Fashion

Welk kleurtype ben jij?

10 oktober 2011


Voor iedereen zijn er bepaalde kleuren die beter passen bij jouw huid-, haar- en oogkleur. Afhankelijk van welk type je bent kan je bijvoorbeeld veel gemakkelijker de juiste kleding aanschaffen waarin je natuurlijke schoonheid het beste naar voren komt. Maar hoe weet je nu welk kleurtype je bent?

Winterkenmerken (koel) zijn o.a een beige/olijfkleurige huid, donkerbruin of zwart haar en een diepe tint oogkleur met een groot contrast met het oogwit. Aanraders qua kleuren zijn; grijs, taupe, kobalt, marine, bordeaux, zuiver rood en fris wit.

Lentekenmerken (warm) zijn o.a. een lichtgouden of ivoren huid, snel blozen, sproetjes, vlasblond tot rossig haar, donkerbruin haar en blauw/groene ogen met bruine deeltjes. Aanraders qua kleuren zijn; ivoor, beige, camel, oranjerood, zeegroen, lichtmarine en violet.

Zomerkenmerken (koel) zijn o.a. rose in de huid, bleke huid, evt. sproetjes, blonde haren wat vanaf de puberteit langzaam donkerder wordt en blauw/groen/grijze ogen. Aanraders qua kleuren zijn; wolwit, framboos, blauwgrijs, grijsmarine en paars.

Herfstkenmerken (warm) zijn o.a. een bleke huid, rood haar of een rode gloed en groenbruine ogen. Aanraders qua kleuren zijn; goudgeel, terracotta, turquoise, mahonie, olijfgroen, donker tomaatrood en petrol.

Bij de koelere types passen beter zilveren sieraden en bij warme types de gouden sieraden. Val je niet binnen één categorie dan is er vaak nog wel een duidelijke voorkeur voor de koele of warme kenmerken waar je het beste tips uit kan halen.

Ik ben zelf overduidelijk een zomertype en draag dan ook liever zilveren sieraden en koelere tinten. Wat voor kleurtype ben jij?

Dit artikel heb ik geschreven in opdracht voor de Van Haren Trendblog *klik hier*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 19 oktober 2011 at 17:09

  Ik ben een wintertype :D

 • Avatar van Fiona
  Reply Fiona 15 oktober 2011 at 21:33

  Hoi hoi,
  Ik weet al enkele jaren dat ik een lentetype ben. Maar voor mij blijft het moeilijk om kleren te vinden die bij mijn palet passen… Nu kreeg ik laatst te horen dat maar 10% van de bevolking lentetype is, kan het zijn dat het daarom zo moeilijk te vinden is? Kan iemand mij enkele merken doorsturen voor lentetypes??? Ik weet bv. dat tommy, riverwoods, echt iets voor zomertypes is en mexx, tintoretto,… voor wintertypes. graag jullie advies. ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 oktober 2011 at 08:51

   Ik zou het zelf zo niet direct weten. Volgens mij heeft het meer te maken met de kleuren, elk merk wisselt toch regelmatig van kleurenpalette met de seizoenen/trends?

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 15 oktober 2011 at 21:32

  Ik ben helemaal herfstig, maar maak soms een uitstapje naar winter-kleuren :)

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 11 oktober 2011 at 17:22

  Ik dacht altijd dat ik een wintertype was, maar de zomertype heeft meer kenmerken van mij, behalve het rose in de huid. En de winter is juist heel donker haar en dat heb ik ook niet, haha. =) Denk dat ik toch een wintertype ben, aangezien goud mij totaal niet staat, haha. Ik doe moeilijk =)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 11 oktober 2011 at 09:44

  Wat grappig om dit te lezen. Ik wist dit helemaal niet. Ik ben denk ik als dat kan een mengeling van zomer en herfst. Het meest neig ik toch naar de herfst, terwijl ik juist niet van herfst als seizoen hou, maar wel van de mooie kleuren die de herfst met zich meebrengt. Leuk artikel Desirée!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 10 oktober 2011 at 23:43

  Ben ook een zomertype en zilverkleurige sieraden passen mij ook altijd beter, lol :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 10 oktober 2011 at 22:28

  Ik vind het altijd heel moeilijk om te achterhalen wat voor type ik ben. Vrij lichte huid met toch donker haar en dan weer blauwe ogen.

