Persoonlijk

Let’s get personal! #13 | Over Gewicht

28 oktober 2011


Elke vrijdag neem ik jullie mee in in een weekverslag waarin ik afwisselend o.a. twitpics, mijn laatste aankoopjes, een kijkje achter de schermen en een ontvangen tag laat zien. Deze week komt er maar één onderwerp aan bod: mijn overgewicht en mijn strijd hiermee. En nee, verwacht geen zielig verhaal maar gewoon een open en eerlijk stuk omdat het een belangrijk deel van mij, mijn leven, is en ik dit deel ook wil delen.

Allereerst ben ik altijd al te dik geweest, misschien als kind niet met heel veel overgewicht, maar in de tienerjaren kwamen deze er toch snel bij waarbij ik toen ik eenmaal op mijzelf (samen) ging wonen ik mijn max bereikte. Niet mijn max als in ‘ik kan vast niet meer wegen’, maar MIJN max. Het punt waarop ik tegen mijzelf zei dat dit echt niet meer door kon gaan zo. In mijn ‘begin 20 jaren’ heb ik zo werkelijk elk ‘dieet’ geprobeerd wat er maar was, van pillen tot crashen en alles ertussenin wat echt gigantisch veel geld gekost heeft bij elkaar. Ik heb een flinke discipline en kan heel erg hard zijn voor mijzelf en heb elk ‘dieet’ ook zeker ècht de kans gegeven. Waarbij ik mij helemaal niet heb gerealiseerd hoe ik keer op keer verkeerd bezig was en me nog niet besefte wat ik mijzelf aandeed. Met elk dieet viel ik flink af, maar nadat je eenmaal normaal gaat eten komt het erbij. Mèt rente. En zo kwam ik op een gewicht waar ik nooit en te nimmer meer in de buurt wil komen.

Nu zijn we een aantal jaar verder en ben ik sinds dat gewicht 21,4kg afgevallen. En dat voelt goed! Ondanks dat ik weet dat ik zeker nog een lange weg te gaan heb sterkt het mij om te weten dat ik het kan. Op een gezonde manier, die levenslang vol te houden is. Want dat is wat een dieet hoort te zijn: een levensstijl. Niet crashen, jezelf àlles moeten ontzeggen, je lichaam flinke tekorten geven etc. Hoe ik dit nu doe?

Laat ik beginnen met de basis: het eten. Ik heb een druk leven en regelmaat in eten is heel belangrijk. Omdat ik niet de hele dag door bij eten na wil hoeven te denken gebruik ik producten van Weight Care. Ik gebruik hiervan de producten die allemaal rond de 200Kcal per maaltijd hebben: Maaltijd+ shakes, warme maaltijden, kant-en-klare drinkmaaltijd, pudding, maaltijdreep en ontbijtreep. Omdat al deze producten rond de 200Kcal per stuk zijn hoef je niet na te denken en pak ik gewoon waar ik zin in heb en is het ook handig voor de dagen dat ik onderweg ben, een kant-en-klare drinkmaaltijd of een reep zijn zo in je tas gegooid natuurlijk! Heel erg makkelijk en alles is ook nog eens smakelijk èn niet duur. Gemiddeld kost een maaltijd van Weight Care ongeveer €1,50. Maar als je de Maaltijd+ shakes klaarmaakt kan je (als je de blikken bij Kruidvat koopt) met de magere melk die erbij moet zo rond de €1,00 per maaltijd uitkomen. Neem eens een kijkje op WeightCare.nl voor meer informatie.

Let op: ik neem niet 3 Weight Care maaltijden op een dag want 600Kcal is veels te weinig om op te leven en dan ga je op de langere termijn, want face it ik heb een lange weg te gaan, je lichaam gigantische tekorten aandoen en help je een volgend jojo effect gigantisch in de hand. En dat is iets wat ik dus absoluut niet wil!

Ik neem ’s ochtends en ’s middags een Weight Care maaltijd en ’s avonds eet ik een gezonde maaltijd waarbij ik minder in koolhydraten. Tussendoor neem ik nog 1 à 2 stuks fruit, een (mager) yoghurtje en mag ik ’s avonds bij de koffie een koekje, Snack a Jack wafel o.i.d. Op deze manier heb je verdeeld over de dag zo’n 5/6 eetmomenten en heb je dus nooit een hongergevoel. Owja, èlke zondagavond mag ik als avondeten eten wat ik wil: pizza, patatje, pasta, gebakken aardappeltjes of zoiets (niet allemaal bij elkaar he, brrrr) en ook op verjaardagen ben ik zeker niet de eeuwige ‘nee-zegger’, je mag/kan met mate gerust een stukje taart/cake mee eten en af en toe wat lekkers nemen. Op deze manier is het goed te doen en kom je geen enkele voedingsstoffen tekort.

Qua drinken neem ik voornamelijk water maar ook; kruidenthee, cola light en soms een kopje koffie/warme choco. Het water drinken is gewoon heel belangrijk voor je lichaam maar hoef je zeker niet te overdrijven.

