Beauty

Demak’Up | Vloeibare reinigingslijn

12 oktober 2011


Alweer even geleden vertelde ik jullie over het Demak’Up persevent waarbij ik aanwezig was (klik hier voor een verslag inclusief foto’s), waarbij er nieuwe producten van dit merk gepresenteerd zouden worden. Het gaat hierbij om 3 vloeibare reinigingsproducten: een reinigingsgel, een reinigingsmelk en een reinigings- (micellaire) tonic. Kijk mee voor meer informatie over deze producten, foto’s en mijn mening erover.

Reinigingsmelk smeuïg €4,89
In dit product is net als in de andere productern van de vloeibare reinigingslijn het antioxidant Phyto-Bourgeon van de katoenplant gebruikt. Dit concentraat staat bekend om zijn bescherming tegen vrije radicalen. Daarnaast zorgt een extract van de witte bloem van de katoenplant voor extra zachtheid. Bovendien is de melk verrijkt met verzachtende katoenzaadolie zodat de melk soepel over de huid glijdt.

Micellaire Tonic fris €4,89
Het water van de witte bloesem van de katoenplant zorgt voor extra frisheid in deze tonic. Ook is het product verrijkt met vitamines die je huid een boost geven. In de tonic vind je tevens het antioxidant Phyto-Bourgeon van de katoenplant. Micellair wil zeggen dat de moleculen in de tonic in staat zijn om vettige onzuiverheden (zowel van je huid als van make-up) in te sluiten en op te nemen.

Reinigingsgel schuimend €5,89
Deze gel combineer je met water om een zacht schuim te creëeren dat je huid tot in de diepte reinigt. De gel vitsaliseert je huid met het extract van katoenblad. Ook in dit product is het antioxidant Phyto-Bourgeon verwerkt.

De producten zijn werkzaam op vier gebieden:
* de huid op een zachte manier ontdoen van onzuiverheden
* de huid op een natuurlijke manier verzorgen
* het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid bevorderen
* de doeltreffendheid van huidverzorgingsproducten stimuleren.

Alle producten bevatten geen parabenen, zijn zacht geparfumeerd en zijn getest onder dermatologische en oogheelkundige controle.


Allereerst spreekt de verpakking mij wel aan, de frisse kleurtjes en de styling past goed bij het merk Demak’Up en de handige flipdop werkt prettig, je hoeft zo geen dop eraf te draaien en kan direct met één hand het product op je hand/watje schenken.

Ik heb zelf een vetarme, vochtarme en gevoeligere huid en kan deze producten helaas niet gebruiken. Ergens was mijn onderbuikgevoel op de dag van het persevent dus juist: aangezien ik als één van de weinigen mijn make-up er toen niet afgehaald heb. Mijn huid reageert soms nogal heftig op reinigingsproducten en ik probeer ze dan liever niet uit als ik erna nog voor mijn werk ergens moet zijn en moet reizen ;-)

Eenmaal thuisgekomen ben ik de producten direct gaan uitproberen om te kijken hoe mijn huid hierop zal reageren en hoe het make-up zal verwijderen. Van de milk heb je wel redelijk wat product nodig om de make-up te verwijderen (evenals een redelijk aantal watjes) maar uiteindelijk blijf je met een schoon gezicht achter, waarbij ik geen last heb van mijn ogen. Nadat ik de tonic gebruikt had voelde ik al een gekke prikkeling over mijn huid maar nadat ik enkele minuutjes later in de spiegel keek kon ik het ook duidelijk zien: helemaal rood en vlekkerig. Ook de reinigingsgel is te intens voor mijn huid. Nadat ik deze onder de douche gebruikt heb kreeg ik een heel trekkerige gezichtshuid die smeekte om een dikke laag crème…

Waar ik over de watjes, vochtige oogmake-upremoverpads en vochtige doekjes heel tevreden ben over Demak’Up, hebben deze vloeibare producten mij best teleurgesteld. Zeker na het introductieverhaal en de persinformatie doorgelezen te hebben had ik toch de stille hoop dat het ook geschikt zou zijn voor mijn huid. Maar helaas… Het is lang geleden dat mijn huid ergens zo op gereageerd heeft, ondanks dat ik veel verschillende merken en producten uitprobeer.

