Beauty

Haartrends herfst/winter 2011-2012

22 september 2011


We gaan het komende seizoen toe naar een meer persoonlijke aanpak van ons haar en naar kapsels die passen bij wie we zijn en wat we willen uitstralen. Toch zijn er enkele trends die de boventoon voerden op de catwalks en shows voor aankomende herfst en winter.

De kapsels hebben golven en zijn in lagen geknipt zodat er veel beweging in zit en het lekker nonchalant en luchtig gedragen wordt. We gaan naar de langere, vrouwelijke, lengtes toe en pony’s zijn niet langer recht maar mooi los geknipt zodat ze de vorm van je gezicht accentueren.

We zien qua kleur dit najaar vooral veel natuurlijke, koelere tinten; van lichtblond, tot koper en donkerbruin. Om het kapsel meer intensiteit te geven wordt er veel gewerkt met subtiele high- en lowlights.

Opvallend is dat de meeste kapsels uitgaan van een basiskapsel dat door middel van styling(producten) snel omgetoverd kan worden tot verschillende looks: voor elke gelegenheid een bijpassend kapsel. Als je je haar wilt opsteken dan zijn de volimuneuze kapsels uit de jaren ’60 helemaal in: hoe groter hoe beter! Dus pump up the volume en ga lekker in de weer met bumpits, een kam om te touperen en haarlak om het in model te houden.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende trends en kan je er veel kanten mee op. Wees vooral jezelf en kijk naar wat er ècht bij jouw persoonlijkheid en gezichtsvorm past, dan zie jij er deze herfst en winter helemaal top uit!

Dit artikel heb ik geschreven in opdracht voor de Van Haren trendblog *klik hier*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 22 september 2011 at 21:15

  De haartrends volg ik toch niet echt, ik doe gewoon wat ik zelf leuk vind :-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 22 september 2011 at 19:41

  Ik vind vlechtjes ook heel erg leuk!
  Liefs, xxx

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 22 september 2011 at 18:45

  erg leuk!!
  ik hou ook van de vlechtjes :D
  xx

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 22 september 2011 at 16:47

  Toevallig wil ik net een nieuw kapsel – en iedere keer als ik iets nieuws doe met mijn haar is het pas een jaar erachter hip, en tegen die tijd ben ik het alweer beu. Een basis kapsel is sowieso gemakkelijk omdat je er meerdere kapsels mee kunt maken vind ik en golvend haar heb ik al van nature. Nu wil ik het weer kort, ik moet alleen nog de kleur kiezen :p

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 22 september 2011 at 15:30

  Zitten echt leuke kapsels bij maar vind vooral de vlechtjes leuk dit jaar! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 september 2011 at 16:10

   Vlechtjes zijn ook zeker heel leuk ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.