Beauty

Max Factor | Elixir collectie (informatie, review, foto’s & swatches)

11 september 2011


De nieuwste Max Factor collectie met de naam Elixir bestaat uit verschillende producten die een uniek complex vol verzorgende en hydraterende bestanddelen bevatten. De complete collectie bestaat uit foundation (2-in-1 mèt serum!), lipstick (10 kleuren) en lipliner (8 kleuren), die ik nu geruime tijd in huis heb zodat ik ze goed heb kunnen uitproberen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan zeker verder voor meer informatie, foto’s, swatches en reviews.

De producten uit de Elixir collectie bevatten een formule die actief bijdraagt aan de verzorging van de huid. De Colour Elixir Lipstick (€12,49 per stuk) bestaat voor 60% uit een verzorgend elixir dat is samengesteld uit actieve ingrediënten zoals Aloë Vera- en shea boter, avocado en anti-oxidanten uit witte thee. De formule verhoogt het vochtpeil van de lippen waardoor deze zachter en gladder worden.


Hierboven zie je van links naar rechts Pearl Maron, Icy Rose, English Rose, Mulberry en Ruby Tuesday.

Laat ik beginnen met de verpakking. Deze ziet er lekker luxe uit door de goudkleurige huls en de X van Max Factor staat er mooi mat ingegraveerd. De kleur staat niet alleen handig aan de zijkant van de verpakking genoteerd, ook staat deze aan de onderkant van de lipstick gedrukt. Nog een erg fijn iets waardoor je merkt dat er goed is nagedacht over de verpakking: de kleur op de bodem van de lipstick. Als je de lipsticks allemaal bij elkaar in een bakje hebt liggen kan je zo heel snel de juiste kleur terugvinden!


Hierboven zie je van links naar rechts Burnt Caramel, Firefly, Bewitching Coral, Rosewoon en Raisin.

Dan de kwaliteit van de lipstick zelf. Allereerst is het een leuk detail dat de X ook terug te vinden is in de lipstick zelf en heeft de lipstick een fijne vorm om hem op je lippen aan te brengen. Al zal ik met de donkerdere kleurtjes wel liever een kwastje gebruiken omdat dit nu eenmaal preciezer werkt. De lipsticks voelen heerlijk romig aan, glijden met al het gemak over je lippen en laten in één veegje direct veel kleur achter. Door lipsticks als deze ben ik echt weer fan van lipstick aan het worden omdat ze niet uitdrogen, intense kleur geven en beter blijven zitten dan een gloss. Ze hebben allemaal een mooie glanzende finish en blijven redelijk goed zitten. Wel is even bijstiften na een lunch aan te raden, maar dit is zo gedaan. Wat een geweldig mooie kleuren, vooral de roze- en roodtinten springen er voor mij uit. Ik ben bij mijzelf gewoon niet zo’n fan van bruintinten.


De Colour Elixir Lipliners (€8,99 per stuk) bevatten ook 60% van verzorgende ingrediënten, net als de lipsticks. Met deze 8 kleuren kan je ze met zowat elke lipstickkleur gebruiken als liner, maar ook als afzonderlijke lipkleur zijn ze erg prettig in gebruik. Op de foto hierboven zie je van boven naar beneden Brown n Bold, Brown n Nude, Red Blush, Red Rush, Mauve Mistress, Mauve Moment, Pink Princess en Pink Petal.

De potloodjes zijn lekker zacht en creamy in gebruik en zijn gewoon met een puntenslijper te slijpen. Ook hier zie je aan de achterkant weer handig welke kleur je vasthebt en is de juiste kleur snel in je verzameling te vinden. Je kan ze gebruiken als lipliner zodat je lipstick beter blijft zitten en niet in de lijntjes gaat lopen, maar ze zijn ook te gebruiken als volledige lipkleur. Als je wat drogere lippen hebt is het wel aan te raden om hier een balsem of doorzichtige gloss over te dragen, maar je kan ze natuurlijk ook combineren met een lipstick in een gelijke kleur zodat deze echt heel erg lang zal blijven zitten.