Weight Care omelet

 

Weight Care pasta met champignons

 

Weight Care pudding

Het is niet dat ik nu compleet ontevreden ben met wie ik ben en hoe ik eruit zie en ik heb op dit moment ook nog eigenlijk geen lichamelijke klachten naar aanleiding van mijn overgewicht. Maar ik weet dat deze problemen vanzelf gaan komen als ik er niks aan ga doen, want zo’n overgewicht is gewoon niet gezond. Het gaat mij dan ook niet zo zeer om het afvallen, maar om het gezond worden en daarmee een langere toekomst te kunnen hebben samen met mijn man, onze diertjes en in de toekomst hopelijk ook een kindje! Ik wil een actieve moeder zijn, want diep van binnen ben ik zeker een actieve meid, en niet zo’n moeder die vanaf een bankje moet toekijken hoe bijvoorbeeld ons kindje met papa aan het gekken en rennen is omdat ik niet mee kan. Alleen al zo’n gedachte maakt me verdrietig en geeft me nog meer motivatie om ervoor te gaan!

Jep, mijn site heet Curvacious en ik ben ook zeker voor meer plus size in de media, èchte vrouwen laten zien en dat je trots mag zijn op je rondingen. Maar teveel rondingen is gewoon niet gezond. Daarnaast is het ook ‘niet leuk’. Niet leuk om te weten of je wel in een stoeltje van een restaurant, terrasje of pretpark zal passen, niet leuk om niet te willen zwemmen, niet leuk om altijd met vooroordelen te kampen te krijgen, niet leuk om het gevoel te hebben dat je wordt bekeken àls je eens wat eet buiten de deur en zo zijn er nog veel meer ‘niet leuk’ momenten op te noemen. Niet leuk? Understatement.

Ik weet ook zeker dat mijn overgewicht een groot deel de veroorzaker is geweest van mijn straatvrees. Ik heb dit tot zo’n 1,5 jaar geleden echt jarenlang gehad op zelfs zo’n erge manier dat zelfs naar de winkel in de buurt een brood halen of een kopje koffie bij familie gaan drinken een opgave was wat samenging met paniekaanvallen etc.

Afvallen heeft ook vooral te maken met een andere mindset. Je een stuk positiever voelen, dingen te durven doen, kijken wat je al bereikt hebt en trots op jezelf zijn. De stap om (veel) af te gaan vallen is een knop die om moet en waar je ècht aan toe moet zijn. En herinner jezelf hier vaak aan, maak een moodboard voor jezelf met dingen die je wilt doen, kleding die je aan wilt kunnen, een uitstraling die je wilt hebben etc. Dat helpt echt!


Dan nog iets wat heel belangrijk is: bewegen. Omdat ik een lange weg te gaan heb en ik niet alleen gewicht kwijt wil maar ook sterker wil worden is sporten heel belangrijk. Ook omdat ik onder andere daarmee voor een redelijk deel overhangend vel kan tegengaan. Ja, dat zal ik gaan krijgen en ja, dat merk ik na de -21,4kg al een beetje. Maar sporten en insmeren (de huid gevoed en gehydrateerd houden) kan hierbij wel helpen het te verminderen. Maar goed, die operaties zie ik vanzelf wel tegemoet als ik eenmaal op mijn streef zit en dat is nog een lange weg vooruit. Ik wandel, met onze hondjes of met een MP3 speler op mijn oren met lekkere up-tempo muziek. Daarnaast doe ik regelmatig een les Zumba of Just Dance (Wii) èn vergeet ik ook de krachttraining niet. Zo heb ik een perfecte combinatie tussen cardio (vetverbranding) en spieropbouw/versterking (krachttraining). Ik sport zo’n 3 keer in de week een uur.

Al met al merk ik dat dit dè manier is voor mij, een manier die ik mijn hele leven vol kan houden en het is nu gewoon een gezonde levensstijl geworden. Mèt hier en daar een keertje zondigen want ook dat moet in een leven gewoon kunnen. Op deze manier ben ik tot nu 21,4kg kwijt en val ik op een mooi en rustig tempo af en dat voelt goed! Ik wil dat mijn buitenkant matched met mijn binnenkant, met de leuke, spontane, impulsieve en actieve vrouw wie ik ben. Dàt is mijn doel.

Zo, sorry voor het enorme stuk tekst. Ik zou hier nog veel langer en meer over kunnen schrijven maar ik geloof dat ik zo alles meegenomen heb. Mocht je jouw verhaal willen delen dan zie ik die graag via de comments, het is fijn om elkaar te kunnen steunen en vooral motiveren!

Ik wens jullie in ieder geval alvast een geweldig weekend toe. Have fun!

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Britta
  Reply Britta 7 november 2011 at 14:33

  Hey, dat is een goede. Alle maaltijden ongeveer hetzelfde aantal calorieen laten hebben. Dit maakt het leven een stuk makkelijker. Bedankt voor deze nuttige tip!