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 10 oktober 2011 at 22:16

  Ik ben denk ik qua kleuren een wintertype. Ik ben dol op bordeauxrood, donkerpaars, olijfgroen, grijs en zwart :)

 • Avatar van BeautyNailsFun
  Reply BeautyNailsFun 10 oktober 2011 at 21:27

  Leuk artikel! Ik ben ook duidelijk een zomertype! Draag alleen zilveren sieraden, en ik hou van grijs/blauw, zwart en paars. ;)

 • Avatar van Wieneke
  Reply Wieneke 10 oktober 2011 at 20:57

  ik heb me ooit eens laten vertellen dat ik een warm type ben. vooral donkergroen zou me goed staan ivm mijn bruin/groene ogen. Ik ben het wel meer gaan dragen en krijg de meeste complimenten als ik groen draag! Typisch he.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:23

   Dan zie je direct resultaat van zo’n analyse en merk je dus dat het zeker helpt met kleding kopen en er goed in uit zien :-)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 10 oktober 2011 at 19:56

  Hmm ik kom er niet helemaal uit! Ik ben enorm blond en word wel steeds iets ‘warmer’ blond maar niet donkerder ofzo (en dus ook niet sinds de puberteit haha) ik bloos snel en heb ook rode wangen, voor de rest een redelijk lichte huid. In de zomer sproetjes, verder niet. Ben ik dan lente of zomer?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:22

   Je kan trouwens ook een mengeling zijn van twee seizoenen. Als je meer criteria wilt lezen waardoor je een betere keuze kan maken welk type je bent, dan kan je via Google een boel informatie vinden :-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 10 oktober 2011 at 19:11

  Volgens mij ben ik Zomertype, haha grappig om zo te zien.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 10 oktober 2011 at 18:50

  Ik ben een echt wintertype. Een paar jaar geleden heb ik eens een kleurenconsultatie gehad en het klopt echt wel. Als ik beige draag, zie ik er ziekjes uit en oranje maakt me dan weer erg geel :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 10 oktober 2011 at 18:39

  Ik ben denk ik nu helemaal in de Herfst stemming.
  Ik draag vaak aarde tinten gemengd met zwarte hempjes, shirtjes.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 10 oktober 2011 at 18:38

  erg leuk!
  ik ben: Winterkenmerken (koel)
  leuk als ik zo kijk dan komt het redelijk overeen maar soms heb ik ook wel een heeel andere kleur :)
  xx

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 10 oktober 2011 at 18:11

  Oooooh wat leuk!!! Ik heb in 2003 een kleurenanalyse laten doen en het was overduidelijk: ik ben een lente type. Ik shop altijd met mijn kleurenwaaier en houd mij aan de “regels”. Ik was destijds net 12 kilo afgevallen, dus moest sowieso alles nieuw kopen, en de kleurenanalyse was een kadootje voor mijzelf.

  Ik draag nooit zwart of wit. Bruin is mijn hoofdkleur en daar is mijn garderobe zeg maar omheen gebouwd. In het begin droeg ik mijn zwarte kleding nog weleens maar ik zag zo’n enorm verschil, ik zag lijkbleek en grauw als ik het droeg, dus uiteindelijk alles nieuw gekocht. Ik vind het superhandig, shop veel gerichter, top.

  Leuk artikel!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:21

   Dat is een mooie beloning voor zo’n prestatie!

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 10 oktober 2011 at 18:07

  Ik heb eigenlijk ook niet echt een idee welk type ik ben. Mijn huid heeft een gelige ondertoon (dus olijf?) en ik heb blauwe ogen en haar dat tussen blond en bruin te noemen is. Iemand die kan helpen? Liefs!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:21

   Als je meer criteria wilt lezen waardoor je een betere keuze kan maken welk type je bent, dan kan je via Google een boel informatie vinden :-)

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 10 oktober 2011 at 17:52

  Ik denk dat ik oftewel een lente of herfsttype ben; Ik heb van nature donkerblond haar, licht huidje en blauwe ogen. Warme kleuren staan me heel goed heb ik al gemerkt. Maar eerlijk ik draag gewoon lekker waar ik zin in heb. ik weet dat gouden juwelen me beter staan maar toch ga ik vaak voor zilver omdat ik het mooier vindt bijvoorbeeld; :-)

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 10 oktober 2011 at 17:27

  @Francisca: lentetypes zijn meestal (warm) blond en hebben geen donkerbruine ogen, dus waarschijnlijk ben je dan een wintertype! Je kunt trouwens checken of je een warm of koel type bent door een sneeuwwit laken voor te houden. Flatteert het je? Dan ben je een koel type (winter/zomer). Niet? Dan een herfst of lentetype.

