Beauty

Lush | Summer Pudding, Charlotte Island, A French Kiss & Atomic (informatie, foto’s & reviews)

19 september 2011


De laatste tijd is mijn Lush fanatisme weer lekker aangewakkerd door enkele zomerse producten waar ik jullie graag meer over wil vertellen. Lush maakt de producten met de producten vers en met de hand, test niet op dieren en kiezen voor mooie verse ingrediënten en etherische oliën in hun producten. Lush producten zijn 100% vegetarisch, 76% veganistisch en daarnaast gebruiken ze zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Dat is de basis waarom ik zo gek ben op Lush. Benieuwd naar Summer Pudding, Charlotte Island, A French Kiss en Atomic? Kijk dan zeker mee voor meer informatie, foto’s en reviews.

A French Kiss 100gr, €5,95
“Er gaat bijna niets boven een bad met extreem veel schuim en heerlijk geurend water. Het warmt je op, laat je heerlijk ruiken, ontspant lichaam en geest en geeft je nieuwe energie voor de rest van je drukke leven. A French Kiss Bubble Bar bevat een sensuele mix van lavendel, rozemarijn en tijm. Een traktatie voor je zintuigen! De geur doet je gedachten afdwalen naar de grote lavendelvelden in Frankrijk, romantische gedichten en franse chansons.”

Wie zegt dat je niet van Lush kan genieten als je geen bad hebt? Een product als deze is ook heerlijk om meerdere keren te gebruiken voor een voetenbadje (ha! zo kan je er gelijk ook meerdere keren van genieten!) en dat is dan ook precies wat ik doe. Ik verkruimel een deel van de bubble bar slice in het voetenbadje en laat er dan lekker lauwwarm water overheen stromen en… SCHUIM! Ja, echt heerlijk veel romig schuim wat ook nog eens geweldig lekker ruikt. Na een kwartiertje poedelen zijn mijn voetjes fris, schoon en eenmaal afgedroogd ook lekker zacht. ♥ Hmmm ja, dan mis je toch wel een bad want deze geur en dat lekkere gevoel zou ik graag over mijn hele lijf voelen.

Summer Pudding 100gr, €5,25
“Lush zeep is niet zomaar zeep. Het is handgemaakt met vers fruit en heel veel etherische oliën. Zeep is retro en retro is hip. Summer Pudding is een plaatje van een zeep die ook nog eens zacht en voedend is voor je huid. Vol sappige zoete kersen. En gemalen amandelen om je dode huidcellen mee weg te scrubben. Alsof je onder de douche stapt met een heerlijke pudding. Maar dat deed de naam al vermoeden natuurlijk.”

De geur van deze zeep is echt lekker fris, warm en zoet tegelijk. Zo’n geur waarmee je direct onder de douche (of in dat bad wat ik niet heb) wilt stappen omdat je wilt weten hoe het al schuimend ruikt. Eenmaal onder het warme water, met een puff in de ene hand en de zeep in de andere creëer ik al snel veel schuim en komt er een nog intensere geur tegemoet: heer-lijk! Dit is echt wat voor die dagen dat je je lekker zomers, fris en vrouwelijk wilt voelen en ik merk dat ik het stuk vaak even pak om ook alleen aan te snuffelen. Na het wassen met een stuk zeep vraagt mijn lijf wel altijd om wat extra bodylotion, maar dat vind ik niet zo heel erg. Tip: je kan de zeep ook raspen en deze kleine stukjes in een organza zakje doen, lekker voor tussen de handdoeken, het ondergoed of beddengoed ^^


Charlotte Island 100gr, €9,25
“Witte melkflessen krijgen een zomers kleurtje met Charlotte Island body tint. Feitelijk gezien is dit geen bodylotion, maar het bevat wel hydraterende aloë vera en verzachtende cacaoboter. Het is geen zelfbruiner, want je spoelt het er zo weer af onder de douche. En het ruikt naar chocola! Zo tover je je benen om tot sexy blikvangers en wordt je decolleté onweerstaanbaar.”

Eerlijk is eerlijk, dit is dus het allereerste Lush product waarvan ik werkelijk geen idee heb hoe ik het kan gebruiken. Als body tint, zoals de bedoeling is van dit product, is het voor mij te donker/oranje gekleurd. Zelfs als ik het vermeng met een basis-bodylotion krijg ik er nog geen mooi effect mee op mijn huid. Jammer! Het leek me namelijk echt een geweldig product voor die dagen dat ik wel wat meer huid wil laten zien en dit dan met een klein tintje zou willen doen. Het product ruikt naar chocolade en daar moet je van houden, ik vind het wel een sterkere geur maar het is wel een geur die het bepaalde dagen in de maand erg goed doet ;-) Als je een beetje meer kleur hebt dan ik dan vind je dit denk ik wel een fijn product, maar helaas kan ik er niks mee nu…


Atomic 9gr, €3,75
“Een nieuwe fantastische uitvinding, Toothy Tabs! Je hebt nu geen tube tandpasta meer nodig, maar een doosje Toothy Tabs! Kauw even op een Toothy Tab, hij gaat vanzelf schuimen, maak je tandenborstel nat en poets je tanden zoals je gewend bent. Ideaal voor op vakantie, een weekeindje weg of iedere dag. Er zitten 40 Toothy Tabs in één doosje. Iets heel anders met koffie, kardamom, gember en kruidnagel! Goed als je snel last van aften hebt, en het verdrijft vieze smaakjes.”

