Beauty

Nivea | Care & Repair Body Crème

20 oktober 2011

niveasosbalm1small - Nivea | Care & Repair Body Crème
Vanaf deze maand kan je de nieuwe Repair & Care producten van Nivea terugvinden in de winkels. Stuk voor stuk producten die je huid 48 uur lang verlossen van een droog gevoel door toevoeging van Hydra IQ en Urea. In totaal zijn er 3 producten, waarvan ik de Body Crème uitprobeerde. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening over dit product.
niveasosbalm2 - Nivea | Care & Repair Body Crème
De huid bevat meer dan 110 miljard cellen die het best presteren als ze voorzien zijn van de juiste hoeveelheid water. Op deze manier kunnen ze de huid beschermen tegen hitte, kou, uitdroging, stoffen van buitenaf en UV-stralen. Ook helpen ze de lichaamstemperatuur te reguleren. Als het vochtgehalte van de huid onder de 15 tot 20% zakt, spreken we van een droge huid. Hierdoor krijg je een jeukende, schilferige huid die meer nodig heeft dan enkel vocht. De huid mist dan een beschermlaagje en heeft daarom ook lipiden en vochtvasthoudende bestanddelen nodig.

De producten uit de Care & Repair lijn van Nivea versterken de huidbarrière om vochtverlies te voorkomen èn activeert van binnenuit het hydratatiesysteem van de huid. De dexpanthenol voedt de zeer droge huid, kalmeert deze, gaat roodheid tegen en laat een beschermlaagje achter. Hydra IQ stimuleert de aanmaak van Aquaporines, waterkanaaltjes die het mogelijk maken om water van cel naar cel te laten stromen, waardoor de vochthuishouding in de huid verbeterd. Urea houdt water in de hoornlaag vast en verlicht de droge en jeukende huid.
niveasosbalm3 - Nivea | Care & Repair Body Crème
De Body Crème zit in een grote pot met 300ml inhoud en ook al vind ik een pot een heel stuk minder hygiënisch in gebruik, het heeft ook wat om zo lekker met je vingers in de romige substantie te gaan. De crème heeft een dikkige structuur, maar komt zeker niet in de buurt van de ouderweste Nivea Crème qua structuur. Het is echt een stuk luchtiger wat het ook fijn uitsmeren maakt. De crème trekt redelijk goed in en laat een gevoed laagje achter op mijn huid, wat ik persoonlijk wel lekker vindt en wat mijn huid nu in deze periode hard nodig heeft. Ik heb namelijk de laatste tijd weer erg last van een droge en jeukende huid door de weersverandering en de droogte binnen van de radiator etc.

Deze crème staat nu lekker naast mijn bed en, als ik het niet vergeet, smeer ik mijn benen, armen, handen etc. er mee in voor ik ga slapen. ’s Ochtends sta ik dan op met een zachte huid die een stuk minder onaangenaam aanvoelt. De geur van bergamot, mandarijn, sandelhout, zachte musk en vanille vind ik daarnaast ook heerlijk. Het is geen enorm overheersende geur maar hij blijft toch genoeg hangen om de huid een fijne geur te geven.
niveasosbalm1 - Nivea | Care & Repair Body Crème
De Nivea Repair & Care productrange is vanaf nu te koop en bestaat uit de volgende producten: Body Crème (300ml, €6,99), Body Lotion (200ml/€5,49, 400ml/€6,99) en Handbalsem (50ml, €3,99). Voor meer informatie: Nivea.nl.

Waarmee smeer jij je het liefst in nu met de koudere dagen en weersveranderingen?
afsluiting - Nivea | Care & Repair Body Crème

Je kan me ook volgen via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 30 oktober 2011 at 16:22

  klinkt goed hoor… nivea vind ik toch altijd heerlijk

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 21 oktober 2011 at 12:21

  Wat heerlijk dat er vanillie en manderijn in dit product zit.
  klinkt heel goed, 300ML is best veel.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 oktober 2011 at 16:54

   Ik denk dat je inderdaad een flinke tijd vooruit kan met de pot :-)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 21 oktober 2011 at 08:23

  Ik vind hem ook erg fijn, zeker nu het kouder wordt… dan is mijn huid wat droger.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 21 oktober 2011 at 07:34

  Klinkt goed, ik denk dat ik de handbalsem in ieder geval ga uitproberen.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 20 oktober 2011 at 22:14

  Ik heb hem ook en vind hem erg prettig! Gebruik hem nu al elke dag, en heb er zelfs een klein potje mee gevuld om mee naar mijn werk te nemen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 oktober 2011 at 16:54

   Oh, dat is zeker een goede tip ook. Dankjewel!

 • Avatar van redhotjillypeppers
  Reply redhotjillypeppers 20 oktober 2011 at 19:56

  Na het douchen ’s avonds gebruik ik een olie. ’s Morgens smeer ik liever met een gewone bodycream omdat die wat sneller intrekt. De handbalsem lijkt me erg fijn, zeker als er ook urea in zit !

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 20 oktober 2011 at 17:15

  De handbalsem wil ik zeker eens uitproberen, heb altijd zo’n droge handen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2011 at 18:06

   De handbalsem lijkt me ook heel fijn om ’s avonds lekker dik in te smeren voor het slapen gaan ^^

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 20 oktober 2011 at 16:27

  O, die heb ik ook nog staan om te testen. Ben benieuwd of het voor mij ook geschikt is maar ben bang van niet..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2011 at 18:06

   Gelukkig kan je op deze manier wel fijn wat verschillende merken en producten proberen om te kijken of je er tegen kan met je eczeem :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.