Beauty

Decubal | ‘Nooit meer een droge huid’

18 oktober 2011


Last hebben van een ècht droge huid is niet prettig en zeker nu de koudere maanden eraan komen is dat geen leuk vooruitzicht. Door de weersveranderingen, drogere binnenlucht door verwarming etc. kan de droge huid nog droger worden en gaan jeuken. Ben je op zoek naar producten voor de droge huid dan kan je Decubal eens proberen, welke zijn ontwikkeld door Scandinavische dermatologen. Ik heb de afgelopen maanden enkele van de producten uitgeprobeerd en wil jullie wat meer vertellen over mijn favorieten.

Douche & Bad Olie 200ml, €8,99
Dit is een milde en aangename oplossing, als de dagelijkse douche een droge en geïrriteerde huid oplevert. Kamille, vitamine E, Jojoba en goede natuurlijke oliën reinigen en verzorgen de huid, tijdens het dagelijkse douche of badmoment. De olie is parfumvrij maar er zit een zakje grapefruitparfum bij die je toe kan voegen om zo alsnog een fijne geur aan het product toe te kunnen voegen.

De formule emulgeert met het badwater waardoor het water wit kleurt en het dus niet als een laagje op het water blijft liggen. Doordat de badolie 47% natuurlijke oliën bevat merk je echt dat je huid er lekker zacht van wordt. Je kan dit product ook gemakkelijk onder de douche gebruiken door het op een vochtige huid in te smeren en erna goed af te spoelen. Als je je huid na het bad of de douche droogdept zal je merken dat je geen lotion meer nodig hebt en je huid lekker zacht aanvoelt.

Kalmerende gel 100ml, €7,99
Als je huid echt flink is uitgedroogd kan je hier schrale plekjes en jeuk van krijgen, juist voor deze momenten is deze gel aan te raden. Het geeft een onmiddellijke verlichting van de geïrriteerde huid door een intense hydratatie. De gel stimuleert en voedt de huid, zodat de vochtbalans wordt hersteld en de huid zacht en soepel wordt.

Ik vind dit ook echt een aanrader als je een verbrande huid hebt want je merkt dat het product wordt opgezogen en echt voor verkoeling zorgt. Ik denk dat dit ook zeker een fijn product is voor kindjes in de zomermaanden met zonnebrand of in de winter bij hele droge handjes etc. Ook dit product is parfumvrij en heeft een neutralige geur. Je zou het ook op je gezicht kunnen gebruiken, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd omdat ik daar liever specifieke gezichtsproducten voor gebruik.

Intensief Crème 100ml, €12,50
Dit is een extra voedende, vochtinbrengende en herstellende crème voor een erg droge en beschadigde huid. Met 70% lipiden verzorgt en verzacht deze crème zelfs de droogste probleemhuid. De lichte consistentie van de crème maakt deze zeer aangenaam in het gebruik, zelfs op een overgevoelige en gebarsten huid. Ook goed voor kinderen met atopisch eczeem.

Als ik één product kan aanraden van Decubal wat je echt eens moet proberen dan is dat deze Intensief Crème. Ok, de geur is een beetje apart door de ingrediënten en omdat het wederom parfumvrij is, maar laat je hierdoor niet tegenhouden. Deze tube is namelijk geweldig bij droge hielen, knieën, ellebogen, handen, nagelriemen etc. De huid hersteld door deze crème gewoon snel en het voelt comfortabel aan zonder een vettig laagje achter te laten. Als ik echt last van droge hakken heb en deze voor het slapen insmeer dan sta ik ’s ochtends op met hakken die weer zacht aanvoelen: heerlijk!

Hoofdhuid Kuur 150gr, €7,99
Ik heb een gevoelige huid en daarbij snel last van irritatie op mijn hoofdhuid inclusief schilfertjes. Deze kuur bevat menthol, dat een fris gevoel geeft en de bloedsomloop stimuleert. Panthenol en tarwe-extract verzorgen de droge huid en verlichten de jeuk. Vitamine B3 verzorgt en herstelt de droge hoofdhuid.