 • Avatar van klaudia
  Reply klaudia 2 november 2011 at 16:04

  Dance dance Revelution voor de wii is ook echt een leuk bewegings spel ben er al 10 kilo van af gevallen. doe het op expert niveau inmiddels wel volhouden ook al vinden bij mij mijn knieen het niet altijd even leuk. maar goed dat je zo veel sport :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 1 november 2011 at 13:52

  Ik ben de zoveelste die het zal zeggen Desiree, maar alsnog wil ik je echt erop wijzen dat je geweldig bezig bent, je bent op de goede weg en hoeft alleen maar op dit rechte pad te blijven. Het zo belangrijk om naar buiten toe uit te kunnen dragen, hoe je je van binnen voelt en ik heb er diep respect voor dat jij hiervoor vecht. Dat neemt zeker niet weg dat ik jou een geweldige klassieke schoonheid vind en ik hoop dat je dit zelf ook altijd in blijft zien!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 13:57

   Dankjewel voor je lieve reactie Joyce, doet me serieus goed :-)

 • Avatar van desima
  Reply desima 30 oktober 2011 at 13:05

  Hoi Désirée,
  Wat knap en dapper om zo over je strijd met overgewicht te schrijven. en oooooooh wat herkenbaar! heel verstandig dat je aan jezelf aan het werken bent. ik ben ouder dan jij en heb helaas wel lichamelijke klachten door mijn overgewicht. lijnen helpt idd helemaal niets. het resulteert in jojoën en dat is nog slechter voor je lijf dan overgewicht. Heel veel succes verder en bedenk ….. je bent goed zoals je bent!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2011 at 09:39

   Dankjewel voor je bemoedigende reactie, super! :-)

 • Avatar van kirst
  Reply kirst 29 oktober 2011 at 18:13

  erg mooi en openhartig geschreven! Ik herken je strijd!

 • Avatar van BoBoBeer
  Reply BoBoBeer 28 oktober 2011 at 23:09

  Als eerste wil ik ook zeggen dat ik het ook bijzonder knap van je vind dat je al zoveel gewicht bent verloren en dat je er bewust van bent dat een gezond lichaam van groot belang is. Alleen vind ik het een beetje onzin om WeightWatchers producten te eten, dit vind ik namelijk erg gemakzuchtig en dit bedoel ik zeer zeker niet als een aanval. Bezoek eens je huisarts die je door kan verwijzen naar een specialist die je kan leren wat gezonde voeding is. Ik ken je niet maar ik kan bijna vanaf hier inschatten dat jou probleem de suikers zijn die in voedingsproducten verwerkt zijn. Dus; mik die WeightWatchers troep de deur uit, dat is ‘dood’ voedsel, ga over op echt voedsel en je zult zien dat je dan niet meer maatje x weet ik veel hoeveel maten hoeft te kopen. Spaar je lijf!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 23:13

   Dankjewel voor je reactie. Ik hoop dat je gelezen hebt dat ik niet ‘enkel leef op’ Weight Care producten? Daarnaast weet ik zeker dat het niet van de suikers komt bij mij aangezien ik totaal geen zoetekauw ben en als ik koolhydraten neem altijd kies voor de volkorenvariant etc. Toch bedankt voor je tips :-)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 28 oktober 2011 at 22:06

  Jeetje, alsof ik over mijzelf aan het lezen ben. Ik vind het super knap dat je de knop voor jezelf hebt omgezet en er helemaal voor gaat! Mij wàs het ook gelukt om 20 kg af te vallen, maar door een flinke longontsteking kon ik 6 maanden niet sporten en was het hele ritme van gezond leven weer langzaam teruggezakt, nu zit ik weer precies met hetzelfde gewicht van toen voor ik begon. Mijn motivatie is er wel, maar ik kan me nu gewoon nog niet 100% inzetten. En het is zoals jij zegt, je moet er echt voor gaan anders lukt het niet. het is geen dieet, het is je leefstijl veranderen.

  Petje af dees, je kunt het!
  Mijn tijd komt ook nog wel…
  En als het zover is, gaan we samen een toffe outfit scoren in een NIET-plussize winkel ;-)

  xx Ilja

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 22:31

   Dat gaan we zeker doen samen, wij komen er wel! X

 • Avatar van LindaB
  Reply LindaB 28 oktober 2011 at 21:46

  Wat fijn dat je een manier hebt gevonden die werkt voor jou! En knap dat je al zover bent gekomen, je bent in mijn ogen een echte doorzetter.

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 28 oktober 2011 at 20:00

  Heel goed geschreven meis! Super van je! Ik zie heel vaak bij familieleden dat ze van dat astronautenvoer gaan eten, HEEL VEEL afvallen en vervolgens komt het er allemaal weer bij aan.. Gewoon niet slim dus! Het is zeker veel beter om iets te zoeken wat je eigenlijk voor de rest van je leven vol zou kunnen houden.

