Beauty

Ik onderging… hannah Xperience!

13 oktober 2011


Een paar weken geleden kreeg ik de geweldige uitnodiging in mijn mailbox om een hannah Xperience zelf te komen beleven op het hannah landgoed in Voorthuizen. Het is nu 2 weekjes geleden dat ik er geweest ben en nog steeds weet ik niet goed hoe ik de hele dag moet omschrijven, zo’n unieke ervaring/behandeling is dit. Kijk mee voor meer informatie, een verslag en foto’s van deze middag.

Bij aankomst werden we (Paul was mee om foto’s te kunnen maken tijdens de dag) naar het huidcoach center gebracht waar we plaats konden nemen en wat te drinken kregen. Niet veel later kwam Amber, mijn huidcoach voor de dag, binnen en begon de intake met een vragenlijst. Sommige vragen leken wat overbodig, maar na een korte uitleg zag ik inderdaad in hoe deze vragen ook van hulp konden zijn voor de behandeling die erop zal volgen.

Na de schriftelijke intake was het tijd om mijn gezicht op een steuntje te leggen in een ‘Reveal’ foto-apparaat waarna mijn huid gemeten kon worden. Hij werd van de voorkant en van beide zijkanten gefotografeerd zodat Amber erna op de foto kon laten zien hoe mijn huid eruit ziet qua bloedsomloop en pigmentatie. De volgende foto’s zien er een beetje scary uit maar wel erg interessant.

Hier zie je mijn gezicht op de foto zoals hij is, met welliswaar een beetje minder make-up en dekking dan ik normaal gebruik aan make-up maar ik wist dat dit toch verwijdert zou worden voor de behandeling dus kwam al met minimale make-up aan.

Op deze foto zie je de bloedsomloop in mijn gezicht. Zoals je kan zien zit het daarmee in mijn wangen wel goed, maar kan mijn voorhoofd en kingebied wel wat stimulatie gebruiken om de bloedsomloop daar op gang te helpen.

Op deze foto zie je hoe het is gesteld met de pigmentatie in mijn huid. Zoals je kan zien is deze redelijk mooi verdeeld, maar er werd me wel aangeraden om maximaal een kwartiertje onbeschermd in de zon te gaan. Het is trouwens heel erg goed om elke dag een kwartiertje tot half uurtje (afhankelijk van je huidtype) onbeschermd in de zon te gaan. Dit is niet alleen goed voor je vitamine D aanmaak, maar ook voor heel veel andere processen in je lichaam.


Hierna was het tijd om mee te gaan naar de behandelkamer boven waar ik plaats nam op de behandeltafel, lekker werd ingepakt en er een fijn muziekje opstond. Als eerste, nog voor mijn huid gereinigd werd (want anders kon dat de metingen al manipuleren), werd het vocht- en vetgehalte en de zuurtegraad van mijn huid opgemeten. Hier kwamen best wel schokkende cijfers uit. Waar de zuurtegraad van mijn huid precies tussen de goede waardes lag, was het met mijn vocht- èn vetgehalte minder goed gesteld. Het vochtgehalte moet 60 of meer zijn en was bij mij slechts 17, daarnaast moet je vetgehalte 50 of meer zijn en was dit bij mij 0. Ja, dat lees je goed. Niet alleen een flink vochtarme huid, maar ook een gigantisch vetarme huid. Oei… De hieropvolgende behandeling werd hier natuurlijk ook op aangepast.


De behandeling duurde heerlijk lang en af en toe dommelde ik een beetje in. Juist voor deze momenten vond ik het fijner iemand anders bij me te hebben die foto’s kon maken, zodat ik me echt puur en alleen op de behandeling kon richten en alles echt te voelen zonder na te hoeven denken over hoe ik een camera daarbij moet vasthouden of de behandeling te moeten onderbreken. hannah werkt met een vaste routine: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen.

