Fashion

Plus Size Weekly #5

6 oktober 2011


Regelmatig komt op Curvacious deze rubriek ‘Plus Size Weekly’ voorbij waarin ik meerdere items die te maken hebben met ‘plus size’ combineer tot een lekker uitgebreid artikel voor alle curvy ladies. Deze week een leuke (web)winkeltip, een persoonlijke wishlist en een blog die ik voor de 2e keer in het zonnetje ga zetten.

Shoeby Zoï Specials
De leuke (web)winkeltip voor grote maten mode deze keer is bij Shoeby. De Zoï Specials kledinglijn gaat t/m maat 52 en is ontstaan door een grote vraag naar plus size kleding. Het is een kleine collectie, maar er zitten zeker leuke items tussen en voor best goede prijzen. We zou het een tip zijn om de promotiefoto’s op te laten vullen door vollere vrouwen, zodat je als curvy lady kan zien hoe de kleding valt. Een voller lichaam draagt kleding toch heel anders dan een slank lichaam. Je kan hier een overzicht vinden van alle winkels die deze collectie verkopen, maar je kan het natuurlijk ook online shoppen via Shoeby.nl. Je kan hier betalen via creditard, iDeal en acceptgiro en hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis tegen €4,95 verzendkosten.


Plus Size Blog: GabiFresh
Ik heb de blog van Gabi al eens eerder in de spotlight gezet toen hij nog Young, Fat & Fabulous heette (klik hier). Gabi blijft het leuk doen en daarom wilde ik haar met GabiFresh nogmaals in het zonnetje zetten. Ze ziet er altijd lekker spontaan en fris uit, heeft een leuke kledingstijl en is hiermee zeker een inspiratie voor andere volle(re) meiden. Neem dus zeker eens een kijkje op GabiFresh.com en scroll door de nieuwtjes en foto’s ^^

ASOS Curve nieuwtjes
Ik kijk natuurlijk regelmatig de nieuwe collecties door bij de verschillende plus size shops die er zijn en zie dan vaak wel wat leuks voorbij komen. Op dit moment heb ik bovenstaande items van ASOS Curve op het oog. Maar, sommige zijn niet helemaal mijn stijl zoals die nu is. Toch denk ik dat het leuk is om regelmatig eens naast je eigen stijl te kijken want vaak kan iets anders je ook heel erg leuk staan. Ik moet maar even de moed bij elkaar rapen en zo’n jurkje bestellen denk ik, wie weet staat het me wel heel erg leuk? De jas heeft trouwens echt een prahtige kleur èn volgens mij een geweldig model voor vrouwen met een maatje meer. I want! ♥

Persoonlijk
Ik had hier eigenlijk een heel verhaal getypt over mij, mijn overgewicht, mijn gedachtes daarover etc. Maar ik bedacht me toen dat jullie dat misschien helemaal niet interessant vinden om te lezen. Ik wil het namelijk niet schrijven om zieltjes te winnen of wat dan ook, maar gewoon wat over mijzelf kwijt te kunnen over het punt waarom deze site ook niet voor niks Curvacious heet en óók voor de curvy ladies is ;-) Mochten jullie hier wel interesse in hebben en misschien zelfs bepaalde vragen daarin beantwoord zien worden dan hoor ik het natuurlijk graag! Ik vind interactie met jullie namelijk heel belangrijk.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 16 oktober 2011 at 13:12

  mooi kledij!

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 10 oktober 2011 at 15:28

  Ik heb het zovaak gehad dat ik iets leuks zag dat ook in mijn maat te koop was, maar ik zag een foto van een nogal slanke meid. Dus ik dacht: Wow.. leuk! En daar ben ik dus vaak ingetrapt, want het stond bij mij papzakkerig, het klopte niet. Elk curvy lichaam verschilt met elkaar en dat is nogal moeilijk. Toch vind ik het wel jammer dat ze ‘curvy’ kleding aanprijzen met slanke vrouwen. Ze doen alsof ze wat meer kilo’s hebben, maar dat is helemaal niet zo! En zo staat het bij hen nog leuker, dan bij mij. Dat is een punt van irritatie.