 • Avatar van Moimar
  Reply Moimar 28 oktober 2011 at 19:21

  Lieve Desiree,

  Ik heb jou ergens eind vorig jaar leren kennen via Twitter en we hebben regelmatig getweet. Ik lees nog steeds dagelijks je blog en ik kan ook met dit verhaal alleen maar respect voor jou uitbrengen. Ik vind je een gewoon een top kanjer! Denk dat dat wel genoeg is ;-)

  Liefs van Moimar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 22:31

   Dankjewel, wat lief van je :-)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 28 oktober 2011 at 16:48

  Wow wat ontzettend goed dat je zo veel bent afgevallen, wat moet dat een enorm fijn gevoel geven! En ik herken zoveel in je blog, alle diëten proberen, je levensstijl omgooien, echt alles komt me bekend voor. Ik zal je mijn levensverhaal maar besparen, want dan wordt het een trieste bende, maar het komt er op neer dat mijn omvang me écht in de weg zit en ik mezelf er om haat dat het me niet lukt om af te vallen. In de spiegel kijken durf ik niet eens meer, ik zie alleen maar onderkinnen en vetkwabben enzo. Na de bevalling van mijn zoontje kan ik mijn hangbuik niet eens meer aanschouwen, ik schaam me zó! Hopelijk lukt het mij ooit ook, ik moet *slik* 40 kilo kwijt..!
  Blijf vooral zo doorgaan, een gezond leven en een gezond lijf zijn zo belangrijk..!

  xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 16:49

   Dat aantal wil/moet ik ook nog (minimaal) kwijt… We kunnen het! x

 • Avatar van Maud / BeToday
  Reply Maud / BeToday 28 oktober 2011 at 15:40

  Jeetje Desiree, dat is ECHT veel wat je kwijt bent geraakt. Heel goed en erg knap. Ook hoe je (verteld dat je) het volhoud. Het gaat erom, en da’s wellicht nog wel het ALLERbelangrijkst, dat je van jezelf gaat houden hoe je bent, je mooi en gezond voelt.

  En zo kom je over. You rock!

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 28 oktober 2011 at 14:33

  Wow Desiree, wat goed dat je hier zo open en eerlijk over bent. Je bent een voorbeeld voor veel vrouwen en ik weet zeker dat er genoeg meiden zich in dit verhaal herkennen en er steun aan zullen hebben!

  Of je nu over- of ondergewicht hebt, je moet je goed in je vel voelen zitten en ik vind het vreselijk te lezen dat je er straatvrees door ontwikkeld hebt. Respect dat je dat redelijk onder controle hebt, heel knap van je!

  Ik wens je ontzettend veel succes en op deze manier gaat het misschien wat langzamer, maar wel gezonder en kom je zeker ook bij je einddoel. De slak wint het van de haas he :). Go girl!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 15:30

   Wow, dankjewel voor je lieve en krachtige reactie Leontine, doet me goed!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 28 oktober 2011 at 14:04

  Indrukwekkend verhaal, dankjewel voor het delen!

  Het afgelopen jaar voelde ik mij niet goed en na uitgebreid bloedonderzoek kwam men er achter dat ik een borderline diabetes ben en een fikse glucose intolerantie heb. Ik heb mijn eetpatroon 360 graden omgegooid en ben onder begeleiding van een dietiste van het diabetescentrum. Ik heb mij in geen jaren zo goed gevoeld, heb energie voor 10 en mis de snoep, koek en zoutjes absoluut niet. Suiker is de rest van mijn leven verboden gebied, maar daar kan ik prima mee leven: beloning is een gezond lijf en barsten van de energie. Suikervrije producten zijn geen optie omdat deze juist weer veel vet bevatten.
  Ik ben nu 8 kilo kwijt en moet er nog een kilo of 7 afvallen en daarna is het een taak om stabiel te blijven :) Een uitdaging die ik graag aan ga met mijzelf.

  Voor jou: heel veel succes!!! Je mag supertrots zijn dat je al zoveel kilo’s kwijt bent en nogmaals bedankt dat je hier zo open over schrijft. Daardoor heb ik de moed om jou een stukje van mijn verhaal te vertellen, terwijl ik er eigenlijk amper over praat IRL ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 15:30

   Ik vind het heel knap dat je je verhaal zo open verteld. Dankjewel voor je reactie Sandra, ik wens jou ook heel veel succes met je doel. Die ga je halen natuurlijk he?! :-)

 • Avatar van Moon
  Reply Moon 28 oktober 2011 at 13:40

  Hallo Desirée,

  Na het lezen van jou verhaal denk ik eindelijk ik ben niet alleen!
  Zo vaak geprobeerd, zo vaak gebeurde er niets!
  Mijn verhaal heeft her en der raak vlakken met het jouwe, als klein meisje was ik “normaal”
  Maar als tiener vlogen de kilo’s er aan.