De complete behandeling bestond uit veel verschillende onderdelen en was echt zo’n unieke ervaring! Op een bepaald moment werd ik ook helemaal licht in mijn hoofd en kreeg ik wat last van mijn maag. Dit heb je normaal als je wat jonger bent of als je rond je menstruatie zit: dit laatste was in mijn geval. Omdat ik regelmatig een lagere bloeddruk heb had ik er denk ik nog iets meer last van, maar nadat ik een paar minuutjes rechtop gezeten had ging het weer en kon de behandeling verder gaan. In deze Xperience zit ook een bindweefselmassage van het decolleté, hals en gezicht en dit is aan de ene kant een heerlijk gevoel maar aan de andere kant dacht ik wel ‘ik ben morgen bont & blauw’. Iets wat natuurlijk niet gebeurde ;-) Na de complete behandeling liepen we naar het hoofdgebouw waar we nog wat te drinken aangeboden kregen, uitleg over de producten die er voor mij geselecteerd waren en kon ik nog wat vragen stellen aan Amber. Mijn hele huid tintelde en dit gevoel heb ik echt lang gehouden: heerlijk!

Compleet niet verwacht, maar wel heel erg attent: Paul kreeg na een korte huidmeting ook producten mee voor zijn huid in een mooie toilettas samen met een magnetron-handdoek. Superlief natuurlijk! En ja, hij is deze producten nu netjes elke dag aan het gebruiken en zal deze ook zeker gaan reviewen.

Ikzelf kreeg een compleet behandelprogramma en productenpakket mee naar huis, wow. Ik was helemaal overrompeld, wat een verwennerij en luxe! Naast de producten die in een mooie toilettas zaten, een magnetron-handdoek, een boek van Hannah Hakze zit er ook een handig schema bij met welke producten ik in welke volgorde moet gebruiken en daarnaast van èlk product een duidelijk overzicht van wat die producten doen, hoe ik ze moet gebruiken en wat de ingrediënten zijn. Het boek komt binnenkort voorbij in een recensie en de producten test ik nog enkele weekjes door zodat ik uiteindelijk een gedegen review kan schrijven.

Nadat we met Monica van Ee (directeur hannah) een interessant en leerzaam gesprek hebben gehad was het tijd om naar huis te gaan. Wat een ervaring, wat een dag! Ik kan wel zeggen dat de werking en de filosofie van de producten/het merk mij persoonlijk heel erg aanspreekt en de Xperience is een unieke beleving, heel wat anders dan een keertje naar de schoonheidsspecialiste gaan. Wil je zelf een uitgebreide huidmeting en kennis maken met hannah dan kan ik de hannah Xperience zeker aanraden om eens te gaan beleven. Deze wordt op verschillende plekken door het land gegeven door getrainde huidcoaches, maar je kan ook naar het landgoed in Voorthuizen gaan. De behandeling kost normaal zo’n €75,00 en duurt 1,5 uur. De producten komen hier uiteraard nog los bij.

Voor meer informatie en een huidcoach bij jou in de buurt kan je een kijkje nemen op hannah.nl of Huidcoach.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 april 2014 at 13:05

  Ik ga morgen! Wilde me alvast even inlezen en heb echt super veel zin na het lezen van jouw verslag ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 april 2014 at 13:17

   Wat leuk! Ik wens je alvast veel genietplezier toe :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 19 oktober 2011 at 17:08

  Wat een gave ervaring, leuk dat je het mee mocht maken!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 16 oktober 2011 at 12:11

  Zou het ook helpen tegen rode wangen? Elke avond worden mijn wangen knalrood en daar erger ik me nogal aan..
  Xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 oktober 2011 at 08:50

   Ik denk dat de verschillende huidmetingen zeker kunnen helpen bij het vinden van de oorzaak van de rode wangen ’s avonds, misschien eens informeren ernaar? Succes! :-)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 15 oktober 2011 at 08:33

  Wat leuk dat je dit hebt kunnen doen, goed beschreven ook trouwens!

