Beauty

Maybelline | The Smoother

27 september 2011


Ik ben zo iemand die bij elke make-upbeurt ook een gezichtsprimer gebruikt. Niet alleen om een fijne basis te krijgen voor de foundation en de rest van de make-up, maar het zorgt er ook voor dat de huid zachter aanvoelt, je minder foundation nodig hebt en deze vervolgens ook veel langer blijft zitten. Ik probeer dan ook regelmatig nieuwe primers uit omdat ik met mijn drogere en gevoeligere huid niet alles kan verdragen en even fijn werkt. Nieuwsgierig naar wat ik van Maybelline’s The Smoother vind?


Het product zit in een klein potje met een schroefdeksel en een inhoud van 7ml. Dit lijkt misschien heel erg weinig, maar je hebt van een gezichtsprimer dan ook altijd erg weinig nodig dus je kan hier best een tijdje mee vooruit.

“The Smoother egaliseert rimpels en oneffen texturen in de huid, waardoor de huid ongelooflijk glad wordt en fluweelzacht aanvoelt. Het aanbrengen van de primer is makkelijk en prettig, dankzij de toevoeging van een gladde siliconenolie die geen vet laagje achterlaat.”


De kleine hoeveelheid hierboven op mijn hand is voldoende om mijn complete gezicht mee in te smeren. Ervoor heb ik een lichte dagcrème aangebracht en erna wacht ik even tot het fijn is ingetrokken. Zodra je je normale foundation begint aan te brengen merk je direct dat het zich goed laat verdelen en je huid superzacht aanvoelt. De kleine lijntjes rond mijn ogen en mijn poriën (die normaal ook niet heel erg zichtbaar zijn) lijken nog wat minder op te vallen en mijn kingebied wat last heeft van hormonale acné oogt ook een stuk zachter: fijn!

De foundation brengt met deze primer eronder heel fijn aan en je creëert zo een soft focus effect wat erg mooi is voor op foto’s, maar ook een soort zelfvertrouwen geeft voor gewoon overdag. Toch gek dat zoiets wat kan doen met je zelfvertrouwen, maar zo voel ik het wel :-)

Maar… Er is voor mij een groot nadeel aan deze primer en dat is dat ik zo halverwege de dag echt glimmende plekjes krijg op mijn gezicht, zoals op mijn neus en kin. Iets waar ik nooit last van heb en wat ook gebeurt als ik nòg minder van de primer gebruik. Ik snap er niks van, dit heb ik nog nooit met een primer gehad? Ik denk wel dat dit voor mij dus een fijne primer is voor de winterdagen dat mijn huid ècht heel droog aanvoelt, maar voor nu ligt hij in mijn kast tot het zover is.

Maybelline The Smoother is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en kost €11,99. Voor meer informatie: Maybelline.nl.

Gebruik jij eigenlijk een primer onder je foundation?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Janna
  Reply Janna 29 september 2011 at 16:03

  Bij mij laat deze primer wel degelijk een vettig laagje achter.
  Zelfs na 2x mijn gezicht wassen met facewash…
  Ik vond hem op mijn hand best goed aanvoelen en heb hem daarom ook gekocht.
  Maar vandaag bij het uitproberen vond ik hem heel erg tegenvallen.

  Ik zou hem zeker niet nog eens kopen en weet ook niet of ik het wel een review waard vind…

  Groetjes,
  Janna

 • Avatar van BeautyNailsFun
  Reply BeautyNailsFun 28 september 2011 at 14:31

  Ik gebruik eigenlijk alleen een primer als ik echt een hele dag mijn make up goed wil houden of tijdens een avondje uit. Ik gebruik het niet bij mijn dagelijkse make upje…
  Deze ziet er wel fijn uit! Hou deze zeker even in gedachte.

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 28 september 2011 at 11:52

  ik vergeet het weleens eerlijk gezegt… maar dit ziet er wel goed uit

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 28 september 2011 at 09:43

  Ík gebruik ook altijd een primer dus ik vind jou artikel erg herkenbaar zelf vind ik de Primer van sephora in het tubetje erg fijn werken hij is zo zacht echt zacht en ik heb zelf ook last van een erg droge huid en bij mij werkt het wel goed en me make up blijft ook nog eens goed zitten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2011 at 15:57

   Ik ben zelf wel benieuwd naar de primer van Sephora met dat glansje erin, die lijkt me erg mooi!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 27 september 2011 at 21:12

  Ik gebruik niet iedere dag foundation, maar als ik foundation op heb dan gebruik ik ook zeker een primer. Ik vind de primer van Gosh en Sephora erg prettig werken op mijn droge huid. Die van Catrice vind ik trouwens ook verrassend goed. Ik vind het jammer dat de primer van Maybelline later op de dag glimmende plekjes veroorzaakt.

