Beauty

Jane Iredale | Naturally Confident (herfst/winter 2011)

25 september 2011


De nieuwe herfst/winter collectie van Jane Iredale minerale make-up ‘Naturally Confident’ is mijn eerste persoonlijke kennismaking met dit merk. De collectie benadrukt je natuurlijke schoonheid en combineert koele wintertinten met warme herfstkleuren. Kijk mee voor meer foto’s (eyecandy!), informatie en swatches van 2 producten uit deze collectie.

De producten die ik in mijn bezit heb zijn het Eye Steppes goWarm oogschaduwpalette (€56,00) en de Lip Fixation lipstick en lipgloss in één (€29,00) in Mania. Zoals je aan de prijzen en de verpakking kan zien is dit een luxe merk wat zich kan meten met andere high-end merken. Voor mij is het een groot pluspunt dat het minerale make-up is, zeker omdat ik een gevoeligere huid heb die niet àlles zomaar kan vedragen. De oogschaduw is geurloos en de lipstick/lipgloss heeft een zoetige, vanille-caramel-achtige geur.


De verpakking van het oogschaduwpalette vind ik echt prachtig vormgegeven en de goudglimmende verpakking geeft je een enorm luxegevoel. Het handige is dat je het dekseltje omhoog klapt en daar een spiegeltje in verborgen zit en je de overige lagen wegdraait zodat je eenvoudig (maar toch op een unieke manier) bij de andere kleurtjes kan. In totaal zitten er 5 kleuren in dit palette (totaal 8,4gr product), waarvan je ze hierboven geswatched ziet. Van links naar rechts, boven naar beneden zie je; Beach, Steamy, Sunshine, Mojito en Sandals. Ok, dat zijn toch best zomerse namen voor een winterse collectie. Maar wie weet is het geïnspireerd op een wintervakantie naar de zon? ;-)

De kwaliteit en pigmentatie vind ik goed en zouden met een oogschaduwbasis eronder nog intenser zijn. De kleurtjes zijn in afwisselende finishes (matte, glans en glitter) in het palette verwerkt waardoor je er veel verschillende looks mee kan maken. Beach (de bovenste kleur) maakt een perfecte highlighter voor onder het wenkbrauwbot of de binnenste ooghoek. Wel zijn de oogschaduws enigszins poederig in gebruik, maar met een oogschaduwbasis en een deppelde applicatie heb je nauwelijks last van fall-out.


De verpakking van de lipstick/lipgloss past mooi bij de rest van de collectie en heeft 2 handige kanten met elk 3ml aan product. Hierboven zie je de lipstick kant (met sponsapplicator) welke een mooie, perzikkleur vol miniscule gouden glittertjes is en mooi opdroogt op de lippen waardoor ze een semimatte finish krijgen met daartussen die prachtige microglitter. Als je deze kant goed laat opdrogen voor je er de gloss over aanbrengt is de lipstick waterbestendig wat weer erg fijn is en je het over de dag heen niet vaak hoeft bij te werken.


De lipgloss kant heeft een fijn kwastje waardoor je de zachtgouden basis met gouden glittertjes fijn kan aanbrengen over de lipstick, of natuurlijk ook afzonderlijk zou kunnen dragen. Hierboven zie je de gloss over de lipstick en zie je het prachtige resultaat waarmee je de perfecte zomerlook creëert die je het hele jaar door kan dragen.  De lipstick blijft erg goed zitten en de gloss kan je naar wens bijwerken, wat na een broodje eten bijvoorbeeld wel even nodig is.

Al met al vind ik het prachtige producten en jullie kunnen dan ook zeker binnenkort een look hiermee verwachten. De producten van Jane Iredale zijn verkrijgbaar bij geselecteerde schoonheidsspecialisten, maar via Google kan je ook diverse webwinkels vinden waar deze make-up wordt verkocht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van DalaLuz
    Reply DalaLuz 27 september 2011 at 03:47

    Prachtige kleuren!

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 26 september 2011 at 06:51

    Die lipgloss is echt prachtig, wat een mooie producten.
    Liefs, xxx

  • Avatar van Kelly
    Reply Kelly 25 september 2011 at 20:32

    Oh wauw dit ziet er echt prachtig uit!

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 25 september 2011 at 18:08

    ooooohhhh!
    mooie producten :D
    xx

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 25 september 2011 at 17:41

    Wow dat oogschaduw palette, wat leuk bedacht met die verpakking!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 26 september 2011 at 09:23

      Ik vind het ook heel leuk, voor mij ook uniek want ik had deze manier van verpakking nog nooit eerder gezien zo ^^

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 25 september 2011 at 14:45

    De lipgloss is echt geweldig mooi van kleur, prachtig! Ergens doen de verpakkingen me een beetje denken aan de producten van Estee Lauder.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 26 september 2011 at 09:23

      Dat vond ik ook wel een beetje, komt door het glanzende goud met de mattere opdruk denk ik. Echt heel erg mooi!

  • Avatar van xx_Patries_xx
    Reply xx_Patries_xx 25 september 2011 at 14:36

    mooie producten hoor

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 25 september 2011 at 11:19

    ziet er goed uit allemaal :D

  • Avatar van Kim
    Reply Kim 25 september 2011 at 11:04

    De lipgloss is echt prachtig! Super zeg!

  • Avatar van Elly
    Reply Elly 25 september 2011 at 00:44

    Oh wauw, wat mooi….Het lijkt me echt een fantastisch en luxe merk waar ik zo verliefd op kan worden. Dat is toch wat hè, met die mooie verpakkingen van sommige merken ;-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 26 september 2011 at 09:22

      Ja echt geweldig he? BIj zulke verpakkingen geniet je er gewoon van telkens als je het tevoorschijn pakt :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.