  Verbieden, praat me er niet van ik houd van lekker eten!
  Een jaar lang heb ik mezelf verboden chips te eten, dat heb ik heel lang vol gehouden maar de dag dat ik daarna voor het eerst weer chips at was in 5 min. de zak leeg.

  Na een lange strijd waarin het me maar niet lukte af te vallen ben ik naar de huis arts gegaan en daar was een arts in opleiding die me erg geholpen heeft. Mede dankzij haar ben ik 6 kilo kwijt geraakt. Ik verhuisde naar Leeuwarden voor mijn studie en moest het op eigen kracht doen.
  Daar heb ik me zelf 2 jaar lang op het gewicht weten te houden door dat ik naar de sportschool ging met vriendinnen, 2 keer in de week.

  Helaas ging het iets meer dan een jaar geleden mis, ik kreeg een vriend. Heel leuk, maar sinds ik nu met heb ben zitten de kilo’s er dubbel en dwars weer aan. Het werd een gewoonte om elke avond maar te snacken. Sinds een maandje of 2/3 heb ik de knoop door gehakt !
  Al wel eerder had ik het er met mn vriend over zo van ik wil dit niet meer de kilo’s moeten er af en niet er bij en dan zei hij ja maar dat betekend niet dat ik niet meer mag snacken.

  Eughhh hellow ooit gehoord of support… Nouja zoals ik al zei ik heb zelf gewoon de knoop door gehakt. Heb inmiddels nu 1,5 maand een abonnement op de de sportschool en dat bevalt me echt goed. Na het sporten krijg ik het gevoel iets goeds gedaan te hebben en een energiekick ^_^
  Daarnaast maak ik gebruik van enkele dr. frank dingen. Zo heb ik mijn ontbijt en lunch van brood omgeruild voor ei of sla of komkommer enz. Het leuke is dat je als tussendoor boterhamworst met augurk mag! Laat dat nou net mijn favo hapje zijn tijdens een verjaardag ;)

  Sinds vorige week probeer ik nog iets meer mn best te doen door min. 2 x in de week (streven is 3 x) naar de sportschool te gaan en het bij te houden. Voorheen stond de weegschaal in onze slaapkamer. Die heb ik daar weg gehaald ik ging er elke dag opstaan en werd gek van mezelf.
  Nu heb ik de afspraak dat ik op 11 nov. pas weer op de weegschaal mag staan om te kijken naar het resultaat. Wish me luck! Ik hoop zo dat dit eindelijk werkt.

  Het is net als je zelf zegt, geen dieet, maar een verandering in je levenstijl. Ik gebruik wel informatie uit verschillende diëten maar uiteindelijk heb ik er mn eigen ding van gemaakt en deze levenstijl bevalt me wel.

  Wish you all the best!
  X
  Moon

  p.s. oeps… beetje lange reactie :$

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 13:46

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Super dat je je verhaal zo open doet en ik wens je heel erg veel succes, weet zeker dat jij er ook gaat komen! Het is inderdaad de goede dingen bij elkaar pakken wat jou aanspreekt uit alle diëten en daar een gezond samenspel van maken :-)

 • Avatar van Gabriella
  Reply Gabriella 28 oktober 2011 at 13:33

  Wat een leuk stuk is dit! Heel herkenbaar en ik vind het echt superknap dat je zoveel afgevallen ben. Ik ben een paar jaar terug bijna 50 kilo afgevallen maar zit sinds die tijd echt in een kuil waar ik niet uitkom… Blijf lijnen maar na bloed zweet en tranen eet ik de paar afgevallen kilo’s er toch weer aan. Nu ik zelf wat meer rust in m’n hoofd heb gekregen hoop ik dat het me lukt om de rest ook af te vallen en eindelijk mijn streefgewicht te bereiken. Ik vind dit in ieder geval heel inspirerend en ga meteen volgende week de sportschool weer oppakken! Succes verder, Desirée!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 13:44

   Ik weet zeker dat je het kan Gabriella, succes!

   • Avatar van Gabriella
    Reply Gabriella 28 oktober 2011 at 13:46

    Dank je wel! “Leuk” was misschien een beetje een rare opmerking bij dit bericht maar ik vind het echt goed van je dat je dit gewoon even opschrijft! Altijd ‘fijn’ om te lezen dat er ook anderen zijn met dit probleem :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 28 oktober 2011 at 13:48

     Ik snapte wel hoe je het bedoelde, het gevoel dat je niet alleen bent is erg prettig. Ook voor mij na het lezen van alle reacties, tweets en mailtjes die binnenkomen. Doet me goed!

 • Avatar van Aisha
  Reply Aisha 28 oktober 2011 at 13:17

  Wat goed geschreven! En wat goed dat je al zo lekker op weg bent! Heel inspirerend stuk! Respect!