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 27 september 2011 at 21:01

  Het lijkt me een redelijk okee product. Ik zat er al naar te kijken, maar gebruik geen primer dus heb hem (nog) laten liggen. Dat glimmen is wel apart, en ik ben benieuwd hoe lang je met een potje doet…lijkt me zo weinig…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2011 at 15:59

   Je hebt per keer echt maar heel erg weinig nodig, met zo’n potje kan je dus serieus een lange tijd vooruit.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 27 september 2011 at 18:07

  op zich klinkt hij wel oké wel jammer dat hij toch wel gaat glimmen, niet iets voor mij dus;(

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 27 september 2011 at 15:58

  Hij klinkt wel erg fijn voor een primer, vind het hydraterende element vooral een grote plus!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 27 september 2011 at 13:22

  Ik gebruik een primer van Clinique en daar ben ik heel tevreden over. Jammer datie wat niet volledig aan je verwachtingen voldoet. Ik ga hem denk ik ook niet kopen, never change a winning team :d !

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 27 september 2011 at 12:36

  Ik gebruik de primer van The Body Shop, hele fijne primer! Jammer dat deze gaat glimmen aan het eind van de dag :(

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 27 september 2011 at 12:26

  Ik gebruik geen primer, want ik gebruik geen foundation (maar als ik wel foundation zou dragen, zou ik zeker ook een primer gebruiken !)

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 27 september 2011 at 11:20

  Ik heb nu de primer van L’oreal, als die op is zal ik deze maar eens gaan uitproberen! :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 27 september 2011 at 09:47

  Wat fijn dat je dit getest hebt, ik heb er toevallig vorige week mee in de handen gestaan maar heb hem weer terug gelegd. Had al best veel en was van plan later eens een primer te kopen. Ik gebruik dat eigenlijk nooit, maar voor feestjes e.d. is het misschien wel handig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2011 at 11:40

   Ik vind het zelf echt een toevoeging aan mijn dagelijkse routine en begrijp nu ook niet meer hoe ik ooit zonder kon *dramatisch he* ^^

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 27 september 2011 at 08:44

  Ik gebruik regelmatig de Gosh primer en ben daar heel tevreden van. Je komt er ook een eeuwigheid mee toe dus ik ben nog niet echt op zoek naar een nieuwe :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2011 at 11:40

   De GOSH primer cream, de witte, blijft toch ook mijn favoriet :-)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 27 september 2011 at 08:30

  Omdat ik geen foundation gebruik, heb ik ook nooit een primer gebruikt. Maar zou een primer ook zin hebben als je alleen een poeder aanbrengt om te matteren. Ben ik echt heel benieuwd naar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2011 at 08:31

   Jazeker! Een primer zorgt er dan voor dat je huid mooi zacht aanvoelt, kleine lijntjes etc. minder opvallen en je poeder beter/langer blijft zitten. Gewoon eens proberen :-)

   • Avatar van Christa
    Reply Christa 27 september 2011 at 08:51

    Dankjewel Desirée, ik ga vandaag gelijk eens kijken welke een geschikte zou kunnen zijn.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 27 september 2011 at 07:59

  Ik gebruik bijna tot nooit een primer onder mijn foundation. Deze ziet er wel heel goed uit. De substantie lijkt mij ook heel fijn. Maar toch jammer dat die tegenvalt.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 27 september 2011 at 07:47

  Jammer dat hij een beetje tegenvalt, zelf gebruik ik geen primer.

 • Avatar van Amber Kuipers
  Reply Amber Kuipers 27 september 2011 at 07:13

  Jammer dat ‘ie een beetje tegenvalt. Ik gebruik sinds kort een primer van Michael Todd; erg fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2011 at 11:39

   Dat is ook zeker een merk waar ik wel meer kennis mee wil maken, heb er enkele producten van en die vind ik fijn :-)

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 27 september 2011 at 07:12

  Niet altijd meestal doordeweeks niet maar voor speciale gelegenheden wel en ik merk meteen dat als ik een primer aanbreng dat mijn make up uren langer blijft zitten, zonder absoluut niet. Ik ben best wel benieuwd naar die primer; ik ben altijd opzoek naar betere/andere primers dan die van Gosh dus wie weet?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 september 2011 at 11:38

   Mijn favoriet is toch die van GOSH, maar dan die nieuwste ‘primer cream’ omdat mijn drogere huid hier erg goed op reageert :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.