Beauty Media

Beautyboek: Hannah Hakze | Geef je huid een kans

22 oktober 2011


Toen ik een tijdje geleden de hannah Xperience onderging kreeg ik aan het eind dit boek van Hannah Hakze mee naar huis. Vandaag wil ik jullie meer vertellen over dit leerzame boek. Of je nu meer wilt weten over de huid zelf, huidveroudering, de invloed van de zon op de huid en nog veel meer: je zal het vinden in dit boek. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

Het boek is Nederlandstalig, gedrukt in een fijne grootte qua lettertype op stevig papier en heeft 159 pagina’s. Het boek meet 23×15 centimeter en is 1cm dik, hierdoor ligt het boek lekker in de hand tijdens het lezen. Het boek is in een begrijpelijke taal geschreven, dus het is niet alsof je eerst een flinke kennis nodig hebt om dit boek te kunnen lezen. Het boek heeft in totaal 9 hoofdstukken:

1. Uw huid, uniek en onvervangbaar
2. De basis: wees lief voor uw huid
3. Aandacht voor uzelf
4. De zon: uw vriend en vijand
5. Eeuwige jeugd uit een potje
6. Rem op rimpels
7. Uw hulptroepen coachen u
8. Tien jaar jonger op eigen kracht
9. Cosmetische correcties: geef je huid een kans.

Verder heeft het boek een voorwoord geschreven door Leco van Zadelhoff en een nawoord geschreven door drs. Robert Schoemacher.

Omdat ik zelf een grote interesse heb in ‘beauty in de ruimste zin van het woord’ en hier altijd graag meer over wil leren, was ik erg blij met het ontvangen van dit boek. De methode en producten van hannah (inderdaad, vernoemd naar Hannah Hakze) spreken mij persoonlijk wel aan en ik was dan ook benieuwd naar meer informatie en Hannah’s visie hierover. Hannah zelf is overleden in 2006 aan de gevolgen van borstkanker.

In het boek krijg je voorlichting, tips, adviezen en vooral inzicht in je eigen huid en hoe je huidverbetering kan realiseren door deze op de juiste manier te behandelen. Daarnaast is het boek ook aangevuld met handige feiten & cijfers over de huid, wat het totaal heel erg leerzaam maakt. De enorme verscheidenheid aan onderwerpen in dit boek (wondgenezing, doorbloeding, de verschillende huidtypes en hoe je deze het beste kan behandelen, eczeem, voeding die goed is voor de huid, de basis van gezichtsreiniging, cellulitis, slimme beautytrucs, hand/voetverzorging, SPF, goede producten herkennen, etiketten lezen, fruitzuren, rimpels, bindweefselmassage inclusief stappenplan hoe je jezelf dit thuis kan geven en nog veel meer) maakt het een must-have voor iedereen die in dit vak werkt of er graag meer over te weten zou komen!

‘Geef je huid een kans’ van Hannah Hakze is te koop voor €20,95. ISBN 978-90-215-4940-8, Uitgeverij Kosmos, 2e druk uit 2010.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 22 oktober 2011 at 19:35

  Goede tip. Ik wil ook wel wat meer te weten komen over de (mijn) huid.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 22 oktober 2011 at 14:55

  Dat klinkt als een goed boek! Ga hier even de titel van noteren!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 22 oktober 2011 at 12:42

  Dat lijkt mij een heel interessant en handig boek. Normaal lees ik nooit maar zo’n boek lijkt mij wel leuk om te lezen.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2011 at 14:22

   Ook al zou je het niet zeggen, omdat het toch veel ’technische’ informatie bevat, maar het is wel een leuk boek omdat je er echt wat van leert en er wat mee kan wat direct resultaat oplevert voor je huid :-)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 22 oktober 2011 at 12:22

  dat lijkt me een erg interessant boek. misschien dat ik het wel ga kopen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2011 at 14:21

   Ik denk dat je er zeker veel van opsteekt. Mocht je hem kopen dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vindt als je hem uit hebt :-)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 22 oktober 2011 at 10:13

  Klinkt als een heel interessant boek ! Oh wat jammer dat ze al is overleden Hannah ..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2011 at 14:21

   Ja dat is echt heel spijtig, zeker als ik mensen spreek die haar persoonlijk hebben gekend. Het moet een unieke vrouw geweest zijn.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 22 oktober 2011 at 09:37

  Dat lijkt me een interessant boek!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 22 oktober 2011 at 09:01

  oh nu ik zo’n last heb van mijn huid ga ik me er ook ineens meer in verdiepen – moet ook wel- wat ik nooit gedaan heb, en eerlijk gezegd: vind ik het ook niet zo interessant. omdat ik het allemaal niet zo belangrijk vond, maar nu ik beter begrijp dat je huid geen schildersdoek is, maar een stuk van je lichaam, ben ik wel klaar om er meer over te leren denk ik ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2011 at 14:20

   Ik denk dat je er echt veel informatie uit kan halen waardoor je anders naar je huid gaat kijken. En wat leren over de huid en de werking ervan is nooit verkeerd toch? ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.