Beauty

Clinique | Lid Smoothie ‘Born Freesia’

24 oktober 2011


Alweer zo’n anderhalve maand gelededen vertelde ik op Facebook al over dit nieuwe product van Clinique, de Lid Smoothies. Op de Facebookpagina van Curvacious kom je als eerste op de hoogte van leuke nieuwtjes, het volgen waard ;-) Ik heb het product ondertussen in huis en heb het eens goed uitgeprobeerd voor jullie. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en een test.

De Lid Smoothie antioxidant 8-hour eye colour is een oogschaduw op crèmebasis die de huid rond het oog moet verzorgen, een mooie kleur moet geven en dat zonder te gaan creasen. Ik heb hem zelf in de kleur Born Freesia, een lichte lila kleur, echt zo’n koele lavendeltint met een zilveren glans. Het product zit in een handig tubetje met een aanbrengdeel wat schuin is. Ikzelf breng hiermee wat product aan op mijn hand en werk het al deppend met een kwast op mijn oog voor het mooiste resultaat. Er zit 7ml product in het tubetje, waar je dus een flinke tijd mee moet kunnen doen.


Eenmaal op de hand kan je al zien dat tijdens het blenden de kleur een beetje wegvalt op mijn lichte huid, maar er blijft wel een mooie glans over zonder glittertjes. Omdat ik dus zo licht ben kan ik het product ook als een highlighter op mijn jukbeenderen gebruiken, ik hou van producten die meerdere doeleinden kunnen hebben! ♥ Omdat ik slechte ervaring heb met deze substantie oogschaduw op het ooglid zelf heb ik een testje gedaan. Ik bracht op mijn rechteroog (op de foto dus de linker) mijn geliefde Urban Decay Primer Potion aan als oogschaduwbasis en op mijn linkeroog (op de foto rechts) niks. Daarna bracht ik met een kwastje de Lid Smoothie op, liet het even drogen en ben toen gewoon mijn dagelijkse dingetjes in huis gaan doen.

Na zo’n 4 uurtjes is dit het resultaat. Oei… Zelfs op het oog met oogschaduwbasis zie je dat de kleur niet meer goed zit en, wat vooral op het oog zonder primer goed te zien is, is de kleur op hele delen gewoon helemaal verdwenen en daarnaast ook in de crease gaan zitten. Wat een teleurstelling… Ik kan dit product dus niet gebruiken op de manier waarvoor het gebruikt is :-(

Maar… Het voelt wel lekker fris aan op de huid en het glansje wat eraf komt bevalt me wel. Hierdoor gebruik ik dit product nu als een highlighter, al deppend, op mijn jukbeenderen en onder mijn wenkbrauwen in een heel dun laagje. Ook werkt het in een heeel dun laagje fijn als een basis op het ooglid voor onder een poeder oogschaduw. Ik ben toch heel erg blij dat ik alsnog een manier heb gevonden om dit product te kunnen gebruiken, want het mooie koele glansje vind ik erg mooi!

De Clinique Lid Smoothies zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en kosten €23,50 per stuk. Voor meer informatie: Clinique.nl.

Mocht jij tips hebben om toch met creamy oogschaduw te kunnen werken zodat het de hele dag op z’n plek blijft, dan hoor ik het graag.

Je kan me ook volgen via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 25 oktober 2011 at 15:10

  Ik koop nooit dit soort oogschaduw. Het blijft echt nog geen uur op zijn plek zitten. Erg jammer, want de kleuren lijken me wel erg mooi! :)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 24 oktober 2011 at 15:37

  Wel jammer :( Afpoederen, meer kan ik niet bedenken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 15:48

   Dat zou natuurlijk ook kennen, al verliest het dan de glans/shimmer die erinzit ben ik bang?

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 24 oktober 2011 at 15:10

  Het lijkt me een mooi kleurtje maar als die gaat creasen als een gek nee bedankt. Desirée heb je het al geprobeerd met een NYX jumbo pencil eronder (Milk)? Je kunt het potlood aanbrengen nadat je je primer hebt aangebracht, goed uitvegen en zachtjes de oogschaduw inkloppen bij mij gaan sommige producten die gemakkelijk creasen zo langer blijven zitten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 15:48

   Ik heb het echt op redelijk wat manieren gebruikt, maar helaas… Ik ben blij dat ik er wel op andere manieren gebruik van kan maken maar helaas niet waarvoor het bedoelt is…

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 24 oktober 2011 at 13:05

  Ik ben zelf niet zo gek van liquid eyeshadows, deze sla ik dan ook maar over. De kleuren vind ik ook niet zo fantastisch.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 24 oktober 2011 at 11:53

  Wat is dit jammer zeg, ik was er al enorm benieuwd naar na het lezen van het persbericht. Misschien inderdaad als basis, dus een soortgelijke kleur oogschaduw er overheen aanbrengen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 14:21

   Als basis kan je hem inderdaad wel gebruiken en dan blijft het goed zitten :-)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 24 oktober 2011 at 11:45

  tja volgens mij blijven dit soort producten nooit lang goed zitten.
  maar gelukkig kan je het voor andere dingen wel gebruiken :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 14:21

   Ja inderdaad! Ik probeer met zulke producten altijd een andere manier te vinden om het toch te kunnen gebruiken ^^

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 24 oktober 2011 at 10:15

  En daar betaal je dan €23,50 voor….ik skip dit product!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 24 oktober 2011 at 10:02

  En dat na 4 uur al, wat jammer. Zoiets blijft bij mij ook zo slecht zitten.
  Liefs,xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 14:20

   Echt heel erg jammer inderdaad. Ben nog steeds benieuwd of iemand met de gouden tip komt :-)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 24 oktober 2011 at 08:04

  Zulke oogschaduw blijft bij mij ook nooit zitten. Zonde, want het lijkt me verder wel een fijn product.

  • Avatar van Celeste
   Reply Celeste 24 oktober 2011 at 09:15

   Blijft ook bij mij nooit zitten :-)

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 24 oktober 2011 at 07:58

  Jammer dat ’t product zo creased. Ik was hier bij ’t lezen van ’t persbericht al niet zo’n fan van en jij bevestigd mijn gevoel nu. Thnx voor de review.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2011 at 14:20

   Ik vind het wel heel jammer, want het voelt zo fijn aan op de ogen. Maarja… dat creasen is echt niet mooi :-(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.