  Deel vooral je verhaal met ons. Ik volg meerdere blogs met ervaringen. De meeste lezeressen zullen wel in hetzelfde schuitje zitten. Misschien dat het motiverend kan zijn? :-)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 6 oktober 2011 at 19:01

  Ik zou heel graag jouw verhaal lezen, al kan ik me voorstellen dat het lastig is. Man, ik heb deze comment nu al 4 keer herschreven LOL en toch besloten maar het grootste gedeelte te verwijderen voor het plaatsen *watje*.

  *knuffel*

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 6 oktober 2011 at 17:07

  Goed om te weten dat Shoeby ook grotere maten verkoopt, dat wist ik niet!
  Dit seizoen kwam er van Bonaparte een aparte brochure totaal met plus size modellen, echt heel mooi!
  Op Asos kun je ook filmpjes zien en zij gebruiken ook echte plussize modellen.

  Ik wil ook graag je verhaal lezen en denk dat veel vrouwen zich ermee kunnen identificeren. Het is heel belangrijk voor de emancipatie voor de vrouw met een maatje meer. En ik denk dat jij het heel integer zult brengen. En ook vrouwen die slank zijn hebben hun onzekerheden, reken maar! Ik heb ook een maatje meer, maar ben wel trots op wie ik ben en laat zien wat ik heb. Ik verberg mezelf niet. Natuurlijk zou ik wel slanker willen zijn maar dat is op dit moment niet realistisch voor mij. Ik ben blij dat ik gelukkig en gezond ben.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 6 oktober 2011 at 12:41

  Ik vind de kleding van Asos erg tof, maar ben altijd bang dat de dingen mij niet zullen staan ;-) Je persoonlijke verhaal zou ik graag lezen natuurlijk…

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 6 oktober 2011 at 12:32

  Ik ben ook wel geïnteresseerd in meer persoonlijke verhalen, ik denk dat daar ook veel belangstelling voor is.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 6 oktober 2011 at 11:41

  Leuke pluse size weekly deze week. De tip van shoeby vind ik super! Ik dacht dat shoeby alleen gewone maten verkocht. Het ziet er super leuk uit in elk geval. Als jij je persoonlijke verhaal wil vertellen moet je dat gewoon doen. Soms is het ook lekker om dingen van je af te schrijven (of het nou om je gewicht gaat of over iets anders), het kan fijn zijn om over onderwerpen te praten waar anderen zich ook in herkennen.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 6 oktober 2011 at 10:47

  Ik denk dat het van een grote kracht is, als jij je blog gebruikt voor alles wat jij wil zeggen en niet wat je denkt dat “wij willen horen”. Wees jezelf en sta daar sterk in.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2011 at 11:39

   Daar heb je zeker helemaal gelijk in!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 6 oktober 2011 at 10:36

  Ik zou het heel dapper vinden als je dat online durft te gooien, want inderdaad zijn het vaak de mensen met de I’m curvy and proud instelling die het online durven te zetten. Dat is meestal niet de manier zoals ik me voel als iets bijvoorbeeld weer niet past, of ik bij voorbaat al weet dat het niet staat. Of het niet bij voorbaat weet maar het ontdek na het passen. Dan voel ik me verre van “proud”.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2011 at 11:39

   Thanks! Jij weet al een groot deel ervan en het is gewoon een lastig punt om over te schrijven, maar ik ga het toch doen. Moet even kijken en het zal even tijd nemen om het op te schrijven zodat ik het goed kan benoemen… Er is namelijk genoeg over te zeggen. :-)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 6 oktober 2011 at 10:29

  Mooie kledij allemaal ! Ik zou ook zeker graag eens je persoonlijke verhaal lezen hoor, dat is helemaal niet zielig als je wil praten over overgewicht. Veel meiden zouden er zelfs bij gebaat zijn. Love your blog Curvacious !

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 6 oktober 2011 at 10:17

  <3 curves en curvacious!

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 6 oktober 2011 at 09:51

  Hoi!

