Beauty

SteamCream | Halloween 2011 edities

31 oktober 2011


Happy Halloween! Vandaag is het Halloween en dat wil ik niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat ik de speciale editie blikjes van SteamCream even in het zonnetje wil zetten. Ik was al langer benieuwd naar deze crème (die in veel verschillende blikjes verkrijgbaar is) en kreeg vorige week deze 2 blikjes met speciale Halloween printjes binnen. SteamCream is een verzorgende en hydraterende crème die geschikt is voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. En het fijne? Het bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is niet op dieren getest. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

SteamCream gebruikt alleen maar natuurlijke en traceerbare ingrediënten die afkomstig zijn van leveranciers die niet op dieren testen en zeer bewust bezig zijn met het milieu. De belangrijkste ingrediënten zijn organische jojoba olie dat de huid verzacht, lavendel olie die de geïrriteerde huid vermindert en helpt, amandel olie heeft veel vitamine E die de huid gezond en sterk houdt, cacao boter is een essentiële olie die de huid gezond houdt, een oplossing van havermout die de huid hydrateert en verzacht en het natuurlijke extract van oranjebloesem dat de elasticiteit van de huid verbetert. De natuurlijke mix van pure essentiële oliën die streng geselecteerd zijn op hun elasticiteit, helende en kalmerende werking geven de crème de aangename geur mee.

De naam komt van de manier waarop SteamCream gemaakt wordt: met de kracht van hete stoom worden de verschillende ingrediënten gemengd tot een emulsie met een mooie rijke, volle en makkelijk uit te smeren textuur ontstaat. Door dit proces voelt SteamCream heerlijk zacht en luxe op je huid, wordt het snel opgenomen en geeft het je een gezonde glans.

De crème heeft een niet al te dikke substantie en dat is fijn om even snel tussendoor je handen, droge plekjes etc. mee in te smeren. Je kan de crème gebruiken op je handen, lichaam en gezicht, net wat je zelf het fijnste vindt en waar je het echt nodig hebt. Qua textuur doet het me eerder denken aan een lotion dan aan een crème en het trekt, ondanks alle verzorgende en voedende ingrediënten, toch snel in. Mijn huid heeft hierna geen vettig laagje maar voelt wel lekker zacht aan. Ook krijgen zelfs de meest droge plekjes er een mooie glow van. Omdat het echt zo’n lekkere verzorgende crème is die je voor veel doeleinden kan gebruiken maakt het een fijn product voor onderweg, zeker ook omdat het in een blikje van 75 gram verpakt zit. Dit maakt hem gelijk fijn voor weekendjes weg, vakanties etc. De geur spreekt mij ook aan, het doet zo lekker natuurlijk en wellness-achtig aan en blijft na het insmeren ook heel subtiel op de huid nageuren.

Op de onderkant van het blikje staat alle informatie die je nodig hebt en die ik fijn vind om te weten: de naam, inhoud, waarvoor het dient, de productiedatum, de houdbaarheid, dat hij geschikt is voor veganisten etc.

Ingrediënten:
Oatmeal infusion, orange flower water, almond oil, cocoa butter, glycerine, stearic acid, triethanolamine, organic jojoba oil, chamomile blue oil, orange flower absolute, rose absolute, neroli oil, cetearyl alcohol, coumarin*, geraniol*, citronellol*, limonene*, linalool*, perfume, methylparaben, propylparaben. * Occurs naturally in essential oils.

SteamCream is te koop bij Cosmania voor €15,00 per blikje. Op dit moment zijn er 12 verschillende blikjes (met dezelfde inhoud) te koop en het leuke hieraan is dat elk printje maar tijdelijk te koop is. Hierdoor krijgen ze wat mij betreft een hoog sparen&hebben gehalte (^_^) Bij Cosmania kan je betalen via iDeal, creditcard of overboeking. Voor meer informatie neem je een kijkje op Cosmania.nl.

Ben jij al bekend met SteamCream?