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 28 oktober 2011 at 13:16

  Het is zo herkenbaar!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 28 oktober 2011 at 13:13

  Wat een eerlijkheid, prachtig verwoord Desirée! Ik vind het enorm knap van je dat je al zoveel af bent gevallen en dat je er zo goed mee bezig bent. Ik vind je er enorm verzorgt en goed uitzien! Ga zo door lieve Desirée! Ik ben trots op je!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 13:15

   Ik word er helemaal stil van, dankjewel Kelly :-)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 28 oktober 2011 at 13:05

  wauw, wat een mooi stuk meissie! echt perfect verwoord. zo oprecht en eerlijk en alles erop en eraan, ik denk dat dat heel inspirerend is. voor mij in ieder geval wel. ik heb dan geen overgezicht… het is wat je zegt: het gaat om een mindset. en ook hele dunne of mensen met een ‘normaal’ gewicht kunnen zich niet happy voelen met hun lijf en/of niet gezond zijn! het is maar net hoe je daarmee omgaat :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 13:11

   Daar heb je helemaal gelijk in en dàt is ook precies wat ik bedoelde, je moet van jezelf houden ♥ Maar als het ongezond is moet je er ook wat aan doen, mits je dat zelf in de hand hebt dan. Dankjewel voor je reactie Suuz! X

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 28 oktober 2011 at 11:22

  Wat fijn dat je dit artikel hebt geschreven, al was het best spannend voor je. Ik vind het enorm inspirerend om te zien hoe je het doet en zou het geweldig vinden om af en toe een update te lezen. Zoals jij het doet is volgens mij de meest gezonde manier en zo wil ik het ook gaan doen. Ik zei het je pas al, je bent prachtig en valt voor mij zeker niet in het clichébeeld van de volle vrouw. Je ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit en zo ben je altijd een voorbeeld geweest. Mensen die te zwaar zijn moeten zich beseffen dat ook zij die verzorging waard zijn en niet alles laten verslonzen. Love you!

 • Avatar van wondervol
  Reply wondervol 28 oktober 2011 at 11:21

  Heel goed! :)

 • Avatar van wondervol
  Reply wondervol 28 oktober 2011 at 11:07

  Maar je hebt nog een dag om een goeie plaat te regelen! En je hebt prachtige filmpjes van jezelf op youtube! Moet ik een oproepje doen op Twitter voor een fotograaf in Arnhem die zsm een glamourfoto maakt van jou?! Dat kan toch niet de reden zijn om je niet op te geven!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 11:19

   Haha gekkie, oproepje is niet nodig. Ik ga er dit weekend eens even met manlief voor staan ;-)

  • Avatar van Elly
   Reply Elly 28 oktober 2011 at 11:22

   Supercool Dees, moet je echt doen!

 • Avatar van wondervol
  Reply wondervol 28 oktober 2011 at 10:32

  Dees doen! Nu meteen! Inschrijving sluit bijna (31 okt. als ik het goed heb). Zou een mooie kroon zijn op de enorme stappen die jij het afgelopen jaar hebt gezet!!! Ga ik je interviewen! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 10:37

   En nu het erge: ik heb dus geen enkele foto van mijzelf om in te sturen he? *oops*

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 28 oktober 2011 at 10:24

  Wat supergoed dat je al een heleboel kwijt bent, en wat knap dat je dit met ons wil delen!
  Ik ben zelf ook wat afgevallen, ik voelde me gewoon niet meer thuis in mijn eigen lichaam, en dat wilde ik niet meer. Dus ben ik gezond gaan eten en iets meer gaan sporten. Nu ben ik harstikke blij dat ik die stap heb durven te maken, anders zat ik nu nog zielig in een hoekje niet bij te wezen met mijn lichaam. Nu ben ik trots op mijn lichaam (:! Klinkt misschien dom dat dat alleen door wat kilo’s kwijt te raken komt, maar het is toch echt zo. Ik wens je nog heel veel succes met het gezond bezig zijn! Het gaat je lukken, zeker weten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 10:30

   Dankjewel voor je lieve reactie Esmay.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 28 oktober 2011 at 10:16

  Wat knap van je om dit op te schrijven, en wat goed dat je al zoveel bent afgevallen. :)
  Ik moet ook afvallen, en was ook echt van plan een aantal geleden om er echt aan te beginnen.
  Door wat perikelen op het werk en me niet echt fit voelend heb ik het toch weer vooruit geschoven, terwijl ik eigenlijk gewoon wel aan de slag moet gaan.
  Echt knap van je dat je al zover bent, en ik weet gewoon dat je het vol gaat houden.
  En eeh, je hebt me wel echt stof tot nadenken gegeven om nu toch ook echt te gaan beginnen. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 10:29

   Ik snap wel wat je bedoelt, die knop moet eerst ècht om zijn voor je er aan kan beginnen. Maar als je eenmaal begint ga je het zeker halen: succes!