  Ik ben een herfsttype en kan daarnaast enkele kleuren van het winterpalet hebben, waarschijnlijk omdat ik contrasten in mijn gezicht heb (donkerbruin haar, bijna zwarte ogen, zwarte wenkbrauwen en zonder zon een vrije lichte huid met gele ondertoon). Vroeger had ik echt een hekel aan bruin en groen, maar ik koop deze kleuren steeds vaker omdat ik inderdaad vind dat ze me goed staan :)

 • Avatar van Tessabd
  Reply Tessabd 10 oktober 2011 at 17:13

  Ik was een heldere herfst denk ik, heb ooit zo’n kleuren consult gehad haha trek me er alleen niet echt iets van aan

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 oktober 2011 at 17:09

  herfst for sure! :D

  • Avatar van femketje
   Reply femketje 10 oktober 2011 at 17:10

   hmmz.. weird.. ik ben qua uiterlijk zomer, maar qua kleuren die ik normaal draag herfst XD

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 10 oktober 2011 at 17:06

  Ik ben volgens mij een zomertype :D klopt ook prima want dat is het enige seizoen dat ik een beetje leuk vind, haha :p

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2011 at 17:44

   Ik ben ook een zomertype, maar ben qua seizoen dan weer niet zo gek op de zomer :-s

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 10 oktober 2011 at 16:32

  Handig artikel! Ik denk dat ik zelf een lente type ben, maar eigenlijk heb ik vrij weinig kleur in mijn kleding. Ik draag meestal zwart of grijs

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 10 oktober 2011 at 16:24

  Ik heb vroeger een keer zo’n kleuranalyse laten doen en ik ben ‘herfst’. Dat zijn nog steeds de kleuren die het meest voorkomen in mijn garderobe, omdat ze me inderdaad het beste staan. Leuk artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:20

   Vaak is het ook gewoon echt zo, dat de kleuren uit zo’n bepaald palet je ook ècht beter staan. Dankjewel!

 • Avatar van Chocoholic
  Reply Chocoholic 10 oktober 2011 at 16:07

  Ik ben een wintertype, maar sommige kleuren van het herfstpalet kan ik ook hebben om het makkelijker te maken…

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 10 oktober 2011 at 15:54

  Ik denk een winter type!

 • Avatar van Elyne
  Reply Elyne 10 oktober 2011 at 15:32

  Grappig ik heb net kleurenleer gehad bij mijn visagie les en ik ben een herfst/lente type.
  Het is een heel gedoe om al die lappen stof op je leggen en dan kijken wat het beste bij je past. Trouwens een tip altijd kijken naar je natuurlijke haarkleur en je ogen. Als je het dan nog niet weet eens experimenteren met verschillende soorten kleuren lipstick dan weet je al vlug wat je staat of niet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2011 at 09:19

   Dat is zeker een goede tip, dat je niet naar de kleur van je geverfde haar moet kijken maar naar je natuurlijke kleur ;-)

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 10 oktober 2011 at 15:15

  Ik vind het moeilijk. Ik weet niet hoe ik mijn huid moet noemen. Het wordt heel licht genoemd, maar of het ivoor of bleek is, weet ik niet. Verder donkerbruin haar en ogen + sproeten. Winter/Lente?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2011 at 17:42

   Reactie van bezoekster Claudia: “@Francisca: lentetypes zijn meestal (warm) blond en hebben geen donkerbruine ogen, dus waarschijnlijk ben je dan een wintertype! Je kunt trouwens checken of je een warm of koel type bent door een sneeuwwit laken voor te houden. Flatteert het je? Dan ben je een koel type (winter/zomer). Niet? Dan een herfst of lentetype.”

   • Avatar van Pronk
    Reply Pronk 11 oktober 2011 at 11:52

    Desiree, als een sneeuwwit laken je niet flatteert, ben je niet meteen een herfst of lentetype hoor!

    Ik ben een combi van zomer en winter. In de praktijk ben ik een wintertype (koele, donkere, heldere kleuren) die zwart en spierwit niet goed staat. Antraciet en ivoorwit staan me wel erg mooi.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.