Beauty

Babor | ‘Spectacular Me’ bordeaux mascara

18 oktober 2011


Babor komt deze winter met 2 ‘Spectacular Me’ collecties; eentje voor de warme types met goudbruin tot zwart haar èn eentje voor de koelere types met blond tot nougatbruin haar. Uit de collectie voor de warme types kreeg ik de bordeaukleurige mascara toegestuurd en hier was ik direct heel nieuwsgierig naar. Babor ken ik als een mooi merk met kwalitatief goede producten, maar voldoet deze mascara wel aan alle eisen waaraan een goede mascara moet voldoen? En hoe ziet die bordeauxkleur er op de wimpers uit? Kijk mee voor meer informatie, foto’s en swatches.

“Voor een complete look is het aan te raden de Ultra Size Mascara in bordeaux aan te brengen. Deze mascara zorgt met volume voor een opvallende oogopslag en dankzij collageen en hyaluronzuur voor perfect verzorgde wimpers. „Mijn tip: meerdere lagen mascara aanbrengen, zodat een Fake-Lash-Effect ontstaat!“, aldus Peter Schmidinger (Babor International Make-Up Director).”


Zo aan het borsteltje is de paarsrode kleur goed te zien en ook op de swatchfoto hierboven valt hij goed op. Later een foto waar je kan zien hoe de kleur op de wimpers uitpakt. Maar eerst… Waar moet een goede mascara voor mij aan voldoen?

* een fijn borsteltje wat niet teveel mascara vasthoudt
* een niet te groot borsteltje want dan ga je al snel knoeien op de huid
* een niet te dikke substantie zodat je de mascara mooi in laagjes kan opbouwen
* hij moet wat volume meegeven aan de wimpers
* hij moet ervoor zorgen dat de krul in de wimpers blijft
* het moet een intense kleur afgeven tot aan de puntjes
* hij mag niet voor klontjes zorgen
* de mascara moet tegen een veeg en wat waterdruppels kunnen
* de mascara moet aan het eind van de dag eenvoudig te verwijderen zijn.


Zoals je kan zien zie je op de wimpers zelf niet heel erg veel terug van de bordeauxrode kleur, maar staat het toch een heel stuk zachter dan zwarte mascara. Maar als ik het bovenstaande lijstje afga dan komt hij toch echt heel erg dichtbij de perfecte mascara! De kleur komt mooi tot in de puntjes van de wimpers, het borsteltje is niet te groot en neemt niet teveel mascara op, er ontstaan geen klontjes of ‘spinnenpoten-effect’ en als ik per ongeluk eens langs mijn oog veeg zit de mascara nog steeds mooi op zijn plek.

Geheel waterproof is de mascara niet, maar een kleine regen of huilbui overleeft hij wel. En als laatste: hij is ’s avonds ook nog eens gemakkelijk te verwijderen met de make-upremover of een vochtig make-upverwijderdoekje.

De Babor ‘Spectacular Me’ bordeaux mascara kost €21,50. Voor meer informatie en verkooppunten neem je een kijkje op Babor.nl.

Van de kleur merk ik op de wimpers dus helaas niet zo heel erg veel, maar toch is het een erg fijne mascara en staat deze kleur zachter dan bijvoorbeeld een zwarte mascara en dat is weer mooier bij een neutrale look. Gebruik jij wel eens gekleurde mascara?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van elfey
  Reply elfey 5 januari 2014 at 01:07

  hoi hoi, ik heb op babor.nl gekeken maar ik kom deze nergens tegen..?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2014 at 09:48

   Hallo Elfey, het kan ook zijn dat deze mascara niet meer te verkrijgen is omdat hij uit een bijzondere collectie kwam.. Wellicht kan je hem via Google nog wel ergens anders vinden? Succes!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 19 oktober 2011 at 20:43

  Wat een mooie bijzondere kleur. Ik ben dol op bordeauxrood en ’t zou ook heel goed bij m’n haren staan denk ik. M’n wimpers worden er wel donkerder van maar zijn niet zo streng en pikzwart. Mooi! Ik hoop dat er snel een budgetmerk die deze trend oppikt :)

 • Avatar van Martiniii
  Reply Martiniii 19 oktober 2011 at 18:54

  Ik kan me herinneren dat ik vroegah van Bourjois een mascara had (Coup de Théatre ofzo) met een wit mascaraborsteltje en een donkerpaars mascaraborsteltje..doordat je dan de wimpers natuurlijk eerst wit maakte, zag je de kleur veel beter! En ik moet zeggen dat het een erg mooi effect gaf, zeker als je blauwe en/of groene ogen hebt..Jammer dat hier geen witte basis bij zit, want verder ziet de mascara er prachtig uit!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 19 oktober 2011 at 00:45

  Pittige prijs. Ik gebruik altijd donker bruin van Rimmel, de Sexy Curves. Die krult meteen ook mijn wimpers, erg fijne mascara.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 18 oktober 2011 at 18:09

  Ondanks dat de kleur niet zo goed zichtbaar is op je wimpers, vind ik het resultaat echt mooi. Heel warm en een mooie krul.

