Beauty

How to | Highlighters

25 oktober 2011

 

Cream Highlighters

 

Waar je met een bronzer bepaalde delen van je gezicht minder kan laten opvallen (shapen) (en een mooie sunkissed gloed mee kan geven) haal je met een highlighter juist bepaalde delen van je gezicht optisch naar voren. Denk hierbij aan de huid onder je wenkbrauwen zodat je ze optisch lift en echt de aandacht naar je ogen trekt, de binnenste ooghoekjes zodat je een ‘open blik’ creëert, op je jukbeenderen voor een mooie glow of in het cupidoboogje van je lippen om ze zo meer op te laten vallen en iets voller te laten lijken. Zelf ben ik niet zo’n fan van highlighter gebruiken op je voorhoofd en kin, want zo wordt het al snel iets too much aangezien dit ook de plekken zijn waar de meeste mensen vanzelf gedurende dag al gaan glimmen.

Er zijn veel verschillende soorten highlighters; in poeder- of crèmevorm en met glans of juist zonder. Een highlighter heeft een lichte, neutrale kleur die varieert van wit tot aan heel zachtpeach of –roze, zodat er voor de warmere èn koelere huidtonen bijpassende highlighters te vinden zijn.

Glanzende poeder highlighters

 

MAC Beauty Powder, MAC Mineralize Skinfinish en Biguine

 

Matte poeder highlighters

 

NYX Mosaic Powder en Catrice Illuminating Powder

Een highlighter in poedervorm breng je het best aan met een fluffy kwast, die nemen namelijk niet teveel product op waardoor je de hoeveelheid product mooi kan doseren. De highlighter in crèmevorm breng je het fijnst aan met je vingers of een stippling brush. Waar je een highlighter in poedervorm vaak gedoseerd aanbrengt kan je de crèmeversie ook over je gehele gezicht aanbrengen onder je foundation zodat je gehele gezicht een mooie, gezonde glans krijgt. Kijk hierbij wel uit dat het meer een glansproduct dan glitterproduct is anders krijg je het discobal effect…

Of je voorkeur uitgaat naar een meer matte versie van een highlighter of de meer glanzende versie ligt helemaal aan jezelf, wat je het mooist vindt en voor welke look je gaat. Maar bedenk goed: less is more! Begin met een klein beetje product en bouw van daaruit op tot het effect wat je voor ogen had.

Glitter highlighters

 

freshMinerals en Everyday Minerals

Mijn lievelingshighlighter is MAC, Beauty Powder – Too Chic die ik echt altijd gebruik als ik make-up aanbreng. Verder zie je op de foto’s mijn overige, losse, highlighters:

* MAC, Mineralize Skinfinish – Soft and Gentle (poeder)
* MAC, Strobe Cream (crème)
* Eyeko, Cream – Extra Glow (crème)
* Everyday Minerals, Pink Snowflakes (poeder met puff)
* Biguine, Les Patchworks – Poudre d’Amalia (poeder)
* Babor, Soft Cream Glow – Apricot (crème)
* NYX, Mosaic Powder – Highlighter (poeder)
* Catrice, Illuminating Powder – Masquerade Ball (poeder)
* freshMinerals, Mineral Luminizing Brush Powder – Sparkling (poeder met kwast).

Mocht je van één van bovenstaande producten (waar nog geen linkje van aangegeven staat) nog een aparte review willen zien dan hoor ik het graag :-)

Gebruik jij ook zo graag een highlighter?

Je kan me ook volgen via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.