Beauty

Pupa | Luminys Touch

8 september 2011


Sinds juli kan je deze highlighter van Pupa in de winkels vinden, de Luminys Touch. Niet alleen kan je hiermee een directe helderheid en glans geven op donkere gebieden van je huid waar deze dof en grauw is, ook is de formule zo ontwikkeld dat het een perfecte make-up combineert met een effectieve behandeling. De Luminys Touch zou moeten zorgen voor een blijvend oplichtende werking. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en mijn mening.

“Luminys Touch geeft een vleugje helderheid dat wordt opgenomen in de huid. Kringen onder de ogen en tekenen van vermoeidheid worden geminimaliseerd en gecorrigeerd. Het gelaat, de ogen en de lippen zien er fris, jeugdig en uitgerust uit. Luminys Touch is een product dat niet mag missen bij een perfecte make-up: het kan zowel zelfstandig gebruikt worden als voor of na het aanbrengen van de foundation, voor een directe heldere huid. Het is tevens perfect als een make-up basis voor de ogen en de lippen te gebruiken waardoor de oogschaduw en de lipstick beter blijft zitten. De frisse, lichte en comfortabele textuur mengt gemakkelijk met elk huidtype en make-up product. Het kan dus gebruikt worden om de make-up bij te werken gedurende de dag.”

Ook al lijkt zo’n product met een kwastje eraan vast erg handig in gebruik, toch heb ik hier persoonlijk enkele bezwaren bij. Je kan het kwastje niet schoonhouden en dit is niet erg hygiënisch, als je deze namelijk zou wassen komt er water bij het product in de huls en kan dit gaan schimmelen. Daarnaast is het doseren van het product erg lastig omdat je niet direct ziet hoeveel er na 1 keer draaien uitkomt, het product komt namelijk van onderuit het kwastje en zo pak je al snel teveel.

Ik gebruik een product als deze dus niet met het kwastje, maar breng wat product aan op de achterkant van mijn hand om het vervolgens met mijn vingers of een ander, los, kwastje.

Het product heeft een fijne substantie die zich gemakkelijk laat uitwerken op het gezicht en voelt na het blenden in de huid een beetje poederachtig aan. Wel zou ik vooral onder de ogen na het aanbrengen van de ‘highlighter’ er nog een poeder over aan brengen zodat het product niet in de lijntjes gaat zitten. Het product heeft wel een eigenaardige geur waar ik niet echt aan kan wennen, het is een soort gesmolten plastig geur?

Zoals je kan zien op de swatches hierboven en hier beneden zie je geen enkele glans, iets wat voor een highlighter nogal opvallend is. Ik zie dit product zelf dan ook meer als een concealer dan als een highlihter. Als concealer doet hij het namelijk wel heel erg goed! Zoals je ziet op de foto hieronder is de roodheid in mijn huid verdwenen zonder dat je echt kan zien dat er wat op mijn hand zit. Ook is de lichtste kleur (01 Luminous Ivory) voor mij een perfecte kleur, waar van veel merken de lichtste kleur vaak veels te donker/oranje is voor mij.

De Luminys Touch werkt zuinig en dekt gemakkelijk donkere kringen, littekentjes en puistjes en is daarom (ondanks de enkele kanttekeningen) toch een fijn product wat ik regelmatig gebruik. Er zijn verschillende manieren waar je dit product voor kan gebruiken:
– voor het wegwerken van wallen en donkere kringen
– als ‘highlighter’ onder de wenkbrauw
– als oogschaduwbasis op het ooglid onder de oogschaduw
– op de jukbeenderen voor een fris effect
– in het cupidoboogje van je lippen, om deze te accentueren.

De Limunys Touch is opgenomen in het vaste assortiment van Pupa, is verkrijgbaar in 3 kleuren (01 Luminous Ivory, 02 Luminous Sand en 03 Luminous Peach) en kost €15,95 per stuk. Voor meer informatie en de verkooppunten neem je een kijkje op Pupa.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Stephanie86NL
  Reply Stephanie86NL 10 september 2011 at 16:02

  Persoonlijk doet dit product me erg denken aan de Yves Saint Laurent Touche Eclait. En het effect van de YSL TE is echt velen malen mooier (al moet je er ook wat meer voor neerleggen) ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:49

   De YSL variant wil ik zeker nog eens proberen, hoor er altijd veel verschillende verhalen over :-)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 9 september 2011 at 03:05

  Als concealer ziet hij er inderdaad erg mooi uit! Maar suf van zo’n kwastje inderdaad, ik snap niet dat ez niet doorhebben dat dat gewoon niet handig is!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 8 september 2011 at 18:41

  Dit product lijkt mij zo fijn. Als ik iets van Pupa zou kopen dan zou dit het zijn.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 8 september 2011 at 18:32

  lijkt me een erg fin product!
  xx

 • Avatar van theartismakeup
  Reply theartismakeup 8 september 2011 at 17:14

  ik vind dit soort producten altijd erg fijn, heb die van YSL nu en ben verliefd. Hygienisch is het daarintegen zeker niet daar mogen ze van mij even wat anders op verzinnen ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:48

   Een klein knijptubetje zoals de Too Faced Shawod Insurance bijvoorbeeld zou fijn zijn?

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 8 september 2011 at 17:10

  jammer inderdaad van het kwastje. Toch lijkt het me wel een fijn product:d

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2011 at 12:48

   In een handig knijptubetje met zo’n smal tuutje aan het eind zou een verbetering zijn en zou ik hem vaker gebruiken dan ik nu doe inderdaad..

 • Avatar van Silke
  Reply Silke 8 september 2011 at 16:45

  Het lijkt erg fijn in gebruik, maar jammer van het kwastje inderdaad. Is niet erg hygiënisch. ):

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 8 september 2011 at 15:13

  Hij lijkt me erg fijn, vooral om te gebruiken als highlighter. Qua prijs is hij ook nog goed te doen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2011 at 09:57

   Hi Manon, houd er dan wel rekening mee dat het een matte highlighter is :-)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 8 september 2011 at 15:11

  Ziet er uit als een fijn dingetje, wel een goeie opmerking over dat kwastje trouwens!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2011 at 09:57

   Waarschijnlijk werkt het voor veel vrouwen wel gewoon goed en vinden die mijn kanttekeningen geen probleem, maar ik vint het wel belangrijk om er mijn mening over te geven :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.