Fashion

Plus Size Weekly #3: how to wear… a blazer? + handige shoppinglist

7 september 2011


Regelmatig komt op Curvacious deze rubriek ‘Plus Size Weekly’ voorbij waarin ik meerdere items die te maken hebben met ‘plus size’ combineer tot een lekker uitgebreid artikel voor alle curvy ladies. Deze week laat ik zien hoe je een blazer op meerdere manieren kan combineren zodat je hem niet alleen netjes kan dragen, maar ook casual. Daarnaast een erg handige shoppinglist met veel leuke webwinkeltips!

Ik draag de laatste tijd graag blazertjes, helemaal nu het frissere weer eraan komt. Een blazer kan je natuurlijk als nette variant dragen voor een zakelijk gesprek of een chique gelegenheid, maar ook casual is deze erg leuk te combineren tot een fijn herfst- of voorjaarsjasje. Kijk mee naar 2 combinaties met de mode van de aankomende herfst. Ik ben hiervan uit gegaan van het grijze H&M blazertje uit de B.i.B. lijn (t/m maat 54 – €39,95) die ik zelf sinds kort ook in mijn bezit heb.

Zakelijk
Gecombineerd met een pantalon (€29,95), nette pumps met sleehak (€29,95), een satijnen blouseshirtje (€19,95), klassieke sieraden (ketting €4,95, oorbellen 3 paar €4,95) en een stevige tas (€39,95) maakt het geheel tot een perfecte outfit voor een chique feestje, zakelijke gelegenheid of sollicitatiegesprek. En het fijne: allemaal bij de H&M te koop dus fijne prijzen en weinig shoptijd nodig ;-) Natuurlijk kies je hierbij voor een neutrale make-up look, een mooie nude nagellak of French manicure om de look compleet te maken.

Casual
Voor de alledaagse look ben ik uitgegaan van een lekker zittende jeans (€39,95) in een mooi model voor het volle(re) figuur, een romantisch gebloemd shirt (€9,95), eenvoudige en vrouwelijke sieraden (ketting €4,95, armband €2,95) en daarbij cognackleurige flatjes (€9,95) en tas (€19,95) die het helemaal af maken. Om het jasje minder stijf te dragen kan je de knoopjes onderaan de mouwen losmaken en de mouwen wat oprollen, dat draagt net wat meer nonchalant. Qua make-up en haar kan je natuurlijk doen wat je mooi vindt, door de neutrale kleuren in de kleding passen hier veel mooie najaarskleuren bij op de nagels, ogen en lippen.

Alle kleding komt van het H&M plus size label B.I.B. (Big is Beautiful) welke t/m maat 54/3XL gaat. Natuurlijk kan je de kleding in verschillende filialen kopen, maar deze zijn ook te bestellen via HM.com.

Shoppinglist
Als handige reminder voor diegenen die de linkpagina van Curvacious nooit bezoeken… Op deze pagina houd ik naast mijn favoriete blogs die ik graag bezoek, ook een hele lijst met webwinkels bij die o.a. kleding, lingerie en laarzen voor vrouwen met een maat(je) meer verkopen en waar ik al eerder over geschreven heb.

Mocht je ergens naar op zoek zijn dan weet ik zeker dat je het bij één van bovenstaande webshops zeker moet kunnen vinden! Mocht je een leuke aanvullende tip hebben dan hoor ik die natuurlijk altijd graag :-)

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Amber Kuipers
    Reply Amber Kuipers 8 september 2011 at 10:38

    Dat is een handig lijstje! Bij Otto (het is echt niet zo suf als gedacht wordt) verkopen ze het merk ‘Early Twenties’, daar zitten ook leuke dingen bij. Sowieso hebben ze bij Otto super superveel plussize kleding.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 september 2011 at 11:18

      Bij Otto hebben ze inderdaad erg veel, en best leuke, plus size kleding. Hier ga ik binnenkort ook zeker een tip over uitdoen. :)

  • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 7 september 2011 at 22:13

    Handige lijst! Ik heb vandaag ook zo heerlijk geshopt ♥

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 7 september 2011 at 19:37

    Leuke outfits! Heb een tijd geen blazer gehad,ik droeg het toch weinig, maar heb er nu wel 1 gekocht, en ben van plan om hem wel vaker te dragen deze keer. ;) Ik heb al meerdere keren profijt gehad van je lijstje met webshops, super. :)
    Ik vind die tas trouwens van 19,95 van de H&M geweldig, zit nog in dubio of ik die toch niet ga bestellen….

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 september 2011 at 08:53

      Het is ook echt een leuke tas inderdaad, ze hebben hem in meerdere kleuren. Zit zelf ook nog te twijfelen ;-) Eerst even in het echt bekijken, hoe hij ingedeeld is en aanvoelt etc. :-)

      • Avatar van Santje11
        Reply Santje11 10 september 2011 at 18:53

        Ik ben vanmiddag gaan shoppen, en ze hadden alleen nog 2 bruine hangen bij ons. Van de 1 werkte de rits niet lekker, de ander was wel goed, en ik vond hem ook erg leuk, dus maar gekocht. ;)

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 7 september 2011 at 17:46

    Aaah, super leuk dat je al die linkjes hierbij zet. Nu heb ik weer wat sites om rond te snuffelen haha. :P

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 september 2011 at 08:52

      Graag gedaan natuurlijk! Ik weet zeker dat er tussen deze links echt heel erg veel leuke kleding te koop is, shopze! :-)

  • Avatar van Germa
    Reply Germa 7 september 2011 at 13:45

    Erg leuke setjes! De blazer vande h&m is erg mooi inderdaad, maar paste mij niet perfect. Te strak bij de armen en te groot rond de middel. Het tweede setje is echt een setje wat ik zo zou kunnen dragen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2011 at 14:41

      Dankjewel! Wel jammer dat het blazertje jou niet goed past, bij mij zit hij precies zoals het hoort. Ik hoop dat je snel een goed zittend jasje kan vinden, het is zo’n fijn basisitem. :-)

  • Avatar van Glamourista
    Reply Glamourista 7 september 2011 at 10:38

    Wat een superleuke outfits :D

  • Avatar van Ibtissam
    Reply Ibtissam 7 september 2011 at 09:57

    Heel leuk gecombineerd zeg. Als je een grotere maat hebt, kan je dus er wel super leuk uitzien. Dat bewijs je maar weer. Leuk hoor..

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2011 at 14:39

      Dat kan inderdaad zeker, zonder dat je ervoor heel veel geld hoeft uit te geven of van ver hoeft te bestellen. Dat is ook precies de insteek! :-)

  • Avatar van Jody
    Reply Jody 7 september 2011 at 08:37

    Wat een leuke outfits!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2011 at 14:40

      Dankjewel Jody, leuk om te horen dat ik het niet alleen zelf leuk vind ^^

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 7 september 2011 at 08:08

    Erg leuke setjes heb je gemaakt :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2011 at 14:39

      Dankjewel, superleuk om te horen! :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.