Dit geeft echt een heel nieuwe ervaring aan het tandenpoetsen wat je van kleins af aan, 2 keer (of meer als je die tic hebt) doet met een tandenborstel en een tube tandpasta. Deze tube kan je hiermee links laten liggen en in plaats daarvan gebruik je per keer 1 Toothy Tab. De geur van Atomic is wat kruidig, net als de smaak want de kruidnagel is echt opvallend aanwezig. Na het doorknabbelen en het opschuimen met een natte tandenborstel raak je er wel aan gewend en kan je gewoon je tanden poetsen zoals je gewend bent. Voor mij is persoonlijk een half blokje per keer genoeg want het schuimt echt enorm! Mijn tanden voelen na het poetsen lekker glad en ik merk na een tijdje dat mijn tandvlees wat minder gevoelig is. Wel is het een heel aparte ervaring en ga ik de volgende keer voor een meer minty smaakje.

Alle producten zijn te koop bij Lush (klik hier voor de verkooppunten) of via de webwinkel op Lush.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 20 september 2011 at 20:13

  Oeh de eerste twee producten klinken heerlijk! De toothy tabs ben ik nog steeds niet aan gewend, vind het gekruimelde in mijn mond zo viezig.

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 19 september 2011 at 21:37

  lush is geweldig!!

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 19 september 2011 at 19:06

  Hele fijne producten. Ik ben echt dol op lushproducten! <3

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 19 september 2011 at 18:34

  Oehh, ik moet ook weer wat bij lush gaan bestellen. Wat ziet dat er allemaal goed uit.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Tessa bd
  Reply Tessa bd 19 september 2011 at 12:57

  Ik vind die toothy tabs echt walgelijk! ben wel benieuwd naar die charlotte island, ga hem toch eens testen volgende keer

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 19 september 2011 at 12:46

  Oooh die Charlotte Island sounds goood !

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 19 september 2011 at 12:44

  oee da ziet er wel goed uit

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 19 september 2011 at 11:18

  Die toothy tabs zou ik wel eens willen proberen, maar dan inderdaad wel in mint smaak, want kruidige tandpasta, dat lijkt me niets. Ik wilde hetzelfde zeggen als Krulletje, in de douchepuff moet dat vast en zeker ook lukken. Ik heb die dingen ook net pas zelf ontdekt *schaam* en dat werkt ideaal!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 september 2011 at 11:23

   Foei toch! *bad beautyblogger ;-)* Een puff is echt heerlijk voor vooral een flinke lading schuim ^^

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 19 september 2011 at 11:15

  ziet er echt heerlijk uit;D

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 19 september 2011 at 10:02

  Die toothy tabs zijn best wel grappig :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 september 2011 at 22:00

   De Toothy Tabs geven ook echt een unieke ervaring in de mond :-)

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 19 september 2011 at 09:44

  De producten zien er heerlijk uit!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 19 september 2011 at 09:19

  Leuk artikel! Bubble bars kun je trouwens ook onder de douche gebruiken; een stukje in een douchepuff, even opschuimen… heerlijk!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 september 2011 at 10:46

   Dat ik dat nog niet geprobeerd had, dankjewel voor de tip! :-)

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 19 september 2011 at 07:29

  Even wat aanvullende info: zowel Summer Pudding als Charlotte Island gaan op zeer korte termijn uit het assortiment, voor deze (en nog meer) producten geldt: op = op ;-)

  Verder is Lush gewoon heerlijk, ik ben verslaafd…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 september 2011 at 10:45

   Ahww jammer dat Summer Pudding weggaat, vind hem echt heerlijk!

 • Avatar van Rubina
  Reply Rubina 19 september 2011 at 01:58

  klinkt heel interessant..
  wel over gehoord, nooit gebruikt..
  denk dat ik het toch maar eens ga proberen :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 19 september 2011 at 00:43

  Oeh die eerste twee producten zien er alleen al heerlijk uit! De Toothy Tabs wil ik ook nog eens uitproberen, ben er heel erg benieuwd naar. Slim idee, dat met ’t voetenbadje :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 september 2011 at 10:45

   Ik hou van voetenbadjes. Zeker na een dagje vol afspraken, events of shoppen ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.