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 14 oktober 2011 at 11:45

  oeh dit is wel wat voor mij. ik heb een rampzalige huid.
  zodra ik dat kan betalen wil ik zeker zo een behandeling nemen :D

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 13 oktober 2011 at 20:10

  Jeeeej wat een leuk artikel! Heb er van genoten. Dat moet echt heerlijk zijn geweest.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 13 oktober 2011 at 16:12

  ohh dat ziet er echt heerlijk uit :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 13 oktober 2011 at 10:49

  Heel tof dat je erheen mocht, lijkt me heel apart! Wat zie je er trouwens zelfs zonde make-upjes mooi uit, je wenkbrauwen <3.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 13 oktober 2011 at 10:34

  Dat ziet er echt geweldig uit, ik heb er ook zin in!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 10:55

   Ik wens je alvast heel veel plezier toe, geniet ervan! X

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 13 oktober 2011 at 10:21

  Ik heb zo’n rampzalige huid, en Hannah zit nauwelijks 10 km. van mijn huis af, ik ga dit zeker onthouden, lijkt me een leuk cadeau voor mijn verjaardag volgend jaar zomer!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 10:55

   Het maakt zeker een prachtig verjaardagscadeau zo’n behandeling!

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 13 oktober 2011 at 09:41

  Dit lijkt me echt geweldig om een keer mee te maken!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 13 oktober 2011 at 09:17

  Ziet eruit als een unieke ervaring!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 13 oktober 2011 at 09:15

  Wauw dit lijkt me echt een super ervaring! weet je ook ineens hoe het met je huid gesteld is :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 09:27

   Ja inderdaad! Zo weet je precies welke producten je nodig hebt als je er moet aanschaffen.

   • Avatar van Evelien
    Reply Evelien 13 oktober 2011 at 09:32

    weet je of er in België ook zo’n behandelingscenter is? :D

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 13 oktober 2011 at 09:11

  Dat lijkt me een hele goede behandeling en ook wel heel fijn, maar ook wel een beetje eng want ik hou er niet van als ik duizelig word :) en ik heb van mezelf ook een vrij lage bloeddruk…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 09:26

   Ik snap je ‘angst’ voor dat moment wel, maar dat duurde echt maar een paar minuutjes en was al snel vergeten door de rest van de heerlijke behandeling ;-)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 13 oktober 2011 at 09:01

  Wat goed, die foto’s van je gezicht (pigmentatie en doorbloeding). Hebben ze ook uitgelegd hoe het kan dat je huid vetarm is? En wat je er aan kunt doen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 09:26

   Ze heeft het zeker allemaal goed uitgelegd, heel erg prettig. Maar het klinkt alsof jij er ook wat vanaf weet, dus als je verdere tips hebt dan hoor ik die graag natuurlijk :-)

   • Avatar van krulletje
    Reply krulletje 13 oktober 2011 at 12:55

    Nee, ik weet er niet meer vanaf, maar ik zou er wel meer van willen weten!! :-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 13 oktober 2011 at 13:03

     Ik zal het onthouden voor een artikel over verschillende huidtypes :-)

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 13 oktober 2011 at 08:27

  Ziet er heerlijk uit! Zou dit ook best graag eens een keer willen doen!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 13 oktober 2011 at 07:58

  Dat ziet er een heerlijke behandeling uit !

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 13 oktober 2011 at 07:51

  Lijkt me heerlijk! Zou misschien ook wel een goeie zijn voor mijn probleem huid (het is er alleen maar erger op geworden … ) Wat gaaf dat je dat hebt gedaan :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2011 at 09:25

   Ik denk dat zo’n behandeling zeker fijn zou zijn voor jouw huid, maar vooral de verschillende huidmetingen. Misschien gebruik je wel de verkeerde producten en vererger je zo enkel de situatie? :-(

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 13 oktober 2011 at 07:30

  Wat heerlijke zo’n behandeling.
  Liefs, xxx

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 13 oktober 2011 at 00:33

  Klinkt heel interessant allemaal ! En het zag er heerlijk uit gewoon :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.