De Ageless Elixir 2-in-1 Foundation (€15,99) is een olievrije foundation met een SPF15. Deze bevat een verzorgend serum die de dekking van de foundation ondersteunt door middel van speciale pigmenten die licht reflecteren. De pigmenten gaan niet in de fijne lijntjes zitten waardoor rimpel(tje)s minder opvallen. Door de toevoeging van vochtinbrengende bestanddelen zoals glycerine en niacinamide verbeterd het de conditie van de huid en door de vitamine E en groene thee extracten helpt het de huid te beschermen. De foundation is in 4 kleuren verkrijgbaar.

Helaas is hiervan de lichtste kleur voor mij echt iets te donker, al heb ik hem wel weer meerdere keren gedragen binnenshuis omdat ik hem wel goed wilde testen voor ik er mijn mening over wilde geven. En wat baal ik dat de foundation niet in een tintje lichter verkrijgbaar is! Deze foundation voelt echt uniek aan op de huid; heerlijk zacht en met een dekking die fijn op te bouwen is. Mijn huid voelt de hele dag door niet droog aan en ’s avonds na het verwijderen ervan lijkt het net alsof mijn huid de hele dag een verzorgend masker op gehad heeft, want deze voelt zacht! Wel is het aan te raden niet teveel dagverzorging aan te brengen omdat de huid het serum in de foundation anders niet kan opnemen.

Ik ben in ieder geval onder de indruk van de collectie. Binnenkort zal ik in een apart artikel nog de lipswatches laten zien van de lipsticks en potloodjes zodat je hier een nog beter beeld van kan krijgen. De lipsticks en lipliners zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar, de foundation is op dit moment al in de winkels te vinden. Voor meer informatie: MaxFactor.nl.

Spreekt deze collectie van Max Factor jou aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van cobie knijpinga
  Reply cobie knijpinga 23 juli 2018 at 18:08

  hoe krijg ik de max factor lippenpotlood elixer omhoog als de punt slijt

 • Avatar van Juanita
  Reply Juanita 1 februari 2015 at 14:07

  Hallo,
  Ik heb de lipliner van max factor elixir, maar ik kan het niet slijpen met een puntenslijper, zou het liggen aan de puntenslijper zelf?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 februari 2015 at 09:02

   Je moet ze gewoon kunnen slijpen met een puntenslijper, dan is het misschien de puntenslijper die een puntje onderin vast heeft wellicht? Dan blokkeert dit wel eens het verdere slijpen.. Succes!

 • Avatar van wanncha
  Reply wanncha 12 september 2011 at 22:27

  Er zitten mooie items in deze editie.
  Heb er zelf nog niets van!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 11 september 2011 at 21:28

  Deze producten spreken mij wel erg aan. Zelf ben ik geen lipliner fan, dus deze sla ik over. Ik vind de swatches van de lippenstiften er wel fantastisch uit zien. Firefly ziet er erg mooi uit. Ik vind de foundation ook erg goed klinken, ook vind ik het fijn dat er een factor in zit en dat hij verzorgend en voedend is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:29

   Hij zou voor mij erg goed in de buurt komen van een perfecte elke-dag-foundation, nu nog een lichtere kleur in het assortiment ;-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 september 2011 at 19:10

  Wat een prachtige producten, ik wil die foundation echt eens proberen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 11 september 2011 at 16:16

  Oeeeeh al die lippencils op een rij so pretty ^-^Heb zelf lipstick Burnt Caramel en die lijkt verdraaid veel op Chanel Mademoiselle! Heb ook een lippotloodje en gebruik die iedere dag voor school, lekker longlasting en vrij nude. De foundation heb ik ook en vind ik ook echt superfijn! Dat serum is voor mij al een dagcreme en merk als ik er nog een dagcreme onder doe mijn huid teveel van het goede krijgt.