Mocht je een minder gevoelige/droge huid hebben dan kan je de producten natuurlijk altijd eens uitproberen. De producten hebben budgetvriendelijke prijsjes voor de flacons met 200ml inhoud en ik heb op andere blogs/websites toch ook zeker positieve reviews gelezen.

Voor meer informatie: Demak’Up.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 19 oktober 2011 at 17:09

  Ai, wat jammer meis!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 12 oktober 2011 at 17:02

  Op zich was ik hier heel benieuwd naar, maar echt heel enthousiast ben ik niet meer na het lezen van je review :( Ik moet namelijk zelf ook wel een beetje uitkijken wat ik voor mijn huid gebruik, de laatste tijd lijkt het wel alsof ik niets meer kan hebben.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:39

   Misschien kan je ze eens proberen als ze met een leuke aanbieding te koop zijn? Ik heb er weinig andere over gehoord die er zo op reageerden, misschien is het mijn huid alleen? :-(

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 12 oktober 2011 at 14:43

  jammer, denk da tik deze dan maar oversla..

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 12 oktober 2011 at 13:14

  Ik heb ook een heel gevoelige huis dus ik ga deze zeker niet testen dan. Beter voorkomen dan genezen :)

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 12 oktober 2011 at 13:09

  Jammer zeg, dat het voor jou huid niet geschikt is. De verpakkingen zien er erg leuk uit, ben benieuwd!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 12 oktober 2011 at 11:59

  Ik ga dit wel een keer aanschaffen. Nadat ik mijn oude producten op heb gemaakt.
  Liefs, xxx

 • Avatar van jessy
  Reply jessy 12 oktober 2011 at 11:35

  Ik heb deze producten ook in huis
  en ze zijn echt ongelooflijk fijn!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 12 oktober 2011 at 11:23

  Jammer dat ze niet zo geschikt voor je zijn.. het leek mijzelf ook niet echt iets.

  FAB. Laura Louise

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 12 oktober 2011 at 10:29

  aah, jammer dat je t niet kan hebben. Ik kan de milk wel hebben gelukkig! :D rest niet zo.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 12 oktober 2011 at 10:22

  jammer dat ze niet goed voor je werken :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:38

   Het is zeker heel erg jammer, ik was zo benieuwd of het wat voor mij zou zijn maar helaas..

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 12 oktober 2011 at 10:12

  Jammer dat ze niet zo fijn zijn voor jou huid. Het spreekt mij niet zo aan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:38

   Ik vind het ook echt heel erg jammer…

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 12 oktober 2011 at 08:53

  Ergens had ik al zo’n vermoeden, maar toch jammer. De micellaire reiniger, kun je daar ook niet tegen om je oogmake-up te verwijderen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:37

   Helaas kan ik daarmee de oogmake-up echt niet verwijderen… :-(

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 12 oktober 2011 at 07:42

  Wat jammer dat deze producten niet voor jou werken!! Ik heb ze nu een klein poosje in gebruik en moet zeggen dat ik er juist wel blij van word.
  Vooral de reinigingsgel en de tonic kunnen nog wel eens blijvertjes worden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:37

   Fijn dat de producten voor jou fijn werken :-)

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 12 oktober 2011 at 06:51

  Jammer dat ze niet voor jou huid geschikt zijn. Mijn huid reageert niet zo snel op producten, dus ik denk dat ik deze lijn eens ga proberen. De prijzen zijn in ieder geval erg fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2011 at 21:37

   De prijzen zijn zeker fijn en mocht je een minder gevoelige huid hebben dan zijn ze misschien ook wel het proberen waard?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.