Nadat ik mijn haar met een milde shampoo heb gewassen en uitgespoeld breng ik wat van deze kuur aan en masseer het lekker in op mijn hoofdhuid. Door de menthol voelt het gelijk heerlijk fris aan en merk ik direct minder jeuk. Ook na het uitspoelen en het gebruik van dit product zo’n 2 keer per week merk ik echt vermindering van de schilfertjes en jeuk op mijn hoofdhuid. Echt een enorme verademing in tijden van stress etc., want dan heb ik hier altijd het meeste last van.

Zoals je ziet zijn er nog veel meer producten van Decubal. Voor meer informatie neem je een kijkje op Decubal.nl en voor de verkooppunten klik je hier. In Denemarken is Decubal marktleider op het gebied van lichaamsverzorging, doordat het goede, natuurlijke en huidsvriendelijke producten zijn.

Heb jij ervaring met de producten van Decubal?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 19 oktober 2011 at 00:44

  Lijken me erg fijne producten, niet zo’n interessante verpakking, maar erg fijn vooral als je een droge huid hebt.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 18 oktober 2011 at 23:01

  Al eerder van gehoord, klinkt wel fijn :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 18 oktober 2011 at 19:51

  Jeeeej hier moet ik eens naar kijken, dit klinkt super!
  Mijn huid is extreem droog en ik verdraag de laatste tijd steeds minder geparfumeerde bodylotion/butters/scrubs. Als ik elke dag een geparfumeerde bodylotion gebruik wordt mijn huid behalve droog ook nog schraal, niet fijn. Ik gebruik nu steeds vaker de bodylotion van Dermolin (zelfs op mijn gezicht) of de bodyoil van Lien van IDW maar een fijne douchegel heb ik nog niet gevonden. Toch eens kijken naar Decubal dus.
  Thanks!!

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 18 oktober 2011 at 19:46

  ik heb er geen ervaring mee maar heb gelukkig ook geen droge huid. heel af en toe een paar plekjes. ik heb dan wel weer een vette huid wat ook geen pretje is.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 18 oktober 2011 at 17:23

  Wat leuk dat je zelf het grapefruitparfum kan toevoegen als je dat zelf wil ! En die hoofdhuidbehandeling lijkt me ook erg fijn.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 18 oktober 2011 at 17:08

  Oooh wat een fijne tip. Ik ben nu al begonnen met de producten van Louis Widmer. Als ik weer in de DA kom ga ik zeker een producten kopen voor uit te proberen!!!!

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 18 oktober 2011 at 16:55

  Lijkt me erg interessante producten! Nu het herfst is en de winter eraan komt is mijn al droge huid nog droger en de meeste producten vind ik over geparfumeerd dus producten zonder parfum die fijn werken zie ik zeker wel zitten!

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 18 oktober 2011 at 15:33

  Ik heb de shampoo van Decubal, die is erg fijn. Heb alleen nog steeds last van schilfertjes op mijn hoofd. Is het dan een idee om die hoofdhuid kuur te doen?
  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 15:34

   Je kan de kuur zeker een kans geven, bij mij helpt hij goed :-)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 oktober 2011 at 15:33

  Ik heb gelukkig nog nooit echt last gehad van een hele droge huid. Lijkt mij wel heel vervelend. Volgens mij helpen deze producten er heel goed bij, vooral de badolie er goed bij. Handig dat je dan zelf het kan parfumeren als je dat wilt.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 17:26

   Dat is ook echt een pluspunt. Sommige mensen reageren heel heftig op parfumstoffen en nu kan je deze toch zelf toevoegen als je weet dat je er wel tegen kan :-)

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 18 oktober 2011 at 15:14

  Ik ken dit merk en deze producten helemaal niet, maar ze lijken me best fijn!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 18 oktober 2011 at 15:13

  Aha ! Producten voor een droge huid zijn ideaal voor mij ! Ik heb nog geen ervaring met dit merk, kende het zelfs helemaal niet.

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 18 oktober 2011 at 15:12

  Nog niet. Maar volgens mij mijn moeder wel. Ik heb op dit moment goede ervaringen met Dermolin :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2011 at 17:25

   Dat is een merk wat ik ook zeker eens ga proberen :-)

   • Avatar van Francisca
    Reply Francisca 18 oktober 2011 at 20:13

    Oh leuk! Ik ben zeer benieuwd wat jij ervan vindt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.