  Leuk artikel Desirée!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:29

   Dankjewel, leuk om te horen! :-)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 september 2011 at 13:36

  erg mooie lipsticks!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 11 september 2011 at 12:05

  mooie producten1!
  xx

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 11 september 2011 at 10:15

  De verpakkingen alleen al zijn prachtig. Ben ook heel erg benieuwd naar de lipswatches !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:44

   Houd de site dan maar goed in de gaten, want deze komen er binnenkort aan :-)

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 11 september 2011 at 10:10

  Hmm klinkt goed allemaal hoor. Helaas gebruik ik geen lipproducten en ben ik ook niet zo van het foundation uitproberen ;)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 11 september 2011 at 10:06

  Mooie serie, ziet er inderdaad luxe uit. De lipsticks wil ik zeker proberen.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 11 september 2011 at 09:52

  Erg mooie producten! En ik ben benieuwd naar de lipswatches :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:28

   De lipswatches gaan er snel aan komen ^^

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 11 september 2011 at 09:36

  Die lipsticks zien er hartstikke mooi uit. Ik ga ze zeker een keer swatchen in de winkel. Ben alleen bang, dat het moeilijk kiezen wordt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:43

   Het gaat een lastige keuze worden met zoveel mooie kleurtjes natuurlijk. Succes alvast! ;-)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 11 september 2011 at 09:05

  Die foundation lijkt me wel wat, zeker als hij zo voedend is want ’s winters is mijn huid altijd kurkdroog op het einde van de dag.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:28

   Ik ben heel benieuwd wat je van de foundation vind, ik heb zelf ook een droge huid en vond hem erg fijn. Jammer dat er geen lichtere kleur beschikbaar is, zeker voor de winter…

   • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 12 september 2011 at 19:51

    Heb je een idee of er parabenen inzitten ? Ik ben nl allergisch aan butylparaben en kan daardoor helaas niet alle cosmetice gebruiken.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 13 september 2011 at 09:30

     Ik ga dit voor je navragen, als ik antwoord heb dan laat ik het je zeker weten :-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 20 september 2011 at 11:01

     Hierbij het antwoord van Max Factor & PR:

     “Onderstaand antwoord ontving ik vandaag van Max Factor:

     Like a lot of lipsticks, cosmetics and food products on the market, Max Factor Colour Elixir Lipstick is preserved with Parabens. Product safety is our top priority and parabens are very effective preservatives that ensure that harmful bacteria, mold and other fungi that present a danger for infections to the skin, eyes and lips do not contaminate our lipsticks.”

     De conclusie is dus dat Elixir parabenen bevat omdat deze functioneren als een houdbaarheidsproduct dat ervoor zorgt dat bacteriën geen kans krijgen. Wanneer iemand inderdaad allergisch is voor parabenen zou ik gebruik hiervan afraden.”

     • Avatar van Redhotjillypeppers
      Redhotjillypeppers 20 september 2011 at 11:08

      Ik vreesde er al voor. Maar toch heel erg bedankt om het na te vragen hoor ! :-)

     • Avatar van Desirée
      Desirée 20 september 2011 at 11:09

      Geen enkele moeite :-)

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 11 september 2011 at 01:56

  Die lipsticks en die potloodjes spreken mij wel aan, alleen heb ik altijd moeite met vinden van “de” perfecte kleur voor mijn lippen zeker als die rood/roze is. Omdat ik zo bleek ben staan vele tinten al snel te ordinair of gewoon te donker voor mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:27

   Veel donkere kleuren lipstick kan je ook een beetje deppen op je lippen met wat doorzichtige lipgloss waardoor de intensiteit veel minder is maar toch erg mooi. Misschien een leuke tip?

   • Avatar van Elyne
    Reply Elyne 12 september 2011 at 23:12

    Bedankt voor de tip zal ik zeker eens proberen :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 11 september 2011 at 00:42

  Er zitten hele mooie en draagbare kleuren tussen, de verpakking vind ik ook heel chique. Ik heb 2 van de potloodjes en de Ruby Tuesday lipstick and me loves it ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2011 at 18:27

   Het zijn inderdaad allemaal klassieke en draagbare kleurtjes, ik hou er wel van ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.