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 1 november 2011 at 23:35

  leuk, ik dacht, alleen maar natuurlijke ingrediënten, met een beetje geluk zonder parfum! (is mijn moeder allergisch voor, zoek altijd leuke dingetjes voor dr maar er is niet heel veel keus) maar helaas! lijkt me een fijne crème maar ik heb zelf al veel te veel cremetjes, moet eerst maar eens wat opmaken! wel heel leuk die verschillende blikjes!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 1 november 2011 at 10:53

  Ik heb deze al vaker gezien op Alice and Jo en was er altijd al nieuwsgierig naar, dankjewel voor het reviewen!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 1 november 2011 at 08:54

  Ik had er nog niet van gehoord, maar de Steam Cream is wel echt weer iets voor mij. Leuke verpakking, en prima ingrediënten!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 31 oktober 2011 at 18:11

  Wat cute! Heb zelf ook zo’n bakje met SteamCream. Fijne creme!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 31 oktober 2011 at 17:49

  Hé, toevallig ;) ik vind het fijn spul en krijg er, mits ik het niet op eczeem smeer, geen jeuk van :D Vooral de blikjes zijn erg leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2011 at 18:00

   Haha ja he ;-) Fijn dat je er wel redelijk tegenkan!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 31 oktober 2011 at 17:44

  Het klinkt als een heerlijk spul! De blikjes zijn erg mooi!

 • Avatar van redhotjillypeppers
  Reply redhotjillypeppers 31 oktober 2011 at 17:32

  Erg leuke verpakkingen ! Van steam cream had ik nog niet gehoord maar het klinkt wel fijn.

 • Avatar van Gabriella
  Reply Gabriella 31 oktober 2011 at 17:09

  Ik heb zelf een vrij vette huid, dus ik vraag me af in hoeverre dit geschikt is voor mijn huid. Klinkt wel heel fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2011 at 18:00

   Hij is, ondanks de voedende ingrediënten, niet vet op de huid. Misschien kan je het eens proberen?

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 31 oktober 2011 at 16:58

  Hey, dit lijkt leuk. Alles waarbij het eerste ingrediënt met havermout te maken heeft, staat a la minute op mijn wishlist. Thanks voor de tip:]]

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2011 at 17:59

   Nu maak je mij natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar wat je hebt met havermout als ingrediënt?

   • Avatar van Christa
    Reply Christa 31 oktober 2011 at 19:29

    Nou, het is meer dat ik zelf graag experimenteer met havermout en sinds ik dat heb ondekt is mijn huid zoveel beter geworden. Rustiger, minder onderhuidse puistjes en gewoon mooier.
    Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de cream al in het winkelmandje had zitten toen ik toch nog even het net ben opgegaan om naar nog meer ervaringen te kijken en toen kwam ik een artikel tegen waardoor ik ben gaan twijfelen.
    Maar voor hetzelfde geld denk ik over een uur, kan mij het schelen en ga ik hem toch proberen. Als was het alleen maar voor het geweldige pauwenblikje ;]]

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 31 oktober 2011 at 16:48

  lijkt me erg fijn , en wat een leuke verpakking (:

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 31 oktober 2011 at 16:35

  Ik ken het niet, maar dat ziet er wel ontzettend schattig uit :) En het klinkt ook niet verkeerd. Maar ik vind het dan toch weer wat te duur om zo maar eens te proberen zonder tester, dat is altijd wel jammer bij die leuke merken die je alleen online kunt vinden.

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 31 oktober 2011 at 16:21

  ik heb het zelf nog nooit gehad. maar het lijkt me wel lekker spul.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 31 oktober 2011 at 16:04

  Dat orange/zwart blikje is cute!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 31 oktober 2011 at 15:59

  Ik kende het product nog niet, maar het zijn alleszinds wel schattige tinnetjes :d !

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 31 oktober 2011 at 15:26

  Ziet er leuk uit :) grappige blikjes!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 31 oktober 2011 at 15:15

  Ik zag ze volgens mij laatst ook op Alicejo.com
  Ik was er nog niet bekend mee, maar het klinkt wel als een fijn product. Misschien dat ik hem de volgende keer mee bestel.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2011 at 17:59

   Ze verkopen SteamCream inderdaad ook bij AliceJo :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.