Huis & interieur

Oscar & Babette (informatie, foto’s & review)

14 september 2011


Oscar & Babette is een nieuw Lifestyle & Wellness label van Nederlandse bodem met een nostalgische Engelse uitstraling. Het assortiment bestaat uit met veel zorg, liefde en aandacht samengestelde producten die op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd met respect voor mens, natuur en milieu. Ik heb hiervan een Mood Mist en een Soy Wax Candle in mijn bezit in de heerlijke geur ‘In the Mood’. Kijk mee voor meer informatie over Oscar & Babette, de producten en mijn mening hierover.


100% Natural Aromatherapy Soy Wax Candle ca. 40 branduren, €19,95
De 100% natuurlijke aromatherapie sojawas geurkaarsen bevatten qua geurcompositie uitsluitend 100% natuurlijke etherische oliën. Ze verspreiden een subtielere geur dan paraffine geurkaarsen en hebben een positief effect op het humeur, naar gelang de gekozen geurvariant. Dankzij de biologische sojawas is het smeltpunt lager dan een kaars van paraffinewas waardoor de etherische oliën subtieler worden verspreid en ze produceren ca. 90% minder roet dan de paraffine variant.

Ik heb hiervan de variant in de geur ‘In the Mood’ die staat voor Balancing & Sensual. De geur bestaat uit zinnenprikkelende ylang ylang en patchouli, lavendel en een mysterieus accent van Arabische jasmijn. Dit is echt een geur waar je je vrouwelijk bij voelt! Als je de kaars een paar uurtjes hebt laten branden ruikt je hele huis subtiel naar de geuren en is het ook niet nodig om de kaars de hele avond door aan te laten staan. Zo kan je er dus heel wat avondjes van genieten aangezien de kaars zo’n 40 branduren heeft. Deze kaars is ook lekker om aan te zetten in de slaapkamer, door de lekkere lavendelgeuren die je rustig maken. Niet vergeten de kaars uit te maken voor je gaat slapen!

Natural Aromatherapy Mood Mist 150ml, €19,95
De natuurlijke aromatherapie Mood Mist combineert een 100% natuurzuivere parfumering van de leefomgeving met de eeuwenoude kennis van de traditionele aromatherapie. De verschillende geurcomposities op basis van uitsluitend 100% natuurlijke etherische oliën zorgen voor een ongekend pure geurbeleving. Ze hebben een positief effect op de gemoedsstemming en zijn op verschillende manieren te gebruiken; als roomspray en als pillowmist.

Ook dit product heb ik in de geur ‘In the Mood’ en oh, oh, oh wat is dat een heerlijke geur! Ik begin er een beetje verslaafd aan te ruiken en merk dat ik de spray regelmatig pak om alleen eventjes aan te snuffelen of weer wat rond te sprayen. Als je hoog in elke hoek van de kamer sprayt dan ruik je de subtiele geur de hele tijd door en als je hier ook je gordijnen, kussens, beddengoed, handdoeken etc. bij meeneemt dan blijft de geur echt lang ruiken. Als ik dit overdag heb gedaan en mijn man komt ’s avonds thuis dan gooit hij gelijk zijn neus in de lucht met een rustgevende smile en krijg ik gelijk complimenten wat het huis toch weer lekker ruikt. Het is voor sommige mensen misschien vreemd om het toe te wijzen aan een kamerspray, maar aromatherapie doet heel erg veel voor je geest: ik voel me bij deze geur echt op mijn gemak en wordt er lekker rustig van. ♥

Oscar & Babette
Geïnspireerd op het doen en laten van de twee ruwharige teckels Oscar en Babette, hun baasjes en het heerlijke vrije buitenleven, ontstond dit merk. Het genieten van sfeervol kaarslicht en het lekker laten ruiken van de leefomgeving, horen bij de O&B-manier van mindful en plezierig leven. Er wordt veel waarde gehecht aan natuurlijke, waar mogelijk biologische, producten en zo ontstond deze productlijn. De producten zorgen ervoor dat het binnenshuis heerlijk ruikt, aangenaam en ontspannend vertoeven is (een combinatie van Lifestyle èn Wellness) op een gezonde, heel pure en vooral natuurzuivere manier.