  Ik vind dat je moet doen waar je je zelf lekker bij voelt. Als jij op je blog wilt delen hoe jij met (over)gewicht omgaat, moet je dat doen. Heb je twijfels, of voelt het niet goed, lekker niet doen.
  Zelf lijkt het me interessant om te lezen, aangezien ik zelf ook met overgewicht kamp en ik graag lees hoe anderen ermee omgaan (en dan niet alleen; ‘Ik ben curvy en ik ben proud’ maar ook dat het ook écht niet leuk/fijn is, en dat je er erg verdrietig van kunt zijn). En natuurlijk hoef je niet met getallen te gaan gooien, dat is helemaal niet belangrijk. Het gaat om het gevoel en de ervaringen die jij hebt.
  Ook denk ik dat er veel meiden zijn die zich kunnen identificeren met jou en je verhaal, you’re not alone! Volgens mij zijn er heel veel ‘Big Girls’ die je blog lezen en er inspiratie/kracht uit halen.
  Ik las op twitter dat je moeite had met het opschrijven van je verhaal. Ik heb er respect voor dat je het überhaupt gedaan hebt, ik ga het namelijk uit de weg. Ik lees eigenlijk alleen maar lieve en positieve comments op je site (wat wil je met zo’n lieve en positieve webmiss!), dus je hebt wel een veilig plekje voor je verhaal hier.
  Maar belangrijker is; doe waar jij je goed bij voelt. Het is jouw lijf, jouw blog, jouw keuze.

  Ik lees met veel (heel veel) plezier de Plus Size Weekly, alsof het voor mij geschreven is! :)
  Keep up the good work! :)

  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2011 at 10:10

   Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Het is gewoon dat je niet zielig over wilt komen, want over het algemeen sta ik zeker heel positief in het leven. Ik had het inderdaad lastig met mijn persoonlijke verhaal op te schrijven, al ging dat niet eens alleen over deze kwestie. Er komt zaterdag een artikel online wat erg persoonlijk is maar wat ik toch graag bespreekbaar wil maken. Ben nu al een beetje zenuwachtig voor de reacties etc…

   Je hebt gelijk: ik heb echt superlieve bezoekers! Ik ben blij dat ik toch de mensen aantrek die het leuk houden onderling ^^

   Dankjewel voor de complimentjes! X

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 6 oktober 2011 at 09:42

  Ik ben wél geïnteresseerd in je persoonlijke verhaal, want ik denk dat het voor heel veel van ons herkenbaar is en het is altijd fijn om te weten dat je niet alleen bent en om je verhaal te delen en kwijt te kunnen. Ik vind het altijd leuk als ik iets meer te weten kom over de persoon achter de blog :).

  Nu nog over het artikel: ik was Shoeby helemaal vergeten, bedankt voor de herinnering! Vroeger ging ik daar vaak heen, want er zat een Shoeby Shop bij ons in het dorp (waar ik allaaaaang niet meer woon). Als ik weer eens bij m’n ouders ben, zal ik er weer eens langsgaan,

  Die jas van ASOS daar loer ik al een tijdje op, vind ‘m geweldig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2011 at 10:08

   Ik zal er dan toch eens voor gaan zitten om mijn persoonlijke verhaal te gaan opschrijven. Ennuh… Die jas is leuk he? ^_^

 • Avatar van Marsha
  Reply Marsha 6 oktober 2011 at 08:47

  Leuke blog weer! :-)
  Ben het ook volledig eens met je opmerking over wat vollere modellen voor de pluskleding gebruiken. Je ziet de modellen voor plus size kleding steeds slanker worden (valt me met name op in de catalogus van Ulla Popken, die zelf notabene tot maat 64 gaan!). Ik vind het persoonlijk ook erg lastig inschatten hoe iets zal staan in maat 52 (mijn eigen maat :-) ) als het model net maat 42 heeft. Maar geloof dat uit onderzoek blijkt dat men meer verkoopt met slankere modellen :-S

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2011 at 10:07

   Ik snap wel dat je dan meer verkoopt, want vaak valt kleding op een slanke vrouw toch mooier dan op een volle(re) vrouw. Maarja, ik wil eigenlijk van tevoren wel weten hoe het valt op iemand met mijn maat, ja toch?

   • Avatar van Marsha
    Reply Marsha 6 oktober 2011 at 10:24

    Ja precies! Op maat 52 en groter ziet kleding er soms heel anders uit dan op maat 42. Met name voor online verkoop vind ik het belangrijk dat ik kan inschatten vooraf of iets op mijn formaat ook leuk zal staan ;-)

   • Avatar van Marsha
    Reply Marsha 6 oktober 2011 at 10:29

    En over je persoonlijke verhaal… gewoon doen hoor! Een blog is er per slot van rekening voor om je mening en verhaal met de wereld te delen. Ik ben erg benieuwd naar je verhaal,

    Groetjes,
    Marsha

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.