 • Avatar van wondervol
  Reply wondervol 28 oktober 2011 at 10:00

  He Desiree! Wat een mooi verhaal! Wat goed dat je dit deelt!
  Ben heel benieuwd hoe je dr uitziet. Ruim 20 kg afgevallen, dat is gewoon heel erg veel!
  Uit eigen ervaring weet ik dat je van die plateaus tegenkomt, wekenlang dat je niks afvalt terwijl je niet zondigt. Hou t dan maar eens vol!
  Ik ben het met je eens, ik vind het ook belangrijk dat vrouwen (meer!) van hun rondingen moeten houden. Net zo belangrijk als gezondheid. Helaas heeft voor veel vrouwen het diëten niets meer met gezondheid te maken, maar met een (onbereikbaar) schoonheidsideaal. En de pillen en kuren die je dan neemt maken je vaak niet gezonder!
  Als ik jouw verhaal zo lees heb je een nieuwe leefstijl aangenomen. Fijn dat je lekker naar buiten gaat om te wandelen en dat je geen last meer hebt van straatvrees. Wat een vrijheid!
  Dan wordt het nu de hoogste tijd om je op te geven voor de MPF en zie ik je op de castingdag in Eindhoven eind november!! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 10:29

   Dankjewel voor je reactie Hermina, het is inderdaad zo dat er plateaus komen maar ook daar hoop ik me doorheen te gaan slaan. En het is precies zo: de meeste vrouwen willen zo snel mogelijk afvallen (maakt niet uit op welke manier) om zo in een bepaald plaatje te passen. Heel jammer, ongezond en zoals zovaak bewezen ook met de meeste kans op terugslag. Ik hoop dat dat bij mij deze keer niet zal gaan gebeuren, daarom ga ik er nu ook op een hele andere manier mee om. Maareh, de MPF verkiezing… Spannend idee, wie weet doe ik dat wel? ;-)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 28 oktober 2011 at 09:10

  Wat een mooi openhartig verhaal, en duidelijk verwoord hoe het voelt om met overgewicht te kampen! Al >20 kilo eraf is hartstikke veel! Zo te lezen ga jij het wel redden, want je bent blijkbaar hartstikke gemotiveerd. Ik vind het trouwens vreselijk te lezen, dat je straatvrees hebt gehad. Wat lijkt dat me moeilijk!
  Ikzelf heb een ‘gezond’ gewicht. Ik kijk eigenlijk zelden naar de omvang van mensen, omdat ik dat gewoon onbelangrijk vind. Dus daardoor sta ik soms ook niet stil bij hetgeen mensen met overgewicht allemaal moeten doorstaan. Jouw verhaal heeft me een goed inzicht gegeven in de problemen van én “achter” de kilo’s.
  In ieder geval: heel erg veel sterkte en succes! (zou leuk zijn als je af en toe een update zou geven!)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 09:12

   Dankjewel voor je reactie :-) Straatvrees is zeker geen pretje en daar ben ik nog niet helemaal van af, maar het gaat goed en ik reis nu regelmatig alleen naar Amsterdam voor pers-events o.i.d. dus dat is een enorme stap voorwaarts! Natuurlijk ga ik zo af en toe eens een update geven.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 28 oktober 2011 at 09:06

  Waaauuuw Dees wat een dapper artikel, heel knap van je!

  En wat super dat je al zoveel bent afgevallen, het gaat je vast lukken om je streefgewicht te halen!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 28 oktober 2011 at 08:45

  Er is een boek waar ik heel veel aan heb gehad, het laat zien in welke vaste patronen je zit en hoe je daar een tegenreactie in kan geven. Dit boek is compleet gericht op voedingspatroon maar laat ook zien waarom je lichaam om een bepaalde manier reageert.
  Het gaf bij mij heel veel oja? momenten, ik ben dingen gaan toepassen en voel me daar een stuk beter bij.
  Als je wil weten welk boek het is, laat me maar weten.
  Maar ik begrijp het ook heel goed als je geen behoefte hebt aan ongevraagd advies.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:46

   Ik sta juist altijd open voor advies en tips, dus als je de titel/schrijver van het boek weet dan hoor ik het heel erg graag van je :-)

   • Avatar van Christa
    Reply Christa 28 oktober 2011 at 08:54

    Leuk dat je zo reageert, ik kan soms zo enthousiast over iets zijn dat ik niet altijd in de gaten heb dat een ander daar geen zin in heeft ;]]
    Maar het boek… de titel is [how lame] Weg met de weegschaal en de schrijfster Meijke van Herwijnen. Ik heb het bij bol.com gekocht dus ik denk dat dat nog steeds kan.
    Het is een goed leesbaar boek en ook prettig ingedeeld, zodat je gemakkelijk iets terug kan lezen.
    Fijn Weekend alvast

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 28 oktober 2011 at 09:01

     Dankjewel voor de tip, ik zal er eens naar kijken! Fijn weekend :-)

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 28 oktober 2011 at 08:40

  Heel mooi artikel en wat super goed dat je al ruim 20 kg kwijt bent, dat is echt veel.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 28 oktober 2011 at 08:23

  Lieve schat, wat een eerlijk en mooi artikel! Ik kan me voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk is om zo’n strijd te voeren, maar ik wil wel 1 ding kwijt… ik vind jou een prachtige, goed verzorgde vrouw met een super uitstraling! Je kunt trouwens bij jou wel heel goed zien dat je wel gezond bent, je gaat er zeker komen!