De biologische geurkaarsen en de Mood Mists zijn speciaal in opdracht van en voor Oscar & Babette ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionele Engelse aromatherapeuten. De geuren hebben uitzonderlijk pure samenstellingen en ruiken daardoor niet alleen heel verfijnd, zijn veel beter voor je gezondheid èn doen ook echt wat met de sfeer in je leefomgeving en humeur op een positieve manier! “A Joyful Way of Living!”

Door mijn achtergrond (o.a. aromatherapie) is mijn interesse in producten als deze enorm groot. Ik ken maar weinig merken met producten als deze van Oscar & Babette, waar ook nog eens een groot hart achter zit en met zo gigantisch veel liefde aan gewerkt wordt. Het zijn echt mooie producten die met respect voor mens, dier èn milieu zijn ontwikkeld (eco-chic!) en zelfs de verpakkingen zijn recyclebaar. Als je online besteld via Oscar&Babette.nl wordt er ook met het inpakmateriaal rekening mee gehouden dat het milieu niet onnodig wordt belast. En de geweldige, nostalgische Engelse stijl wordt tot in de puntjes doorgevoerd.

Er zijn verschillende geurlijnen beschikbaar:
* Fresh Delight – Refreshing & Vitalizing: bergamot, grapefruit, sinaasappel en rozemarijn
* Happy Harmony – Uplifting & Harmonizing: sinaasappel, amandel, verbena en kaneel
* In the Mood – Balancing & Sensual: ylan ylang, patchouli, lavendel en jasmijn
* Perfect Purity – Purifying & Clearing: petitgrain, lavendelbloesem, roosgeranium en rozenhout
* Time to Relax – Relaxing & Calming: lavendelbloesem, rozenhout, amandel en rozemarijn.

De Mood Mists (150ml) en de Sojawas Geurkaarsen (ca. 40 branduren) kosten €19,95 per stuk. Je kan de producten in verschillende winkels vinden (klik hier voor de verkooppunten) en bestellen via de webwinkel (klik hier) waar je kan betalen via bankoverschrijving of iDeal. De verzendkosten bedragen dan €6,75 per bestelling binnen Nederland.

Gebruik jij ook graag geurkaarsen en kamersprays? Hou jij hierbij rekening met natuurlijke ingrediënten en/of aromatherapie?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van adriana raap
  Reply adriana raap 20 november 2011 at 21:25

  ik brand in nov. en dec. veel kaarsen in de woonkamer omdat het zo gezellig is maar ze kwalmen en walmen zo erg en mijn overgordijnen die geel zijn verkleurem helemaal in een grijze gloed vooral aan de bovenkant hoe komt dit ook wordt de kamer wazig van de rook die van de kaarsen komt ik knip de lontjes altijd kort maar tot op heden geen succes en de deuren moet je de volgende ook helemaal afwassen omdat ze een tint donkerder zijn ik denk dat ik moet stoppen met kaarsen te branden in nov. en dec. want het stikt en de volgende dag moet ik alles wassen en schoonhouden dus ik heb er meer werk van dan plezier op den duur de kaarsen zijn wel heel groot rond en vierkant en kosten 10 euro per stuk ik had dit niet verwacht wat een werk morgen en dan breng ik ze weg zodat ik ze niet meer kan branden want dan is de paar uurtjes gezelligheid niet opweegt tegen de stank,kwalm, geur gordijnen en deuren vies zodat ik de volgende dag zoveel spijt heb wie ook adri

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 16 september 2011 at 21:24

  Lijkt me op zich wel wat, alleen vind ik het niks om een kaars te bestellen online die ik nog niet eerder heb geroken, vooral omdat ze niet heel goedkoop zijn (in verhouding zijn ze niet duur, maar het is voor mij als student toch best een flink bedrag om aan een kaars uit te geven) en ik best kieskeurig ben als het op geuren aankomt. Ik hou het bij de soyscents van de moeder van Serena! :) Maar ook ik vind het heerlijk als mijn huisje lekker ruikt!!