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 18 oktober 2011 at 16:53

  Ik gebruik de mascara van Babor af en toe in de les en ik moet zeggen dat ik ze wel fijn vind, weet niet zeker of ik een gekleurde versie zou nemen, mijn wimpers zijn niet zo heel donker maar ik denk niet dat je veel kleur zou zien. Ik hou het liever bij zwarte of bruine mascara.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 18 oktober 2011 at 16:01

  niet lelijk
  maar ik hou het liever bij zwart

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 18 oktober 2011 at 14:23

  Je ziet niet echt de bordeaux rode kleur, ik vind de mascara een erg mooi effect geven. Ik gebruik bijna nooit gekleurde mascara, alleen heel af en toe bruine. Vroeger wel, toen droeg ik regelmatig blauwe mascara maar dat was toen ook hip haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:06

   Haha herkenbaar! Hoe feller blauw die mascara toen was, hoe hipper ^^

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 18 oktober 2011 at 13:14

  Mooi effect maar idd van de kleur zie je niet zoveel. De prijs is nog net te doen ook vind ik.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 18 oktober 2011 at 12:58

  Ik gebruik enkel bruine en zwarte mascara. Het bordeaux staat wel leuk maar je ziet inderdaad niet veel van de kleur.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 18 oktober 2011 at 12:06

  Grappig dat het een ander kleurtje is! Al zie je het niet heel erg nee, al vind ik zwarte mascara soms ook wel erg opvallend inderdaad, zeker als je van jezelf heel licht bent.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:06

   Ik vind zwarte mascara vooral bij meiden/vrouwen met een erg lichte huid, haar en wenkbrauwen meestal niet zo mooi, dan is een bruintint (of deze bordeauxrode) veel mooier ^^

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 18 oktober 2011 at 11:54

  Wel leuk zo een kleurtje, maar ik blijf toch bij zwarte mascara.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 18 oktober 2011 at 11:39

  had het echt net verwacht, maar vind het eignelijk best mooi op je wimpers?
  denk dat het voor mij niets is met mijn blonde wimpers denk ik dat de kleur toch te opvallend zal worden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:05

   Ik denk dat de kleur inderdaad veel meer opvalt bij iemand met blonde wimpers, maar dat kan juist met een feestje o.i.d. heel mooi zijn!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 18 oktober 2011 at 11:18

  Ik vind het leuk, een niet overduidelijk andere kleur dan zwart, maar als je nauwkeuriger kijkt tref je een kleine verrassing aan. Mooi in de herfst en bij de kleuren die daarbij horen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:04

   Inderdaad, het is een mooie warme kleur voor bij veel herfstige/winterige ooglooks <3

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 oktober 2011 at 10:09

  Wat apart, de swatch is zo bordeaux rood. Op de wimpers is het inderdaad minder. Als je naar je punten lijstje kijkt, komt de perfecte mascara wel heel dichtbij. Ik vind het wel een mooi mascara.
  Liefs, xxxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:04

   Hij komt inderdaad erg dichtbij de perfecte mascara voor mij :-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 18 oktober 2011 at 10:00

  ik vind het wel wat hebben eigenlijk;D

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 18 oktober 2011 at 09:12

  Ik vind de kleur ook wat tegenvallen maar het effect is daarentegen wel weer mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 09:40

   Het is inderdaad een hele fijne mascara die een mooi effect geeft, ook al zie je de kleur op de wimpers niet zo heel goed terug ^^

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 18 oktober 2011 at 07:55

  op de wimpers zie ik niet zo veel terug van de kleur, wel jammer!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 18 oktober 2011 at 01:12

  Ik bleef maar kijken naar de foto. Ergens heeft het wel wat. Bordeauxrode wimpers. Helemaal met rood haar? Hoewel, het kan feller uitpakken op blonde wimpers natuurlijk. Ik heb zelf de volgende kleuren mascara geprobeerd:

  Petrol: beviel goed, zachter dan zwart en alleen in bepaald licht petrol.
  Goud: alsof mijn wimpers waren afgebrand. Geen succes dus. :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 09:39

   Ik denk dat het op blonde wimperharen inderdaad wel meer opvalt. Die petrol mascara lijkt me ook wel wat :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.