  Dikke knuffel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:45

   Lieve Heidi, dankjewel voor je reactie. Je bent een schat! X

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 28 oktober 2011 at 08:23

  Wat een enorm mooi en eerlijk artikel, Desirée! Je slaat de spijker precies op zijn kop! Ik heb er bewondering voor dat je dit allemaal hebt beschreven en durft te plaatsen op jouw website! Als mede-strijdster tegen overgewicht kan ik alleen maar zeggen: ga ervoor! Je bent het waard om in een gezonder lijf op deze wereld rond te lopen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:45

   Dankjewel Marije, je reactie doet me goed!

 • Avatar van Martiniii
  Reply Martiniii 28 oktober 2011 at 07:31

  Wauw, wat een mooi artikel..ik ken je misschien nog niet zo heel goed, maar ik vind het zo knap dat je hierover schrijft. Proud of you! En die maaltijden zien er lekkerder uit dan ik dacht..heel veel succes met ‘de lange weg’, you can do it!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:44

   Dankjewel Martine, heel erg lief van je!

 • Avatar van Jagaira
  Reply Jagaira 28 oktober 2011 at 00:35

  Lieve schat,

  Wat ben ik trots dat ik jou ken. En je weet de dingen zo goed te verwoorden.
  En goed dat je naar jezelf luister…..vergeet alleen niet te genieten!
  Ik begrijp best dat de producten van Weight Care makkelijk in gebruik zijn voor onderweg maar als je de tijd hebt: maak dan een lekkere gezonde boterham met lekkere verse groentes erbij…..net even gezonde en lekkerder.
  Dit haalt niet weg dat ik super trots op je bent dat je dit doet want ook al is dit de moeilijkste weg, het is wel de beste!!!
  Je kunt het want je bent het waard!!!
  En met een maatje meer of minder dat geef je zeker het recht om jezelf/site Curvaious te noemen want je blijf strijden voor het beeld van de ‘echte’ vrouw in de media!!!

  Dikke kus en knuffel

  Jagaira

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:44

   Dankjewel voor je lieve reactie Jagaira, dat doet me heel erg goed. En maak je geen zorgen want ik eet gerust een broodje mee als ik ergens ben, of lekker met vriendinnen lunchen, een zakenlunch of in het weekend eens lekker warme broodjes uit de oven. Jammie! Je lieve woorden raken me. X

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 28 oktober 2011 at 00:22

  zo dat een flink stukkie tekst! maar het leest lekker weg dus ik was zo aan het eindje.

  wat goed dat je 21,4 kilo bent afgevallen :D dat is al heel veel. mocht ik je ooit weer eens zien dan herken ik je niet meer :P haha
  volle vrouwen daar is niets mis maar zoals je zei als het te erg is het niet zo goed meer.
  succes verder met alles en het gaat je lukken hoor! je streef gewicht halen. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:43

   Haha gekkie, sinds de lentemeet is die 21,4kg er niet af he ;-)

 • Avatar van TasjDutchess
  Reply TasjDutchess 28 oktober 2011 at 00:18

  Wat knap van je om zo openhartig stuk neer te zetten!
  Ik zelf ben een jongedame van 24 al een lange tijd in strijd met mijn gewicht.
  En zelf lukte het wel om -10 afte vallen maar dan kwam er +12 bij en ga zo maar door.
  Nu heb ik samen met mijn vriend (ja ook hij is te zwaar) ons ingeschreven en ga ik 3/4x per week sporten met begeleiding en onder begroeiing van een diëtiste.
  Want zo kan het niet langer, precies zo als je zegt, wil ook ik een actieve moeder zijn in de toekomst!

  Dikke knuffel!
  Liefs Natas

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:42

   Wat goed dat jullie zo met z’n tweetjes bezig zijn, dan kan je elkaar erg fijn motiveren. Succes!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 28 oktober 2011 at 00:17

  Aarrghh “Niet leuk om te weten of je wel in een stoeltje van een restaurant, terrasje of pretpark zal passen” ZO herkenbaar!!

  <3

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 28 oktober 2011 at 00:14

  Mooi verwoord. Ik vind het knap dat je dit stukje op deze manier kan schrijven en ik denk dat het voor veel meiden motiverend kan gaan werken. Ik ben zelf in ieder geval wel gemotiveerd om zelf weer die overtollige kilo’s kwijt te raken, en nu ook echt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2011 at 08:42

   Dankjewel voor je woorden en ik wens je heel veel succes met jouw kilo’s, je kan het!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.