 • Avatar van Ibtissam
  Reply Ibtissam 15 september 2011 at 12:54

  Oh hier wordt ik echt heel enthousiast van. Zowel de geurkaars als de spray vind ik echt top…

  Leuk artikel Desiree!

 • Avatar van malu
  Reply malu 14 september 2011 at 23:06

  Leuk! De verpakking alleen al ziet er cute uit!:D
  Xx

  ** Check out my Stylish Confessions! **

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 14 september 2011 at 21:11

  de verpakking ♥♥♥♥♥♥♥♥!!
  wat mooi!
  en het lijkt me wel lekker ruiken :D
  xx

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 14 september 2011 at 20:07

  WEhaa de verpakking ziet er super mooi uit! Ik ben zelf meer een fan van geurkaarsen dan een spray, is meteen ook lekker gezellig!
  Ohh ik heb het oogschaduw palette vandaag ontvangen, zat ik een mega grote doos haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:39

   Wat super dat je je prijs binnen hebt, leuk dat je het laat weten! ^^

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 september 2011 at 19:41

  Ziet er goed uit, leuke naam ook. Zelf gebruik ik geurkaarsen, heerlijk.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 14 september 2011 at 18:56

  Interessant spul dit! Dat eco-chic, de oud-engelse stijl op de verpakkingen, alles klopt gewoon, leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:40

   Je kan inderdaad echt merken dat er op alle detail is gelet, geweldig! ♥

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 14 september 2011 at 18:33

  Interessant merk ! Die kaars lijkt me wel wat, zo mooi :-)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 14 september 2011 at 17:37

  klinkt goed!! :D ik hou van kaarsen en als ze nog lekker ruiken vind ik ze helemaal geweldig!
  en kamerspays gebruik ik niet dat doe ik altijd met deo op parfum haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:43

   Met parfum doe ik het ook wel eens, maar niet met deo want daar komen altijd zulke walmen vanaf :-(

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 14 september 2011 at 17:18

  Ik gebruik wel graag geur branders met olie of geurkaarsen. Deze lijken mij ook echt heerlijk geuren.

  Liefs, xxx

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 14 september 2011 at 16:31

  Ik kende het merk nog niet, ziet er wel erg leuk uit. Eigenlijk gebruiken ik /wij amper geur kaarsen.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 14 september 2011 at 16:30

  Fresh delight klinkt alvast heerlijk ! Ik ben ook fan van geurkaarsen maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn, anders krijg ik vreselijke hoofdpijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:41

   Qua kwaliteit zit je met deze wel goed en doordat het een sojawas-kaars is en niet op paraffine basis zal je ook minder snel hoofdpijn ervan krijgen :-)

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 14 september 2011 at 16:19

  Ik kende het merk nog niet, maar het ziet er wel ontzettend lief uit! Ik ben dol op kaarsen, vooral als ik veel binnen moet zitten♥

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 14 september 2011 at 15:54

  Wat een super schattige verpakkingen zeg! Zeker nu het weer kouder wordt ben ik dol op kaarsen ♥

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 14 september 2011 at 15:43

  ik gebruik wel kaarsjes voor in de woonkamer, en voor in de slaapkamer heb ik ook spray met natuurlijke producten lekker voor het slapen gaan

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 21:38

   Ik kom van zulke producten ook helemaal tot rust en het staat zo gezellig nu het weer eerder donker wordt :-)

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 14 september 2011 at 15:43

  Ik kende dit merk nog niet, ik vind het wel een erg leuke merknaam. Geurkaarsjes vind ik heerlijk, branden we hier thuis redelijk vaak. Vooral in de herst/winter. Misschien leuk om eens uit te proberen :)

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 14 september 2011 at 15:26

  Wauw, mooi merk! Echt mooie verpakkingen :) Maar helaas gebruik ik dit soort dingen niet!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.