen dekking geeft.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:36

   Hij geeft wel iets van een dekking, maar meer zoals een getinte dagcrème doet zeg maar. Zodat je er toch wel net wat egaler en minder rood uitziet. Maar echt donkere vlekjes, puistjes, wallen etc. bedekt deze inderdaad niet.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 13 september 2011 at 18:56

  Heb nog nooit een BB-cream gebruikt, maar het klinkt goed!
  Denk dat ik tegen die tijd er wel eentje koop. ;-)

 • Avatar van Rubina
  Reply Rubina 13 september 2011 at 17:37

  Klinkt allemaal erg goed, maar waarschijnlijk is dit product van garnier er niet voor de “donkere” huid? of wel..?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:35

   Aangezien ik een lichte versie heb, verwacht ik dat er ook een donkerdere versie is. Wie weet ook donker genoeg voor de ècht donkere huidjes? Ik duim voor je mee in ieder geval :-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 13 september 2011 at 17:24

  hmm.. ik denk niet dat ik hem snel zal kopen, aangezien ik wel wat meer hou van dekking.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 13 september 2011 at 16:13

  Ik ben heel erg benieuwd en ga ‘m ook zeker halen haha!

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 13 september 2011 at 14:50

  Wat een goed review! Ik heb hier al veel over gehoord, maar twijfelde heel erg aan de kwaliteit. Ik ga hem denk ik wel proberen, hij is in ieder geval goedkoper dan de gewone BB cream! ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2011 at 16:53

   Dankjewel! Superleuk om te horen :-) Ik hoop dat het product je zal bevallen als je hem gaat aanschaffen ^^

 • Avatar van Sillebil66
  Reply Sillebil66 13 september 2011 at 13:11

  O geweldige review!! ben ik hier blij mee , heb tijd geleden een proef pakketje gekocht van verschillende BB cream , dekte wel oke ,alleen einde van dag had ik teveel glimmend vettig gezicht ervan.
  Het ga mij vooral om dat het rode van je gezicht dekt/vervaagd en hopelijk niet vettig wordt einde van de dag. en idd met wat losse foundation helemaal oke komt
  En deze kost ook wat minder ;) ga hem zeker proberen!

  Bedankt voor deze review!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2011 at 16:53

   Leuk om je enthousiaste reactie te lezen! En graag gedaan natuurlijk ^^

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 13 september 2011 at 11:46

  Ha ik wist het! Het is een slap aftreksel van de Aziatische bb’s.
  Deze gaat dus never nooit niet mijn Konad BB cream vervangen :)

 • Avatar van Ibtissam
  Reply Ibtissam 13 september 2011 at 11:44

  Klinkt heel goed. Zelf gebruik ik bijna nooit foundation, maar ben wel op zoek naar die ‘glow’… Toevallig zag ik vandaag dat mijn dagcreme van Garnier bijna op is. Ik ga deze zeker aanschaffen…even wachten tot oktober

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:34

   De glow die je huid krijgt is bij deze Garnier BB Cream wel echt supermooi ^^

  • Avatar van Amber
   Reply Amber 16 september 2011 at 12:32

   Hij ligt nu al bij kruidvat!

   • Avatar van Ibtissam
    Reply Ibtissam 16 september 2011 at 13:28

    Echt..?! ga vanmiddag nog even kijken ;-)

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 13 september 2011 at 10:49

  Ik ben hier erg benieuwd naar, toch maar aanschaffen als ik het tegenkom.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 13 september 2011 at 09:43

  Ik hou het toch maar bij de Aziatische BB cream vanwege de dekking. De spf is daarvan ook hoger.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 13 september 2011 at 08:55

  Ik denk niet dat ik deze snel zou kopen omdat ik toch graag net iets meer dekking wil.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:33

   Als deze BB Cream meer dekking zou geven dan zou hij echt helemaal perfect zijn en een mooie tegenhanger voor de Aziatische BB Creams. Jammer inderdaad wel :-(

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 13 september 2011 at 08:54

  Bedankt voor de review; ik was er namelijk erg benieuwd naar! Klinkt goed, maar wel jammer dat ie maar spf15 heeft!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:33

   SPF15 is inderdaad niet heel erg aan de hoge kant, zeker niet in vergelijking met veel BB Creams uit Azië, maar iets is beter dan niets ;-)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 13 september 2011 at 08:05

  Ik heb zelf nog geen BB cream geprobeerd omdat het meestal van die hele lichte kleuren zijn. Deze van garnier zou wat meer afgestemd zijn op de westerse huid ? Klinkt eerder als een fijne getinte dagcrème dan een vervanger van foundation. Ik ben in elk geval heel benieuwd.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2011 at 16:52

   Dat is ook precies mijn gedachte, dat het meer een heerlijke en verzorgende getinte dagcrème is. Gelukkig zeggen ze zelf ook dat het echt een verzorgingsproduct is en geen foundation :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 13 september 2011 at 07:46

  Hij ziet er fijn uit, maar ik ben zelf niet zo gek op bb creams.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 13 september 2011 at 07:43

  Die ga ik zeker eens uitproberen ! Klinkt best wel fijn en helemaal niet duur zo :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2011 at 16:51

   Het is inderdaad een fijne prijs voor een tube van 50ml :-)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 13 september 2011 at 07:07

  Klinkt goed! Ik heb er nu al meerdere reviews over gelezen en ik ga hem nu zeker aanschaffen als hij in de winkel ligt. Ik heb maar een lichte tot medium dekking nodig dus dat komt goed uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2011 at 16:51

   Als je maar een lichte dekking nodig hebt dan is dit zeker een uitkomst en vervangt het ook nog eens je dagcrème :-)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 13 september 2011 at 03:44

  Wel jammer dat ie wat minder dekking geeft, maar verder klinkt het allemaal erg goed :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:32

   Daarom vind ik het ook zo fijn dat Garnier daarover heel open is in de informatie die ze naar buiten brengen, dat het eerder een verzorgingsproduct is en geen foundation :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.